>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

A 40,4K

ar0nek

Użytkownik
Juz lepiej poczekać na drugą turę i wtedy grac Rafała niż mrozic kase na ponad pół roku . Po drodze wiele rzeczy może się wydarzyc

B 91

blacky777

Użytkownik
Juz lepiej poczekać na drugą turę i wtedy grac Rafała niż mrozic kase na ponad pół roku . Po drodze wiele rzeczy może się wydarzyc
kwestia wynikow w 1 turze bo skoro masz teraz RT po 1,6 a KN w 1 dostanie powiedzmy 25 to w drugiej nie sadze abyś to 1,6 gdzies dostał. Ale rownie dobrze może być blisko i kursy bedą wyższe wiec kwestia wyników w 1 turze

A 40,4K

ar0nek

Użytkownik
Nawrocki w tym tygodniu juz tyle razy się skompromitował przy dziennikarzach, że zdziwie się jesli PiS nie zmieni swojego kandydata na prezydenta. Tylko czekam aż takie kursy się pojawią.

K 3,4K

kax26

Użytkownik
Ma duże szanse Nawrocki. Rząd platformy, z którym kojarzony jest Trzaskowski już się zużywa, a nie minął jeszcze rok odkąd rządzą, a do wyborów jeszcze trochę czasu zostało. Plus teraz nagle zaczęły wychodzić informacje odnośnie Hołowni i jego wykształcenia, na co sam zareagował coś w stylu "nie tak się umawialiśmy". Pierwsze wystąpienie Nawrockiego nie było najlepsze (czytanie z kartki, ogólnie stres związany z kandydowaniem), ale kolejne już o niebo lepsze. Uważam że Nawrocki ma znaczne większe szansę niż Duda w 2015 r. gdy zaczynał, ale no czas pokaże. Jest to tylko moja opinia. Bukmacherzy też ostrożnie podchodzą do typowania wystawiając około 1.50 na Trzaskowskiego i 2.50 na Nawrockiego, a to dopiero przecież początek kampanii. Parlamentarne PiS przegrał polaryzując społeczeństwo, czego skutkiem była znaczna frekwencja, która pomogła koalicji zdobyć większość mandatów, teraz z tego co obserwuję to Nawrocki prowadzi kampanię w stylu, zgódźmy się do najważniejszych rzeczy dla Polski (CPK, atom, zbrojenia) a o resztę się spierajmy. Sztab też ma ciekawy i co najważniejsze sam kandydat jest w polityce świeży, co nie można powiedzieć o Trzaskowskim i jego łatkach: (dupiarz, Czajka, kompleks wzrostu, przeciwny CPK, tęczowy Rafałek).

Otrzymane punkty reputacji: +95
M 9,1K

mcz

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Trochę jestem spóźniony ale widzę, że tutaj niektórzy 70 letniego odklejonego dziada przyspawanego do ław sejmowych bez przerwy od lat 90 traktowali jako wyrocznie 🙃

"Zapewniam, że Rafał Trzaskowski nie będzie kandydować na prezydenta. Myślę, że Donald Tusk nie będzie chciał, ale będzie musiał kandydować — ocenił Marek Sawicki, poseł PSL."
Post automatycznie złączony:

Rząd platformy, z którym kojarzony jest Trzaskowski już się zużywa
To tak nie działa w polskiej polityce. Gdyby zużywanie się rządu działało tak szybko w Polsce to w sierpniu przyszłego roku Rafał Trzaskowski kończył by swoją pięcioletnią kadencję. Próby wmawiania że po ROKU rządów rząd stracił momentum, szczególnie gdy rządzenie krajem musi dzielić z prezydentem z przeciwnego obozu który nie pozwala na głębsze reformy to wyłącznie myślenie życzeniowe.

A wynik wyborów w maju oczywiście będzie bardzo wyrównany i według mnie może pójść w obie strony wbrew panującemu przekonaniu na forum (nie wiem kto bardziej nie ma racji - osoby mówiące, że na pewno wygra Trzaskowski czy osoby mówiące że na pewno wygra kandydat pis) i ciężko mi sobie wyobrazić aby którykolwiek kandydat dostał lepszy wynik niż 51% w tak spolaryzowanym społeczeństwie. Dotychczasowe sondaże pokazujące, że Trzaskowski wygrywa w cuglach można traktować jako ciekawostkę bo miesiąc po miesiącu różnica w poparciu między głównymi kandydatami stopniowo będzie topnieć. ( no chyba że nie będzie i kierownictwo pisu wykona swoją adaptację niesławnego manewru Kidawa->Trzaskowski )

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +62
Cabron 82,6K

Cabron

Użytkownik
W ciemno to można by atakować, że PiS nie zmieni kandydata, jeśli kursy by zachęcały.
Przeciez Nawrocki to nie jest idealny kandydat dla Kaczyńskiego, tylko dla konfederacji, a tym się właśnie sugerowali wybierając swojego "przedstawiciela" w walce o fotel prezydenta.
W radiu podczas jednej z rozmów kilka tyg temu usłyszałem od jednego z posłów konfederacji, że jeśli PiS wybierze Nawrockiego, to on będzie miał poparcie konfederacji, bo nie wyobrażają sobie, żeby ktokolwiek z ich wyborców wybrał Trzaskowskiego.

Otrzymane punkty reputacji: +136
G 8,1K

gumazi

Użytkownik
Ja mam cały czas takie myśli , że jakby konfa wystawiła Bosaka to móglby powalczyć o druga ture , jednak jak starsi ludzie zobaczą jak Sławek chleje browary , też te ankiety z bazarów gdzie ludzie nawet nie wiedzą kto to nawrocki i kto na zdjęciu pokazują wiele i jego wiedza na inne tematy niż Ipn fatalna , to widać dzienikarze go zjedzą .

Otrzymane punkty reputacji: +477
psychol32 493,6K

psychol32

Użytkownik
W ciemno to można by atakować, że PiS nie zmieni kandydata, jeśli kursy by zachęcały.
Przeciez Nawrocki to nie jest idealny kandydat dla Kaczyńskiego, tylko dla konfederacji, a tym się właśnie sugerowali wybierając swojego "przedstawiciela" w walce o fotel prezydenta.
W radiu podczas jednej z rozmów kilka tyg temu usłyszałem od jednego z posłów konfederacji, że jeśli PiS wybierze Nawrockiego, to on będzie miał poparcie konfederacji, bo nie wyobrażają sobie, żeby ktokolwiek z ich wyborców wybrał Trzaskowskiego.
Wyborcy konfederacji w drugiej turze wybiorą mniejsze zło a nie człowieka którego wskaże im Bosak czy Mentzen. Piszę to na własnym przykładzie.

Otrzymane punkty reputacji: +637
Cabron 82,6K

Cabron

Użytkownik
Wyborcy konfederacji w drugiej turze wybiorą mniejsze zło a nie człowieka którego wskaże im Bosak czy Mentzen. Piszę to na własnym przykładzie.
Mniejsze zło dla konfederacji to jest kandydat PiSu.
Jeżeli masz zdanie odmiennie to nie masz poglądów konfederackich. Widziałem gdzieś na YouTube filmik z ankietą w której 89% wyborców konfy zadeklarowało, że w drugiej turze poprą PiS.
Sam znam mnóstwo ludzi i sporo czytam opinii od wyborców konfy, którzy podzielają wynik ten ankiety.

Otrzymane punkty reputacji: +136
psychol32 493,6K

psychol32

Użytkownik
Mniejsze zło dla konfederacji to jest kandydat PiSu.
Jeżeli masz zdanie odmiennie to nie masz poglądów konfederackich. Widziałem gdzieś na YouTube filmik z ankietą w której 89% wyborców konfy zadeklarowało, że w drugiej turze poprą PiS.
Sam znam mnóstwo ludzi i sporo czytam opinii od wyborców konfy, którzy podzielają wynik ten ankiety.
Nie trzeba być zwolennikiem konfederacji by oddać na nich głos. Dużo ludzi nie lubi zarówno pisu jak i KO a zagłosować wypada. Natomiast jak dojdzie do bezpośredniego pojedynku tych dwóch partii to te osoby niekoniecznie zagłosują w jedną stronę.

Poza tym wątpię że po pierwszej turze ktoś z konfederacji powie że kandydat pisu ma nasze poparci a bez tego twoje teorie można o kant dupy otrzeć.

K 3,4K

kax26

Użytkownik
Nie trzeba być zwolennikiem konfederacji by oddać na nich głos. Dużo ludzi nie lubi zarówno pisu jak i KO a zagłosować wypada. Natomiast jak dojdzie do bezpośredniego pojedynku tych dwóch partii to te osoby niekoniecznie zagłosują w jedną stronę.

Poza tym wątpię że po pierwszej turze ktoś z konfederacji powie że kandydat pisu ma nasze poparci a bez tego twoje teorie można o kant dupy otrzeć.
Bardzo ciepło o Nawrockim wypowiadał się chociażby Krzysztof Bosak, plus sam fakt tego, że jego kandydatura na szefa IPNu przeszła głosami Pisu, Konfederacji i Pslu też dużo mówi ;)

M 9,1K

mcz

Użytkownik
Ostatnim razem taka pewność siebie zafundowała nam 10 lat rządów PiS. Wygra ten kogo wybiorą wyborcy. Dla baniek partyjnych to bez znaczenia czy ich kandydat to gangster lub "tęczowy dupiarz". Zobaczymy kogo będą woleć "niedzielni" wyborcy

5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
A co sądzicie o kandydacie Konfederacji? Dla mnie to nie jest najlepszy wybór i moim zdaniem znacznie ciekawszym posunięciem byłoby wystawienie Zajączkowskiej. Zajączkowska intelektem bije na głowę zdecydowaną większość, do tego jest pewna siebie, nie daje się wyprowadzić z równowagi. Wiem, że wiele osób nie traktuje kobiet poważnie jako kandydata na prezydenta, ale według mnie ta pani mogłaby namieszać.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom