02 (264) Polska, Ekstraklasa: Lech Poznań - Legia Warszawa 01.10.2017. godz. 18:00 - WYNIK 3:0 
Typ: over 2.5 / Kurs: 2.20 Buk: 1xbet / Stawka: 6j (300zł)
Hit zakończy nam 11 serie spotkań na boiskach
Ekstraklasy tuż przed przerwą na reprezentację. Zobaczymy czy to będzie hit jak się zwie czy zobaczymy nudne widowisko bo na pewno obie ekipy ostatnio wysokie formy nie prezentuje. Ostatnie porażki jednak i ta zachowawcza gra moim zdaniem troszeczkę rozruszają obie ekipy i będziemy widzieli żywsze zespoły z większym pomysłem w ofensywie.
Lech nic nie zagrał we Wrocławiu tylko pierwszy fragment spotkania był dobry w ich wykonaniu, później to mnóstwo niedokładności, co kosztowało wieloma stratami i bramkami dla ekipy ze Śląska. Widać było w tej ekipie wiele nerwowości czego efektem było wyrzucenie na trybuny trenera Bjelicy, którego dziś na ławce nie zobaczymy no i wcale to zła informacja nie jest Lech będzie mniej taktyczny na tym boisku podczas spotkania, zagrają z większą swobodą a to powinno im dać lepszą grą w ataku bo graczy mają którzy potrafią kreować. W porównaniu do ostatniego starcia do składu wróci Gumny to zarówno plus dla defensywny ale dla mnie jeszcze większy dla poczynań ofensywnych bo ten gracz ma wielkie atuty w grze do przodu. Po kontuzji wraca Gajos to też więcej wariantów ofensywnych, ogólnie u siebie przy tej publiczności Lecha powinien wyglądać lepiej niż to miało miejsce we Wrocławiu. Na pewno jednak ten zespół nie imponuje formą jako tako ta ich gra potrafi być bardzo chaotyczna co odbija się na defensywie, może faktycznie stracili tylko 6 bramek ale to tylko wyłącznie zasługa przeciwników którzy marnowali w tych starciach mnóstwo okazji jak ostatnio w Poznaniu Korona takiego szczęścia ten zespól wiecznie nie będzie miał a naprawdę potrafią zagrać bardzo chaotycznie.
Legia cały czas gdzie czegoś szuka, była zmiana trenera ale nie ma zmiany gry dalej ta gra jest strasznie nierówna. Kompletnie nudne zawody oglądaliśmy w Białymstoku gdzie Legia w ogóle nie kręciła tempa, rozgrywali wolno chcą chyba po prostu ugrać remis co zostało ukarane w końcówce. Zresztą obraz gry mistrza Polski na wyjeździe to zaledwie trzy punkty w pięciu meczach, tragedia tylko w Płocku się udało i tak po fatalnej grze. Czy ten zespół stać na przebudzenie już dzisiaj tego nikt nie wiem ale dla mnie jedno wydaj się być pewne po tym co zobaczyłem przed tygodniem tak wolnej piłki po prostu dziś nie zagrają, nie będą czekać tylko rusza odważniej w ofensywie.
Zobaczymy w która stronę pójdzie to spotkanie ja stawiam na wariant w którym wpada szybka bramka i mecz robi się otwarty w obu obozach mają już dość tych wpadek pora wziąć się do roboty i dlatego spodziewam się żywszego tempa w wykonaniu obu ekip a wiadomo szybkie tempo stwarza wiele okazji bramkowych tak widzę ten mecz.