Krzysztof Bosak był wczoraj gościem Bogdana Rymanowskiego w telewizji Polsat.
Dopiero teraz przeczytałem co powiedział.
- deklarował Bosak.
Wydaje mi się, że po deklaracji Mentzena jakakolwiek ona by nie była to delikatnie rozjadą nam się kursy.
Można się domyślać jakie stanowisko przedstawi Mentzen, bo ten jego dzisiejszy wpis o przerażonej lewicy to być może pewien znak.
Nie chce nic sugerować, ani łączyć kropek po swojemu, ale mam wrażenie, że konfederacja czeka na ruch PiSu i tego co oni im zaproponują.
W grze są
wybory do parlamentu za dwa lata i być może pełna władza PiSu z konfederacją. Żadna z tych partii bez wsparcia drugiej nie będzie rządzić, więc nie wykluczam iż gra o obsadzenie najwyższych stołków zaczyna się właśnie teraz.
Stołek prezydenta obsadzony przez kandydata PiSu będzie dla nich początkiem tego co może się wydarzyć za dwa lata.
Jestem ciekaw jak to się dalej potoczy.
Natomiast chciałby jeszcze zwrócić uwagę na Holownie, który mam wrażenie powoli zaczyna wchodzić w etap samo destrukcji swojej kariery politycznej.
3 dni przed wyborami dał do zrozumienia, że bez wyjaśnienia ostatniej afery nie poprze Trzaskowskiego.
Cala jego przygoda jako
polityka polega na słowach " KONIEC DUOPOLU, JA WAM TO ZAGWARANTUJE, MENTZEN NAS ODDA ROSJI"
Wczoraj tuż po ogłoszeniu wyników Szymon bez żadnych zahamowań zaczął głośno namawiać do oddania głosów na Trzaskowskiego.
To jest totalna kompromitacja z jego strony, ale niczego innego spodziewać się po nim nie mogliśmy.
Uważam, że zdecydowana większość głosów jakie uzyskał 5 lat temu była właśnie od ludzi, który uwierzyli w ten koniec duopolu, ale jak się Hołownia sprzedał, to stracił 70% tego co miał dotychczas.
Ciekawe, czy te dwa tygodnie to będzie czas bardzo brutalnej i brudnej kampanii z obu stron, czy jednak żebranie o głosy elektoratów, które już odpadły z wyścigu.
Swoją drogą jakby ktoś gdzieś dostrzegł kursy na to jaka będzie różnica głosów ( nie %) pomiędzy Nawrockim a Trzaskowskim to niech da tutaj znać, bo chętnie bym pograł taki zakład.
Tak jak wspomniałem powyżej, że rozstrzygnie się to na żyletki, więc według mnie różnica może wynieść nawet raptem kilkadziesiąt tysięcy.
Fajnie gdyby jakiś buk odważył się wystawić takie widełki
30-100tys
101 - 300 tys... Itd