Miejmy nadzieję, że dzisiejszy
konkurs będzie przebiegał w lepszych warunkach, niż na skoczni normalnej.
M. Hayboeck -
D. Kubacki miejsca 6-10
2,15 forBET
Zacznę od pary, którą podał
pinio1111 z którym zgadzam się w 100%. Dawid ciągle utrzymuje wysoką formę, na treningach cały czas w 10 oprócz 2 ostatnich skoków, gdzie był 13 i 14. Hayboeck w dziesiątce był 3 razy na 8 skoków. Wyszły mu szczególnie 2 wczorajsze próby, ale one nie mogą wskazywać, że sportowo przeskoczył Dawida. Polak powinien dzisiaj skończyć w dziesiątce, podczas gdy dla Austriaka nie widzę tam po prostu miejsca.
K. Geiger - M. Hayboeck
miejsca 7-6
1,7 forBET
Analizowałem tę parę przy okazji pierwszego olimpijskiego konkursu. Wtedy kurs 1,92 na Niemca spokojnie wszedł. Dzisiaj także spodziewam się wygranej Geigera w konfrontacji z Austriakiem. Znów wygrał rywalizację z Leyhe dzięki czwartkowym skokom, gdzie zajął miejsca 1,4,2. Niemiec jest w dobrej formie i co ważne skacze powtarzalnie. Na normalnej skoczni był 10 i uważam, że jest w stanie powtórzyć ten wyczyn dzisiaj.
A. Stjernen -
M. Eisenbichler miejsca 8-14
2,06 forBET
Wiem, stawianie na Eisenbichlera to trochę jak gra na loterii. Raz skoczy lepiej, raz gorzej. Ale w Korei skacze o dziwo równo w okolicach pierwszej dziesiątki. Wczorajszy jeden skok treningowy mu nie wyszedł, ale dostał za progiem silny podmuch, który go przekrzywił w powietrzu. Stjernen to jest taka moja cicha nadzieja na złoto Polaków w drużynówce. Potrafi wygrać trening ale potrafi też być 30. Nie jest chyba w najwyższej formie i uważam, że nie będzie się dzisiaj liczył w walce o czołowe miejsca. Niemiec ma szansę namieszać, jeśli będzie skakał na swoim poziomie.
S. Ammann - N.Kasai
miejsca 13-33
1,6 forBET
Noriaki skacze swoje. Myślę, że miejsce w okolicach 20 jest jak najbardziej w jego zasięgu. Simon natomiast, pojedynczymi próbami pokazuje, że w dalszym ciągu jest w stanie skakać na poziomie najlepszej dziesiątki. Na skoczni normalnej był 11, tutaj w kwalifikacjach miejsce 10. Uważam, że jest lepiej dysponowany, niż Kasai i będzie dzisiaj wyżej od legendarnego Japończyka.