scenariusz naprostszy z możliwych. Najbardziej izi bety jakie podarowały buki na tej olimpiadzie. Robienie z Kalli faworytki, albo chociaż dostrzeganie w jej formie czegoś co pozwoli na walkę na tym dystansie - było bezprzedmiotowe. Ok chora była osłabiona, ale jakoś przebiegała te 30km - szacunek, tyle, że ze stratą pnad 5 minut.ja natomiast zagrałem mocno na win bjergen i johaug. Jeszcze kilka dni temu było odpowiednia 3,75 i 3,5 - nie widzę wygranej Kalli. Nie rozumiem jak nagle można zrobić z niej faworytkę biegu w którym nigdy nie była specjalistką i nie osiągała dobrych rezultatów. Jak dla mnie johaug wrzuci tutaj takie tempo, że wszysktie mogą odpaść, a jak dojdzie do sprintu to marit wszystkich odstawi. Do tego pograłem marit i johaug 1-3 jeszcze wczoraj było 1.6-1.5 to prezent od buków. Ochłodziło się i łatwiej trafić ze smarowaniem, juz wczoraj w sprincie wyglądało to bardzo dobrze. wszystki zakłady grane w unibecie
Dzięki za pomoc. W milenium jest z legkovem 1,6, myślę że nawet zdrowy nie miał by łatwo, więc warto.Pewnie się od Kalli zaraził: http://www.svd.se/sport/hellner-kan-missa-femmilen_3293626.svd
jest w parze z Wylegżaninem w maratonie i pinncu
http://www.svd.se/sport/hellner-missar-femmilen_3298182.svd i wszystko jasne.Dzięki za pomoc. W milenium jest z legkovem 1,6, myślę że nawet zdrowy nie miał by łatwo, więc warto.
Wszystko zgodnie z planem oprócz Steiry na jej miejscu miała być Weng. Jednak Krysia odpoczęła i dużo kuponów poszło do kosza.moje typy na jutro !
Steira - Wiken @ 3.0 Unibet
Dla mnie prawdziwa perełka na jutro nie wiem czym się kierowali w Unibecie dając taki kurs. Na zwycięstwo dają im róne szanse kurs 75 na podium po 8 natomiast w parze 3.0 na Szwedkę. Może jest młoda, ale Steira wystartowała raz i przegrała z młodą Szwedką o 28 sekund. Jutro spręży się bo lubila kiedyś ten dystans , ale według mnie nie da rady wygrać ze Szwedką.
Bjoergen - Kalla @ 1.6 Unibet
Wiem że wszyscy zachwycają się Kallą ale ja uważam ,że Bjoergen bedzie lepsza, optymalny dystans dla Kalli to 10-15 km. Mimo że bieg techniką dowolną uważam ,ze Charlotte nie da rady Maritt. Wiele razy oglądałem biegi Kalli na 30 km i niezależnie od stylu nigdy nie dawała rady. Tutaj biegała dobrze ale najdłuższy dystans 15 km
Niskanen - Lahteameki @ 1.43 Unibet
Kertu to najlepsza Finka na tych Igrzyskach w każdym biegu w czubie. Lahteameki lubi raczej styl klasyczny i forma nie najwyższa.
No i stało się to przed czym ostrzegałem. Sporo typów widzę weszło, ale też sporo stóp przeciw Steirze. Pobrałem trzy typy na ten bieg i weszły lekko. Nie opisywałem juz swoich wypocin w środku nocy ze względu na zmęczenie. Mam nadzieję, ze mimo tendencji przeciwko Norweżce jesteście na plus ????Dopiero przymierzam się do pogrania czegoś z w sumie dzisiejszego już biegu na 30km, ale troszkę mnie dziwi granie na hura przeciwko Steirze. Praktycznie każdy post, to typ przeciwko Norweżce. Rozumiem, że bieg łączony tragedia, że w sztafecie nie pobiegła, ale... spójrzcie na jej wszystkie biegi w stylu dowolnym w tym sezonie. Przecież ona praktycznie w każdym plasowała się wysoko.
Żebym nie był gołosłowny:
Kuusamo: miejsce 14, ale przesunęła się z pozycji 38, pobiegła szybciej m.in. od Justyny, Weng, Ishidy.
Davos: miejsce 4, lepsza m.in. od Finek, Justyny, Weng, Jacobsen, Ishidy, Tchekalevej.
Toblach (TdS): miejsce 11 przesuwając się z pozycji 18, lepszy czas biegu od Weng, Ishidy, porównywalnie do Jacobsen i Johaug
Jeśli do tego dodam złoto w biegu łączonym na Mistrzostwach Norwegii, nie biegły co prawda Johaug i Bjoergen, ale znowu była przed Weng, to jeszcze nie jest z nią źle.
Ja bym na prawdę uważał
no i Duerr DNS, więc chyba warto na Italy @2.15 w tym momencie...Dario Kolonia - Petter Northug 1 @ 1,45 Expekt
Austria - Włochy 1 @ 1,72 Bwin
Jest to praktycznie pojedynek Duerr - Clara z tym że na H2H mamy @1,45 a tu aż @1,72. Duerr dla mnie czarny koń i wcale się nie zdziwię jak jutro wygra... To jest jego dystans, już we wprowadzeniu w ten temat pisałem że dla mnie jest kandydatem do medalu na 50km. W Skiatlonie w technice dowolniej wyglądał elegancko. Czym dłuższy dystans tym lepiej dla Austriaka.
dlaczego niby void? bieg skończony, w TOP6 koksika brak więc zakład przegranyJak wam rozliczyli zakłady za Johannes Duerr'a TOP6? W Unibecie rozliczyli jako przegrany a powinien chyba być zwrot.