18 (163) Kwalifikacje, Euro: POLSKA - AUSTRIA 09.09.2019. godz 20:45
Typ: over 2.5 bramki / Kurs: 1.93 / Buk: LVBET / Stawka: 80j
Zacznijmy od Austriaków, którzy
eliminacje rozpoczęli nie ma co ukrywać fatalnie, przegrywając z nami u siebie 0:1 i jeszcze bardziej dotkliwie z Izraelem 4:2. Spokój jednak był kluczem i widać że z każdym kolejnym mecze w tej grupie łapali rytm i go złapali. Na pewno ta reprezentacja ma spory potencjał w ofensywie, który wreszcie wydobyli – odblokował się na dobre Arnautovic. Do forym wrócili Lazaro, Sabitzer, Alaba nie schodzi ze swojego poziomu. To nie jest przypadek że strzela się 4 bramki na wyjeździe z Macedonią i rozbija się 6:0 Łotwę a można było wyżej. Takie wyniki tylko tą reprezentację zbudowało. Zrobili zdecydowany krok do przodu a już kto pamięta pierwsze spotkanie z nami robili wiele w ofensywie nie będą wówczas w formie.
Polacy szli jak burza, ze stylem średnim ale tu się liczą punkty, jednak mecz ze Słowenią pokazał że brakuje tej reprezentacji stabilizacji i robinie kroku do przodu bo tego mi najbardziej brakuje. Znowu wróciliśmy do koszmarnych błędów w defensywie gdzie znowu nas ratuje bramkarz, zresztą ja nigdy tej naszej grze w destrukcji nie wierzę. Druga linia w ostatnim meczu była z wolna bez pomysłu, walki a to jest to co Austriacy będą robią walczyć jak lwy w środku, mają tych walczaków. Jak zwykle naszym potencjałem jest atak który w domu potrafimy wykrzesać, też rywal bardziej ofensywny, otwarty na grę daje nam więcej pola do popisu w ataku. Jednak nasza pomoc i defensywa musi zagrać agresywnie , wybiegać bo wówczas nam Austriacy zrobią wiele krzywdy i nie pokryjemy tego ofensywą.
Austriacy są moim zdaniem na fali wznoszącej i przystąpi do tego spotkania z wieloma jakby to nazwać sprawami wyjaśnionymi a u nas ja ciągle nie widzę tej stabilizacji w wieli kwestiach ale wierzę w naszych, ale ten mecz moim zdaniem skończy się bramkami.