B
1K
brylant1984
Użytkownik
Żyję bo już parę razy było podobnie... Emocje były nie powiem. Nakolajniki już szykuję i siły bo do Częstochowy daleko mam ;-)więc tak, napisałem swoje typy (perełka Kanada-Austria) w trakcie obstawiania kuponów ponieważ gdybym zrobił to wcześniej to prawdopodobnie nie zdążyłbym z postawieniem tych 3 zdarzeń co...i tak mi się nie udało. Tak jak piszesz zablokowali te zdarzenie o którym pisałem wyżej. Udało mi się za kilka k postawić te zdarzenie ale po kilkunastu minutach zdjęli to z oferty. Najlepsze, że kursy były jak kończyłem granie na poziomie 1,25 i oczywiście bez opcji Kanada-Austria.
Gram sztafety za grubsze pieniążki ponieważ fakt faktem jest to loteria bo oprócz biegu jest strzelanie w różnych warunkach ale bieg ten trwa około godziny i przy pomyłkę któregoś zawodnika zawsze jest opcja=szansa na poprawę i wyciągnięcie wyniku. Co do moich typów to sztafety analizuje zawsze pod kątem biegów sprinterskich (rozgrywanych przeważnie zawsze przed bo czasami nie ma takiego wyścigu przed sztafetą) które odległościowo są zbliżone do sztafet (o 2,5 km krótsze). Moja analiza opiera się na tym iż sumuje czasy wszystkich zawodników i odejmuje liczbę kar przemnożoną przez 20 sekund i bazuję na tym wyniku. Często się zgadza taka analiza i tak w jutrzejszym biegu:
Norwegia 96:59 (7 karnych rund)
Francja 97:57 (9 karnych rund)
Rosja 73:50 (7 karnych rund)
Niemcy 74:52 (4 karne rundy)
z tym, że w tym zdarzeniu jest brane pod uwagę 3 zawodników ponieważ Erik Lesser nie biegł w sprincie tak jak i Said Khalili. Obaj biegli w biegu indywidualnym gdzie lepszy był Khalili (czas biegu 49:26, 4 karne rundy) zaś Lesser 50:59 przy 5 karnych rundach.
perełka jak już wspomniałem...solidni i równi zawodnicy reprezentacji Kanady kontra...solidnie strzelający Eder + średniacy na tej olimpiadzie Komatz i Leitner a na ostatniej zmienie bardzo słaby Lemmerer. Na każdej zmianie jest przewaga Kanady biorąc po duwagę sprint.
1 zmiana Runnals 26:00 (2 kary)---Komatz 27:02 (2 kary)
2 zmiana Gow Ch. 25:15 ( o kar)---Eder 26:04 (1 kara)
3 zmiana Burnotte 25:50 (2 kary)---Leitner 26:33 (2 kary)
4 zmiana Gow S. 25:56 (2 kary)---Lemmerer (nie brał udziału w sprincie)
ostanią parę można porównać z biegu w ANterselvie (podobne warunki jeśli chodzi o trasy) i tam w sztafecie 4x7,5 obaj panowie na 4 zmianach byli i
Gow S. 19:14 (4 dobierania i 1 karna runda) Lemmerer 19:27 (2 dobierania). Kanadyjczyk pomimo dodatkowych 150 m biegu o 13 sekund wyprzedził Austriaka.
PODSUMOWUJĄC to i tak moja analiza za bardzo nie pomoże ponieważ jednej opcji już nie ma (Kanada-Austria) a 2 pozostałe to śmieszne kursy. DLATEGO NAJPIERW STAWIAŁEM A PÓŹNIEJ...piszę. Co do Kanady to uważam, że pokonają również Szwajcarów (1,55 w STS-ie).
Norwegowie + 27 sekund
Rosjanie +19 sekund
no i najlepsze....Kanada 1:45
po zablokowaniu pozycji Kanada-Austria dałem Kanadę ze Szwajcarią a dziś przed samymi zawodami dałem 5k na...Włochy Austria i oczywiście Nor-Fra i Rus-Ger. Udało się.
PS jutro gram na Polki, będą prawdopodobnie z Finlandią, Szwajcarią i zapewne z Czeszkami.
Kto wygrał temu gratuluję )))