megeczupal
Użytkownik
Na STS można obstawiać treningi , ktoś coś proponuje?
Proponuję nie stawiać, tak będzie dla nas najlepiej xD.Na STS można obstawiać treningi , ktoś coś proponuje?
Nie mogę się tu zgodzić i chętnie bym przeczytał artykuł gdzie Żyła ma lepsze wyniki od Małysza na progu. Myślę, że z Adamem może równać się tylko Kubacki z naszej kadry. Piotrek dla mnie to typ lotnika i nigdy go nie uważałem za silnego na progu. Rok temu nie zwojował wiele podczas MŚ na małej skoczni, a przecież medal zdobył na skoczni dużej. Do tego typ jest na pierwszą sesję treningową gdzie wielu dopiero zapoznaje się ze skocznią w pierwszym skoku. Piotrkowi takie skoki wychodzą różnie. Zazwyczaj w kolejnych pokazuje na co go naprawdę stać. Zamiast pchać się w takie ryzyko lepiej zagrać parę Żyła z Kotem. Maciek ma dobre wspomnienia z tą skocznią. Zwycięstwo i jego styl skakania będzie sprzyjał mu na tej skoczni. Kurs 1,90 jak najbardziej do gry.Hula vs Żyła 2,10 STS
Na normalnej skoczni najbardziej liczy się petarda przy odbiciu i co trzeba oddać Żyle to to, że on właśnie ją posiada. Ponoć ma w tym względzie lepsze wyniki niż Małysz. Do tego w końcu posłuchał się trenera i zmienił te dziwaczną pozycje najazdową na normalną i wyniki przyszły. Moim zdaniem Piotrek będzie czarnym koniem tej całej olimpiady. W końcu wszystko zaczęło funkcjonować, zgrywać się ze sobą i pojawiły się bardzo dobre skoki. Hula jest regularny i też w bardzo dobrej formie, ale on mi kompletnie nie pasuje do mniejszych obiektów. Pięknie stylowo lata, czuje powietrze i je wykorzystuje, ale to może być za mało na K95. Nie ma tej petardy. Po takim kursie warto spróbować.
A spojrzałeś jak w poprzednim sezonie skakał Fannemel? W TOP20 to go wręcz przez cały sezon nie było więc normalne, że skakali inni. Masz rację, że Fannemel to nie skoczek, który może powalczyć na małych skoczniach ale Stjernen też ostatnio wyglądał jakby z niego powietrze zeszło.Ja spróbuje coś takiego . Zerknąłem na wyniki z poprzedniego sezonu na skoczniach małych i z rekonesansu z PJ to fannamel nawet nie brał udziału .
Czterech skoczków. Tylko na MŚ może skakać dodatkowy skoczek z kraju ostatniego triumfatora.Ilu moze skakac w konkursie z jednego kraju ?
Kiedy bedzie wiadomo kto na sredniej ? Kot wygrak rok temu , zyla ostatnio 3 i w letnim na takich 2 i 3 chyba. Stoch kubacki pewniaki.Czterech skoczków. Tylko na MŚ może skakać dodatkowy skoczek z kraju ostatniego triumfatora.
"Dwie platformy dynamometryczne czy przenośne kamery umieszczone w torach najazdowych okazały się bardzo pomocne nie tylko w samym treningu, ale także w korygowaniu błędów. To właśnie na nowym sprzęcie, Żyła osiągnął takie parametry, których Horngacher nigdy wcześniej nie widział." - potwierdzenie, że ma mocne wybicie, bo te platformy mierzą przede wszystkim parametry odbicia: siłę, moc, szybkość i wysokośćNie mogę się tu zgodzić i chętnie bym przeczytał artykuł gdzie Żyła ma lepsze wyniki od Małysza na progu. Myślę, że z Adamem może równać się tylko Kubacki z naszej kadry. Piotrek dla mnie to typ lotnika i nigdy go nie uważałem za silnego na progu.
TVP1 w czwartek o 11:35 będzie transmitować trening i kwale. Na dużej skoczni ma być tak samo.Przy okazji: wiadomo czy jakaś stacja będzie transmitować treningi? W Soczi na tvp info na pewno leciały, więc pytanko czy tutaj bedzie podobnie.
Kamil jak jest w formie to nieważne, czy skacze na normalnej, czy na dużej. Skocznia normalna ma to do siebie, że różnice pomiędzy kolejnymi zawodnikami są minimalne. Łatwiej więc spaść o kilka pozycji w przypadku nieco słabszego skoku, albo słabszych warunków. Na takich skoczniach większe znaczenie mają także oceny za styl. Akurat Kamil dostaje jedne z najwyższych, ale gdyby czasem lądowanie nie poszło tak, jak to sobie zaplanuje, to traci więcej, niż na skoczni dużej. Moim zdaniem Polak stanie na podium na obydwu skoczniach, ale chyba nieco bezpieczniejszy jest tym na skocznię dużą.Odpowie mi ktoś? Kursy spadają!