>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 35 37,2%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 49 52,1%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 10 10,6%

• Wszyscy głosujący
    94
  • Ta ankieta zostanie zamknięta: .
H 59,9K

halacik96

Użytkownik
Przecież tu tylko chodzi o pokaz siły Mentzena, a nie jakąś umowę do niczego nie zobowiązującą. Który przyjdzie do mnie i przede mną uklęknie tego poprę. Całkiem dobre posunięcie z punktu widzenia Konfy.
Oczywiście.
Pokazanie, że "hola hola duopol" - teraz to MY tu rozdajemy karty i to MY będziemy rozdawać karty w najbliższych wyborach.

B 60,6K

bartezgambler

Użytkownik
Dziś rano był kurs czy Mentzen na konferencji poprze któregoś z kandydatów. Kurs marny bo 1,50 ale choć za 1000 udało się złapać.

Co do pierwszej tury, to niech każdy sobie przejrzy temat i zobaczy kto co pisał. Wielu "znaffców" się skompromitowało podobnie mocno jak Pan Duma i jego żałosny IBRiS.
A co do drugiej tury, dużo będzie zależało od tego czy Platformie uda się spolaryzować wtedy mogą liczyć na dodatkową pulę nowych wyborców w drugiej turze. Wyższa frekwencja będzie faworyzować Rafała. Jeszcze inną kwestią jest psychika kandydata Platformy, każdy wtajemniczony wie że ma on "porcelanową szczękę" i pytanie czy będzie umiał dalej walczyć. Według mnie nic nie jest jeszcze rozstrzygnięte.

Najnowszy sondaż OGB jedynej dziś sensownej firmy badawczej na rynku daje Nawrockiemu 51,5% a Trzaskowskiemu 48,5%.

Ostatnia edycja:
A 47K

ar0nek

Użytkownik
Dziś rano był kurs czy Mentzen na konferencji poprze któregoś z kandydatów. Kurs marny bo 1,50 ale choć za 1000 udało się złapać.

Co do pierwszej tury, to niech każdy sobie przejrzy temat i zobaczy kto co pisał. Wielu "znaffców" się skompromitowało podobnie mocno jak Pan Duma i jego żałosny IBRiS.
A co do drugiej tury, dużo będzie zależało od tego czy Platformie uda się spolaryzować wtedy mogą liczyć na dodatkową pulę nowych wyborców w drugiej turze. Wyższa frekwencja będzie faworyzować Rafała. Jeszcze inną kwestią jest psychika kandydata Platformy, każdy wtajemniczony wie że ma on "porcelanową szczękę" i pytanie czy będzie umiał dalej walczyć. Według mnie nic nie jest jeszcze rozstrzygnięte.

Najnowszy sondaż OGB jedynej dziś sensownej firmy badawczej na rynku daje Nawrockiemu 51,5% a Trzaskowskiemu 48,5%.
A poprze? Zapewne powie zeby nie głosować na Trzaskowskiego. Więcej się nie spodziewam

jerzywalec 5,7K

jerzywalec

Użytkownik
Debata jednak w piątek o 20.
Ciekawy zakład na STS wpadł mi w oko :
Czy Karol Nawrocki nazwie Trzaskowskiego ,,zastępca Tuska’’ ?
Na NIE kurs aż 4,0

Załączniki

Cabron 106,3K

Cabron

Użytkownik
Debata jednak w piątek o 20.
Ciekawy zakład na STS wpadł mi w oko :
Czy Karol Nawrocki nazwie Trzaskowskiego ,,zastępca Tuska’’ ?
Na NIE kurs aż 4,0
Nazywał go tak wielokrotnie.
Post automatycznie złączony:

Nazywał go tak wielokrotnie.
Swoją drogą Fortuna płaci 1,85 na to, że sobie podadzą rękę.
Będzie ich tylko dwóch i wydaje mi się, że niezależnie od tego jaki przebieg będzie mieć debata, to na koniec podadzą sobie dłoń, żeby pokazać na wizji iż żaden z nich nie jest buffonem i chociażby delikatnym szacunkiem się darzą.

A 47K

ar0nek

Użytkownik
Trzaskowski powyżej 48.5% w 2turze @1.85 sts

Tutaj bedzie na żyletki . Jeszcze kilka dni temu zdecydowanym faworytem Rafał a teraz na handi +3% płacą 1.85. Pobieram

egreg 2,3K

egreg

Użytkownik
Moim zdaniem "PROMOCJA" : frekwencja II tura powyżej 68,5 % 1,70 na czysto (podatek płaci Betclick)
Frekwencja w I turze wynosiła 67,31 %, a zawsze w II turze frekwencja jest o te kilka pkt. procentowych wyższa.
Tym bardziej teraz kiedy wynik będzie na "żyletki" . Mnóstwo ludzi nie głosowało bo z góry było przesądzone kto wejdzie do drugiej tury.
Ta linia choćby minimalnie , ale prawie na pewno będzie przekroczona.
Myślę że z czasem ta linia będzie się podnosiła u buków.

B 60,6K

bartezgambler

Użytkownik
Zakład specjalny (Rozliczenie na podstawie Exit poll IPSOS), kto będzie miał większe poparcie w grupie wiekowej 18-29 ?
Trzaskowski - kurs 2.0 betfan

Niestety małe stawki przyjmują rzędu 200-300 zł ale ten bet wydaje mi się bardzo pewny. Większość młodych Zandberga, Lewicy i cześć z Konfy da się uwieźć mainstreamowi to przeważy w tej grupie wiekowej.

Otrzymane punkty reputacji: +105
egreg 2,3K

egreg

Użytkownik
Trzaskowski jak już jest dogiem po @2.15 też do gry.
Wychodzi kurs 1.9 na Trzaskowskiego gdy ma równe lub nieco mniejsze szanse od Nawrockiego ? Kompletnie nieopłacalne.
No chyba że dajesz jednak większe szanse temu pierwszemu, tylko na jakiej podstawie ?

Ostatnia edycja:
Siurkacz 8,4K

Siurkacz

Użytkownik
Wynik to loteria, przez te 2 tygodnie jeszcze dużo się zadzieje więc nie bądźcie niczego pewni. Dużo wyższej frekwencji też nie byłbym taki pewny na waszym miejscu bo widać w tych wyborach osłabienie duopolu w stosunku do 2020 co może sprawić że po prostu więcej osób nie pójdzie drugi raz głosować niż 5 lat temu. Ja osobiście dam under 69.5 frekwencji i czekam na jakies dobre handicapy bo wynik będzie w stylu 50.5 do 49.5 / 51.1 do 48.9. Myślę też że przez najbliższy czas będą kręcone jakieś nowe afery co obniży poziom frekwencji i zniechęci wyborców.

M 11,9K

mcz

Użytkownik
Żadna afera nie ruszy poparcia Nawrockiego, mógłby mieć nawet swastykę namalowaną na czole. Przeciwnie jest w przypadku Trzaskowskiego - tego pogrąży każda pierdoła. W zasadzie to jakby PiS wystawił Trzaskowskiego to ten by wygrał wybory w 1 turze, taki mamy kraj ;)

Otrzymane punkty reputacji: +144
maciekjogurt 2,1K

maciekjogurt

Użytkownik
1747765073557.png

Karol Nawrocki poniżej 50.5% w drugiej turze @2.1 (Betclic)

Może i niesłusznie idę zaparcie w Trzaskowskiego (z którego nawet poglądami się nie zgadzam), ale nie mogę uwierzyć, że Polacy wybiorą Nawrockiego na prezydenta.

Gadanie o tym, żeby nie doprowadzić do domknięcia systemu... Na przestrzeni ostatnich lat systemy były w ten sposób domykane, a wcale ludzie nie byli zadowoleni z ówczesnej władzy. Nie trzeba patrzeć daleko, chociażby rok 2020 i wygrana Dudy, gdzie na PIS z dnia na dzień wylewał się coraz większy gnój. Niesamowite jak w rok ludzie zapomnieli o tym co PIS wyrabiał przez 8 lat swoich rządów, że oddają głos na jednego z nich jako na "mniejsze zło". Choć tak jak mówię daleko mi do Trzaskowskiego (w pierwszej turze byłem za Mentzenem), to naprawdę wole jego niż Nawrockiego w roli prezydenta. Mieszkanie Jerzego, Tadeusz Batyr czy powiązania z gangusami to zapewne tylko przystawka do tego, co ten gość ma za uszami. Do tego 0 doświadczenia na scenie politycznej (co sam przyznaje), brak rozpoznawalności na arenie międzynarodowej, zero respektu od rządu i co za tym idzie nierealny do spełnienia przy obecnej władzy program wyborczy. Beton oczywiście pójdzie w ciemno, chociaż też nie 100%, mam wokół siebie kilku zwolenników PISu, którzy po tym jak dowiedzieli się kogo Jarek wystawił na kandydata to otwarcie mówili, że grubo się zastanowią czy postawić krzyżyk. Rzeczywiście mniejsze zło.

Kluczowe tak naprawdę będzie rozłożenie głosów Mentzena i mobilizacja wyborców w drugiej turze. Jak słusznie koledzy wyżej zauważyli, na drugą turę ruszy dużo więcej wyborców RT, którzy po obejrzeniu tysiąca sondaży, gdzie miał bite 32/33%, stwierdzili, że szkoda wychodzić z domu, bo przecież i tak 2 tura jest pewna - pójdę wtedy. Takich ludzi jest naprawdę sporo. Tego już nie można powiedzieć o Nawrockim, gdzie chodziły pogłoski o potencjalnym Mentzenie w drugiej turze, także pisowcy nie zostali w domach na pewno. Także większa frekwencja to tylko i wyłącznie na korzyść na RT, a zgodnie z przewidywaniami ma być większa. Co do Mentzena - ten żadnemu nie dał oficjalnego poparcia. Będą te dwa spotkania na jego youtube, gdzie oczywiście też finalnie żadnego oficjalnie nie poprze, ale zakładam, że nagranie z Nawrockim będzie dużo bardziej stronnicze i być może będzie go dociskał, ale ostateczny wydźwięk będzie taki, że już lepszy Nawrocki i byle nie Trzaskowski. Oficjalnego poparcia jednak brak i głosy moim zdaniem się podzielą w stosunku 70/30 na korzyść Nawrockiego, może nawet 65/35. Oczywiście mówimy o wyborcach, którzy pójdą, bo część wyborców Mentzena odpuści drugą turę.

No i teraz kwestia poparcia. Niektórzy powiedzą, że wyborcy mają swój mózg i nie idą ślepo za tym, kogo poprze ich kandydat. Moim zdaniem większość jednak idzie za tym głosem. Może nie w przypadku Mentzena czy Brauna, ale pozostałych kandydatów owszem. Póki co RT otrzymał poparcie od Hołowni i Biejat. Niby tylko 9%, ale jednak oficjalnie przekazane. Nawrocki nie dostał póki co poparcia od nikogo i nie zapowiada się, żeby od kogoś otrzymał. Nie wspominam nawet o Jakubiaku, który nie zrobił 1%. Wiadome było, że większość Hołowni i Biejat da w drugiej na RT, ale oficjalne poparcie swoje też robi.

1747773949708.png
Na koniec raz jeszcze trochę matematyki na podstawie wyników. Rafał 31,36%, Karol 29,54%. Załóżmy, że całość Mentzena idzie na drugą turę. Wspomniane 70/30, czyli 10% na KN, 5% na RT. Hołownia moim zdaniem podzieli się 80/20, zatem 4% dla RT, 1% dla KN. Biejat w całości na RT - 4%. Zandberg - tutaj ciężko mi oszacować, ale nie wierzę, że lewica nagle skręci w prawo, bliżej będą do RT i finalnie podzieli się to jakoś 80/20. Zatem ponownie 4% dla RT i 1% na KN. Wyborcy Brauna na RT nie dadzą na pewno, ale wielu na pewno nie da też na PIS. To moim zdaniem grupa, która procentowo w największym stopniu nie pójdzie na drugą turę. Nie ma szans, że 1.2mln głosów Brauna pójdzie na Nawrockiego. Ale nawet załóżmy, że tak, choć bardzo zawyżam tym wynik Nawrockiego. Plankton od Stanowskiego w dół - nie chcę mi się rozwodzić nad tymi 700 tysiącami głosów, mamy tam zarówno lewicową Senyszyn jak i prawicowego Jakubiaka, Stano to też będzie 50/50, zakładam więc, że te 700k głosów podzieli się mniej więcej po pół, zatem po 2% na każdego. W efekcie mamy:

Trzaskowski: 31,36+5+4+4+4+2=50,36
Nawrocki: 29,54+10+6+1+1+2=49,54

Na noże. Tak jak wszyscy przedmówcy przewidują, też uważam, że to będą bardzo zbliżone wyniki. Pamiętajmy jednak, że narzuciłem tu pełne 6% Brauna Nawrockiemu, 70/30 Mentzena i pamiętajmy, że pełny elektorat RT nie poszedł na wybory, a widząc wizję pisowskiego prezydenta, wstanie z kanapy i pójdzie na drugą turę. Margines jest niewielki, jednak wciąż uważam, że wygra Trzaskowski, to będzie może i różnica 1%, ale dająca wygraną. Spodziewam się 51% RT i 49% KN. Jeśli nie, typ pozwala na wygraną Nawrockiego, byleby miał maksymalnie 50,49%. Widzę wartość w tym kursie i gram ten under bez wahania. Jego wynik na poziomie +51% będzie niemałą niespodzianką. Uważam, że ten kurs 2.1 to jest peak i tak wysokiego kursu już nie zobaczymy, raczej przez te 2 tygodnie kursy się zatrą i będą w miarę wyrównane. Jak zobaczę kurs 2.5-3 na wygraną RT to się przewrócę. Żałuję, że 5k położyłem na RT po kursie 1.5, zero wartości w kursie i mogłem zaczekać z całością do drugiej tury. Ten typ bije za kolejne 5, czyli 10 kuponów jak powyżej. I na koniec gratulacje dla pana Cabron Cabron, niezależnie jakie ma poglądy to rozdał karty typami, a o to na tym forum chodzi. Do tego ustrzelony win Nawrockiego po kursie 2.5+, ładne value i stety bądź niestety duża szansa powodzenia. Zieloności wszystkim - bez podziałów!

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +296
Cabron 106,3K

Cabron

Użytkownik
Nb b
Żadna afera nie ruszy poparcia Nawrockiego, mógłby mieć nawet swastykę namalowaną na czole. Przeciwnie jest w przypadku Trzaskowskiego - tego pogrąży każda pierdoła. W zasadzie to jakby PiS wystawił Trzaskowskiego to ten by wygrał wybory w 1 turze, taki mamy kraj ;)
Nie nazwał bym tego tak.
Ludzie mają w pamięci rządy Tuska.
Gość rządził do 2015r i wtedy Polacy z dużą przewagą wybrali Dude na prezydenta, a potem PiS na partię rządzącą. Bez przyczyny tego nie zrobili i pomimo wielu błędów jakie popełnili przy korycie, to jednak nadal to poparcie mają i gdyby nie utworzyła się koalicja, to władza by się nie zmieniła.

Skoro w 2015r ludzie chcieli odsunąć Tuska od władzy, pomimo tego, że żadnymi mediami nie rządził PiS, to musiała być jakaś przyczyna, nie sądzisz ?

RBR1one 680,3K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
A ja powiem tak. Druga tura to bedzie plebiscyt na to czy ludzie sa zadowoleni z rzadu czy nie sa. Chyba zadna inna wladza nie miala tyle negatywnych opinii co obecna i to zawazy moim zdaniem na glosowanie przeciwko obecnemu ukladowi. Jakies wyliczanki to sa smiechu warte. Glosy Holownii w jakiejs super wiekszosci nie pojda do RT bo przeciez mimo wszystko tam dalej jest elektorat PSL o czym kazdy zapomina ale to tak na marginesie bo te jego 5% to smiechu warte. Bedzie na pewno blisko ale jak pokazuja slupki poparcia wiatr wieje z prawej strony znacznie mocniej wiec kandydat centro-lewicowy jest skazany na porazke. Do tego Trzaskowski to po prostu zwykla miernota. Jak mozna bylo tak "przybronkowac" z poparciem i zleciec do poziomu 31% w 1 turze. Jakby nie bomba z kawalerka ktora swoje zrobila to juz w 1 turze bylaby mijanka i to Nawrocki by ja wygral. Tak czy siak Nawrocki ma skad czerpac wyborcow a Rafalek tyle ugra co czesc Holownii, cala Biejat i jakis tam wiekszy % Zandberga i tyle. Elektorat Menzena i Brauna to generalnie jeden z bardziej swiadomych elektoratow na rynku wiec nie dadza sie nabrac Trzaskowskiemu na jego obiecanki. Dla mnie Nawrocki to bierze.

Otrzymane punkty reputacji: +323
M 11,9K

mcz

Użytkownik
Chyba zadna inna wladza nie miala tyle negatywnych opinii co obecna
Czyli jednak potwierdza się teoria że pamięć przeciętnego polaka to jakiś jeden rok, a potem następuje reset. PiSowi 10 lat z prezydentem i sejmem przekształconym w maszynkę do głosowania poparcie ani drgnęło, a skala tego co robili jest nieporównywalna. Kaczyński dosłownie podporządkował państwo swojej partii.

Do tego Trzaskowski to po prostu zwykla miernota.
Tak jak pisałem - Obiektywnie RT to jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w polskiej polityce, prezydent stolicy od 2018, otrzymał 10 mln głosów w 2020 co na liberała w polskiej konserwatywnej rzeczywistości jest ewenementem. Tylko debil by go nie wystawił.

Dla porównania Kaczyński w 2015 wziął losowego wówczas nołnejma z trzeciego partyjnego rzędu i ten został prezydentem. Teraz wziął jakiegoś gangusa z DZIESIĄTEGO RZĘDU pół roku temu jeszcze nikomu nieznanemu który też prawdopodobnie zostanie prezydentem. Powtórzę się kolejny raz - Trzaskowski wystawiony przez Kaczyńskiego wygrałby wybory w 1 turze. Prawicy w Polsce można więcej, takie są fakty. Elektorat PiSu ZAWSZE pójdzie głosować, a liberalny zdemobilizuje się przez największą pierdołę bo oczekuje rządu idealnego.

"przybronkowac" z poparciem i zleciec do poziomu 31% w 1 turze
Przecież on miał właśnie takie poparcie od początku kampanii. No chyba nikt nie wierzył w sondaże gdzie miał 35%-40%

Otrzymane punkty reputacji: +384
5xharoldx5 2,3M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
MENTZEN przemówił !

Uważam, że to najgłupsza rzecz jaką mógł zrobić. Przecież każdy z kandydatów będzie teraz kłamał, że zrobi to co on tam sobie wypisał
Właśnie dobrze zrobił z kilku powodów. Ja bym do tego dodał jeszcze jeden- Mentzen ma niepowtarzalną okazję, żeby upokorzyć jednego czy nawet obu kandydatów. Tam nie będzie popularnych czy ustawionych pytań, tylko te pytania będą naprawdę niewygodne dla obu. Zwłaszcza Trzaskowski mocno ryzykuje tą wizytą.

Jeśli chodzi o debatę w TVP, to uważam, że obaj muszą przyjść. Jakby któryś nie przyszedł, to strzeli sobie w stopę. Nie widzę też powodu dla którego ktoś miałby nie przyjść. Nawrocki jest lepszy w debatach, ale Trzaskowski ma ten handicap, że będzie "u siebie". Obaj będą obecni na debacie.

Do góry Bottom