>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady długoterminowe na sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Większość bukmacherów zaczyna już wystawiać kursy długoterminowe. Kto zostanie mistrzem , kto spadnie , kto lepsze miejsce itp. Wiadomo , kursy będą skakać, bo dużo zależy od transferów itp ale mniej więcej wygląda to tak.

Kto zostanie mistrzem:

Oraz kto spadnie z ligi:

Zachęcam wszystkich do kulturalnej i sensownej dyskusji. Bo sezon znowu nam się przedni szykuje ;)

edit// jest również sonda. Fajnie by było jakby ktoś zagłosował to i dodał kilka zdań dlaczego tak a nie inaczej ????

bebad 46

bebad

Użytkownik
Wolałbym poczekać na koniec okienka transferowego aby cokolwiek typować no ale skoro już się bawimy to tak.... mistrzem będzie po raz 20 Man Utd. Chelsea hmmm kolejna zmiana trenera nie wróży dobrze. Arsenal wiadomo... bez transferów nie liczyłbym nawet na miejsce w czwórce, a póki co to nic nie zapowiada jakiś konkretnych wzmocnień, ba mówi się nawet o odejsciu Fabregasa i Nasriego czyli dwóch najważniejszych ogniw. Man City - za wcześnie na mistrza, bedą groźni ale max drugie miejsce. Liverpool pod wodzą Daglisha gra bardzo dobrze ale transfery pokroju Hendersona nie wystarczą do zdobycia majstra, zapewne bedą sobie dawać rade z najlepszymi ale w meczach z teoretycznie słabszymi dadzą dupy jak zwykle. Plusem u nich będzie to że nie zagrają w europejskich pucharach i bedą mogli się skupić na krajowych rozgrywkach. Mądrzejszy będę po okienku.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Drugi rok z rzędu patriotycznie na Tottenham ????

Jednakże uważam, że mistrzem będzie Chelsea. Romek raczej nie będzie skąpił nowemu trenerowi kasy na wzmocnienia, być może wreszcie rozegra się El Nino, nadal w tej drużynie jest potencjał, po prostu sądzę, że Carlo na stanowisku managera na dłuższą metę to nie był dobry pomysł. Jak zawsze groźny będzie Manchester, ale stracili teraz 2 ważne ogniwa, a szczególnie VdS będzie trudno zastąpić. Na pewno nie zabraknie emocji, życzę sobie i Wam, żeby ten sezon był jeszcze lepszy niż poprzedni !!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Young w Liverpoolu ;) dobre ???? wierz w bajki.

No no peffka ???? na bank, Henderson to przereklamowany pacjent, Young trafi do United bo chce grać w LM ;) W tym sezonie nikt nie będzie pewny mistrzostwa, Tottenham się wzmocni, United to samo, Chelsea jak zwykle groźna a Liverpool będzie ogrywał Big4 a tracić będzie z &quot;średniakami&quot; ;)

A skąd niby mamy brać info agenci mają dzwonić do nas osobiście?
Henderson przereklamowany? ???? Young może i chcę grać w LM ale na pewno nie na ławce, więc wybierze pierwszy skład Liverpoolu i LM za 2 lata będzie miał. ????
Przecież on tam nie będzie grał. Wypożyczyli go tam bo w Stambule nie wiedzą kto to jest Bebe. Besiktas ma takich zawodników jak Quaresma, Sabrosa, Fernandes, Guti tak więc bym nie liczył na nagłe przebudzenie Bebe. Pogra tyle co kot napłakał a potem zostanie sprzedany do jakiegoś słabiaka. Besiktas też z niego zrezygnuje.
Wszyscy piłkarze których wymieniłeś to wypalone gwiazdy.
Raczej jest to związane z sytuacją jaka jest obecnie. Okres wakacyjny więc za dużo się nie dzieje.
Co do spekulacji transferowych to normalne , że są. Ty widzę już dodałeś do składu Younga i Adama. Jakby tak było to w MU grali by już Modric , Snejder , Sanchez czy de Gea. Dopóki transfer nie jest oficjalnie potwierdzony to nie wolno dopisywać piłkarza do składu ????
Sezon będzie ciekawy , jak każdy , ja jako kibic MU bardziej bym się obawiał Chelsea z Hiddinkiem na ławce niż Liverpoolu z Adamem , Youngiem i Hendersonem.
Co do Adama to jestem pewny że przyjdzie, do Younga prawie pewny więc ich dopisałem. A co do Hiddinka to nie wiem czemu o nim piszesz jeśli to nie jest potwierdzony transfer? ????

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Liverpool pod wodzą Daglisha gra bardzo dobrze ale transfery pokroju Hendersona nie wystarczą do zdobycia majstra, zapewne bedą sobie dawać rade z najlepszymi ale w meczach z teoretycznie słabszymi dadzą dupy jak zwykle.
Lepiej kupować wypalone gwiazdki?
Drugi rok z rzędu patriotycznie na Tottenham ????
Jednakże uważam, że mistrzem będzie Chelsea. Romek raczej nie będzie skąpił nowemu trenerowi kasy na wzmocnienia, być może wreszcie rozegra się El Nino, nadal w tej drużynie jest potencjał, po prostu sądzę, że Carlo na stanowisku managera na dłuższą metę to nie był dobry pomysł. Jak zawsze groźny będzie Manchester, ale stracili teraz 2 ważne ogniwa, a szczególnie VdS będzie trudno zastąpić. Na pewno nie zabraknie emocji, życzę sobie i Wam, żeby ten sezon był jeszcze lepszy niż poprzedni !!
Może i Romek nie będzie skąpił kasy ale czy to będzie drużyna? Możliwe że do Milanu odejdzie Drogba czyli jeden z lepszych zawodników Chelsea i PL. Anelka nie te lata, Kalou to nie jest piłkarz klasy światowej (jak na napastnika strzela za mało), Sturridge to jeszcze młodziak, więc ja np. w Chelsea nie widzę kogoś kto strzeli w sezonie ponad 20 goli a żeby zdobyć mistrzostwo jeden klasowy napastnik który strzela musi być, tak jak to było w MU w tym sezonie (Berbatov). Kogo stracił MU, oprócz VdS?
e./ Scholesa

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Henderson przereklamowany? Young może i chcę grać w LM ale na pewno nie na ławce, więc wybierze pierwszy skład Liverpoolu i LM za 2 lata będzie miał.
Co do Adama to jestem pewny że przyjdzie, do Younga prawie pewny więc ich dopisałem.
skąd ta pewność ? Żeby później nie było płaczu , że ani jeden ani drugi nie przyszedł.
Dopóki informacja nie jest oficjalnie potwierdzona to nie wolno pisać kto gdzie zagra.
A co do Hiddinka to nie wiem czemu o nim piszesz jeśli to nie jest potwierdzony transfer?
to miała być mała ironia w Twoją stronę. Ty już dopisałeś Ashleya i Charliego do składu to i ja Guusa dodałem :|
Ja od siebie dodam , że nie wierzę w nagłe ocknięcie Liverpoolu i walkę o mistrzostwo. Nie zakwalifikowali się nawet do LE , a sezon dla nich jest jak zwykle ciekawy do max 4-5 kolejki gdzie plany o mistrzostwie są odkładane na kolejny sezon :|

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
skąd ta pewność ? Żeby później nie było płaczu , że ani jeden ani drugi nie przyszedł.
Dopóki informacja nie jest oficjalnie potwierdzona to nie wolno pisać kto gdzie zagra.

to miała być mała ironia w Twoją stronę. Ty już dopisałeś Ashleya i Charliego do składu to i ja Guusa dodałem :|
Ja od siebie dodam , że nie wierzę w nagłe ocknięcie Liverpoolu i walkę o mistrzostwo. Nie zakwalifikowali się nawet do LE , a sezon dla nich jest jak zwykle ciekawy do max 4-5 kolejki gdzie plany o mistrzostwie są odkładane na kolejny sezon :|
Ja się ciesze że Liverpool nie zagra w LE bo będzie się mógł skupić na lidze, a pod wodzą Dalglisha i mądrych transferach będzie w tym sezonie 19 mistrzostwo.
Scholes to już nie ta klasa gdy w MU grał jeszcze Beckhama, więc to już nie jest jakieś duże osłabienie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ja się ciesze że Liverpool nie zagra w LE bo będzie się mógł skupić na lidze, a pod wodzą Dalglisha i mądrych transferach będzie w tym sezonie 19 mistrzostwo.
Zawsze sobie można tłumaczyć jakoś słaby (fatalny) sezon w taki sposób. Największe kluby (Man Utd , Barcelona , itp itd) jakoś bez problemu sobie radzili na kilku frontach i nic im nei przeszkadzało w zdobywaniu kolejnych mistrzostw , zdobywaniu The Treble czy The Double
Scholes to już nie ta klasa gdy w MU grał jeszcze Beckhama, więc to już nie jest jakieś duże osłabienie.
:?: Scholes zawsze był ważnym ogniwem. Wiele razy decydował o losach meczu. Więc stwierdzenie , ze to nie jest duże osłabienie nie jest na miejscu.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Scholes zawsze był ważnym ogniwem. Wiele razy decydował o losach meczu. Więc stwierdzenie , ze to nie jest duże osłabienie nie jest na miejscu.
Chodziło mi raczej o to, że Ferguson będzie miał kim go zastąpić. ????
no to już prędzej masz rację ???? / Konrad

bebad 46

bebad

Użytkownik
Co do Adama to jestem pewny że przyjdzie, do Younga prawie pewny więc ich dopisałem. A co do Hiddinka to nie wiem czemu o nim piszesz jeśli to nie jest potwierdzony transfer?
Mdleję.
Lepiej kupować wypalone gwiazdki?
Kto tutaj pisze żeby kupować wypalone gwiazdy ? Na rynku jest wielu lepszych piłkarzy od Hendersona.
Scholes zawsze był ważnym ogniwem. Wiele razy decydował o losach meczu. Więc stwierdzenie , ze to nie jest duże osłabienie nie jest na miejscu.
Nie w ostatnich miesiącach. Gdy już wybiegał na murawe to wnosił do gry tyle co Gibson, sam zresztą to poczuł więc zakończył karierę.

S 381

szczurek

Użytkownik
Ja stawiam, może też trochę nieobiektywnie, na Liverpool.
Dlaczego? Głód sukcesu. Liverpool już 21 lat czeka na mistrzostwo. Teraz jest ten, który dokonał tego ostatnio, i dokona tego znowu. Ten, który odmienił The Reds w minionym sezonie. Podniósł drużynę z kryzysu, natchnął ją, i o mały włos nie wprowadził do pucharów, mimo fatalnego początku sezonu, i kontuzji kluczowych graczy. Właściwy człowiek, na właściwym miejscu, cieszący się bezgranicznym poparciem zarządu, piłkarzy, i kibiców. Panie i Panowie, przedstawiam wam... Kenny Dalglish. W duecie z Damienem Commolim dokona odpowiednich transferów Jordan Henderson, na 95% Charlie Adam, i ze dwóch skrzydłowych, (najczęściej pisze się o Ashley Youngu, Stewarcie Downingu i Sylvainie Marveauxu), oraz wzmocnienia w obronie (Jose Enrique? Matthew Upson?). Zaaklimatyzowani, i zgrani z resztą Luis Suarez, Andy Carroll. Wspaniały Raul Meireles, który już w debiutanckim sezonie pokazał klasę w Anglii. Steven Gerrard i Jamie Carragher, którzy swoją ambicją i walką o każdy metr poprowadzą drużynę do zwycięstw. I na koniec magia Anfield Road, stadionu, przed którym w portki robią nawet najwięksi. Tam, gdzie w okresie najgłębszego kryzysu od lat, przegrała cała czołowa trójka, Chelsea, Man City, i Man Utd.
Właśnie, rywale. Chelsea w rozsypce. Zwolniony menadżer, nowego nie widać. Czy Romek da kasę czy nie, wie tylko on sam. Czy zostanie Drogba? Lampard? W jakiej formie będzie Essien i Obi Mikel? Jak zagrają David Luiz i Ramires? A co z najgorszym transferem zeszłego sezonu, czyli Fernando Torresem? To nie wróży sukcesu.
Arsenal to Arsenal. Na papierze świetna drużyna, Wenger pewnie sprowadzi jednego świetnego piłkarza, doprawi to paroma młokosami, i mimo pięknej, efektownej gry, spektakularnie zakończy sezon na trzecim lub czwartym miejscu.
W City jak zwykle, rewolucja. Ta &quot;drużyna&quot; nie ma prawa się zgrać, jeśli co okienko jest wymiana połowy składu. Na wylocie Tevez, Boateng, Barry, Kolarov, i paru innych którzy już się szejkom znudzili. Czy nowe transfery będą takimi &quot;wzmocnieniami&quot; jak Dzeko? Tak myślę.
Został Manchester United. Następuje wymiana pokoleniowa. Odchodzą Van der Saar, Scholes, Giggs, Brown i Hargreaves. Przyjdą młodzi, choć narazie poza Youngiem nie ma konkretnych nazwisk. Znów wszystko rozbije się o formę Rooneya.
Dlatego właśnie uważam, że za rok tytuł pojedzie do Merseyside!

Otrzymane punkty reputacji: +7
2 44

26dzejo26

Użytkownik
Ja z kolei sądzę że nadszedł czas Arsenalu i Arsena Wengera, jego młodzież już okrzepła nabrała niezbędnego doświadczenia i sądzę że ten sezon będzie należeć do nich, sprzedaż wiecznie kontuzjowanego Cesca nie powinna negatywnie wpłynąć na zespół

nocoz21 2

nocoz21

Użytkownik
Nie będę rozpisywał, bo praktycznie wszystko napisaliście i uważam podobnie jak dwaj koledzy przede mną ;). Tzn sezon 2011/12 myślę że może zakończyć się triumfem Liverpoolu. Do mnie przemawia styl jaki narzucił Kanny Dalglish, a pozatym Luis Suarez wraz z całą drużyną powinien prowadzić The Reds do zwycięstw. Wiadomo że ogromną stratą jest brak Liverpoolu w pucharach, ale to tylko może wyjść na dobre w walce w lidze. O transferach już była mowa i sądzę że wyraźnie pomogą drużynie. Wierzę że będzie to sezon Liverpoolu ;) i tytuł po tylu latach zawita na Anfield. Kurs na sportingbet - 12.00.
Wicemistrzów upatrywał bym w Arsenalu. Mam nadzieję że w tym sezonie dominacja ostatnimi laty w Premiership Chelsea i Manu zostanie przerwana.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Zakład długoterminowy h2h

Everton - AV 1 @1,70

8/10

Na początek taka perełka. Aston Villa straciła w tym oknie transferowym swoje dwa największe żądła, tj. Downinga i świetnego Younga. Bardzo ciężko będzie załatać tę dziurę, dość powiedzieć, że i z nimi w kadrze ten skład jednak dość mocno odbiegał od wymarzonego, co widać było po wynikach. Poza tym osoba nowego trenera, który dopiero co spuścił rywali zza miedzy do niższej klasy rozgrywkowej. Napewno upłynie trochę czasu, zanim McLeish wpoi piłkarzom swoją filozofię gry, co początkowo może odbić się na osiąganych rezultatach, a w takiej wyrównanej lidze każda wpadka może okazać się decydująca.

Co do ekipy z Liverpoolu, jak co roku są wobec piłkarzy Evertonu spore oczekiwania, moim zdaniem miejsca 6-8 jak najbardziej do osiągnięcia. Wszystko sprowadza się do tego, czy kontuzję będą omijać ekipę Moyesa szerokim łukiem. Manager wg mnie nadal ma jedną z lepszych drugich linii w całej lidze, poza tym kilku całkiem ciekawych zawodników, mieszanka rutyny i młodości, jeśli nie zdarzy się nic nadspodziewanego, to o zakład jestem spokojny.
Do tego myślałem o City w parze z Arsenalem, ale zobaczę jeszcze jak rozwinie się sytuacja tj. ruchy transferowe Kanonierów.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Tevez - Berbatov 1 @1,65

betsafe

Generalnie, dla mnie to jest pewny typ, jest tylko jedno &#39;ale&#39;. Tevez musi zostać w City, oczywiście im bliżej sezonu, tym szanse na transfer maleją, ale to jest City w końcu ???? .

Carlitos z Bułgarem w tamtym sezonie podzielili się koroną, ale teraz Argentyńczyk jest dla mnie zdecydowanym faworytem. Jest zdecydowanie lepszym piłkarzem, sam potrafi przeprowadzić spektularny rajd zakończony bramką (Dymitar być może też tak umie, ale to by było raczej incydentalne zachowanie). Do tego, pozycja Teveza, mimo jego denerwującego zachowania, nadal jest niezachwiana, czego napewno nie można powiedzieć o rywalu, bo gdy Groszek się rozegrał, to on zajął miejsce Bułgara w ataku, a pod koniec sezonu to i nawet spadającą gwiazda Owen był wyżej w hierarchii od byłego gracza Tottenhamu. Dla mnie warto to zagrać.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Generalnie, dla mnie to jest pewny typ, jest tylko jedno &#39;ale&#39;. Tevez musi zostać w City, oczywiście im bliżej sezonu, tym szanse na transfer maleją, ale to jest City w końcu
Jak Carlos odejdzie to pewnie będzie zwrot więc bez przypału ;) Ogólnie dziwi mnie fakt stawiania Chicharito na pozycji lidera. Owszem , miał świetny sezon , ale również mocna zapowiada się rywalizacja na nowy sezon. Rooney chyba ma nie podważalną pozycje , dobry pre season Owena , Welbecka , i Machedy , ciężko będzie walczyć Groszkowi o koronę.
Ogólnie nie upatrywał bym faworyta w żadnym piłkarzu United. Zapowiada się zespołowy rok , w poprzednim sezonie formą na Old Trafford błysnął Berbatov , ale już pod koniec sezonu nie był tak skuteczny.
To kto ? hmmm jak ominą kontuzje Van Persiego to on jest moim głównym faworytem , w tamtym sezonie dużo nie grał , a i tak się znalazł na czubie kl strzelców. Ale doszedł mu kolejny rywal- Gervinho który już strzela dla Kanonierów.
Torres ? CFC chyba mu nie leży , o ile dobrze pamiętam 1 gol w kilkunastu spotkaniach za dobrze nie prognozuje na nowy sezon. Villas - Boas już zapowiadał , że nie obędzie opierał składu tylko na Torresie , tylko chce zespołowej gry. El Nino raczej odpada.
Tevez - buntownik, dyskutant. Jak nie odejdzie w tym okienku to pewnie będzie dużo gadał i wiecej przesiedzi na ławce niż na boisku. Aguero pewnie będzie teraz pupilem Manciniego więc Tevez jest zbędny.
Ja upatruje faworyta w ekipach , które nie mają tak ambitnych planów jak big six i swoją grę opierają na czołowych snajperach. Dlatego pierwszy w oczy rzuca mi się Darren Bent. Nie zwykle bramkostrzelny napastnik , teraz cały sezon przygotowawczy z Aston Villa może zaowocować sporo bramek.
Ale ogólnie trzeba poczekać do końca okienka transferowego ;) Może 250mln funtów i Messi zasili szeregi Man City ? ???? Automatycznie widzę kursy po 1.30 ;) Ogólnie to warto poczekać trochę

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Ale ogólnie trzeba poczekać do końca okienka transferowego :wink: Może 250mln funtów i Messi zasili szeregi Man City ? :grin: Automatycznie widzę kursy po 1.30 :wink: Ogólnie to warto poczekać trochę
Wiem że to żart ale nawet jeśli by do tego doszło to nie postawił bym na Messiego jako króla strzelców. W pierwszym sezonie w PL i to jeszcze w tak niepoukładanym klubie jak MC raczej by się nie odnalazł. :p
Moimi faworytami w drodze po koronę są Van Persie oraz Aguero, ale w obu przypadkach muszą zostać spełnione pewne założenia. W przypadku Robina, musi w składzie zastać Nasri oraz dobrze by było jak by został Fabregas (choć nie jest to wymagane, bo pewnie opuści Kanonierów). Jeśli chodzi o Aguero warunkiem koniecznym jest odejście Teveza oraz utrzymanie jednego trenera przez cały sezon w MC. Wydaje mi się że Aguero może godnie zastąpić Teveza w strzelaniu bramek, a jesli będzie miał mniej konfliktów w drużynie niż jego starszy kolega, będzie dostawał więcej szans na grę = więcej bramek.
Dziwi mnie stawianie przez bukmacherów młokosa jako faworyta. Niby pokazał w poprzednim sezonie co potrafi oraz zagrał genialnie w Gold Cap, ale czy wytrzyma cały sezon i ustrzeli 20+ bramek? Wątpię.
Ciekawy jestem co pokaże Torres... Czy Abramowicz może już w oknie zimowym będzie chciał się pozbyć swojego super? snajpera (14spotkań 2bramki). Nie ukrywam że jeszcze w sezonie 2009/10 uważałem Torresa za napastnika w TOP3 na świecie, ale teraz się wiele zmieniło. Moim zdaniem nie zwojuje on Anglii w niebieskich barwach... lepiej mu w czerwieni... Jestem przekonany że lepiej sprawdził by się w MU czy w Hiszpanii ... po prostu uważam że Chelsea nie jest dla niego!! Za rok widzę go wracającego do Hiszpanii (takie moje zdanie) albo do Liverpoolu (jak go zechcą?? 8)).
Uważał bym też na Suareza, chociaż on pewnie zagra magiczny sezon i &quot;wygra&quot; klasyfikację kanadyjską. Jest genialny, wszechstronny piłkarz, strzela, asystuję, robi SZOŁ czyli wszystko czego się od niego oczekuję.
Tak jak koledzy wyżej widzę Liverpool wysoko w tabeli na koniec rozgrywek. Z Suzarezem w formie i zdrowym Gerardem mogą być piekielnie groźni. Ale czy starczy to na mistrzostwo ?? No bo niby kto ma wygrać? Znowu MU? Może i tak się stanie, ale kolejny sezon bez żadnego głośnego transferu i poważnych wzmocnień... może być ciężko kolejny raz zdominować ligę i dojść na szczyt drabinki LM. Może odpali bogate Chelsea z nowym trenerem na ławce, który jest równie dużą zagadką jak i forma jego zespołu? MC... raczej nie, choć skład imponujący to nie tworzą drużyny. No to może w końcu &quot;wiecznie młody&quot; ( ???? ) Arsenal? Muszę przyznać że lubię patrzeć na ich grę ale bawi mnie to ich podejście do piłki. Zawsze w śród faworytów ale nie wygrali niczego od kąt pamiętam (jedynie Emirates Cup w poprzednich latach ???? ). Wenger ma chyba rodzinę w zarządzie klubu ...
Jakoś według mnie w każdej z drużyn są jakieś problemy i wydaje mi się że sezon będzie bardzo wyrównany i ciekawy.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Już za niespełna 2 tygodnie rozpocznie się 20 edycja nowego sezonu w Premier League. Faworytem do zdobycia tego trofeum jest bez wątpienia Wielka Czwórka - Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal + Manchester City. Inne drużyny począwszy od Tottenhamu kończąc na beniaminkach Premier League, po prostu nie są to drużyny na poziomie wyżej wymienionych, oczywiście można jeszcze dołączyć do faworytów Tottenham lecz moim zdaniem nie jest to zespół przynajmniej na razie na mistrzostwo, zwłaszcza że najprawdopodobniej z klubu odejdzie Bale i Modric. Zacznę od tego że moim faworytem do zdobycia PL jest Liverpool, jest to obok United najbardziej utytułowana drużyna w Anglii, od 1990 r. nie zdobyła jednak mistrzostwa choć zawsze była w czołówce, Liverpool potrafił wygrać w 2005 r. Ligę Mistrzów pokonując Milan po pamiętnych karnych gdzie jednym z bohaterów był Jerzy Dudek, jednak mistrzostwa od 21 lat Liverpool nie zdobył, moim zdaniem nastąpi to w tym roku. Ostatnie mistrzostwo Anglii, jak już pisałem Liverpool zdobył w 1990 r. gdy trenerem był obecny trener The Reds, Kenny Dalglish. Drużynę objął w połowie poprzedniego sezonu gdy Liverpool był na dnie, po wyrzuceniu wtedy obecnego trenera czyli Roy`a Hodgsona Liverpool, odżył, piłkarzom znowu zaczęło się &quot;chcieć&quot;. Gdyby patrzyć na tabelę PL po tym jak Liverpool objął Król Kenny, mistrzostwo należało by do klubu z Merseyside, ale co się odwlecze... Liverpool obecnie obok Manchesteru United ma najlepszy skład w PL, do zespołu przyszedł najlepszy gracz ubiegłego sezonu Charlie Adam, dwaj reprezentanci Anglii, Stewart Downing i Jordan Henderson. Do formy wraca Joe Cole co pokazały sparingi, nie wolno też zapomnieć że w styczniu do The Reds przyszedł Andy Carroll i imponujący formą na Copa America, Luis Suarez, obaj gracze, co pokazały ostanie mecze sezonu, świetnie wkomponowali się w zespół. Atutem Liverpoolu będzie na pewno to że nie grają w żadnych europejskich pucharach i będą mogli się skupić się wyłącznie na lidze. Najgroźniejszym rywalem w walce o mistrzostwo na pewno będą United, którzy jednak się osłabili bo karierę zakończył Scholes i Van der Sar, oczywiście można powiedzieć że Van der Sar ma już następce, czyli Davida de Gea, ale nie wiadomo czy będzie się spisywał tak samo dobrze jak w Madrycie. Kolejnym faworytem do mistrzostwa jest oczywiście Chelsea, ale moim zdaniem mają oni nikłe szansę na mistrzostwo. W zespole nie tak naprawdę napastnika który w lidze będzie strzelał na &quot;zawołanie&quot;, jest jedynie wypalony Torres, Anelka który najlepszy lata ma już dawno za sobą, Drogba który prawie na pewno odejdzie oraz Kalou który jest świetnym zawodnikiem ale nie jest to typowy napastnik który strzeli w lidze więcej niż 20 goli. Kolejnym faworytem jest Arsenal, ale to co się w tym klubie dzieje to są jakieś jaja. Bo Arsenal od kilkunastu lat jest faworytem, może powiedzieć &quot;od wszystkiego&quot; i mimo że często są blisko tego celu, na końcu i tak jest drugie, trzecie miejsce ale już dawno nie pierwsze. Z klubu, od 3 lat chcę odejść największa gwiazda czyli Fabregas, niestety Wenger nie chcę go puścić do Barcy, jak także innych piłkarzy i atmosfera tam z tego powodu nie jest najlepsza. Poza tym w zespole jest za dużo młodych piłkarzy bez doświadczenia i na pewno im to nie pomaga. Ostatni faworyt to Manchester City. Temu klubowi jednak daję iluzoryczne szansę na zdobycie PL, i to z jednego prostego powodu, to nie jest drużyna, jest to zespół złożony z gwiazd i graczy klasowych, ale nie jest to drużyna. Jeśli co pół roku się zmienia połowę składu to trudno żeby taki zespół był w stanie zdobyć mistrzostwo Anglii czy np. Ligę Mistrzów.
Podsumowując moim faworytem do zdobycia mistrzostwa Anglii w nadchodzącym sezonie jest Liverpool, jest to obecnie drużyna kompletna, poukładana i ze świetnym trenerem.
Za rok widzę go wracającego do Hiszpanii (takie moje zdanie) albo do Liverpoolu (jak go zechcą?? 8)).
Co ty piszesz, do Hiszpanii cienias może wrócić, ale w Liverpoolu nie grają tacy słabi zawodnicy bez honoru.
Tak jak koledzy wyżej widzę Liverpool wysoko w tabeli na koniec rozgrywek.
Tu się zgadzam w 100%, Gerrard, Suarez i Adam to będzie w tym sezonie zabójcze trio. ????
Może i tak się stanie, ale kolejny sezon bez żadnego głośnego transferu i poważnych wzmocnień...
Ashley Young, de Gea to niby co? ????

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Może i tak się stanie, ale kolejny sezon bez żadnego głośnego transferu i poważnych wzmocnień...
Ashley Young, de Gea to niby co? :smile:
To nie były wzmocnienie tylko konieczne &quot;łatanie dziur&quot; po odejściu Scholesa i Van der Sara. Ale tylko zdążyłem to napisać a w mediach podano że najprawdopodobniej do Czerwonych Diabłów dołączy Wesley Sneijder. Jak by dokupili jeszcze jednego obrońce/defensywnego pomocnika to było by całkiem nieźle.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom