Czego miał się przestraszyć?Czyżby Tobet się przestraszył i nie wystawił oferty dotyczącej Plońska, wbory tuż, tuż, a ja jestem ciekawy kursów ????
Ok dzięki za wytłumaczenie w imieniu buka, choc było napisane, że zakłady będą dotyczące wyborów burmistrza w Płońsku :]Czego miał się przestraszyć?
Bukmacher Ci tego nie powie. Ale ja mogę...
http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82o%C5%84sk
Płońsk - 22 tyś mieszkańców. Ilu z nich interesuje się zakładami bukmacherskimi? A ilu ma konta w Tobet? Czy opłaca się wystawić ofertę dla kilku klientów co postawią w sumie 1000?
Zwłaszcza jak nie ma analityka, który zna realia miasta?
h2h miałoby sens właśnie teraz, gdyby można stawiać różnych kandydatów. W drugiej turze jest zawsze dwóch polityków, więc postawienie na któregoś z nich to jakby nie było h2hZakłady h2h dopiero w drugiej rundzie będą wystawiane.
Siedlce
Wojciech Kudelski - 1,90
Lasok ok.40% Osyra ok 15%Edward Lasok prezydentem Mysłowic @2,50
Aka Shakal Dobijański w Siedlcach działa już od jakiegoś czasu, z tym że dla tego człowieka wartościami są in vitro, akceptacja zjawisk homoseksualnych i przesadny liberalizm. To zwykły propagandowiec i totalne zero w sprawach ekonomicznych. Opowiada o milionach dla Siedlec które w 90% załatwił PiS. W Siedlcach jest większość zdrowego społeczeństwa dlatego Kudelski jako ostoja prawdziwych wartości zdeklasował resztę kandydatów
Godz. 23.45. Kolejne wyniki. Zostało 12 komisji. 15.25 proc. dla Anny Sochackiej, 15.35 proc. dla Mariusza Dobijańskiego i 58-59 proc. Wojciech Kudelski. Przypominamy, że w mieście jest zarejestrowanych 43 obwodów.
Więc w Siedlcach wszystko zgodnie z moimi przewidywaniami. Wybory prawdopodobnie skończą się już w I turze, a najlepsze w tym jest to, że bukmacherzy płacili nam ponad połowę tego co postawiliśmy.
Tak jak pisałem, Siedlce bastionem PiSu nadal są i pewnie nie prędko to się zmieni. Wynik według mnie był oczywisty. Potężne bilbordy pod kościołami odniosły swój sukces. Dobijański główny rywal pojawił się znikąd i pewnie to było głównym powodem dlaczego nie wygrał, tak szczerze to większość w Siedlcach nie znała wcześniej nazwiska Dobijański.
Zresztą w moich oczach Kudelski to dobry prezydent, nie mam większych zarzutów co do niego. Najważniejsze, że typ wszedł ;-).
A jak w waszych miastach ? Jakieś "hity" i niespodzianki ?
Czemu Milewski faworytem ? Ludzie będą wybierać mniejsze zło, część co zagłosowała na Hetkowskiego na pewno pójdzie oddać głos na Nowakowskiego, tak samo z wyborcami PSL-u.W plocku bedzie druga tura wyborow na prezydenta miasta. Pierwsza turę wygrał Mirosław Milewski. Drugie miejsce dla Nowakowskiego. Pomiędzy nimi rozstrzygnie się batalia o wygrana. Jeżeli pojawi się taki zakład to murowanym faworytem jest Milewski i można na niego śmiało stawiać.
Zgadza się, Mysłowice mają powody do zadowolenia. :]Lasok ok.40% Osyra ok 15%
Będzie 2 tura, ale macie się z czego cieszyć:spokodfhgfh:
Oficjalne wyniki:Prezydent Piły Zwycięzca Piotr Głowski @ 2,90 Tobet
Długo się zastanawiałem czy zagrać ten typ, ale jednak się zdecydowałem. Nie wiem dlaczego tak wyraźnym faworytem Tobetu jest główny kontrkandydat Piotra Głowskiego (PO), Krzysztof Paszyk (PSL). Uważam że szanse na fotel prezydenta miasta Piły mają porównywalne, a nawet śmiem twierdzić że kandydat PO ma minimalnie większe szanse na to stanowisko. Obecny prezydent Zbigniew Kosmatka nie powinien odegrać znaczącej roli napewno ma swoich zwolenników w Pile ale to grono z kadencji na kadencję się zmniejsza. 12 lat rządów obecnego prezydenta można określić jako czas dość dobrze wykorzystany dla miasta. Jednak jak wszędzie potrzebne są zmiany. Jeszcze może miesiąc temu bałbym się postawić pieniądze na Głowskiego. Ale w poniedziałek 15 listopada odbyła się debata czterech kandydatów na urząd prezydenta. Miałem przyjemność uczestniczyć w tej debacie jako obserwator. Według mnie i wielu zgromadzonych osób debatę zdecydowanie wygrał a można nawet powiedzieć że zmiażdżył rywali Piotr Głowski. Według niektórych osób debata zaszkodziła Paszykowi. Można powiedzieć że się w pewnym momencie pogubił.
Od 9 lutego do dnia dzisiejszego prowadzona była ankieta na jednym z portali internetowych "Kto byłby najlepszym prezydentem Piły" wyniki są następujące:
Krzysztof Paszyk (4482 głosy) 27 %
Piotr Głowski (3608) 21,8 %
Zbigniew Kosmatka (3444) 20,8 %
Jednakże nie można obiektywnie spojrzeć na tą ankietę trwała ona dość długi czas więc teraz to dość znacząco mogło się zmienić.
Co przemawia za Głowskim:
- jest młodym kandydatem,
- występuje z ramienia PO które w Pile ma bardzo dużo zwolenników,
- ludzie uważają go za człowieka który może sporo zmienić w mieście,
- minusem może być to że nie pochodzi z Piły ale od 17 lat tu mieszka więc może czuć się chyba jako cząstka tego miasta.