>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Wybory prezydenckie w Polsce (2015) - dyskusja polityczna

loki1988 13

loki1988

Użytkownik
Powiedz mi w którym momencie Cię obraziłem? Napisałem tylko, że powołujesz się na domysły a nie jakiekolwiek źródła. Przytoczyłem tu przykład Adamo z afery córki Dudy, który również opierał się na domysłach. Nie napisałem przecież nigdzie, że masz w tej sprawie takie samo zdanie jak on.

Śmiech mnie zbiera, jak główny ściek na siłę próbuje oczernić Dudę. Dzisiaj w Radiu Zet - największej rozgłośni reżimowej w Polsce, w wiadomościach o 8 rano podano, że Duda złamał prawo bo bez konsultacji z UJ podjął pracę na jakiejś poznańskiej uczelni. To już nawet nie jest zabawne. To już wzbudza politowanie. Ta kampania po prostu obnażyła jakość, wiarygodność i bezstronność informacji podawanych w polskich mediach. Ciekawe jakie jeszcze brudy i bzdury wyciągną dziennikarze aby tylko wygrał Bronx.
w którym? właśnie w tym że uważasz ze opieram się na domysłach.W czym partia PiS jest mistrzem! z całym szacunkiem ???? ale widac ze polityką interesujesz się od max 5 lat choć wątpię w to ????

aliant 531

aliant

Użytkownik
w którym? właśnie w tym że uważasz ze opieram się na domysłach.W czym partia PiS jest mistrzem! z całym szacunkiem ale widac ze polityką interesujesz się od max 5 lat choć wątpię w to
A na czym się niby opierasz skoro nie chcesz podać żadnego przykładu potwierdzającego twoją tezę? Jeżeli nie opierasz się na domysłach to podaj mi jasny przykład wypowiedzi Dudy na temat Smoleńska z niezależnego źródła.
Ostatnie zdanie miażdży. Próbuję doszukać się w nim sensu, ale po prostu nie mogę. Przecież Ty przeczysz sam sobie.

loki1988 13

loki1988

Użytkownik
A na czym się niby opierasz skoro nie chcesz podać żadnego przykładu potwierdzającego twoją tezę? Jeżeli nie opierasz się na domysłach to podaj mi jasny przykład wypowiedzi Dudy na temat Smoleńska z niezależnego źródła.
ale Ty dalej nie widzisz sedna sprawy ???? pan Duda jest marionetka! pana Jarka! Jak myslisz dlaczego to pan Duda właśnie kandyduje na prezydenta?

aliant 531

aliant

Użytkownik
ale Ty dalej nie widzisz sedna sprawy pan Duda jest marionetka! pana Jarka! Jak myslisz dlaczego to pan Duda właśnie kandyduje na prezydenta?
Widzę sedno sprawy. Straszenie PiSem i Kaczyńskim nadal działa.
A Komor przez lata był marionetką Tuska (teraz jest marionetką Kopacz, choć zyskał trochę autonomii, bo Ewka nie ma już takiego autorytetu jak Donek). Tusk z kolei był marionetką Merkel, która zrobiła z niego króla Europy.

P 0

pawlowskinsz

Użytkownik
Mianowicie, że Duda wygrał jedynie dzięki niskiej frekwencji oraz temu, że lenistwo oraz przesadna pewność siebie, doprowadziła do tego, że część elektoratu Bronxa, pozostała w domu?
Moim zdaniem jest to kłamstwo i przede wszystkim, próba pomniejszenia sukcesu Dudy. Przeanalizujmy ostatnie wyniki osiągane przez PO. Wybory do Europarlamentu (V 2014) - 32,13%. Wybory samorządowe (XI 2014) - 26,29%. Wynik Komorowskiego w I turze - 33,77%. Panowie! Gdzie jest więc ten rzekomy elektorat, który 10 maja pozostał w domach, a teraz w niedzielę szturmem ma ruszyć do obwodowych komisji, żeby ochronić Polskę przed kaczyzmem?
Brawo że zwróciłeś na to uwagę. Mnie też już denerwuje to ciągłe zapowiadanie, że następuje wielka mobilizacja elektoratu Bronka, jakieś ukryte siły, odwody itd.
Nawet niektórym antysalonowym pyublicystom się to udziela. Wczoraj wyczytałem, że Duda wygrywając debatę zmobilizował lemingów. Noż kurde, gdyby przegrał to też by zmobilizował.
A to w niedzielę sklepy zamknięte a to pogoda ma być dobra w zachodniej Polsce, tak jak gdyby od tego miała zależeć wysoka frekwencja. Przecież zagłosowanie to nie jest wypad na miasto, gdzie trzeba się trochę zmobilizować, tylko kilkuminutowy spacerek do komisji która mieści się w pobliskim przedszkolu lub szkole

N 31

nocoty

Użytkownik
Sa juz pierwsze komentarze &quot;autorytetow&quot;... wg. wiekszosci remis lub remis ze wskazaniem na Dude, jednak zaznaczaja przy tym, ze debata byla &quot;zenujaca&quot; i &quot;slaba&quot;, a AD &quot;napastliwy&quot; i &quot;zdesperowany&quot;. No ja pier.. zawsze musza jakas szpilke wbic temu Dudzie, nie moga przyznac ze Bul byl slaby tym razem. Oczywiscie wszedzie zaznaczaja, ze w pierwszej lepszy byl Bronek... nosz kur.. ale jak on non stop atakowal w TVP i zamiast mowic o Polsce, mowil o Pisie to to nie bylo &quot;napastliwe&quot; i &quot;desperackie&quot;, tylko &quot;ofensywne&quot; i &quot;pewne siebie&quot;... i pomyslec ze tacy komentatorzy rzeczywiscie moga miec wplyw na czyjas decyzje:/ chociaz udawaliby lekko obiektywnych, bo ta antydudowa kampania w mediach jest poprostu zenujaca.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Wczoraj obejrzałem debatę w TVNie i muszę przyznać, że taki Duda jest wstanie wygrać te wybory. W niedzielę owszem był trochę wycofany i być może minimalnie przegrał ale wczoraj po prostu zniszczył Bronisława. Z takim nastawieniem poszedłem spać, a gdy wstałem, obudziłem się w innym świecie.
Powstały dwa sondaże i to przecież nie byle jakie dla GW TNS i TVN MB i co ciekawe w obu przypadkach wygrał Komorowski!! Jak to, nie wiem. Zastanawia mnie jak mogli tak szybko zrobić ten sondaże i taka GW nawet puściła taki sondaż do druku, przecież debata zakończyła się o 21:00, a sondaż jak mniemam został przeprowadzony po niej.
Druga sprawa dziś wszędzie widzimy ekspertów, którzy wskazują zwycięstwo Bronka, eksperci typu Lis, Wałęsa itp. a ja się pytam gdzie np. jest opinia pana Kukiza, który przecież zdobył 20% w I turze? Nie ma ani w tv, ani na interii, onecie czy wp, dlaczego? Pewnie nie trudno zgadnąć.
Myślę, że dobrze o debatach napisać i ekspertach oceniających pan Ziemkiewicz :
&quot; Generalnie, ogłoszenie przez tzw. wiodące media triumfu PBK było z góry wiadome i przesądzone, i oczywiście zatrudnieni tam komentatorzy nie zawiedli. Ci sami, którzy po pierwszej debacie orzekali, że Komorowski dobry, bo pełen energii i bardzo bojowy, a Duda kiepski, bo powolny i bez refleksu, teraz orzekają, że Duda kiepski, bo pobudzony i agresywny, a Komorowski super, bo pełen rozwagi i dostojeństwa. Słowa, słowa, słowa... W które chyba nikt już nie wierzy, na czele z tymi, którzy je z obowiązku produkują. &quot;

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Do tego nie rozumiem (moze ktos mi z obecnych forumowiczow wytlumaczy) czemu druga debata byla przeprowadzona w prywatnej telewizji TVN a nie publicznej telewizji?
Bo taka debata przyniosła ogromne zyski z reklam. A Bronek chciał się jakoś odwdzięczyć za wierną służbę. Duda pewnie nie miał jak/nie chciał odmówić.
ale Ty dalej nie widzisz sedna sprawy pan Duda jest marionetka! pana Jarka! Jak myslisz dlaczego to pan Duda właśnie kandyduje na prezydenta?
Co za żałosny argument. Jestem pewien, że 99% wyborców Dudy, którzy korzystają z Internetu w wyborach Kaczyński – Komorowski daliby głos na tego pierwszego.

T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
Znalazłem w necie . Bardzo dobre podsumowanie.
22 powody, aby w najbliższą niedzielę nie głosować Komorowskiego 1) Podniesienie VAT-u na wszystko 2) Podniesienie akcyzy na paliwo 3) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców 4) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa) 5) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn 6) Zgoda na grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE 7) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!) 8) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO 9) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej 10) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń 11) Pogarda i nieliczenie się z głosem obywateli (np. w kwestii referendów obywatelskich) 12) Reprezentowanie interesów przede wszystkim platformianej ekipy zamiast całego społeczeństwa 13) Tworzenie sztucznych podziałów na Polskę &quot;naszą&quot; i &quot;ich&quot;. Polska jest jedna! 14) Kreowanie całkowicie niespójnej polityki zagranicznej (np.: wg prezydenckiego BBN Rosja najpierw była &quot;gwarantem naszego bezpieczeństwa&quot;, by nagle w 2014 stać się naszym wrogiem) 15) Koszty utrzymania kancelarii prezydenta porównywalne z kosztami utrzymania brytyjskiej monarchii 16) Obrona WSI oraz niejasne powiązania z ludźmi tego środowiska 17) Szczelne obstawienie się doradcami wywodzącymi się z aparatu komunistycznej PZPR 18) Nagłe zmiany poglądów o 180 stopni (szczególnie przed II turą) 19) Dbałość o język polski (pozostajemy w &quot;Bulu i nadzieji&quot;) 20) Hucpa z czekoladowym morłem i przemalowaniem flagi państwowej na różowo w 2013 roku 21) Hucpa z instrukcją obsługi krzesła w japońskim parlamencie 22) Kompromitacja z suflerką oraz wszystkie inne gafy, których zliczyć nie sposób. Wpis dodany do tematu: Wałęsa: wygra jednak Komorowski, ale Dudy się nie boję,

T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
Arogancja Komorowskiego jest przerażająca. Nie stanął do debaty przed I turą wyborów , bo nie ma szacunku do swoich wyborców. Jak się okazało , że przegrał I turę to wpadł w panikę. Nie podobało mi się u niego również to , że miał postawę roszczeniową przed I turą. tzn. że mi się należy ten urząd prezydenta przez kolejne 5 lat , a ludzie to debile , więc powinni na mnie głosować tj. z urzędu. Teraz panika i wielki przyjaciel obywateli się zrobił. A jak wygra to będzie tym samym nadętym bufonem co przez 5 lat i będzie powtarzał , że jak ktoś chce kupić mieszkanie to niech zmieni pracę i weźmie kredyt. To jego rada na zmianę POLSKI !

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Znalazłem w necie . Bardzo dobre podsumowanie.

22 powody, aby w najbliższą niedzielę nie głosować Komorowskiego 1) Podniesienie VAT-u na wszystko 2) Podniesienie akcyzy na paliwo 3) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców 4) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa) 5) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn 6) Zgoda na grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE 7) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!) 8) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO 9) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej 10) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń 11) Pogarda i nieliczenie się z głosem obywateli (np. w kwestii referendów obywatelskich) 12) Reprezentowanie interesów przede wszystkim platformianej ekipy zamiast całego społeczeństwa 13) Tworzenie sztucznych podziałów na Polskę &quot;naszą&quot; i &quot;ich&quot;. Polska jest jedna! 14) Kreowanie całkowicie niespójnej polityki zagranicznej (np.: wg prezydenckiego BBN Rosja najpierw była &quot;gwarantem naszego bezpieczeństwa&quot;, by nagle w 2014 stać się naszym wrogiem) 15) Koszty utrzymania kancelarii prezydenta porównywalne z kosztami utrzymania brytyjskiej monarchii 16) Obrona WSI oraz niejasne powiązania z ludźmi tego środowiska 17) Szczelne obstawienie się doradcami wywodzącymi się z aparatu komunistycznej PZPR 18) Nagłe zmiany poglądów o 180 stopni (szczególnie przed II turą) 19) Dbałość o język polski (pozostajemy w &quot;Bulu i nadzieji&quot;) 20) Hucpa z czekoladowym morłem i przemalowaniem flagi państwowej na różowo w 2013 roku 21) Hucpa z instrukcją obsługi krzesła w japońskim parlamencie 22) Kompromitacja z suflerką oraz wszystkie inne gafy, których zliczyć nie sposób. Wpis dodany do tematu: Wałęsa: wygra jednak Komorowski, ale Dudy się nie boję,
dziżas jaka lemingoza. niejedna decyzja Komora nie była dobra, żeby nie było, ale chciałbym z niektórymi porozmawiać na temat tych oskarżeń i ich pomysłów jak inaczej załatwić niektóre problemy. Wypisanie takich nic nie znaczących idiotyzmów to najwyższy poziom politycznego populizmu.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
&quot;Odliczanie wyborcze Ziemkiewicza&quot;.
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-2-duda-polski-obama,nId,1810183
Też to powtarzam.
Powtórzę, jedna z wartych podkreślenia nowości, jakie przyniosła ta kampania, to ujawnienie siły &quot;internetów&quot;, i ujawnienie innego, niż potocznie postrzegany, podziału społeczeństwa. Ludzie, którzy czerpią wiedzę o świecie z telewizji, żyją w świecie innym od tych, którzy czerpią ją w sieci. Zupełnie innym.

N 31

nocoty

Użytkownik
dziżas jaka lemingoza. niejedna decyzja Komora nie była dobra, żeby nie było, ale chciałbym z niektórymi porozmawiać na temat tych oskarżeń i ich pomysłów jak inaczej załatwić niektóre problemy. Wypisanie takich nic nie znaczących idiotyzmów to najwyższy poziom politycznego populizmu.
Co tu jest idiotyzmem? jedynie pkt 8, 13 i 20 sa dosyc malo istotne, o pkt 9 nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam, jednak reszta jest idiotyzmem komora i PO. Przeczytalem Twoje ostatnie posty i tracisz peowcem na kilometr i sie tego wypierasz. Wstyd przyznac ze Komor byl notariuszem platformy i podpisywal wszystko jak lecialo? Ja bym do tego dorzucil jeszcze dodatek emerytalny dla Zydow i stosowanie w kampanii manipulatrki Kacik, Hadacza i Burzynskiej. Sorry, ale jak mam glsowoac na kogos kto uzywa metod propagandy rodem z KGB?

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Co tu jest idiotyzmem? jedynie pkt 8, 13 i 20 sa dosyc malo istotne, o pkt 9 nie slyszalem, wiec sie nie wypowiadam, jednak reszta jest idiotyzmem komora i PO. Przeczytalem Twoje ostatnie posty i tracisz peowcem na kilometr i sie tego wypierasz. Wstyd przyznac ze Komor byl notariuszem platformy i podpisywal wszystko jak lecialo? Ja bym do tego dorzucil jeszcze dodatek emerytalny dla Zydow i stosowanie w kampanii manipulatrki Kacik, Hadacza i Burzynskiej. Sorry, ale jak mam glsowoac na kogos kto uzywa metod propagandy rodem z KGB?
wystepowanie przeciwko idiotyzmom pisowcow to od razu = peowczyk? ciekawe rozumowanie, ale w sumie sie do tego przyzwyczailem. Przede wszystkim widze, ze nie zrozumiales tego co przekazalem. Nie zauwazyles, a moze nie chciales zauwazyc, że potwierdzilem, ze Komor wiele zlych rzeczy popelnil w tej kampanii, tylko jezeli wypisujemy te rzeczy to poprosze o tzw konstruktywna krytyke, bo nie rozmawiamy o tym czy ktos kogos mogl zgwalcic badz nie i wybral zgwalcic, tylko np. o zalamaniu w systemie emerytalnym za kilka czy tam kilkanascie lat. Jak chcesz i masz odwage to mozemy podyskutowac o tym. Oczywiscie jako, ze to wasze oskarzenie to najpierw po prosze o wasz pomysl na rozwiazanie w tej sytuacji. Podpowiem od razu, ze opcja pozostawienie statusu quo sprzed zmian nie wchodzilo w gre. Czekam wiec na propozycje. Zapraszam do debaty.

P 0

pawlowskinsz

Użytkownik
Akurat od tego jest rząd. Krytyka Komorowskiego sprowadza się raczej do stylu jego prezydentury.
Myślę, że chciał powtórzyć wyczyn Kwaśniewskiego z lat 1995-2000. &quot;Siedzę sobie w pałacu, a telewizje za mnie wykonują całą robotę&quot;.
Tylko, że Bronisław zapomniał że mamy rok 2015r. i Polacy nie są już skazani na trzy programy telewizyjne.
Mnie osobiście to najbardziej denerwuje w Bronku, że nagle teraz zauważył zagrożenie ze wschodu, podczas gdy kilka lat temu on i cały rząd PO mówił o demokratyzacji Rosji, ludzkim obliczu Putina.
Kolejny powód to z jego otoczenia poddańczo-politycznego, czyli cały jego komitete poparcia w mediach i wśród celebrytów gardzący tymi co nie kochają Bronisława - wyzywania od nieudaczników, gówniarzy, frustratów.
Tu właściwie nie chodzi o tylko o nie wybranie Komorowskiego na kolejną kadencję, ale o odsunięcie od koryta tych co od prawie 10 lat wpajają mi, że pomyślność Polski = zniszczenie PiS.
No wybacz, ale jeżeli za największe zagrożenie dla Polski uważa się rzekome &quot;blokowanie&quot; etatu na UJ przez Dudę, to ja dziękuje.
Nie podyskutujesz sobie o gospodarce skoro najważniejsze jest in vitro, związki partnerskie i Rydzyk

radegast 141

radegast

Użytkownik
tylko np. o zalamaniu w systemie emerytalnym za kilka czy tam kilkanascie lat. Jak chcesz i masz odwage to mozemy podyskutowac o tym.
Pisałem Ci już kiedyś, że przy polskiej służbie zdrowia i poziomie życia taki wiek emerytalny to znęcanie się nad społeczeństwem. Popatrzymy na inne państwa regionu (Czechy, Węgry, Słowacja, Państwa Bałtyckie) - tam max to 65 rż. OK, &quot;białe kołnierzyki&quot; w większości mogą pracować i do 70 rż (o ile nie dopadnie ich Alzheimer), ale pracownicy fizyczni? To, co ZUS zaoszczędzi na wypłacie emerytur, wypłynie w postaci rent i zasiłków z OPSów. Gdzie więc znaleźć pieniądze na zasypanie dziury w budżecie ZUSu? Uważam, że należy: dołożyć kryterium wieku dla górników (tak było kiedyś, czyli 25 lat dołu + wiek np. 55 lat), to samo wprowadzić dla służb mundurowych i uszczelnić system umów cywilnoprawnych. Jednocześnie wskazana jest promocja dłuższej pracy w zamian za wyższą emeryturę. To oczywiście nie uchroni FUS przed krachem, trzeba więc zastanowić się nad kompleksową reformą, zmieniającą cały system (emerytura obywatelska?).
BTW, teraz to Komorowski jest za wczesną emeryturą, a Duda za dłuższą pracą, probiło się :razz:

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Dokładnie - od tego jest rząd i jak powiedział wczoraj Komor na zarzuty Dudy - jeżeli rząd uznaje, że coś jest niezbędne dla kraju to prezydent nie powinien tego wetować i ciężko się nie zgodzić. To społeczeństwo dało rządy PO na kolejną kadencję i to oni mają zmieniać Polskę. Jeżeli prezydent by wetował każdą źle odbieraną społecznie zmianę to wtedy dopiero mielibyśmy burdel w państwie. Niestety lemingi tego nie zrozumieją - powiedzą &quot;podnieśli wiek emerytalny, na stos z nimi&quot;. No podnieśli, bo co mieli zrobić? Można było podnieść obecną składkę. Myślicie, że to byłoby lepiej odebrane? Trzeba zrozumieć, że w obecnej sytuacji niżu demograficznego nie można było pozostawić sytuacji bez zmian, bo nie byłoby kasy na emerytury w przyszłości. Ja nie jestem jakimś super ekonomistą, ekspertem, żeby tutaj mówić co byłoby lepszym ruchem czy może było innej wyjście. Na pewno można się przyczepić do polityki prorodzinnej, ale właściwie jej brak przez długie lata zniechęcał polskie małżeństwa do reprodukcji. Zastanówmy się jednak która opcja polityczna przyczynia się do stopowania narodzin, tak naprawdę zupełnie &quot;z dupy&quot;. Jak się może nieśmiało domyślacie tą opcją jest Prawo i Sprawiedliwość, które chce całkowitego zakazania IN VITRO, a nawet wnosiło projekty ustaw o karanie więzieniem za przeprowadzanie in vitro.. Jak widzisz jest to więc całkiem ważny temat. Teraz działka ekspertów żeby wyliczyć co się bardziej opłaca - refundacja in vitro, która powiększy przyrost naturalny i tym samym zmieni strukturę demograficzną czy np. włożenie pieniędzy do systemu, oczywiście zakładając, że znalazłyby się takie środki. Jak widzicie to nie jest takie proste, a pierdolenie, że ci podnieśli wiek emerytalny i nie pisanie od razu swoich pomysłów na naprawę systemu to zwykły populizm i lemingoza. Musicie to zrozumieć. Ja nie jestem z PO. Ja widzę ich błędy. Wy jesteście z PIS i jesteście do maxa zmanipulowani przez ich otoczenie i media. Czas się obudzić ludzie. Nie mówię głosujcie na PO, głosujcie na ten swój PIS. JEDEN ***, ale przestańcie ślepo powtarzać te idiotyczne zarzuty, bez żadnych konstruktywnych opinii. Oni was manipulują tak samo jak TVN peowczyków. Im wcześniej to pojmiecie tym szybciej wygramy i obalimy system.
Czołem Wielkiej Polsce! ;)

@Radegast: tylko właśnie ja nie mówię, że to co zrobił rząd i podpisał Komor było dobrą decyzją. Należało jednak coś zrobić, a 90% społeczeństwa nie zdaje sobie z tego sprawy. Debatujmy właśnie tak jak Ty to zaprezentowałeś - chyba przyznasz, że ma to jakiś sens, a nie ciągłe powtarzania jak mantrę &quot;złodzieje podwyższyli wiek emerytalny&quot;.
Twoje myślenie o mieszanym systemie, w zależności od charakteru pracy, myślę, że też mocno by podzielił społeczeństwo. Te grupy co miałyby dłużej pracować protestowałyby i tak czy siak mielibyśmy taką samą krytykę rządu. Sytuacja jest kurewsko trudno - nie ma co się oszukiwać.
Emerytura obywatelska? hmm no nie wiem, trochę działanie rodem z komuny, aczkolwiek ciekawe jakby się przyjął taki pomysł w społeczeństwie. Tak naprawdę to nikt nie będzie krzyczeć dopoki nie usłyszy wysokości takiej emerytury - ci co zyskają będą siedzieć cicho, ci co stracą będę protestować. Najprawdziwszą prawdą dotycząca polityki jest to, że nigdy nie zadowoli się wszystkich.
PS. Zajebiście, że jednak istnieją tutaj jeszcze ludzie, którzy potrafią konstruktywnie odnieść się do problemów i decyzji władz, a nie tylko krzyczeć idiotycznie.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
To napisz nam jakie decyzje był dobre przez te 5 lat? Ja widzę tylko kompromitacje i nic więcej, ŻADNEJ dobrej decyzji, ustawy czy pomysłu. Jak Peło uda się przepchnąć ustawę która pozwoli na sprzedaż lasów państwowych to Komor też ja powinien zaklepać, co nie? Tak samo jak podniesienie VATu, przecież Tusk obiecywał że obniży podatki więc kłamał. W jakim to świetle stawia Komora?

Do góry Bottom