dawid.400
Forum VIP
Mucha jest rzecznikiem kampanii wyborczej, rzecznikiem (nie)rządu jest Tomczyk.wybor pani MUCHY na rzecznika rzadu
Mucha jest rzecznikiem kampanii wyborczej, rzecznikiem (nie)rządu jest Tomczyk.wybor pani MUCHY na rzecznika rzadu
Jak ona i on na zmiane rzecznikuja co sie da ! Najpierw Mucha sie wypowiada na temat pracy rzadu, a potem Tomczyk rozdaje na spoznionej konferencje PEK listy PO.Mucha jest rzecznikiem kampanii wyborczej, rzecznikiem (nie)rządu jest Tomczyk.
Cytat z artykulu GW o Polce ,, ktora teraz promuje Polskoc w Niemczech''. Ciekawe czy zgadniecie o kim jest mowa . Czy to jest jakas panie Prezes banku czy to jest jakas slynna lekarka ? NIE !W ostatnim czasie zyskaliśmy jednak w Niemczech ambasadora polskości, jakiego jeszcze w historii nie mieliśmy - nowoczesną kobietę sukcesu, której słów słuchają nastolatki w całych Niemczech, a której styl rodem z małego polskiego miasta nadaje dziś ton ulicom miast nad Renem, Elbą i Dunajem.
Zlikwidowanie 3 progu to najlepsza rzecz jaką PiS zrobiło. Ustawienie drugiego progu w praktyce zamieniło podatek dochodowy w semi-liniowy co tylko dobrze zrobiło gospodarce. A podatek dochodowy jest tak kuriozalny w swoim działaniu, że i tak nie można już go zepsuć. A sensowne rozwiązania są dwa - albo zlikwidować dochodowy w całości albo zamienić go w podatek od funduszu płac. Tyle.(zlikwidowanie 3 progu, zniesienie podatku spadkowego, czyli w praktyce umożliwienie powstawania funduszy rodzinnych na wzór Luksemburskich funduszy rodowych dla najbogatszych).
VAT nie drgnął. Z podatków pośrednich podnieśli akcyzę. Co z uderzaniem w biednych ma tyle wspólnego co Aleksander Macedoński z Byłą Jugosłowiańską Republiką Macedonii.Pisowcy u władzy eksperymentowali też z obniżeniem podatków bezpośrednich, czyli bogaci płacą mniej, i z podwyższeniem podatków pośrednich, czyli wyższe ceny dla biednych. W tym miejscu muszę przyznać, że tu PO też nie jest święte, ale co innego łatać budżet w ciężkim kryzysie światowym, a co innego bezczelnie wspierać wpływowych magnatów, jednocześnie twierdząc, że jest się partią ludzi biednych – tak jak czyni to PiS…
A zdajesz sobie sprawę z prognozy ZUS-u na następne kilkanaście/kilkadziesiąt lat? Wiesz jak kształtuje się tam projektowana stopa zastąpienia i wiek emerytalny? Wiesz jak w chwili obecnej wygląda stosunek pobieranych składek do potrzeb ZUS-u. I wreszcie wiesz czym skończyłoby dalsze obciążanie kosztów pracy? Jeśli nie to daj sobie spokój z odpisywaniem na ten temat.Dalej: Zyta Gilowska obniżyła składkę emerytalną i rentową, więc ZUS już totalnie wpadł w czarną dziurę, czego bezpośrednim efektem jest podwyższenie wieku emerytalnego.
Nie manipuluj. Łączenie tych funkcji w jednych rękach trwało przez 20 lat od 1990 a Ty przedstawiasz to jako pomysł PiS-u.Dalej: pisowcy zdążyli rozwalić prokuraturę. Na polską scenę polityczną wkroczył bowiem kaleka i miernota jedyny we własnej skali, mister Ziobro, łączący stanowiska ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego – patologia władzy pełną gębą, zatrzymania niewinnych ludzi, których nie lubił Kaczyński, paraliż pracy prokuratur w całym kraju i grożenie sędziom, którzy uniewinniali kolejnych zatrzymanych i umarzali dęte polityczne sprawy, wykazując amatorszczyznę i patologię działań Ziobry.
A za koklusz i trzęsienia ziemi też byli odpowiedzialni?Dalej: PiS sparaliżowało polską transplantologię z powodów jak punkt wyżej, czyli setki zgonów, bo z klucza politycznego ścigali niewinnych lekarzy,
Widzisz to trochę inaczej było. Najwyższe ceny gazu zawdzięczamy wybitnemu negocjatorowi Waldkowi Pawlakowi. W zasadzie należałoby spytać czy to tylko nieudolność czy może jednak coś więcej...zafundował nam najwyższe ceny gazu w Europie, ale jak wracał z totalnie zawalonych negocjacji od Gazpromu, „telewizja publiczna Kaczyńskich” robiła z niego bohatera narodowego. Dopiero Pawlak (którego też nie trawię) odkręcił amatorskie ustalenia kontraktu o dostawy gazu i zbił ceny.
Moja subiektywna opinia:pastuchy pisu powiedzcie szczerze: wy naprawdę uważacie, że żyjecie w ruinie państwa i resztę tego pierdolenia od Beaty etc?
Niestety tak jest. Radykalna podwyżka płacy minimalnej będzie skutkowała dwoma zjawiskamiPłaca minimalna? Sam nie wiem. Specem nie jestem, a wielu speców mówi, że to najgorsze co można wprowadzać i tak naprawdę wstrzymuje to gospodarkę.. Myślę jednak, że nie jest to kluczowa sprawa w kontekście budowy silnej Rzeczypospolitej.
Siemoniak to bezapelacyjnie najlepszy minister tego rządu.Siemoniak to bardzo w porządku gość i miło, że docenia się w końcu kogoś z obozu PO. Wydaje się jednak, że jesteś wyjątkiem.
Żyjemy prawdopodobnie w tej samej bajce, z tą drobną różnicą, że PIS mnie zniechęcił aż tak, że nie zagłosuję na nich mimo wszystkiego. Cokolwiek PO by nie odjebało (na PO też nie). Ogólnie jednak zgadzam się w większości zdecydowanej.Siemoniak to bezapelacyjnie najlepszy minister tego rządu.
Zaś odnośnie sporu PO-PiS. PiS z mojej bajki zdecydowanie nie jest. Ale PO w przeciągu tych kilku lat przekształciło się w bezkształtną i bezprogramową partię władzy. Wymieniać błędy, pomyłki, afery i wpadki rządu nie ma co, bo trwałoby to długo a wszyscy chyba je mniej więcej znamy. Do tego dochodzi moja ocena posunięć ekonomicznych, które to z mojej perspektywy są kluczowe. A to pomimo niezłych deklaracji z 2007 roku okazały się być tylko lepem na wyborców. Na PiS nie zagłosuję w tych wyborach, ale gdybym miał wybór między PO a PiS to oddałbym głos na tych drugich. Tak jak zrobiłem w II turze prezydenckich.
Sprawdzałeś może dane EUROSTATU??Takie szybkie przypomnienie historii 2005-2007 od strony podatków, spec-ustaw i ogólnie od strony „mądrych” ruchów władzy PiSowskiej:
Pis przejęło po SLD w 2005 rządy w okresie gospodarczej prosperity, ....
Ale zniechęcił czym? Rządami w latach 2005-07 czy obecnymi pomysłami/retoryką?Żyjemy prawdopodobnie w tej samej bajce, z tą drobną różnicą, że PIS mnie zniechęcił aż tak, że nie zagłosuję na nich mimo wszystkiego. Cokolwiek PO by nie odjebało (na PO też nie). Ogólnie jednak zgadzam się w większości zdecydowanej.
O bzdurach, które byku stworzył już napisałem. Ale rzeczywiście nie było tak kolorowa, także w strefie ekonomicznej. Dalszy wzrost zadłużenia publicznego, ale przede wszystkim wzrost wydatków publicznych, które następnie przełożyły się na to, że w wydatkach sztywnych przekroczyliśmy 70% ustawy budżetowej. A to bardzo dużo.Oczywiście nie wszystko było kolorowe, choćby zawarcie koalicji z takimi partiami jak LPR i Samoobrona, co ich wówczas mocno skompromitowało.
Jest tylko jeden malutki problem, nie odróżniasz związku przyczynowo-skutkowego od koincydencji pewnych zdarzeń gospodarczych.PIS kończył swoje krótkie rządy z chyba najlepszymi danymi gospodarczymi w ostatnich kilkunastu latach.
to z tym raczej nie do mnie, bo ja:Moja retoryka to nie jest jechanie po PO itd. ja tylko pytam ludzi, ktorzy bronia / popieraja,popierali, te partie czemu mam na jesien na nich postawic swoj haczyk.
Chyba taki najwieksza argument to jak dla mnie odsuniecie PO od wladzy za to, ze juz nie rzadzi tylko zajmuje sie soba i trwoni pieniadze publiczne ,a do tego zadluza Polske na wielka skale i kradnie pieniadze z OFE.Ogólnie to pojawia się w dziale raczej mało merytorycznej treści. Większość to jakieś bzdety, rysunki, memy ośmieszające rządzących. Może ja doczekam się czegoś dobrego nt. PiSu. Dlaczego to na nich mam zagłosować?
No tak bo to PIS rządzi od 8 lat Polską i trzeba ich odsunąć od władzy ????Moja retoryka z kolei jest taka, żeby trochę zrównoważyć wasz pojazd po wszystkich właściwie prócz PISu, czyli PO, lewicy, Nowoczesnej, Korwinie nawet, jasno sugerując, że PIS to ta jedyna, właściwa opcja. Gówna prawda niestety. PIS jest najbardziej zakłamaną i manipulującą opcją, dlatego będę neutralizował tą waszą propagandę trochę.
Sorry, ale to nie jest żaden argument. Bo tak samo to może nawet zwolennik Komunistycznej Partii Polski powiedziećChyba taki najwieksza argument to jak dla mnie odsuniecie PO od wladzy za to, ze juz nie rzadzi tylko zajmuje sie soba i trwoni pieniadze publiczne ,a do tego zadluza Polske na wielka skale i kradnie pieniadze z OFE.
Ale PiS popierał tak akces do UE jak i traktat lizboński.DO tego przychodzi mi na tak o , wlasnie to zeby Polska byla bardziej autonomicza, a do tego dazyy PiS , ktory chce by Narod potrafil sam sobie zapewnic surowce i liczyl sie na arenie miedzynarodowej, na pewno jest to mega ciezkie, ale mozna do tego dojsc stawiajac swoje warunki, a nie tylko dbac o Unie w calosci, bo jak przyjdzie co do czego to Unia tak jak WB i Francja sie na nas wypna i bedzie.
Adopcji dzieci przez pary homoseksualne o ile wiem żadna licząca się siła polityczna nie popiera.Do tego dla mnie wazne , by nie dac parom homoseksualnych mozliwosc zawierania malzenstw i adopcji dzieci( ale to temat na inna gadke).
Sensu stricto nie, ale w rozmytych regulacjach prawnych to kto wie...Adopcji dzieci przez pary homoseksualne o ile wiem żadna licząca się siła polityczna nie popiera.
Ano moze powiedziec i niech mowi. Chodzi mi o to, ze partia ktora przez 5 lat miala w Polsce wladze absolutna mogla robic wszystko co tylko zachce, zajmowala sie swoimi prywatnymi sprawami i niszczyla ten kraj krok po kroku. Wystarczy posluchac tasm jak PO wypowiada sie o panstwie rzadzonym przez siebie i wszystko staje sie jasne.Chyba taki najwieksza argument to jak dla mnie odsuniecie PO od wladzy za to, ze juz nie rzadzi tylko zajmuje sie soba i trwoni pieniadze publiczne ,a do tego zadluza Polske na wielka skale i kradnie pieniadze z OFE.
Popierali, no ale czy za tym idzie ze nie mozna miec wlasnego zdania na temat integracji i go forsowac ? Po co isc w jednym nurcie z Francja, Niemcami ? Na razie sie nie zapowiada bysmy kiedykolwiek dolaczyli gospodarczy czy spol. do tych panstw, wiec musimy isc swoja droga szukac sojusz na Wegrzech, w Czechach, Slowacji, Litwy, to sa kraje ktore sa w podobnej sytuacji i tez chca byc bardziej niezalezne od UE.DO tego przychodzi mi na tak o , wlasnie to zeby Polska byla bardziej autonomicza, a do tego dazyy PiS , ktory chce by Narod potrafil sam sobie zapewnic surowce i liczyl sie na arenie miedzynarodowej, na pewno jest to mega ciezkie, ale mozna do tego dojsc stawiajac swoje warunki, a nie tylko dbac o Unie w calosci, bo jak przyjdzie co do czego to Unia tak jak WB i Francja sie na nas wypna i bedzie.
O ile wiem to RP , i ,przyszly internetowy kandydat na Prezydenta RP' Biedron, chca tego, a znajac zycie moze dojsc do koalicji Po-Nowoczesna-lewica , o ile te partie wejda do sejmu i wtedy juz bedzie jazda na wesoloAdopcji dzieci przez pary homoseksualne o ile wiem żadna licząca się siła polityczna nie popiera.