al_capone
Gangster
Umowę przy takich rzeczach? Pierwszy raz słyszęhm. zazwyczaj podpisuje się umowe kupna-sprzedaży, także to raczej nie przejdzie.
Umowę mogę przecież spisać z fikcyjną osobą, która "mieszka" w Austrii...
Umowę przy takich rzeczach? Pierwszy raz słyszęhm. zazwyczaj podpisuje się umowe kupna-sprzedaży, także to raczej nie przejdzie.
hm, mówimy o antykach za 65 000zł, a nie parze starych adidasków.Umowę przy takich rzeczach? Pierwszy raz słyszę
Jako osoba fizyczna przy sprzedaży rzeczy o wartości powyżej tysiąca złotych jesteś zobowiązany sporządzić umowę kupna-sprzedaży. Dodatkowo kupujący musi odprowadzić podatek w wysokości 2%.Umowę przy takich rzeczach? Pierwszy raz słyszę
heh... mylisz sie. kazdy bank ma opracowany pewien system, przykladowo maja filitry odbiorcze, tzn jesli przyjdzie jakikolwiek przelew z konta xyz123 to zapisuje sie w systemie iz dany odbiorca otrzymal z tego konta kase. w czym problem by dodac do filtru ogolnodostepne numery kont z ktorych robia wyplaty nawieksze buki? ponadto, otrzymujac po kilka przelewow na kwote o ktorej wspomniales wyzej, rowniez system to wychwyci. przelewow jest sporo, ale bank ma rowniez sporo kasy i nie maly personel.Ludzie, przy kwotach rzędu 5-10 a nawet 20 tys. zł nikt Was nie będzie wzywał, dam sobie rękę uciąć Przecież takich przelewów jest dziennie tysiące, jak nie miliony. Ludziom w bankach się nudzi i każdy przelew sprawdzają? ????
a jesli moge spytac, to Ty korzystasz z nich?Ani Moneybookers ani Neteller nie podlegają polskiemu prawu. Poza tym to nie są banki (i nie ma czegoś takiego w prawie, jak "swojego rodzaju bank".
Pomyśl trochę - jak polski fiskus może sprawdzać transakcje instytucji mieszczących się poza granicami kraju i niepodlegających polskiemu prawu?Chodziło mi o to że tak jak w banku dokonuje się tam dużej liczby transakcji finansowych. Czy fiskus może je sprawdzać?
ghs; zastanawiam się czy założyc sobie karte netteler; korzystasz z niej? czy lepiej przelewac na moneybrooker i dopiero na własne konto? próbowałam napisac PW, ale chyba skrzynke masz zapchanąTak, korzystam. Pomyśl trochę - jak polski fiskus może sprawdzać transakcje instytucji mieszczących się poza granicami kraju i niepodlegających polskiemu prawu?
Dlatego, że to nic nie daje. Za tę gotówkę i tak nic większego bez pytań nie kupisz, a do tego przewóz większej kasy przez granicę wymaga deklaracji.Dlaczego nikt nie pomyślał o założeniu konta w zagranicznym banku, najlepiej w kraju w którym hazard jest legalny. Po zebraniu odpowiedniej kwoty można zawsze osobiście pojechać na wakacje po odbiór wygranej w gotówce.
może już go zamknęli xD hah xDKolega tom31 cos sie nie odzywa :/ oby sie to dobrze skonczylo dla niego jestem ciekaw jak potoczy sie ta sprawa...