Patrząc na to jak Koalicja strzela sobie w kolana i jak fatalnie wychodzi im prowadzenie kampanii ( której jak sami twierdzą nie prowadzą) , to jeszcze bardziej zachęca mnie to do pogrania Nawrockiego, bo obawiam się, że kursy mogą polecieć w dół, jeśli PiS czegoś nie odstawi.
Przypomina mi się rok 2015, gdzie Komorowski był faworytem większym, niż Trzaskowski, a każdy pamięta jak to się skończyło.
Najważniejsza w tym roku konwencja KO, a Kaczyński przejmuje całe show ze swoim sztabem zakładając konto na X i zlomujac Trzaskowskiego.
Dodatkowo cała ta gadka prezydenta Warszawy została mocno skrytykowana, bo były to tradycyjnie puste slogany.
Na koniec wisienka na torcie było przejęcie domeny koalicji, która zapomnieli sobie zabezpieczyć
na którą Trzaskowski z Tuskiem zachęcali aby klikać: całaPolskanaprzód.pl - teraz wchodząc tam automatycznie przenosi nas na konto X Kaczyńskiego na którym wyśmiewa konwencję platformy.
W między czasie Tusk próbował "dogryźć" Nawrockiemu twierdząc, że jedna z kandydatek powiedziała do niego, że nie zostawiła by chomika pod opiekę kandydatowi PiSu. Na to wszystko Nawrocki na koniec dnia wrzucił zdjęcie z Chomikiem.
Ale, żeby nie było tak popisowo, to dupę platformę postanowił skopać kumpel z koalicji, czyli Szymon Hołownia mówiąc głośno, żeby ludzie otworzyli oczy i nie głosowali na kandydata "pół Polski" czyli Trzaskowskiego
Oczywiście to nie wszystko, bo Trzaskowski również jest w ostatnich dniach mocno hejtowany za prowadzenie kampanii ( on twierdzi, że nie prowadzi
) włącznie z banerami, które są zakazane w kodeksie wyborczym, bo oficjalnie kampania jeszcze nie ruszyła i komitet nie został zarejestrowany, więc obiektywnie patrząc Trzaskowski obecnie łamie prawo.
Jeszcze to jego hasło " bonjour, pijcie polskie wino" nie wiem, kto to wymyślił, ale wydaje mi się, że ta osoba szybko straci pracę. Chyba, że wymyślił to Rafał, to niestety sam siebie nie zwolni.
Nie omieszkam jeszcze dodać na koniec, że obecne problemy z "ostatnim pokoleniem' też mocno nadszarpuja jego wizerunek, bo to on udostępnia ( nie wiadomo czemu) im lokal w centrum miasta, aby tam sobie przesiadywali, a później wychodzili na ulicę Warszawy blokując przejazdy na najbardziej ruchliwych drogach. Mocno skrytykował go już za to Sławomir Mentzen.
Trwa to już na tyle długo, że jest co raz więcej krytyki wobec Trzaskowskiego, bo w końcu nadal jest prezydentem Warszawy i powinien coś z tym zrobić.
Oczywiście cała ta afera z tym patologicznym "OP" jest dużo bardziej złożona i ktoś pomyśli, że to tylko odklejeni gówniarze, którym się w życiu nudzi, ale to absolutnie tak nie jest, bo ktoś to w końcu finansuje i komuś bardzo zależy, aby nikt z tym nic nie robił, również KTOŚ nie naciska na policję, aby zeskrobywać ich z asfaltu błyskawicznie. Również ten KTOŚ świetnie sobie to zaplanował i oczywiście całkowitym zbiegiem okoliczności jest to, że nie blokują wejścia do sejmu, czy dróg przy wiejskiej, żeby politykom uprzykrzyć życie.. a przecież RZEKOMO do nich mają największe pretensje i oczekują zmian.
To jak i wszystko co napisałem powyżej nie wpływa na ten moment zbyt dobrze na wizerunek obecnego faworyta do fotel prezydenckiego.