>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie w Polsce (2015)

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Komorowski wygrał wczorajszą debatę - pytanie czy na tyle aby odrobić straty, które miał spore. Dla mnie na razie no bet, co zarobione - trzeba szanować.
Nie tyle wygrał, co nie przegrał jej jak wielu się spodziewało. Zgoda do tego, co zostało napisane wyżej, iż czwartkowa debata nie wiele zmieni, po pierwsze jak w piątek pokażą jeszcze jakieś sondaże, to będą one robione przed debatą a po drugie: TVN24 ma mały zasięg i stację oglądają głównie ci co i tak na Komorowskiego by zagłosowali.

radegast 141

radegast

Użytkownik
Komorowski wygrał wczorajszą debatę - pytanie czy na tyle aby odrobić straty, które miał spore. Dla mnie na razie no bet, co zarobione - trzeba szanować.
Przepraszam, ale co to znaczy &quot;wygrał&quot;? Czy jest to tylko Twoje zdanie, a może opinia poparta jakimiś dowodami (np. sondaż na próbie min. 1000 osób przygotowany zgodnie z metodologią)? Opinie &quot;politologów&quot;, &quot;dziennikarzy&quot; i innych tego typu osób nie są miarodajne, szczególnie jeśli są oni sowicie opłacani przez któregoś z kandydatów. GW zawsze napisze, że Komorowski rozjechał Dudę, a Gazeta Polska na odwrót. Owszem, sam uważam, że Duda wypadł gorzej niż się spodziewałem a Komorowski lepiej, ale po debacie przed I turą &quot;eksperci&quot; stwierdzili, że Kukiz wypadł bardzo słabo, a jakie były wyniki wyborów wszyscy wiemy.
Tak czy inaczej kursy na Dudę są smiesznie niskie. Uważam, że obydwaj kandydaci mają równe szanse na wygraną, więc kursy powinny być mniej więcej jednakowe. Tymczasem w Comeon mamy 1.45 na Dudę i 2,80 na Bronka, czyli jest value na Komorowskiego. Mobilizacja wśród elektoratu związanego zawodowo z PO będzie z pewnością ogromna. Czuję, że sztab prezydenta poprzez zaprzyjaźnione media odpali jakąś bombę w końcówce kampanii, tak by była to ostatnia informacja przed ciszą. Dzięki temu ludzie typu @Adamo80, którzy uważają, że jeśli wygra PiS to na Polskę spadną plagi egipskie i, cytując Ziemkiewicza, &quot;słońce przestanie dawać mleko&quot; karnie pomaszerują na do urn.
W tak zaciętym boju o zwycięstwie któregoś z kandydatów zadecydować może kilkadziesiąt tysięcy głosów, więc bardzo istotny będzie kolejny czynnik, czyli głosy nieważne. W I turze było ich mało, ale też obóz władzy był pewny zwycięstwa. Teraz może dojść do masowego &quot;podrasowywania&quot; wyników wyborów, szczególnie w komisjach, gdzie nie będzie nikogo z opozycji i Ruchu Kontroli Wyborów.
Tak więc w nadzieji. że się mylę z bulem gram zwycięstwo Komorra.
Komorowski wygra @2,80 Comeon

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Przepraszam, ale co to znaczy &quot;wygrał&quot;? Czy jest to tylko Twoje zdanie, a może opinia poparta jakimiś dowodami (np. sondaż na próbie min. 1000 osób przygotowany zgodnie z metodologią)? Opinie &quot;politologów&quot;, &quot;dziennikarzy&quot; i innych tego typu osób nie są miarodajne, szczególnie jeśli są oni sowicie opłacani przez któregoś z kandydatów. GW zawsze napisze, że Komorowski rozjechał Dudę, a Gazeta Polska na odwrót. Owszem, sam uważam, że Duda wypadł gorzej niż się spodziewałem a Komorowski lepiej, ale po debacie przed I turą &quot;eksperci&quot; stwierdzili, że Kukiz wypadł bardzo słabo, a jakie były wyniki wyborów wszyscy wiemy.
Tak czy inaczej kursy na Dudę są smiesznie niskie. Uważam, że obydwaj kandydaci mają równe szanse na wygraną, więc kursy powinny być mniej więcej jednakowe. Tymczasem w Comeon mamy 1.45 na Dudę i 2,80 na Bronka, czyli jest value na Komorowskiego. Mobilizacja wśród elektoratu związanego zawodowo z PO będzie z pewnością ogromna. Czuję, że sztab prezydenta poprzez zaprzyjaźnione media odpali jakąś bombę w końcówce kampanii, tak by była to ostatnia informacja przed ciszą. Dzięki temu ludzie typu @Adamo80, którzy uważają, że jeśli wygra PiS to na Polskę spadną plagi egipskie i, cytując Ziemkiewicza, &quot;słońce przestanie dawać mleko&quot; karnie pomaszerują na do urn.
W tak zaciętym boju o zwycięstwie któregoś z kandydatów zadecydować może kilkadziesiąt tysięcy głosów, więc bardzo istotny będzie kolejny czynnik, czyli głosy nieważne. W I turze było ich mało, ale też obóz władzy był pewny zwycięstwa. Teraz może dojść do masowego &quot;podrasowywania&quot; wyników wyborów, szczególnie w komisjach, gdzie nie będzie nikogo z opozycji i Ruchu Kontroli Wyborów.
Tak więc w nadzieji. że się mylę z bulem gram zwycięstwo Komorra.

Komorowski wygra @2,80 Comeon
Moze i masz racje, ze teraz jest value na Komura, ale po 1 turze kursy byly wystawione 1,85 vs 1,85 (Oni) Czy Comeon , ktore dawalo nawet na Dude 2.00 i wtedy bylo value na Andrzeja. Co do twojej teorii zgadzam sie, jednak straszenie PiSem juz nie jest takie skuteczne jak kiedys, sam nawet uwazam, ze swoim zachowaniem ( ponizej krytyki) Komorowski pokazal jak im sie pod dupa pali i jego haslo ,, bezpieczenstwo i wolnosc´´ nie ma pokrycia. W tym momencie nie warto grac juz jakiekolwiek zaklady, 1.40 na Dude to za malo, a na Brunka szkoda kasy, bo ma na serio male szanse na wygrana. Sa to wybory gdzie ludzie glosuja przeciwko Komorowskiego i trzymaniu calej wladzy w PO .;)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Fakty TVN podały dzisiaj najnowszy sondaż: Komorowski: 47%, Duda: 44% Nie wiem: 9%
Podaję jako istotną informację do typowania. Ja mam już wcześniej pograny Komorowski po 2,15 na Totolotku

J 127

jester72

Użytkownik
Fakty TVN podały dzisiaj najnowszy sondaż: Komorowski: 47%, Duda: 44% Nie wiem: 9%
Podaję jako istotną informację do typowania. Ja mam już wcześniej pograny Komorowski po 2,15 na Totolotku
Bez niezdecydowanych 52%:48% dla PBK.
Ale gdyby przeliczyć to na &quot;polski&quot; - Duda 53-54% - PBK 46-47% moim zdaniem.

K 15

kamil82

Użytkownik
&quot;Po południu &quot;Fakty TVN&quot; podały, że oba sztaby potwierdziły swój udział w debacie, która będzie transmitowana w TVN, TVN 24 i TVN 24 Biznes i Świat.&quot;
Wydaje się, że debata będzie również w &quot;podstawowym&quot; TVN.
Ja mam tylko nadzieję, że dziennikarze zachowają chociaż ostatki dziennikarskiego obiektywizmy jakim powinni się kierować w takiej debacie. Swoją drogą to w sumie jeżeli chodzi o &quot;mocne&quot; pytania do kandydatów przez dziennikarzy to właśnie Rymanowski zadał takie Komorowskiemu w debacie/rozmowie w TVN 24 i dotyczyło WSI. Trzymam kciuki za podobną odwagę dziennikarską w czwartkowej debacie. Oby to nie było standardowe, tvn-owkie atakowanie Dudy i głaskanie Komorowskiego.
Z czysto bukmacherskiego punktu widzenia gdzie remis nie jest raczej możliwy to przy dużym obecnie wyrównaniu poparć przy całej niechęci do Komorowskiego to 2,80 to niezły kurs.
Trzymam jednak kciuki aby w niedzielę stawiającym za 2,80 wyświetlił się napis PRZEGRANA ;)

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Fakty TVN podały dzisiaj najnowszy sondaż:
Podaję jako istotną informację do typowania.
Czyli chcesz typowac, na podstawie informacji ktore rownie dobrze moga byc wyssane z palca...
Pamietasz jak FAKTY TVN (a i inne stacje tez) podawaly &quot;sondaze&quot; przed pierwsza tura?
No to wlasnie tyle warte sa te twoje informacje zaczerpniete z TVN...itd...
Zreszta Adamo cos dla ciebie na temat &quot;sondazy&quot; i &quot;ankiet&quot;...
Tak sie w polsce robi &quot;sondaze&quot;...jak wyniki nie sa po mysli ZLECENIODAWCY (w tym przypadku TVN) to sie je po prostu zmienia tak by byly po mysli ZLECENIODAWCY... co zreszta mozna dobitnie zaobserwowac po totalnie blednych sondazach co do pierwszej tury ... ???? och naiwnosci ciag dalszy :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=79rO9XK2Akg

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Dzisiejszy sondaż TVN to jest podpucha, która ma niby zaświadczyć o tym, iż PBK wygrał debatę. Chodzi o budowanie ducha zwycięstwa, TVN tak robił przed każdymi ostatnimi wyborami. Kursy po tym sondażu jednak nie drgnęły, moim zdaniem pozmieniają się jeszcze w piątek, kiedy najwięcej osób będzie obstawiało.

J 127

jester72

Użytkownik
Dzisiejszy sondaż TVN to jest podpucha, która ma niby zaświadczyć o tym, iż PBK wygrał debatę. Chodzi o budowanie ducha zwycięstwa, TVN tak robił przed każdymi ostatnimi wyborami. Kursy po tym sondażu jednak nie drgnęły, moim zdaniem pozmieniają się jeszcze w piątek, kiedy najwięcej osób będzie obstawiało.
W polskich po debacie mały ruch na kursach na korzyść PBK. W zagranicznych większy.Spadki z 3,0 na 2,2 nawet.AD z 1,3 na 1,6.

P 276

pwlib

Użytkownik
&quot;Po południu &quot;Fakty TVN&quot; podały, że oba sztaby potwierdziły swój udział w debacie, która będzie transmitowana w TVN, TVN 24 i TVN 24 Biznes i Świat.&quot;
Wydaje się, że debata będzie również w &quot;podstawowym&quot; TVN.
Ja mam tylko nadzieję, że dziennikarze zachowają chociaż ostatki dziennikarskiego obiektywizmy jakim powinni się kierować w takiej debacie. Swoją drogą to w sumie jeżeli chodzi o &quot;mocne&quot; pytania do kandydatów przez dziennikarzy to właśnie Rymanowski zadał takie Komorowskiemu w debacie/rozmowie w TVN 24 i dotyczyło WSI. Trzymam kciuki za podobną odwagę dziennikarską w czwartkowej debacie. Oby to nie było standardowe, tvn-owkie atakowanie Dudy i głaskanie Komorowskiego.
Z czysto bukmacherskiego punktu widzenia gdzie remis nie jest raczej możliwy to przy dużym obecnie wyrównaniu poparć przy całej niechęci do Komorowskiego to 2,80 to niezły kurs.
Trzymam jednak kciuki aby w niedzielę stawiającym za 2,80 wyświetlił się napis PRZEGRANA ;)
Raczej? Remis przy +/- 15 mln głosujących to nawet ciężko teoretycznie sobie wyobrazić.
U mnie łącznie poszło 2000zł na bula po kursach w przedziale 2.15-3.00, betsafe już kolejnego zakładu nie chciał przyjąć a przyjmowali rzekomo max 375 euro.
Też mam nadzieję, że przegram;)

J 127

jester72

Użytkownik
Do wszystkich którzy tak bardzo chcą przegrać - to może podam wam mój numer konta i po prostu prześlecie mi te pieniądze? Po co oddawać kasę bukom?
I przestańcie opowiadać takie bajki, bo ja rozumiem postawić na bula dyszkę w nadziei że przegra, ale wciskać że chce się przegrać 2 tysi to już lekka aberracja.
I skończcie z wstawianiem linków do wynurzeń jakichś pacjentów żyjących w podziemiach, bo to nie jest odpowiednie ku temu miejsce.

P 276

pwlib

Użytkownik
Do wszystkich którzy tak bardzo chcą przegrać - to może podam wam mój numer konta i po prostu prześlecie mi te pieniądze? Po co oddawać kasę bukom?
I przestańcie opowiadać takie bajki, bo ja rozumiem postawić na bula dyszkę w nadziei że przegra, ale wciskać że chce się przegrać 2 tysi to już lekka aberracja.
I skończcie z wstawianiem linków do wynurzeń jakichś pacjentów żyjących w podziemiach, bo to nie jest odpowiednie ku temu miejsce.
Pisze się &quot;NADZIEJI&quot; cytując bula żyrandola.
Źle się wyraziłem- ja nie chce przegrać, po prostu w obu sytuacjach będę tak samo szczęśliwy- gdy bul spadnie i gdy zarobie podwójną stawkę. I wcale nie powiem, że będę bardziej szczęśliwy gdy zarobię.
Jakie bajki? Podesłać ci screeny?

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Trzeba tylko pamiętać, iż żaden sondaż poza exit polls nie pokaże niczego wiążącego. Przecież w badaniu wychodzi im kilka bądź kilkanaście procent niezdecydowanych, a na wybory później idzie połowa z tych przepytanych przez telefon i ... nikt nie wie, która połowa.
Szczerze mówiąc, było pewne, że TVNy zaczną pokazywać &quot;odwrócenie&quot; w sondażach na korzyść Komorowskiego, po to by wprowadzić narrację, iż odbił się od dna i &quot;idzie po zwycięstwo&quot;, rzekomo przegrana debata przez Dudę to najlepszy moment na zastosowanie tej strategii, teraz pewnie będą go chcieli dobić w czwartek.
Co nie zmienia jednak faktu, iż to jest powtarzany przed każdymi wyborami scenariusz, który irytuje właśnie wyborców Kukiza, którzy mają już dość tego, by media im wybierały prezydenta. Czyli moim zdaniem im bardziej TVN i jemu podobne grają na Komorowskiego tym bardziej elektorat buntowniczy pójdzie na Dudę.
Dlatego ja spokojnie wyczekam na kurs na Dudę w okolicach 1.8 i inwestuję, po czwartkowej debacie zapewne taki będzie w piątek.

J 127

jester72

Użytkownik
@ pwlib
Dzięki za zwrócenie uwagi na &quot;bula&quot; ortograficznego. Mea culpa ????
Wierzę że zagrałeś - nie wierzę że naprawdę chcesz to przegrać. Tyle.

P 276

pwlib

Użytkownik
@ pwlib
Dzięki za zwrócenie uwagi na &quot;bula&quot; ortograficznego. Mea culpa ????
Wierzę że zagrałeś - nie wierzę że naprawdę chcesz to przegrać. Tyle.
Oczywiście, że nie chce przegrać. Ale zapewniam,że to w przypadku przegranej wystrzeli szampan a nie w przypadku trafionego kuponu. Uwierzysz?

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Elektoratu Kukiza nie ma co brac pod uwage, jak pojdzie max 5% to juz bedzie dobrze, nikogo nie obchodzi, czy wygra Duda, czy Bronek, to jest jeden ciul i wiekszosc Kukizowcow ma takie przeswiadczenie.

Do góry Bottom