>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zagadki Sportowe ;)

betheone 188

betheone

Użytkownik
Zagadka: Dwóch wielkich piłkarzy tego samego kraju urodzonych tego samego dnia i roku, z których jeden zakończył już karierę sportową, a drugi wciąż gra. O kim mowa?

robbn 23

robbn

Użytkownik
Pierwsza moja myśl to bracia De Boer z Holandii ale oni już obaj pokończyli kariery z tego co mi wiadomo.

bujal 0

bujal

Użytkownik
Smolarek i Tomaszewski albo Peter Shilton i Sol Campbell albo Vieira i Zidane
jeszcze kojarze Dudka, Michela i Hierro z 23 marca i Teveza oraz C. Ronaldo z 5 lutego. ale nie pasują do opisu :p
aaa roku tez to chyba nie kojarze ;p

unicaja 13,2K

unicaja

Użytkownik
Jako że cisza to ja zadam zagadkę żużlową...
Szwedzki zawodnik, mistrz świata zarówno juniorów jak i seniorów.
W Polsce jeździł w barwach Aniołów a po starciu z niejakim W.Cieślewiczem w Bydgoszczy zakończył swoją karierę na wózku inwalidzkim. Dodam że czas o jakim mówimy to początek i środek lat 90 - tych ubiegłego wieku.
O kim mowa?

E: Kibic z Bydgoszczy musiał wiedziec :grin:

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Per Jonsson
Wychowanek Apatora Toruń, potem jeździł w Polonii, czym został znienawidzony przez kibiców Aniołów. Był uznawany za najlepszego żużlowca bydgoskiego klubu w latach swojej świetności. Zakończył karierę rok temu. O kim mowa?

unicaja 13,2K

unicaja

Użytkownik
Ok, proszę podac nazwiska dwóch wielkich żużlowców którzy współtworzyli największy sukces w historii lubelskiego speedwaya tj wicemistrzostwo kraju.
Dla ułatwienia dodam że iż jeden z nich jest jeszcze czynnym zawodnikiem a drugi już nie. Jak będzie trzeba to będzie podpowiedź ;)

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Żużlowiec, w 2007 roku uległ makabrycznie wyglądającemu wypadku podczas meczu angielskiej ligi. Po roku rehabilitacji i różnych zabiegów, kosc nadal mu się nie zrosła. Swego czasu jeździł w Polonii. O kim mowa? ;)

unicaja 13,2K

unicaja

Użytkownik
Będzie proste.
Częsty gosc w studiu C+ przy okazji GP, charakterystyczne felietony w &quot;Tygodniku Żużlowym&quot;

Do góry Bottom