>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wuxi Classic (17.06-23.06.13)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Kampanię Wuxi Classic czas zacząć! Kilka moich propozycji na pierwszy dzień turnieju, drugi pojawi się pewnie dopiero w poniedziałek, jak już będzie wiadomo jak wyszedł dzień otwarcia. Wcześniej pewnie coś się jeszcze pojawi z typów długoterminowych, bo wpadło mi w oko parę ciekawych opcji.
Vinnie Calabrese (AUS) – Zhao Xintong (CHN)
Typ: Zhao Xintong (CHN) @ 1.55 bwin ⛔ (5-4) :kwasny4565:
Mecz rundy dzikich kart. Zhao Xintong ciągle jest amatorem, ale głównie przez ambasadę brytyjską, która nie wydała mu wizy na czas tegorocznego Q-School, a byłby murowanym faworytem do zgarnięcia tą drogą swojego miejsca w tourze. Ale co się odwlecze to nie uciecze, bo chłopak zdecydowanie ma papiery na granie, co udowadniał w trzech ostatnich azjatyckich turniejach wykorzystując dzikie karty. Xintong trzy razy z rzędu skutecznie przedostawał się przez rundy Wild Card ogrywając naprawdę uznanych graczy. Najpierw w International Championship ograł Doherty’ego (6-5), by później do największego wysiłku zmusić Stevensa (5-6), a już w tym roku łatwo odprawił Higginsona w World Open (5-1) i Cope’a w China Open (5-2). Forma nie uleciała, bo parę dni temu wycisnął siódme poty z Michaela White’a (3-4). Calabrese takich przeciwników może sobie pooglądać na razie tylko w telewizji, tym bardziej, że ostatnio przegrywa z każdym i to niezależnie czy jest to debiutant (3-5 z Clarkiem), były mistrz świata (1-4 z Williamsem), czy nieznany amator (2-4 z Bingtao). Chińczyk nie powinien mieć większych problemów z ograniem Australijczyka. Dla mnie to jeden z pewniejszych typów pierwszego dnia. [EDIT: Muszę przyznać, że udało się Chińczykowi mnie zaskoczyć.. przegrać wygrany mecz mając 4-2 i 41-4 w 7. frejmie i to nie z Dingiem, czy Robbo, ale Calabrese, to prawdziwa sztuka.. Duże rozczarowanie]

King, Mark vs McLeod, Rory
Total Frames: Over 7.5 @ 1.81 Marathon ✅ (5-3)

Obaj gracze w ciągłym poszukiwaniu zaginionej formy, dlatego trudno spodziewać się fajerwerków w tym meczu. Nowy sezon rozpoczęli z animuszem, ale im dalej w las tym więcej niepokojących porażek. Z doświadczenia wiem, że pojedynki dwóch graczy pod formą często potrafią się przerodzić w zaciętą batalię bez wysokich breaków, za to z masą odstawnych i ścibolenia po paręnaście punktów. Obaj nie stronią od takiej gry, zwłaszcza McLeod uczynił z niej swój znak rozpoznawczy i nie zdziwi mnie taki obraz meczu. King zapewne wolałby powbijać kilka wygrywających breaków, ale jego obecna forma niestety wyklucza taki scenariusz. Nie wiem czy ten mecz będzie transmitowany, ale ja go na pewno nie będę oglądał, bo byłem grzeczny i nie zasłużyłem na karę. Faworytem mimo wszystko King, ale zwycięstwo nie przyjdzie mu łatwo, tak jak bywało to w poprzednich meczach tej pary.

Doherty, Ken vs McManus, Alan
Total Frames: Over 7.5 @ 1.77 Marathon ✅ (3-5)

Obaj weterani całkiem żwawo weszli w nowy sezon, łatwo ogrywają gorszych od siebie i bezskutecznie stawiają się czołowym graczom. Regularność już nie ta, ale obaj ciągle potrafią wbić wygrywającego breaka, czy postawić trudnego snookera, zwłaszcza Szkot w tym bryluje. Obaj panowie znają się jak łyse konie, grali ze sobą milion razy i w milion pierwszym trudno będzie im siebie czymś zaskoczyć. Mecz bez wyraźnego faworyta, a w takim układzie trudno spodziewać się pogromu z którejś strony, zwłaszcza, że długa historia bezpośrednich meczy aż roi się od zaciętych i wyrównanych bojów. Nie widzę powodu, by tym razem miało być inaczej.

Walden, Ricky vs White, Jimmy
Handicap Betting: Walden, Ricky (-1.5) @ 1.666 Marathon ⛔ (2-5) :;/:

Typ tak oczywisty, że to aż niepokojące. Niedawny półfinalista MŚ i obrońca tytułu sprzed roku kontra weteran odcinający kupony od dawnej sławy na kontrakcie z Oval Vodka. Uwielbiam Jimmy’ego, bo to ikona tego sportu i pierwsze snookerowe nazwisko jakie wbiło mi się w pamięć, ale w tej rywalizacji nie ma wielkich szans. Walden jest wyraźnie lepszy pod niemal każdym względem, ale zwłaszcza góruje w dwóch najważniejszych, czyli regularności i formy. Ricky przeżywa w tej chwili chyba najlepszy okres w karierze i pewny swojej mocy przyjeżdża bronić tytułu. Jeśli dodamy do tego, że Walden zawsze lubił grać w Azji, tam przecież wygrał swoje oba turnieje rankingowe, to przed Jimmym rysuje się perspektywa ciekawej, ale tylko wycieczki krajoznawczej. Trzy frejmy to wszystko co jego obecna forma może z siebie wykrzesać, ale osobiście wątpię, żeby handicap był w ogóle zagrożony.

Joe Perry v Jamie Cope
Typ: Joe Perry @ 1.909 sportingbet ✅ (5-2)

Trudno mi przejść obojętnie nad świetnym występem Perry’ego w Asian Tour. Angielski weteran dawno nie wyglądał tak solidnie, zwłaszcza jeśli chodzi o dwa ostatnie dni tego azjatyckiego PTC. Najpierw zdemolował Wattanę (4-0), potem ograł Milkinsa (4-2), a już dzisiaj odwrócił mecz z Yupengiem (z 0-3 na 4-3), by w półfinale ograć McManusa (4-2). o budowanie breaków, mnóstwo podejść +50, często wygrywających, ale też imponował skuteczną grą w defensy wie . Tak właśnie ograł w finale Selby’ego (4-1), którego zamęczył odstawnymi, a po jego błędach wbijał breaki wygrywające. Więc powstaje dość retoryczne pytanie: jeśli Perry ograł na odstawnych najtwardszego w takiej grze Selby’ego, to czy będzie miał jakieś problemy z tak niecierpliwym rewolwerowcem jak Cope? Odpowiedź dość oczywista, bo choć Cope sezon zaczął bardzo dobrze (jak na niego), to warto zauważyć, że odpuścił to PTC i od prawie dwóch tygodni nie grał meczu. Z kolei Perry w ciągłym rytmie meczowym, momentum zdecydowanie po jego stronie, dlatego spodziewam się, że podtrzyma dobrą passę.

White, Michael vs Yupeng, Cao
Total Frames: Over 7.5 @ 1.833 Marathon ✅ (3-5)
Handicap Betting: Yupeng, Cao (+1.5) @ 1.94 Marathon ✅ Jeśli ostatnie występy Walijczyka są zasłoną dymną, to Rambo może brać u niego lekcje kamuflażu. Bardziej prawdopodobne, że coś się jednak zacięło w sprawnie działającej walijskiej maszynce do wbijania. Po wyśmienitym początku sezonu najpierw zabuksował w Bułgarii (2-4 z Donaldsonem), a co gorsza słabszą formę przeniósł również do Asian Tour. Najpierw zaskakujące męczarnie z niezłym, ale jednak amatorem Zhao Xintongiem (4-3), a dzisiaj przyszła już klęska z McManusem (1-4). Nie są to dobre prognostyki przed pierwszym meczem w Wuxi, tym bardziej, że jego rywal wydaje się podążać w odwrotnym kierunku. Cao Yupeng dobrze zaczął sezon, ale w na trwającym jeszcze Asian Tour przechodzi samego siebie. Na rozkładzie ma już Fu (4-3), Woolastona (4-0) i Lisowskiego (4-3), czyli nazwiska znaczące wiele w snookerowym cyrku. Już awansował do ćwierćfinału i nie będzie w nim bez szans przeciwko Perry’emu. White słusznie jest faworytem, bo jego smykałka do budowania breaków jest nieprzeciętna, ale to nie będzie dla niego łatwy mecz. Wystylizowany Chińczyk ma w sobie wystarczająco talentu i dobrego momentum, żeby przynajmniej doprowadzić do wyrównanego meczu, a kto wie, może i pokusić się o niespodziankę.

Otrzymane punkty reputacji: +13
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Bet365 w końcu potwierdził, że będzie u nich transmisja live z dwóch stołów także poza typami przedmeczowymi zacznie się porządne zarabianie ???? Dodali też ofertę na cztery brakujące mecze rozgrywane o 4 w nocy, także tutaj też postaram się wytypować zwycięzców.
J. Robertson - Yuelong
Jimmy solidny zawodnik środka stawki, jak ma dzień to wbija bardzo ładnie. W tym sezonie bardzo dobry wynik w Bułgarii - osiągnięty ćwierćfinał, w którym przegrał z tym lepszym Robertsonem, pokonując uprzednio Holta, Lisowskiego i McGilla. Zhou to Chiński amator i to nie z tych wyróżniających się. W tym sezonie jeden mecz to porażka z Dottem, a w poprzednim sezonie też nic takiego co mogłoby sprawić, że warto poszukać niespodzianki.
Zwycięstwo w meczu: J. Robertson kurs 1,36 bet365✅
Evans - Yinghui
Chyba ustawię budzik na 4:00 i zobaczę ten mecz ???? Chińczyk to oczywiście amator, który przez cały rok nic nie osiągnął ale na poprzednim Wuxi wyeliminował w rundzie dzikich kart Holta. Potem dostał Waldena i poszło 0-5. Reanne co tu dużo mówić - no kobieta. Pokonała Un-Nooha, który właściwie sam się pokonał ale pokazała w tamtym meczu, że breaki over 50 wbijać umie. Nie jestem zachwycony jej grą z tym, że o Chińczyku mogę powiedzieć to samo. Widzę tu value po stronie Evans bo jeśli kogoś miałaby pokonywać to właśnie amatorów i to tych, którzy są nimi w 100%. Powiem tak: na pewno nie grałbym na Chińczyka po kursie 1,5.
Zwycięstwo w meczu: Evans kurs 2,5 bet365⛔
Calabrese - Xintong
Calabrese w poprzednim sezonie nie grał, w tym wygrał z McGillem, który podejrzewam, że olał turniej. Xintong jest obiecującym zawodnikiem, któy w zeszłym sezonie wygrał np z Guodongiem, Dohertym, Higginsonem czy Copem. W Q School byłby za pewne wiodącą postacią gdyby nie problem z wizą. Gra u siebie i jeśli rozwija się prawidłowo to takiego ogórka jak Calabrese powinien pyknąć.
Zwycięstwo w meczu: Xintong kurs 1,5 bet365⛔
Duffy - Ning
Lu Ning na razie więcej meczy przegrywa niż wygrywa ale widzę w nim potencjał. W tym roku póki co jedna porażka z świetnie dysponowanym Donaldsonem. Duffy nie błyszczy, dla równowagi on również niedawno przegrał z młodym Szkotem. Chińczycy na turnieju Wuxi powinni być groźni i takiego słabo dysponowanego Duffiego powinni szybko odprawić do domu. Kurs fajny na Ninga więc biorę.
Zwycięstwo w meczu: Ning kurs 2,0 bet365✅

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dość ciekawe typy zaoferował bwin, kursy dużo wyższe niż w normalnym triplu, więc jeśli komuś zestaw zawodników przypadnie do gustu, to warto skorzystać. Mam nadzieję, że na następne dni też pojawią się takie typy. Mnie najbardziej podoba się poniższy zestaw, a że jednocześnie ma jeden z najwyższych kursów z proponowanych, tym większe stanowi dla mnie value.
Czy Joel Walker, Ding Junhui i Joe Perry wygrają swoje mecze rozgrywane 17.06.2013?
Typ: Tak @ 4.10 bwin ✅ Walker (5-2), Ding (5-3), Perry (5-2)

O meczu Perry’ego pisałem już wcześniej, więc nie będę się powtarzał. Z kolei o Dingu można wiele powiedzieć, że forma nierówna, że w Azji nie zawsze wytrzymuje presję miliarda kibiców itd. i nawet jeśli w dużej części to prawda, bo ja też nie widzę Chińczyka w roli faworyta tego turnieju, to trudno się spodziewać, żeby potknął się już w 1 rundzie i to ze słabym Burnettem. Tym bardziej, że mecze grane do 5 wygranych frejmów, więc jest trochę czasu na nadrobienie ewentualnego falstartu, a akurat to Chińczyk potrafi jak mało kto, chociaż wątpię, żeby to było konieczne. Pozostaje zająć się meczem zamykającym tego tripla, czyli Davies vs Walker. Davies to nie najmłodszy debiutant (26 lat), który dostał się do touru przez Q-School. Miał wejście smoka, bo w pierwszym meczu ograł Murphy’ego (5-1), dzięki czemu go w ogóle zobaczymy w Wuxi. Później bywało już gorzej, wtopa z Linesem w kwalach do Australian Open, w Bułgarii odbił się od Bonda (2-4), trochę odżył w Asian Tour, gdzie przegrał dopiero w 4 rundzie z Delu (1-4) po drodze ogrywając Jonesa i Dale’a. W Wuxi tak łatwo nie będzie, bo już w pierwszym meczu zmierzy się z jednym z największych snookerowych prospektów. Chociaż Walker dopiero co skończył 19 lat ma dużo większe doświadczenie od swojego rywala. Przeszedł tę samą drogę przez Q-School co Davies, tylko rok wcześniej dominując tamte rozgrywki. Ma za sobą całkiem udany debiutancki sezon, w którym ustrzelił kilka cennych skalpów (Bingham, O’Brien, Maflin). Nowy sezon zaczął bez fajerwerków, ale łatwo ogrywa słabeuszy, a na rozkładzie ma już też Burnsa i Drago. Dla obu będzie to debiut w głównej drabince turnieju rankingowego, ale większe szanse daję bardziej doświadczonemu Walkerowi. Tripel w żadnym razie nie jest pewniakiem, ale wobec tego, że według mnie jego powodzenie zależy od jednego meczu, to widzę w nim spore value, a obok takiego kursu trudno przejść obojętnie.
I jeszcze jeden typ długoterminowy na gracza, który wygra 1 ćwiartkę drabinki.
Player to win Quarter 1
Typ: Ricky Walden @ 7.00 Paddy Power ⛔ bardzo krótkoterminowy typ długoterminowy... :;/:

Walden zawsze był wielkim talentem, co pokazywał od czasu do czasu (Shanghai Masters 2008), ale chyba dopiero teraz zaczyna spełniać te wygórowane oczekiwania. Pewne miejsce w top16, niedawno półfinał MŚ, a w Wuxi jako obrońca tytułu może skorzystać z dobrodziejstw rozstawienia i bez większych problemów znaleźć się w ćwierćfinale, w którym również powinien być faworytem. Przeglądając jego ćwiartkę drabinki nie widzę nikogo, kto w normalnych warunkach mógłby mu zagrozić. Dość powiedzieć, że Ricky najcięższą przeprawę może mieć w 2 rundzie w spodziewanym meczu z Milkinsem, bo dalej powinno być już tylko łatw iej . Reszta potencjalnych rywali albo od długiego czasu pod formą (Williams, Dott), albo zgubili ją gdzieś po drodze (Bingham) , z kolei młodzi gniewni (Lisowski, Highfield,Donaldson) są jeszcze chyba zbyt nieo pierzeni na tym poziomie, by stawić czoła obrońcy tytułu. Zresztą nie ma pewności, że w ogóle będą mieć okazję, bo łatwo mogą się wykruszyć między sobą. Daya z Hamiltonem z oczywistych względów w ogóle nie biorę pod uwagę jako prawdziwych contenderów. Jeśli dodamy do tego, że Ricky zawsze lubił grać w Azji, gdzie przecież wygrał swoje oba turnieje rankingowe, to wydaje się, że półfinał nie tylko jest prawdopodobny, ale niemal czymś oczekiwanym. Dla mnie szanse spore, a kurs tylko zachęca do postawienia paru złotych.

Otrzymane punkty reputacji: +26
kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Dechawat Poomjaeng (THA) - Dominic Dale (WAL)
1 2
Typ: Dechawat Poomjaeng (THA) 1.85
Jimmy Robertson (ENG) - Zhou Yuelong (CHN)
1 2
Typ: Jimmy Robertson (ENG) 1.36
Ricky Walden (ENG) - Jimmy White (ENG)
1 2
Typ: Ricky Walden (ENG) 1.30
Vinnie Calabrese (AUS) - Zhao Xintong (CHN)
1 2
Typ: Zhao Xintong (CHN) 1.55

Kurs całkowity 5.07
bwin
Assi // A jakieś analizy, cokolwiek? Suche typy będą usuwane bo nic nie wnoszą do działu.
EDIT: Ok, skasuj post. Na szybko ten kupon robiłem.
Assi // Po zakończonych meczach nie będę już kasował, pamiętaj o tym na przyszłość.
Edit: Przyjąłem do wiadomości.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Witam
Dorzuca swoje 3 grosze choc za specjaliste sie nie uważam.
W 1 rungdzie gram przeciwko Ebdonowi , na Chińczyka Guodonga @2✅✅✅ z jednej prostej przyczyny Ebdon po mistrzostwach świata gra straszną kupe , młody Chińczyk na rozkladzie ma moim zdaniem o wiele lepszych snookerzystow niz w tej formie Ebdon ( pokonał Dotta Maffina M.Davisa ). Warto dodać ze Xiao w AT1 doszedł do 5 rundy, Ebdon nie startował(?)
Gram też przeciwko Borsukowi , Mark gra również o wiele poniżej oczekiwań , uległ w AT1 mało znanemu Chińczykowi (przynajmniej ja o nim duzo nie słyszałem) aż 1-4 Liam uległ w 4 rundzie 3-4 Dingowi. Liam +1.5 @2.24✅✅✅

T 205

tomz

Użytkownik
Ja tylko króciutko żeby nie powielać analiz innych.
Nie rozumiem kursów na mecze:
Dechawat Poomjaeng - Dominic Dale ✅
Tobet wystawil równo po 1,85.Wiadomo,ostatnio stawka się wyrównała, spłaszczyła. Coraz rzadziej grają &quot;nazwiska&quot; a coraz częsciej decyduje aktualna dyspozycja.Rozpatrując mecz w tych kryteriach Dechewat z bilansem 7-1 w tym sezonie wygląda o wiele lepiej niż Walijczyk (4-2.) Taj gra lepiej,przedewszystkim równo,pokonał o wiele lepszych zawodników niż Dale(w tym sezonie).Co więcej forma Dechawata nie jest krótkofalowa gdyż ten dobry poziom prezentuje już od kilku miesięcy,wliczając w to oczywiście MŚ na których debiutował.

Joe Perry - Jamie Cope ✅
W tym meczu to już według mnie przesada ze strony buków.Kursy znów niemał równe.Co z tego że Cope pokonał Luke Brecla,niby wielki talen,przyszły mistrz świata.Narazie to ten grajek któremu pokory brakuje jeszcze nic nie osiągnał i co jakiś czaś dostaje baty o niewiadomo kogo_Ostatnie dwa(oby tylko dwa) sezony fatale. Baty,lanie,pojedyńcze wygrane. Forma Perego z tego sezonu narazie bardzo dobra.Oprawił z kwitkiem m.in.Selbiego i i Milkinsa czyli zawodników...powiedzmy z topu.Wygrał Asian Tour.Przegrał w sezonie 1 mecz,wygrał 9.Dla mnie zdecydowany faworyt.H2H niby na korzyść Copa ale nie jednoznacznie.

Hawkins✅,Milkinsa✅ i Binghama ✅ nie będe opisywał bo to w moim odczuciu pewniaki.

http://forum.bukmacherskie.com/f35/glownie-snooker-88699.html

Otrzymane punkty reputacji: +24
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Higgins @ 1,10 i Robertson @ 1,10. Na jutro dwa nowe pewniaczki wyłonione z rundy dzikich kart, ale z żenującymi kursami. W sumie to wyższych się nie spodziewałem. Zobaczymy co Marathon wystawi na te dwa mecze. Handicapy -2,5 i undery 7,5 będą spokojnie do gry. Później to jakoś fajnie rozpiszę. Odpuszczam za to Stevensa i Dotta. Stevens jest taki sam jak Walden, może ograć każdego, ale może też przegrać z każdym (poza bułgarskimi amatorami :cool:), a Dott ma naprawdę trudnego rywala.

Po tym co dziś widziałem to jestem niemal pewny, że jeżeli Milkins zagra dobry mecz, w co bardzo głęboko wierzę to White w kolejnym meczu będzie ostro powieziony, bo dziś z Waldenem nie grał w sumie nic wspaniałego, choć jak na niego to i tak był to poziom kosmiczny.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
No panowie nasz dział cieszy się coraz większą popularnością, niestety jak wszędzie objawia się to tym, że wchodzi dzieciarnia, gra a potem wylewa swoje ewentualne żale póki co na gg ale pewnie niedługo zacznie się wypisywanie farmazonów na forum. No chyba, że tylko ja stałem się obiektem uwielbienia ???? Trudno takie są minusy demokracji.
Zhe - Woollaston
Chińczyk dobrze się zapowiada, niewątpliwie jest jednym z tych, o których można powiedzieć, że mają talent. W tym sezonie póki co huśtawka potrafi wygrać z Seltem, a przegrać z Burnsem. Woollaston chyba w końcu znalazł swoje miejsce w szeregu i jest ono póki co znacznie wyżej niż Chińczyka. Martwią trochę wysokie porażki z O`Brienem i Yupengiem ale za to ograł już dwukrotnie w tym sezonie wspaniałego pogromcę Waldena;] Wniosek dość prosty - jak nie oleje meczu to wygra.
Zwycięstwo w meczu: Woollaston kurs 1,4 bet365✅
Ebdon - Guodong
Tu już koledzy napisali wszystko co należy wiedzieć o tym meczu. Ebdon cieniuje, oczywiście zawsze jest niewygodnym rywalem ze względu na styl z tym, że ostatnio sam częściej pada ofiarą tego stylu niż przeciwnicy. Co ciekawe kurs na niego spadł czego nie rozumiem i tym bardziej zagram na Guodonga, który jest już zawodnikiem ukształtowanym. Poprzedni sezon mało udany ale w tym póki co jest minimum przyzwoicie.
Zwycięstwo w meczu: Guodong kurs 2,0 bet365✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Po porażce Waldena, którego chyba czas ogłosić żałobę. Zniszczył mi wszystkie kupony. Jak dla mnie to jest wynik nie do uzasadnienia. Walden rok temu wygrał zawody a teraz przegrał z 50-latkiem, który grywa głównie pokazówki i od dawna nie grał w fazie głównej turnieju. A tu proszę - dostał się dzięki uproszczonym kwalifikacjom i ograł czołowego zawodnika Main Touru. Nie mam słów. To tak jakby to był mecz WTA a nie snookera.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
http://forum.bukmacherskie.com/f35/snooker-assi-88669-4.html#post3681830

Neil Robertson - Zhu Yinghui
Under 7,5 @ 1,51
✅
[dwa pierwsze frejmy to parodia Robbo, szkoda bo miałem w &quot;Typach Dnia&quot; DW 5:1...]
Co tu dużo mówić. Zhu to niezły, młody Chińczyk, aktualny wicemistrz świata U21 i wielki talent, ale z Robertsonem nie ma absolutnie żadnych szans. Australijczyk w świetnej formie, zawsze zdeterminowany i żądny walki o najwyższe cele powinien gładko przejechać się po nastoletnim Azjacie. Tym bardziej, że Zhu zagrał w rundzie dzikich kart bardzo słaby mecz z Reanne Evans. Gdyby Angielka zaprezentowała się trochę lepiej to może doszłoby do historycznego starcia pomiędzy kobietą, a mężczyzną w 1 rundzie poważnego turnieju rankingowego. Tak się nie stało i &quot;Robbo&quot; zmierzy się z Zhu i niemal na pewno szybko zakończy to spotkanie. Mimo to, zdecydowanie lepszy under, niż granie handicapu -3,5, bo choć powinno być szybko i maksymalnie do jednego, to przecież np. przy wyniku 4-0 Australijczyk może leciutko odpuścić.
John Higgins - Vinnie Calabrese
John Higgins (-2,5) @ 1,727
✅
Nie wierzę, że Calabrese będzie w stanie ugrać trzy partię z Higginsem. Jeżeli Szkot zagra to co w Bułgarii to pokona Australijczyka łatwo i bardzo przyjemnie. Vinnie dziś niespodziewanie zwyciężył z Zhao, ale nie porównujmy Chińczyka do Jaśka, bo to aż śmiesznie brzmi. Poza tym, Zhao sam sobie winny bo mieć 4-2 i wysokie prowadzenie w kolejnej partii i roztrwonić taką przewagę to... Z Higginsem takie numery nie przejdą. Nie ma -3,5, więc nic tylko brać i grać.
Stevensa i Dotta odpuszczam. Pewnie wygrają, ale po takich kursach, z tymi rywalami to podziękuję. Oferta z Marathonu.

Otrzymane punkty reputacji: +41
T 205

tomz

Użytkownik
Assitalia zaserwował dobre typy na Higginsa i Robertsona.Podpisuje się obiema rękoma.

Dziś sypneło niespodzianką która popsuła fajny kupon.(Walden)
Stosunkowo latwo,według moich( i nie tylko) przewidywań,tym bardziej z takimi kursami był Perry i Dechewat.Mimo iż 3 kupony poszły do piachu to jeżeli jutro wygra Wenbo to i tak nieżle na tym wyjdę.Jeżeli natomiast Chińczyk przegra to chyba mi się odechce stawiania,bedzie spory minus po 1 rundzie.

John Astley - Robert Milkins ✅
Fergal O´Brien - Barry Hawkins✅

Jeżeli panowie na których stawiam nie wygrają to zdziwie się bardzo mocno.Milkins 8-2 w tym sezonie.Przerał z Bairdem i bardzo dobrze prezentującym się Perrym.Pokonał m.in.Higginsa i Cambella.Od kilku miesięcy prezentuje solidny poziom czym potwierdził w MŚ eliminujać Robertsona.
Hawkins wiadomo,finalista MŚ.W tym sezonie 7-1 ,tylko jedna porażka z Kangurem w pólfinale europaen tour.Ich przeciwnicy ,odpowiednio Astley przegrał z słabym Dayem 4-0 a pokonał taką tuze snookera jak np Darren Bond albo Mike Dunn.Przeciwnik Hawkinsa-O`Brien nawet trochę pograł w tym sezonie pokonał Wollastona,emeryta Davisa albo Wattane -a więc nazwiska(aktualnie) nie powałaja.Ostatnie dwa ważne mecze Hawkins wygrywał odpowiednio 4-0 i 9-3.

Poszukując niespodzianek.
Zagram lekko :

Tian Pengfei - Jack Lisowski 2,65.(Jednak nie było mowy o niespodziance,bardzo mnie zawiódl azjata.Nawet nie w kontekście wygranej ale samej walki) ⛔
Chińczyk rozegrał kilka meczy już w tym seznie.Większość wygrał.Niby pokonał mało znanych azjatów ale wygrał też i to do 0 z Dechewatem,a więc zawodnikiem który ostatnio prezentuje się bardzo dobrze.
Lisowski-napewno talent,pytanie czy kiedyś na serio wystrzeli.Niby potrafi ograć np Selbiego w ważnym turnieju ale takto w trakcie sezonu trudno doszukać się duzych sukcesów.W tym sezonie męczył się z Dayem i Couchem.Stracił 2 partie z kompletnie mi nie znanym Fangiem Xiongman.Własny teren powinien być atutem dla azjaty w tym meczu.

Jimmy Robertson
- Graeme Dott 2,85.(Wow,5-0)✅
Jimmy grał dziś w rundzie dzikich kart.Trochę się pomęczyl.Wbił 125pkt w brejku.Ponadto miał 4 brejki okolo 60 pkt a więc całkiem nieźle.Napewno to że rozegrał to już 1 mecz będzie dla niego atutem.
Dott narazie nie błyszczy.Świadczyć o tym może fakt iż przegrał np z Yangiem Qingtian.

Dodatkowo postawie na Wollastona I Donaldsona.

Co myślicie o meczu Gerard Greene - Michael Wasley ? Wydaje mi się że warto spróbować na Grenna. ✅

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Trudno nie zgodzić się z typami na Robbo (de facto, bo przecież under grany z myślą o nim) i Higginsa, sam zamierzam pograć takiego dubla. Moim zdaniem ryzyko jest tylko ciut większe niż w Bulgarian Open przeciwko gospodarzom. Calabrese to już nie powinno być w tym turnieju, powinien podziękować rywalowi, że oddał mu wygrany mecz. Z kolei Yinghui tylko dlatego znalazł się w drabince, że ograł kobietę, zresztą w marnym stylu, co było dzisiaj widać w powtórkach Eurosportu. W obu przypadkach nawet 2 frejmy dogów będą niezasłużonym sukcesem. Ale jest też kilka innych ciekawych propozycji na jutro.

Scott Donaldson (SCO) – Gareth Green (ENG)
Typ: Scott Donaldson (SCO) @ 1.44 bwin ✅ (5-3)

Młody Szkot zadziwia formą w ostatnich tygodniach stając się małym objawieniem. Wyśrubował sobie świetny bilans w nowym sezonie (13-3) i jak na razie przegrywa tylko z absolutną czołówką (Hawkins, Selby), albo wybitnie niewygodnym rywalem (McLeod). Na rozkładzie ma już m.in. Forda, Michaela White’a, czy Stevensa. Wysoką formę potwierdził w turniejach PTC osiągając swoje życiowe wyniki w postaci ćwierćfinału Bulgarian Open, a w ten weekend nawet się poprawił osiągając półfinał Yixing Open. Czołówka rankingu to jeszcze dla niego za wysokie progi, ale przeciętniaków pokroju Greena Donaldson zjada na śniadanie. Green to amator, któremu nie udało się w tym roku przedrzeć do touru przez Q-School i chyba ten poziom jest dla niego odpowiedni. Nigdy nie ograł nikogo nawet ocierającego się o przeciętność, bo trudno za takie uznać wymęczone wygrane z Chuangiem (5-4), która dała mu bilet do Wuxi, czy z Jakiem Jonesem (5-4). Obawiam się, że wypuszczony na głęboką wodę amator szybko pójdzie pod wodę. Przewaga umiejętności i aktualnej formy Donaldsona jest zbyt duża, by spodziewać się tutaj innego rozstrzygnięcia niż jego pewny awans.

David Morris (IRE) – Gary Wilson (ENG)
Typ: Gary Wilson (ENG) @ 1.75 bwin ⛔ (5-4) :;/:

Wilson od początku sezonu notuje zwyżkę formy. Bezproblemowo rozprawia się ze słabeuszami, ale w pokonanym polu zostawił też uznane marki jak Ebdon czy King. Mało tego, Gary był o krok od pokonania przedstawicieli absolutnej czołówki ostatnich miesięcy, czyli Hawkinsa w Bulgarian Open (z 3-0 na 3-4) i Milkinsa w Asian Tour (3-1 &gt; 3-4). Te porażki pokazują oczywiście braki w koncentracji Wilsona, ale też pokazują jego potencjał, który pozwala mu toczyć wyrównane boje z najlepszymi. To co prawie wystarczyło na świeżo upieczonego wicemistrza świata (Hawkins) powinno z nawiązka wystarczyć na debiutanta (Morris), który dopiero raczkuje w profesjonalnym snookerze. Irlandczyk znalazł się w Wuxi dzięki ograniu w kwalifikacjach beznadziejnego ostatnio Holta (5-3), w kwalach AO już tak miło nie było i przydarzyła się mu demolka z ręki Normana (0-5). Nie uczestniczył w Asian Tour, w którym Wilson zaprezentował się solidnie. Mimo równych kursów moim zdaniem dość łatwo wskazać faworyta w tej parze. Anglik jest bardziej doświadczony, prezentuje solidną formę ugruntowaną dobrymi wynikami w ostatnich dniach i to jego widzę w drugiej rundzie. [Przegrana na kolorach w decydującym frejmie boli tym bardziej, że rywal już leżał i kwiczał, gdy go Wilson doszedł go z 2-4 na 4-4.. Trochę pechowa, a trochę frajerska wtopa.]

Dodatkowo dość oczywiste wydają się typy na Roba Milkinsa @ 1.363 ✅ (5-0), czy przeżywającego chyba najlepszy okres w karierze Barry&#39;ego Hawkinsa @ 1.363 ✅ (5-3), a także na mojego osobistego faworyta, czyli Ali Cartera @ 1.35 ✅ (5-2). Cała trójka prezentuje solidną formę w ostatnich tygodniach i nie powinni mieć większych problemów z awansem do następnej rundy, bo ich rywale albo są jeszcze nieopierzonymi na tym poziomie debiutantami (jak to ma miejsce w przypadku meczu Milkinsa), albo ich forma i regularność zaginęła w bezmiarze przeszłości (mecz Hawkinsa), albo ciągle nie mogą jej znaleźć i nie wiadomo czy kiedykolwiek to się stanie (mecz Cartera). Typy wyglądają solidnie i mam nadzieję, że jutro nie będzie już takich niemiłych niespodzianek jak dzisiaj.
Osobiście poszukałbym również overów, bo w kilku jutrzejszych meczach wydają się one wręcz obowiązkowe. Takiego scenariusza można się spodziewać choćby w meczu Williams vs Highfield (Over 7.5 @ 1.93) ✅ (5-4), gdzie faworyt wcale nie jest taki oczywisty i nie zdziwiłaby mnie niespodzianka. Pewniejsze jednak chyba jest, że Liam jest w stanie przynajmniej doprowadzić do wyrównanego boju, bo forma mu sprzyja od początku sezonu, czego dowodem jest jego zacięty bój z Dingiem sprzed paru dni. Zapowiada się zacięty mecz, bo pogłoski o śmierci Williamsa wydają się przesadzone. Overowo zapowiada się też starcie Ebdon vs Guodong (Over 7.5 @ 1.75) ✅ (3-5), w którym wielu przyznaje wygraną Chińczykowi. Ja jednak byłbym nieco ostrożniejszy w takich sądach, bo Ebbo zawsze dobrze prezentował się w zamorskich wojażach, ostatnio formą może nie powala, ale na wyrównany mecz z Gudongiem powinno wystarczyć. Z kolei będący w niezłej formie Chińczyk na pewno stawi byłemu mistrzowi świata czoła, tym bardziej, ze akurat on nie musi mieć kompleksów przed starciem ze słynnym łysolem. W żadnym razie nie wychodzi mi z tego scenariusz pogromu z czyjejś strony. [Gdzie nie zaznaczone inaczej typy wzięte z Marathonu]

Otrzymane punkty reputacji: +4
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Po pierwszym dniu statystyka dobrych typów do nietrafionych wynosi 11-6 także szału nie ma. Zawiedli mnie przede wszystkim: Walden - ale to nie tylko mnie, dobrze że ten mecz był na live i widząc padakę Waldena można było odrobić straty z typu przedmeczowego, Doherty - chyba ma jakiś kompleks McManusa, szykował się ładny come back ale mając 64pkt w przedostatniej partii dał sobie wyrwać zwycięstwo na czarnej, Xintong też się nie popisał, tak jak koledzy pisali przegrał wygrany mecz, no i M. White chyba faktycznie w dołku i potwierdziły się sugestie Assiego, że będzie ciężko w starciu z Yupengiem, który widać, że jest w formie.
Cieszą mnie natomiast dobrze wytypowani Hamilton, Poomjaeng i Perry bo wszystko po stosunkowo wysokich kursach a mecze nie były zagrożone praktycznie nigdy.
Część jutrzejszych meczy już opisałem. Jako typujący zwycięstwo Higginsa✅ w zawodach oczywistym jest, że mecz z Calabrese traktuję jako rozgrzewkę i mam nadzieję, że John nie odwali kabaretu. Robertson✅ to również w moim odczuciu pewniak na jutro także opis sobie daruję.
Williams - Highfield
Nie będę przytaczał statystyk. Wiadomo, że MJW pomimo lekkich przebłysków walczy sam ze sobą i w każdej chwili może zagrać tragicznie. Highfield póki co w tym sezonie z faworytami przegrywa, z dogami wygrywa, nie wykluczone jest przełamanie tej tendencji właśnie w tym meczu. Zachęca mnie kurs początkowy na Liama, a że mecz będzie dostępny na live to myślę, że nie raz trafi się okazja do ewentualnej kontry po korzystnym kursie i wyjściu z tego meczu z zyskiem.
Zwycięstwo w meczu: Highfield kurs 3,4 bet365⛔
Wielka szkoda ale można było w deciderze kontrować po kursie 2,0 na MJW więc późno bo późno ale surebet się zrobił ????
Wenbo - Jones
Mecz był już opisywany przez kolegów, ja uważam, że kurs jest bardzo wysoki jak na taką parę zawodników. Liang jest groźny dla każdego i myślę, że może w tym turnieju zamieszać natomiast Jones już od dłuższego czasu bieda z nędzą.
Zwycięstwo w meczu: Wenbo kurs 1,61 bet365✅

Carter - Burden
Nikt chyba tego meczu nie ruszył hmm dziwne trochę bo ja tu niespodzianki nie widzę. Kurs na Alistera jak najbardziej do gry. Burden to zawodnik, który nie ma cierpliwości i nie lubi grać z rywalami, którzy potrafią z chirurgiczną precyzją wykorzystywać jego błędy, a te zdarzają mu się bardzo często. Sądzę, że Carter go wypunktuje poprzez zmuszanie do błędów. Dobrymi odstawnymi powinien zniechęcić Alfreda do gry a jeśli to się uda to typ będzie można traktować jak lokatę.
Zwycięstwo w meczu: Carter kurs 1,36 bet365✅
I jednak lokata ????

Otrzymane punkty reputacji: +31
wer890 300

wer890

Użytkownik
Wychyle sie 1 jednym typem Guodong Xiao - Hang Li over 7.5 @ 1.79✅✅✅
W drugiej rundzie spotkaja sie dwaj Chińczycy , ogladałem tego drugie w starciu z Trumpemi naprawde mi sie gra tego chłopaczka spodobała, w ogole nie widziałem tremy po nim wbijał pewnie środkiem kieszeni. Zrobił 4 breaki +50 jego rywal Xiao , to bardziej znany Chińczyk pokonał Ebdona co nie jest niespodzianka nie było na tym stole kamer ale sądze ze Peter zbytnio mu nie przeszkadzał . Mysle ze to bedzie bardzo zacięty pojedynek i jeden z nich zrobi 3 framy

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Za nami już cała pierwsza runda więc pozwolę sobie na małe podsumowanie tego co się działo. Jeśli chodzi o moje typy to wynik 9-2 na plus więc jest całkiem dobrze. Zawiedli Cope i Walden. Jeśli chodzi o tego pierwszego to żadna strata, bo grany za drobne ze względu na wysoki kurs. Ukłony należą się kolegom, którzy stawiali na Perrego, widać forma w AT 1 nie była przypadkiem. Walden.. nie wiem czy jest ktoś z typujących komu ten człowiek nie położył kuponu. U mnie zawalił fajnego tripla z Fu i Binghamem. Szkoda, bo o Waldena w sumie najmniej się bałem, a tutaj taka przykra niespodzianka i wysoka wtopa z ogórkiem (z całym szacunkiem dla Jimmy&#39;ego, ale to już ogórek). Z innych wyników zaskoczeniem są dla mnie porażki Allena i Trumpa, chociaż ich meczów akurat nie obstawiałem. Allen - nadal jest zbyt chimeryczny by stać się topowym graczem. Pomimo, że uwielbiam Irlandczyka z Północy to ostatnio ten zawodnik zaciął się jakoś od MŚ. Porażka z Kingiem, potem wymęczona wygrana ze słabiutkim Leslie&#39;m, a teraz wtopa z Linesem. Słąbo. Co do Trumpa to nie oglądałem jego meczu, ale spodziewam się, że wyglądało to w stylu &quot;Trumpa bez mocy&quot;. Czyli wbijanie wszystkiego i żenująca skuteczność na wbiciach. Jeszcze tylko kilka słów o formacie turnieju: początkowo ten pomysł mi się nie podobał, ale teraz trochę się do niego przekonałem. Obecnie mamy większą możliwość oglądania zawodników, którzy w normalnych warunkach nie mieliby szans przejść kwalifikacji. Nowe twarze, więcej pojedynków i ciekawych z punktu widzenia bukmacherskiego.
Marathonbet wystawił kursy na 11 z 16 planowanych spotkań na 2 rundę i tak o to:
Robert Milkins 1.38 - Jimmy White ✅
White sprawił wielką niespodziankę i odprawił do domu obrońcę tytułu Waldena. Oglądałem ten mecz i muszę uczciwie przyznać, że Biały zaskoczył mnie pozytywnie i jak na to co pokazywał przez ostatnie kilka sezonów to zagrał naprawdę dobrze. Tylko czy to wystarczy na Milkinsa ? W moim odczuciu nie. Rob pierwszą rundę przeszedł bez żadnego problemu i ograł 5-0 Astleya. Jest to zawodnik po prostu w lepszej formie od White&#39;a i dzieli ich różnica przynajmniej klasy. Ok, niby to samo można było napisać o Waldenie, ale półfinaliście MŚ często zdarzają się takie dziwne porażki ze słabszymi zawodnikami. Milkins od dłuższego czasu prezentuje się bardzo równo i skutecznie, poprzedni sezon - najlepszy w karierze. Dodatkowo obaj panowie spotkali się w ostatnich MŚ i górą był Milky Way wygrywając 10-5 i nie będąc ani przez moment zagrożony w tamtym spotkaniu.
Marco Fu 1.61 - Mark King ⛔
King jest dosyć niewygodnym przeciwnikiem i ma za sobą mordercze starcie z McLeodem. To zawodnik za którym nie mogę trafić. Potrafi grać efektownie i skutecznie, a co za tym idzie jest groźny nawet dla czołówki, a potrafi też psuć na potęgę i przegrywać z ogórkami. Marco Fu ma sobą bardzo udany sezon i wydaje się, że po kilku sezonach dołowania powraca do najlepszej 16 i jego forma znów jest wysoka. O Fu można powiedzieć, że jest chimeryczny. Świetne mecze przeplata ze słabymi. Ostatnio jednak Azjata więcej ma tych dobrych występów, a na jego grę dość fajnie się patrzy. W poprzedniej rundzie gładkie zwycięstwo z Bondem. Fu szanuję i cenię o wiele bardziej niż Kinga i dla mnie to właśnie reprezentant HongKongu jest faworytem tego spotkania.
Ben Woollaston 1.33 - Joel Walker ✅

Jak dla mnie najpewniejszy typ na tą rundę. O Benku wiele się tutaj już pisało. Niezwykle utalentowany gracz, który robi stałe postępy. Jego umiejętności jak i pozycja w rankingu stale rosną. Walker dla mnie awans do tej rundy zawdzięcza trafieniu na łatwego przeciwnika. Jego wyniki bardzo przeciętne, dużo gorsze od Woollastona. Co tu dużo pisać, po prostu Ben jest lepszym zawodnikiem i nie wyobrażam sobie żeby to przegrał.
Gerard Greene - David Morris over 7.5 1.79 ⛔
Bardzo ciężka para do typowania jeśli chodzi o zwycięzcę. Morris ostatnio prezentuje się całkiem nieźle. Fajna gra w Q-School. W tym turnieju udało się ugrać zawsze groźnego Holta i będącego w dobrej formie Wilsona. Zdarzyła się też jednak wtopa do 0 z Normanem. Greene.. ma już swoje lata. Poprzedni sezon to koszmar, w tym jest trochę lepiej. Co prawda ogranie O&#39;Donnella czy Wasleya to żaden wielki wyczyn, ale Irlandczyk z Północy będzie miał po swojej stronie z pewnością doświadczenie i większe ogranie w tej stawce. Nie podejmę się typowania zwycięzcy, ale zagram na over frejmowy, bo spodziewam się tutaj długiego i wyrównanego meczu.
David Gilbert - Alan McManus over 7.5 1.75 ⛔
Jak wyżej. Kolejna wyrównana para o której trudno coś wielkiego napisać. Gilbert to zawodnik ze sporym potencjałem, ale jakoś nie do końca potrafi go wykorzystać. Jak Anglik ma dobry dzień to jest groźny dla każdego, jeśli nie ma.. no to bywa różnie. Jego przeciwnik to jeden ze snookerowych dinozaurów. Taktyczny, niewygodny styl McManusa jest jego bardzo mocną bronią. Wystarczyła ona by ograć Dohertego, myślę, że może też starczyć na Gilberta, ale jednak gram bezpieczniejszy w moim odczuciu over. Tu również nie widzę szybkiego rozstrzygnięcia i wysokiego zwycięstwa któregoś z zawodników.

kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Na jutrzejszą sesję poranną (4:00) wybrałem 4 mecze z bwina.
Jimmy White (ENG) - Robert Milkins (ENG) @ 1.40 ✅
Gram tutaj na młodszego Anglika. Stary wyjadacz White sprawił niespodziankę eliminując Waldena, psując nie tylko mi kupon, więc postanowiłem mu się odwdzięczyć i pobrać kolejny raz kurs na Roberta. Milkins doszedł do drugiej rundy w Crucible, gdzie odpadł na Waldenie ???? Dwóch Anglików kręci się wokół Rickyego ???? Myślę, że White zakończy udział w Wuxi na 2 rundzie. Robert jest zdecydowanie lepszym graczem w tym sezonie. Ograł Higginsa w PTC Azjatyckiem, a stary Jimmy odpadł w meczu z młodym Woollastonem. Jimmy się powoli rozdrabnia, a szkoda ????
Joel Walker (ENG) - Ben Woollaston (ENG) @ 1.36 ✅
Ponawiam kurs na Bena, całkiem przyjemy snooker gra, ładnie wygląda jego gra ???? Jednak w tym meczy będzie mu ciężej. Nie wiele wiem o Walkerze, ale z kwitkiem odprawił Alexa Davisa 5:2. Liczę, że Ben mnie nie zawiedzie. Jak pisał Assi
Anglik w świetnej formie, od kilku miesięcy, młody zawodnik, robi postępy z zawodów na zawody, dobrze brejkuje, ładnie wbija, niezła gra taktyczna i ogromne opanowanie
Anthony Hamilton (ENG) - Stuart Bingham (ENG) @ 1.40
Jest to mecz którego najbardziej się obawiam z całego kuponu, ponieważ nie wiem w jakiej formie jest Hamilton. Z historii widać, że sukcesem jego w tym roku to 4 runda w German Open, dla porównania, Stuart doszedł do 1/4 w Crucible gdzie poległ z Ronniem. Wstrzymam się z dalszą analizą tego meczu. Wywalam gościa ????

Cao Yupeng (CHN) - Barry Hawkins (ENG) @ 1.34 ⛔
Gospodarz imprezy vs finalista z Crucible. Hawkins ten rok ma znakomity, wysokie miejsca w turniejach potwierdzają jego dobrą formę. Typ odgórnie pobrany ????
EDIT: Jednak wywalam Bingama i gram Higginsona ⛔ za 1.60 w bwin

wer890 300

wer890

Użytkownik
Takich oczywistych typow nie chce opisywac jak Milkins czy Woollaston
Williams - Lisowski 2 +1.5 @1.51✅✅✅
Dla mnie peffka na druga runde Mark przyfarcil z Liamem wygrywajac 5;4 , Liswoski zmiótł Chinczyka 5;0 robiac przy tym jedna setke oprocz tego 2 razy +50, Mark zrobił jedna 50 w 9 framowym pojedynku to o czyms musi mówić.
Gram do tego Marco Fu @1.61⛔ dla mnie poprostu to solidniejszy zawodnik , Bond nie zmusił go do wiekszego wysiłku i dlatego moze tylko jeden brejk over 50. Mark King jest według mnie bez formy męczył sie z przecietnie grajacym Rorym.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Joel Walker - Ben Woollaston
Ben Woollaston @ 1,333
✅
Walkera lubię i wiem, że ma ogromny talent i w przyszłości spokojnie może być nawet mistrzem świata, no ale to w przyszłości. Na razie spokojnie się ogrywa i jest coraz lepszy, ale jeszcze nie na tyle, żeby wygrywać z takimi osobami jak Woollaston. Ben także spory talent, starszy niż Walker, już dużo bardziej doświadczony, obecnie też w dużo lepszej formie i z większymi umiejętnościami. Pisałem o nim tak dużo, że aż szkoda się powtarzać. Wszystko przemawia za Benkiem. Dodatkowo również to, że w 1 rundzie pokonał pewnie Chen Zhe, który gorszy od Joela, przynajmniej na teraz, na pewno nie jest. Walker wygrał natomiast z Daviesem i to akurat nie jest żaden sukces.
Robert Milkins - Jimmy White
Robert Milkins @ 1,38
✅
Milkins solidny aż do bólu kości w przeciwieństwie do najbliższego rywala. Gdyby Walden zagrał na swoim poziomie to by on grał z Robem, a ja szukałbym tutaj overka, no ale nie zagrał i mamy emeryta w kolejnej rundzie. White, jak na to co prezentuje ostatnio, czyli przez jakieś 3 lata, to z Rickym zaprezentował się naprawdę dobrze, tyle, że na rozpędzonego i systematycznego Roberta to zdecydowanie za mało. &quot;Milkman&quot; w pierwszym meczu przejechał się po Astleyu, a teraz zrobi to samo z Whitem. Do zera nie będzie, ale nie przewiduje tutaj zaciętego meczu. Handicapy raczej też do gry, ale na czyste zwycięstwo mi taki kurs wystarcza.
Marco Fu - Mark King
Marco Fu @ 1,61
⛔ [kurde, a coś mi tu właśnie śmierdziało...]
Po prostu wyżej cenie Azjatę. Jest dużo stabilniejszy niż King, który bardzo dobry mecz potrafi przeplatać z pięcioma beznadziejnymi. Ten sezon lepiej rozpoczął Fu, jest bardziej kreatywny, ma wyższe umiejętności. Po kursie poniżej 1,40 bym raczej nie zagrał, ale w tym wypadku... W pierwszej rundzie Marco 5-2 z Bondem, bez zagrożenia, King miał już poważne kłopoty z Rorym McLeodem, ale z 1-3 wyciągnął na 5-3. Czy to robi wrażenie?
Neil Robertson - Martin Gould
Neil Robertson @ 1,285
✅
Ok, kurs nie powala, ale nie ma tu innej opcji. Gould gra po prostu słabo. Z Maflinem wygrał 5-3, ale nie pokazał w sumie nic godnego uwagi. Neil od początku sezonu klasa - maks, finał w Bułgarii, tutaj też od 0-2 z Chińczykiem wyciągnął grając nieźle. Poza tym Anglik ma kompleks &quot;Robbo&quot; bo ten w 2010 roku zrobił mu niezłe ziaziu (jak ktoś chce wiedzieć więcej to na jutubie na pewno znajdzie). Nie wierzę, żeby główny faworyt do finału z tej części drabinki poleciał z nierównym i mocno zagubionym Gouldiem.
Gerard Greene - David Morris
David Morris (+1,5) @ 1,80
✅
Mecz typowe 50/50, a według mnie to nawet z przewagą Morrisa a bukmacherzy dają takie kursy... David raz mnie w tym sezonie już zawiódł, ale myślę, że drugi raz czegoś takiego nie zrobi tym bardziej, że rywal jest naprawdę w zasiegu. Dzisiaj Morris po dobrym meczu wygrał z Garym Wilsonem 5-4, wbijając w brejku 138 punktów (najwyższe podejście turnieju) i prezentując sie dużo lepiej, niż Greene w meczu z Wasleyem mimo, że to tam było pewniejsze zwycięstwo, bo aż 5-1. Value. A z handicapem to już w ogóle jak najbardziej można brać. Jeżeli Morris zagra to co dziś, to ten mecz spokojnie wygra.
Mark Williams - Jack Lisowski
Jack Lisowski (+1,5) @ 1,51
✅
Handicap po 1,50 na Liska? Biorę. Anglik zniszczył dziś 5-0 Tiana, a Walijczyk męczył się z Highfieldem. To Liam zagrał lepiej niż Williams i to on powinien grać dalej, ale zabrakło trochę doświadczenia i zimnej krwi. Od dawna wiadomo co się dzieje z Williamsem, dyspozycja po prostu słaba, nie klei mu się ta gra. Lisowski świeżość i wielki talent. Owszem, czasem daje się ponosić emocjom i głupio przegrywa, ale nie wydaje mi się, aby to przytrafiło się w meczu z coraz słabszym przeciwnikiem. Poza tym, mamy tutaj jeszcze handicap, który naprawdę mocno dodatkowo poleca ten typ.
Dave Gilbert - Alan McManus
Alan McManus (+1,5) @ 1,63
⛔
Absolutnie tego nie rozumiem - czemu Gilbert jest faworytem w meczu z McManusem? Obaj ci zawodnicy są bardzo porównywali i ciężko wskazać jakąkolwiek stronę dominującą. Na pewno w jednym Alan ma przewagę - doświadczenie. Nie na tym jednak opieram swój typ. Od początku sezonu Szkot gra naprawdę świetnie. Poza wpadką w kwalifikacjach AGO w zasadzie nie ma się do czego przyczepić bo porażki z Murphym czy Perrym wstydu nie przynoszą. W AT 1 półfinał. Tutaj w Wuxi wygrana z faworyzowanym Dohertym i to po naprawdę dobrym i ciężkim meczu, w którym Irlandczyk mocno dał się we znaki McManusowi. Gilbert również zaczął nieźle sezon, w pierwszej rundzie WC pewne zwycięstwo z Pagettem, jednak porównując triumf nad Pagettem, a Dohertym to zdecydowanie bardziej cenię wygrana z byłym mistrzem świata oraz triumf Gilberta nad Trumpem w Bułgarii. Tyle, że jak obecnie gra Trump to dziś widzieliśmy... Znów bezpiecznie, z handicapem.
Xiao Guodong - Li Hang
Over 7,5 @ 1,79
✅
Krótko - chińskie derby bez faworyta. Xiao jest bardziej doświadczony, ale Li potrafi grać bardzo dobrze, co dziś udowodnił z Trumpem. Pójdą na wymianę ciosów i nie sądzę aby tu był pogrom. Skoro Xiao traci frejmy z Ebdonem, to tym bardziej straci z Li. Over jak się patrzy.
Ponadto... U Dinga z Perrym [over 7,5] (1,87) ⛔ bo po tym co ostatnio gra Anglik to aż szkoda nie spróbować. Szczególnie, że Ding potrafił stracić trzy frejmy z dużo gorszym Burnettem oraz Jimmy Robertson (1,61) ⛔. To co od początku tego turnieju gra ten zawodnik po prostu zmusza mnie wręcz na polecenie jego wygranej. Donaldsona lubię i bardzo mu kibicuje, ale jeżeli Jimmy utrzyma formę to pewnie zwycięży.
Wszystkie kursy z Marathonu, poza J.Robertsonem, bo na razie nie ma go w ofercie.

Otrzymane punkty reputacji: +42
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Dorzucam kolejne typy:
Jimmy Robertson 1.61 - Scott Donaldson Sportingbet ⛔
Tak jak napisał Assitalia. Angielski Robertson gra wyśmienicie. Po bardzo dobrym meczu z chińskim amatorem w rundzie dzikich kart przyszła demolka na MŚ z 2006 roku. Co jak co, ale pokonanie Dotta 5-0 musi budzić szacunek. Donaldson również jest w bardzo wysokiej formie i czyni stałe postępy. Z tak grającym Robertsonem raczej jednak nie da rady.
Xiao Goudong - Li Hang over 7.5 1.79 ✅

Ten mecz został już wyżej podany przez kilka osób więc nie ma sensu się powtarzać. Doświadczenie i ogranie z czołówką po stronie Goudonga, ale to zwycięstwo Hanga z Trumpem jest dla mnie bardziej wartościowe niż pokonanie Ebdona z którym pewnie nawet ja bym wygrał w jego aktualnej dyspozycji.
Jack Lisowski 1.91 - Mark Williams ⛔
Tutaj postanowiłem zaryzykować i stawiam czysty win Lisowskiego. Młody Anglik prezentuje się bardzo dobrze. Efektownie wbija i jest po prostu skuteczny. Pengfei pozamiatany do 0 nie miał nic do gadania. O Williamsie pisałem już przed jego meczem z Highfieldem. Walijczyk dla mnie jest wypalony. Tam stawiałem z hc na Liama i słusznie, bo Borsuk wymęczył 5-4, ale tutaj wydaje mi się, że z Lisowskim MJW polegnie.
Do tego dokładam Matthew Stevensa 1.57 ✅ Walijczyk to zawodnik na którego grać nie lubię, bo jego chaotyczny i szarpany snooker mnie nie przekonuje. Dzisiaj jednak odniósł gładkie zwycięstwo z Ningiem i wydaje się, że Matt jest tu całkiem dobrze dysponowany. Wenbo który dla mnie był wielkim faworytem z Jonesem co prawda wygrał, ale zaledwie 5-4 po męczarniach w słabym i szarpanym meczu. W starciu z lepszym Walijczykiem raczej chiński snookerzysta polegnie.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Bilans po pierwszej rundzie na plus 18-8. Biorąc pod uwagę, że ryzykowny typ na Highfielda można było skontrować (do czego odniosłem się w analizie) to bilans jeszcze trochę lepszy. W drugim dniu przede wszystkim dwie znaczące niespodzianki czyli porażki Trumpa i Allena, co ciekawe nikt z Nas nie podał typów nie te mecze, a pewnie wtopy by były także należy Nam się plus panowie ???? Mnie te porażki cieszą tym bardziej, ponieważ rozjaśnia się drabinka dla Higginsa, którego zaproponowałem jako zwycięzcę turnieju. Zdaję sobie sprawę, że John dzisiaj zagrał bardzo słabo i wynik 5-1 na jego korzyść i tak go nie usprawiedliwia, wierzę jednak, że były to pierwsze śliwki robaczywki, w końcu wyczuł sukno i w meczu z wesołym Tajem będzie już optymalna gra. Swoją drogą kurs na jego zwycięstwo to już tylko 5,5 więc kto pograł za 15 zyskał kurs 9,5 za pokonanie Calabrese;D Z głównych rywali do finału pozostał chyba tylko Ding i Carter. Rozczarował mnie Pengfei bo taki zawodnik nie powinien przegrywać do zera z nikim, a tym bardziej z Lisowskim, który za pewne będzie ale póki co nie jest najwyższą półką. Jestem niezmiernie zadowolony bo bet365 poszerzył ofertę i to konkretnie. Widać, że w związku z nowymi zasadami postanowili okroić pierwszą rundę ale już wszystko wraca do normy ????
Lines - Higginson
Mecz, którego pomimo wysypu typów nie dostrzegłem. Dla mnie jeden z pewniejszych na jutro. Lines to naprawdę słaby zawodnik. Raz na rok zrobi jakąś niespodziankę, a w tym turnieju już zrobił i to nie małą wiec to zdecydowanie wystarczy. Zresztą stylu w jakim dokonał tej niespodzianki każdy mógł dzisiaj doświadczyć i nie było w tym kszty majstersztyku. Allen zagrał jedną wielką padakę, a Lines i tak pozwolił doprowadzić do decidera, którego wygrał podobnie jak inne partie podchodząc do stołu po 20 razy. Higginson pomijając fakt, że po prostu jest zawodnikiem lepszym szybko poradził sobie z lekko już stetryczałym Davisem, a w tym roku przegrał jedynie z Higginsem w Bułgarii. Może nie błyszczał pod koniec sezonu ale to zawodnik, który jak już traci głowę to z lepszymi od siebie a Peter, który dzisiaj pewnie zabaluje po jednym z największych sukcesów w karierze jutro grając podobnie jak dzisiaj nic nie zwojuje. W lepszą dyspozycję nie wierzę.
Zwycięstwo w meczu: Higginson kurs 1,53 bet365⛔
Reszta typów później ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom