>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Zagadki Sportowe ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Kilka lat temu miał miejsce na polskich kortach tenisowych mecz, który został przez wielu zapamiętany jako (podobno) wielki wałek. Historia jest dosyć znana. Co to był za mecz (rok, miasto oraz zawodnicy, którzy grali w tym meczu)?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Wiedziałem, że Dawidenko, że Sopot, że 2007, ale przeciwnika musiałem sprawdzić - Martín Vassallo Argüello.

Zaraz coś podam.

Czarnoskóry sportowiec, który w trakcie zawieszenia za doping grał w Europie z futbol amerykański.

erbik 3

erbik

Użytkownik
Dwain Chambers?

E: Wygląda na to, że tak, więc:
Piłkarz, mistrz świata, żydowskie pochodzenie, cała kariera dla jednego klubu.
E2: Zgadza się.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Najbardziej utytuowany sportowiec w historii, jeśli chodzi o skoki z miejsca - skok w dal z miejsca, skok wzwyż z miejsca oraz trójskok z miejsca. Kilkukrotny mistrz olimpijski w tych konkurencjach. O kogo chodzi?

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Słynna ostatnia kolejka - Wisła-Legia 0:6, ŁKS-Olimpia 7:1 - obydwa mecze unieważniono z powodu podejrzeń o korupcję (chyba wtedy liczyła się różnica bramek i stąd takie wyniki) i mistrzem został Lech.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Strzelił bramke w finale MŚ 1966 , lecz jak sie okazało piłka nie przekroczyła linii bramkowej całym obwodem.
Winny okazał się m.in liniowy Tofik Bachramow

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
O to mi chodziło ;)
Która drużyna zdobyła najwięcej razy w historii Puchar Zdobywców Pucharów?
edit: może jeszcze w którym roku po raz ostatni ta drużyna wygrała (dla utrudnienia)

m0nki 187

m0nki

Użytkownik
Barcelona ;) ostatni raz w 1997 roku ;)
jaki sport najprawdopodobniej zostanie sportem pokazowym na igrzyskach w Londynie?

Do góry Bottom