Prosze Pana, nie ma wydania elektroniczego tych przepisów. Jest tylko w formię papierowej w książce. Jeżeli jesteś sędzią to w swoim kolegium powinieneś mieć mozliwość zakupu (cena od 15-18 zł). Jeśli nie jesteś sędzią to taką ksiązkę z przepisami powinieneś dostać na kursie.z racji, ze sporo tu sędziów lub przyszłych sędziów na pewno macie najnowsze i dokładne przepisy w piłke nożną, także jeżeli ktoś takie posiada to bardzo bym prosił o przesłanie, gdyż są potrzebne mi na zajecia. Piszcie na PW to podam maila czy co tam będzie trzeba.
nie uczestnicze w żadnym kursie, tylko mam zajecia z piłki nożnej na studiach i będzie m.in koło z przepisów, także chciałbym doczytać co nie co, bo na pewno wszystkiego nie wiem. A w bibliotece znajdę? Dzięki za info.:spokodfhgfh:Prosze Pana, nie ma wydania elektroniczego tych przepisów. Jest tylko w formię papierowej w książce. Jeżeli jesteś sędzią to w swoim kolegium powinieneś mieć mozliwość zakupu (cena od 15-18 zł). Jeśli nie jesteś sędzią to taką ksiązkę z przepisami powinieneś dostać na kursie.
jesli jestes na awfie to pewnie tak, ale nie wiem czy najnowsze wydanie, generalnie ksiazka przepisy gry w pilke nozna zawiera przepisy oraz interpretacje fifa i postanowienia pzpn, z drugiej strony nie wydaje mi sie zebys musial znac na kolosa wszystkie najnowsze nowelizacje...nie uczestnicze w żadnym kursie, tylko mam zajecia z piłki nożnej na studiach i będzie m.in koło z przepisów, także chciałbym doczytać co nie co, bo na pewno wszystkiego nie wiem. A w bibliotece znajdę? Dzięki za info.:spokodfhgfh:
ciezko powstrzymac sie od skomentowania posta tak wiele wnoszacego do tematu:jezora: : o
interwaly przebiegniete na pelnym luzie, myslalem ze bedzie gorzej, a tu mila niespodzianka... duzo latwiej niz na tescie cooperaegzamin teoretyczny zdany, 28.5/30 nie jest zlym wynikiem, chociaz na nastepnym musi byc oczywiscie lepiej, za 3 tygodnie bieg interwalowy(...)
w moim zwiazku obowiazuje model Adidas 2006 i nie ma opcji uzywania innego, bo wszyscy musza miec takie same, zeby jakos to wygladalo na meczu (cala trojka sedziowska w jednolitych strojach), mozna poszukac podrobekbez znakow Adidasa, ale wygladajacych bardzo podobnie, ale nie znalazlem nigdzie takich...Jeżeli nie szkoda Ci pieniędzy i palisz nimi w piecu to możesz kupować full wypas Adidas. Tyle że wydasz na dzień dobry 350-400 zł. Polecam kupić na przykład grafitową koszulkę Adidasa oraz żółty komplet np. firmy Colo, którą kupiłem w hurtowni sportowej ze spodenkami i getrami za 70 zł.
Rękoczyny to tylko w niskich ligachDzisiaj będąc na jednym z meczów Warmińskiej Okręgówki przypomniałem sobie ten temat jak to jest być sędzią. Zdałem sobie sprawę, że jednak czasem nie jest tak różowo. Z trybun lecą wyzwiska, przekleństwa w kierunku arbitra a czasem może i dojść do rękoczynów.
A od jakich ty chciałbyś zaczynać ? Serie B lub młodziki.Rękoczyny to tylko w niskich ligach