>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zagadki Sportowe ;)

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Ostatni oficjalny kobiecy mecz w tenisie, zagrany w formule BEST OF 5 SETS. W którym roku, na jakim turnieju i kto ze sobą grał?
Tour Championships na pewno miało 5 setów kiedyś...
Kojarzyłem, że w jakimś takim spektakularnym brała udział Hingis, więc tylko szybko zerknąłem w googlach, że w 98&#39; grała z Davenport ;)
o to chodziło?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Ten mecz mistrzostw świata, przeszedł do historii nie ze względu na piękne bramki czy wspaniałe akcje lecz inne emocje jakie powstały wokół tego spotkania.
Uczestniczyli w nim gospodarze i pewna drużyna z Europy, która przyjeżdżała na zawody w atmosferze skandalu, związaną z artykułami pojawiającymi się w europejskiej prasie na temat gospodarzy.
Rok, drużyny wynik:
Wcale nie takie trudne...

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Wtedy drukowano aż (jak ja to mówię) jechało świerzym papierem. Skoro nie mecz z Italią, to spotkanie z Hiszpanią. Korea-Hiszpania, 2002, wyniku nie pamiętam, Korea wygrała.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Wtedy drukowano aż (jak ja to mówię) jechało świerzym papierem. Skoro nie mecz z Italią, to spotkanie z Hiszpanią. Korea-Hiszpania, 2002, wyniku nie pamiętam, Korea wygrała.
Nie chodzi o drukowanie ;)
Mecz zapisał się w annałach futbolu... ma nawet &quot;swoją nazwę&quot;.
Zwracam uwagę na obrażanie KRAJU - gospodarza przed turniejem.

Podpowiem, że chodziło o wytknięcie biedy i tragicznych warunków w jakich ma być rozgrywany turniej ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Pewna ekipa MLB jako pierwsza w historii wygrała 3 mecze z rzędu , za każdym razem z innym przeicwnikiem w 3 dni.
kto , kiedy i z kim grał.
Co warte podkreślenia ostatnim meczem zaklinowali zwycięstwo w dywizji
Łatwe , bo sam to pamiętam , a interesuje sie baseballaem od 2006 roku
PS. Chciałem zostać przy temacie MŚ , ale nie mam głowy jakoś

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Łatwe , bo sam to pamiętam , a interesuje sie baseballaem od 2006 roku
Lata 2006 , 2007 , 2008 , 2009, 2010 wchodzą w obieg
Zapewnili sobie tytuł w ostatnim meczu w sezonie [specjalnie nie pisze w 162-meczu].
Takich meczy było w ostatnich latach było 3.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Obronił złoty medal IO, ale dopiero po wykluczeniu jego konkurenta za doping. Uznany najlepszym Europejczykiem w swojej dyscyplinie w 2005. I ma drugi wynik w historii dyscypliny.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Nie przypominam sobie, żeby obronił złoto w takich okolicznościach, o jakich pisze Olo, ale Korzeniowski ma drugi wynik w historii chyba :razz:

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Jak zdobywał dwa złote medale Robert, to na krótszym dystansie był najpierw drugi, ale potem zdyskwalifikowano Meksykanina i Polakowi przyznano złoto. No ale to było na krótszym dystansie, a Korzeniowski bronił złota na dłuższym - 50 km, więc to chyba nie o niego chodzi. Ja stawiam na Andreasa Thorkhildsena (rzut oszczepem), choć u niego nie przypominam sobie jakiejś dyskwalifikacji.

K 691

kalsat

Użytkownik
Ja stawiam na Virgiliusa Alekna , działo sie to podczas IO w Atenach w konkursie wielkolud z Litwy był 2 ale zdyskwalifikowano Węgra Fazekasa i przyzano złoto Aleknie. Jest te posiadacze 2 wyniku w historii

K 691

kalsat

Użytkownik
Ja coś łatwego ze snookera.
Proszę podać imię i nazwisko (oraz czas)zawodnika który najszybciej wbił brejka 100 pkt

Do góry Bottom