Romania U18 W - Sweden U18 W
ME w kosza kobiet do lat 18. Rumunki niby wczoraj wygrały z Rosjankami, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że ten mecz był czysty, bo Rumunki są po prostu conajmniej 3 klasy niżej od Rosjanek, no chyba, że te drugie kompletnie nic nie trafiały. Dzisiaj nastąpi weryfikacja możliwości Rumunek, bo grają z bardzo mocnymi Szwedkami, a możliwości rumuńskich zawodniczek nie są duże, bo w sparingach były solidnie gromione przez Słowaczki czy też Francuzki. Szwedki pokażą im dzisiaj miejsce w szeregu i nie zdziwi mnie wygrana +20.
Sweden U18 W -9.5 pkt @1.85 9/10 Bet365
--------------------------------------------------------------
Brazil U21 -
Serbia U21
O Brazylijczykach już pisałem i zdanie nie zmienię. Swoją 'siłę' pokazali w meczach z Japonią czy chociażby maratonie z Bułgarią kiedy to Bułgarzy mieli ich na widelcu. Serbowie obok Rosjan to jedni z głównych faworytów do końcowego triumfu. Kovacevic, gwiazda ostatnich ME kadetów oraz kapitan Atanasijevis są to zawodnicy, którzy robią różnicę i poprowadzą Serbów do wygranej.
Serbia U21 @1.80 9/10 Bet365
Serbia U21 -1.5 sets @2.40 6/10
Unibet
USA U21 - Iran U21
Irańczycy mają tutaj bardzo mocny zespół co pokazali już w meczu z Serbami prawie z nimi wygrywając 3:0. Mają bardzo wyrośniętych chłopaków, którzy świetnie grają w bloku oraz w ataku i dysponują mocną zagrywką. Amerykanie też mają niezły skład, ale na Irańczyków, którzy wydają się być pewnym kandydatem do podium może być za mało.
Iran U21 @2.10 7/10 Bet365
Szwecja U19 -
Niemcy U19
Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej kobiet do lat 19. Szwedki swoją moc pokazały już wczoraj kiedy to po świetnym meczu wygrały z mocnymi Francuzkami i potwierdziły swoje aspiracje do medalu. Mecz oglądałem i naprawdę fajnie to wyglądało, szczególnie imponowały swoją grą w ofensywie. Co do Niemek to jednak chyba poziom niżej. Przed mistrzostwami remisowały chociażby ze słabymi Austriaczkami i nie widzę dla nich większych szans z mocnymi Szwedkami.
Szwecja U19 @1.90 8/10
BAH
Russia U18 W - Turkey U18 W
Rosjanki wczoraj wywinęły wała przegrywając z beznadziejnymi Rumunkami i dzisiaj muszą wygrać. Są napewno mocniejsze od Turczynek i powinny sobie poradzić. Sparingi wypadały nieźle więc i tutaj będą się liczyć, a że miały aspiracje medalowe to trzeba ten mecz wygrać.
Russia U18 W @1.67 8/10 Ladbrokes