>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wuxi Classic (17.06-23.06.13)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Pierwszy duży turniej nowego sezonu rozpocznie się 17.06. Tytułu bronić będzie Ricky Walden.

Do półfinałów gramy systemem &quot;best of 9&quot;. Półfinały do 6, finał do 10 frejmów. Nagrody finansowe spore, trofeum ohydne, ale myślę, że kasa to wystarczający powód, żeby się tutaj spiąć i robiąc sobie wycieczkę do Chin zaprezentować się w Wuxi przyzwoicie.

W tym sezonie, zgodnie ze zmianami, w turnieju głównym zagra aż 64 zawodników, dzięki czemu mamy większą ofertę do grania, więcej dobrych meczów no i oby więcej pewniaków i wygranych.

Oferta już jest np w BetVictor, ale z tego śmieciowego bukmachera nie będę jej wklejał. Zaczekam na coś konkretniejszego, niemniej można już jakieś analizy robić. Co prawda w międzyczasie mamy jeszcze AT 1, ale nie sądzę aby to był jakiś wielki wyznacznik.

Terminarz: http://livescores.worldsnookerdata.com/SessionList/Tournament/13368
Drabinka: http://livescores.worldsnookerdata.com/RoundList/Draw/13368
Livescore: http://livescores.worldsnookerdata.com/LiveMatchesList/Tournament/13368

Otrzymane punkty reputacji: +4
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Podaję typ już teraz bo możliwe, że kurs spadnie.
Mianowicie:

Zwycięstwo w turnieju Wuxi Classic: Higgins kurs 15 bet365

Dlaczego tak? Po pierwsze wpływ na typ ma wysoka dyspozycja Johna na początku sezonu potwierdzona bardzo pewnym zwycięstwem w zakończonym właśnie turnieju w Bułgarii. Była w półfinale sytuacja, o której pisał psotnick, że Osa sfaulował praktycznie bilę na 3-0 po czym kompletnie stanął. Jestem przekonany, że gdyby wykradł tamtego frama to skończyło by się gładkim 4-0 dla Ronniego. Szczęście sprzyjało jednak Szkotowi, który dopomógł mu w 100% powracając do meczu, a następnie bardzo dobrą grą ogrywając wielkich faworytów Osę i Robertsona. Druga sprawa dlaczego John - to kurs. Na faworyzowanego Robertsona jest 5,5 a na Higginsa, który wygrał z nim bardzo pewnie 15? Kursy nie są zweryfikowane po tym turnieju stąd nie ma jeszcze żadnych zmian jednak z tego co widać Szkot jest potraktowany tu jako zawodnik o klasę gorszy na co nie ma zgody patrząc na turniej w Bułgarii. W skrócie widzę tu value w stosunku do Robertsona czy Trumpa. Zaznaczam, że jest to typ, który z racji wysokości kursu liczę, że da zarobić albo na wygranej Johna albo na możliwej kontrze. Myślę, że warto spróbować i czekać aż kurs będzie przyjemnie maleć ????

Otrzymane punkty reputacji: +22
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Powiem szczerze, że też to dzisiaj zauważyłem i sam pomyślałem o zagraniu na Jaśka, ale wcześniej zerknąłem na drabinkę, no i niestety, jest trudna.

O ile 1 i 2 runda spokojnie, tak później mamy Trumpa, dalej Dinga (turniej u niego w domu), a w półfinale Stevensa, Cartera albo Allena. W finale znów zapewne z Robertsonem, bo górna część drabinki to: Williams, Gould, Lisowski, Fu, Walden, M.White, Hawkins czy Bingham, więc Australijczyk jest tutaj jednak zdecydowanym faworytem.

Tak czy siak po takim kursie na pewno warto pograć, powodzenia ;)

Co do oferty na 1 rundę, jak wspomniałem wyżej, coś tam wystawił Betvictor i tak patrzę sobie na kursy i widzę, że jest kilka perełek, ale o nich to później.

Otrzymane punkty reputacji: +10
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Powiem szczerze, że też to dzisiaj zauważyłem i sam pomyślałem o zagraniu na Jaśka, ale wcześniej zerknąłem na drabinkę, no i niestety, jest trudna.
To prawda, drabinka do łatwych nie należy. Według mnie cały bajer opiera się o to czy wygra z Trumpem. Jeśli tak to już będzie można kontrować i jakikolwiek zysk z tego mieć. Ding to oczywiście kolejny wymagający rywal ale jak to w Chinach możliwe, że w ogóle nie dotrwa do tego etapu, a nawet jeśli to i tak nie powinien być faworytem (no chyba, że do tego etapu wbije maxa i setkę w co drugim framie ???? W półfinale gdyby trafił na Stevensa to by było pięknie, Cartera też przyjąłbym z zadowoleniem, Allen to mogą być potencjalne problemy. Mam nadzieję, że John jednak się dobrze zaprezentuje i dostarczy jakiś emocji związanych z tym typem a nie przegra czasem np z Dalem;D

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
O ile 1 i 2 runda spokojnie, tak później mamy Trumpa, dalej Dinga (turniej u niego w domu),
Ding gra słabo u siebie, więc nie wiem czy koniecznie musi być w ćwierćfinale. Druga sprawa, że w turnieju, w którym trzeba wygrać sześć meczy bardzo ciężko jest wytypować zwycięzcę. To nie jest Rolland Garros i turniej panów ;)
Higgins wygrał Bułgarię, gdzie grał świetnie - ale w snookerze w zasadzie nie było serii dominacji jednego zawodnika - od czasów Hendry&#39;ego w latach 90, więc nie wyciągałbym daleko idących wniosków. Ponadto w turnieju nie brakuje innych faworytów: Hawkins, Robertson, Trump.
Ja poczekam spokojnie na kursy i spróbuję coś posklejać w pierwszej rundzie by zrobić 2-3 taśmowe kupony.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Higgins wygrał Bułgarię, gdzie grał świetnie - ale w snookerze w zasadzie nie było serii dominacji jednego zawodnika - od czasów Hendry&#39;ego w latach 90, więc nie wyciągałbym daleko idących wniosków. Ponadto w turnieju nie brakuje innych faworytów: Hawkins, Robertson, Trump.
Ja sobie z tego zdaję sprawę. Z drugiej strony o jakiej dominacji mowa? Bo ma wygrać dwa jakby nie patrzeć mało atrakcyjne turnieje z rzędu to od razu dominacja? Selby w zeszłym roku jakby nie pokpił MŚ to by można było mówić o dominacji ale tu? Napiszę jeszcze raz: typu nie traktuję jako żadnego pewniaka, po prostu oceniam szanse Higginsa podobnie do szans Trumpa a różnica w kursach 8,5 stąd taka propozycja. Jak zobaczę, że Higgins pomimo tego, że będzie przechodził kolejne rundy, będzie grał źle to skontruję i zadowolę się mniejszym zyskiem. Oczywiście jeśli uznam, że taka kontra będzie potrzebna to nie omieszkam o tym poinformować na forum z określeniem kursu itp.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Paddy Power dorzucił kursy. Na razie ma je tylko PP i BetVictor, czyli w sumie dwie firmy, które zawsze jako pierwsze wystawiają ofertę. Można się powoli zacząć bawić w proponowanie co by tu zagrać. Co prawda jeszcze przed WC jest ten APTC, ale nie wydaje mi się, aby on był większym wyznacznikiem, poza tym nie każdy z tych, którzy wystapią w Wuxi, weźmie udział także w tamtej rywalizacji.
Dodaje screen z OddsPortal, bo nie ma sensu wrzucać go z którejś z tych firm, skoro i tak mało kto w nich gra.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Na pewno warto zagrać przeciwko Ebdonowi - to co on teraz gra to tragedia. Po kursie 1.83 chyba warto na Guodonga, nie jest on może jakąś chińską gwiazdą, ale z Peterem obecnie wygrać może prawie każdy zawodowiec.
Drugi dobry mecz to Dechawat Poomjeang z Dale&#39;m. Taj gra coraz lepiej z meczu na mecz i powinien sobie poradzić z Dale&#39;em, który ostatnio niewiele pokazywał (porażka do zera z Borsukiem w Bułgarii).
Czyli 1.9 na Poomjeanga
1.83 na Guodonga

Otrzymane punkty reputacji: +5
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Niestety ten tydzień bez emocji związanych ze stawianiem snookera, ponieważ na turniej Yixing oferty brak pomimo tego, że jak udowodnił Assi komuś chce się prowadzić livescore i nawet ustawić jeden stół pod kamerami. Szkoda według mnie i to nie mała.
Pocieszeniem niech jest wystawienie oferty na Wuxi przez bet365 a co za tym idzie biorę się do roboty ????
Dodam jeszcze tylko, że kurs na Higginsa spadł do 13. Może różnica niewielka ale przyjemnie patrzeć jak pomału wszystko idzie w dobrym kierunku jeszcze nim zawody się rozpoczęły ????
No to czas na typy z pierwszej rundy. Przypomnę, że mecze grane są do pięciu wygranych partii.
McLeod - King
Typowi zawodnicy &quot;swojego&quot; poziomu. Mam na myśli to, że obaj mają ugruntowany poziom gry, którego zazwyczaj nie przeskakują jak i nie obniżają. Istotne jest to, że ten poziom u Kinga jest po prostu wyżej. Mark wielokrotnie lubił sprawiać niespodzianki w pierwszych rundach różnych turniejów grając z zawodnikami wyżej rozstawionymi i jest według mnie jednym z najniewygodniejszych dogów. Tym razem zagra w roli faworyta, ponieważ jego rywal do czołówki nie należy. Rory ma swój ślamazarny styl i pewnie więcej fanów przysparza mu jego bujna broda niż styl gry. W kilku meczach rozegranych przez Kinga w tym sezonie nie ma fajerwerków: pewny awans do Wuxi ale poza tym porażka z Davisonem w kwalach do Australii i porażka z jak na razie świetnie spisującym się Wilsonem w ET1. Rory do Australii się załapał i myślę, że szybko będzie mógł się skupić na tym turnieju;)
Zwycięstwo w meczu: King kurs 1,53 bet365✅
Poomjaeng - Dale
Pogromca Maguire`a z MŚ kontra czołówkowa ciapa (musiałem to napisać ???? ). Sympatyczny Taj po MŚ nie spuszcza z tonu, póki co w nowym sezonie same zwycięstwa i to nie byle jakie bo z Burnettem czy Advanim. Ciekawe czy wygra jutro z Xinlongiem, bo jeśli tak to w mojej ocenie pewność typu wzrośnie. Dale póki co dostał 0-4 z MJW, a pokonał dwóch amatorów i Lee Page`a. W piątek będzie grał z Andą i myślę, że będzie miał tam spory problem. Panowie spotkali się raz. Było to na turnieju na 6 czerwonych i wygrał Taj.
Zwycięstwo w meczu: Poomjaeng kurs 1,9 bet365✅
Walden - J. White
Nie ma co, można nie lubić Waldena ale trzeba mu oddać, że od dłuższego czasu gra bardzo przyzwoicie. Zadomowił się w czołówce i osiągnięty półfinał MŚ po pokonaniu Holta, Milkinsa i M. White`a jest tego potwierdzeniem. W tym sezonie póki co jeden mecz i zwycięstwo z Advanim 5-4. Jimmy już nie błyszczy jak kiedyś a już na pewno nie tak regularnie. Fajnie się Go ogląda, nadal potrafi świetnie ścinać bile ale przytrafia mu się za dużo prostych błędów. W tym sezonie dotkliwe porażki z Pagettem i Woollastonem, których nie jest w stanie zrekompensować wygrana z Yu Delu. Na stabilnego i powtarzalnego Waldena to za mało.
Zwycięstwo w meczu: Walden kurs 1,33 bet365⛔
Day - Hamilton
Napiszę tak: przestrzegam grać na Day`a, a odważnym polecam bez szaleństw ze stawką spróbować na Hamiltona. Day od dłuższego czasu bez formy i znaczącego zwycięstwa. Bardzo słabe wyniki pod koniec zeszłego sezonu: dużo więcej porażek niż zwycięstw w Championship League, w kwalach do Welsh Open 1-4 z Wenbo, w World Open 2-5 z Allenem, w kwalach do MŚ 9-10 z Woollastonem, w tym sezonie 0-4 z McGillem, a jedyne godne odnotowania zwycięstwo to 5-3 z Drago chociaż to też czterech liter nie urywa;) Hamilton wręcz odwrotnie. Fakt, że pod koniec zeszłego sezonu też więcej przegrywał ale już w tym jest bardzo dobrze: wygnane z O`Nellem, Duffym i Dottem, a porażka jedynie z Robertsonem co wybaczyć można prawie każdemu.
Zwycięstwo w meczu: Hamilton kurs 2,2 bet365✅
W późniejszym czasie opiszę pozostałe mecze tego turnieju.
Pozdro ????

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Mam trochę czasu więc jadę dalej. Zacznę od nowego posta, żeby nie robić zbyt długiej litanii. Przy tylu typach mam nadzieję, że nikt nie posądzi mnie o nabijanie postów ????
Delu - Bingham
Mecz z wyraźnym faworytem i tego się trzymajmy. Chińczyk nie zachwyca, zdążył przegrać w tym sezonie z Jimmy Whitem. W kwalach do MŚ zaprezentował się całkiem dobrze wyeliminował Burnsa i Burnetta a przegrał tylko 9-10 z Kingiem. Stuart to inna półka, od dłuższego czasu bardzo dobrze poczyna sobie w ścisłej światowej czołówce, na MŚ grał całkiem dobrze, posypał się dopiero w meczu z Osą ale według mnie nie ma to żadnego negatywnego przełożenia na mecz z Chińczykiem. Myślę, że aby ogrywać takich zawodników to Azjata jeszcze trochę musi poćwiczyć. Kurs niski ale jeśli Bingham nie oleje turnieju to jeden z pewniejszych.
Zwycięstwo w meczu: Bingham kurs 1,25 bet365✅
Pagett - Gilbert
Trochę myślałem nad tym meczem. David to zawodnik, o którym można powiedzieć, że ma talent, widać po jego zagraniach, że nie jest to tylko rzemiosło ale ma smykałkę. Niestety pewnego poziomu nie może przeskoczyć. Obija się cały czas w tzw. drugim sorcie i ni jak nie może ruszyć w górę rankingu. Pagett w zeszłym sezonie grał stosunkowo nie dużo i jak można się domyślać bez rewelacji. W tym sezonie obaj panowie mają po jednym bardzo cennym skalpie: Gilbert wygrał z Trumpem 4-2, a Pagett 5-3 z Selbym. Przyznam, że nie wiem jak grał Trump ale Selby był tragiczny także poprawnej byłoby napisać, że Pagett wygrał z jego cieniem. Zastanawiałem się czy Andrew jest w stanie zagrozić Davidowi i trudno mi dostrzec coś takiego w jego grze. Jeśli Gilbert przygotował się odpowiednio do turnieju poradzi sobie z nieszczególnym przeciwnikiem.
Zwycięstwo w meczu: Gilbert kurs 1,44 bet365✅
McManus - Doherty
Dwóch doświadczonych zawodników, których zna każdy kto się snookerem interesuje. Ciekawa para bo teoretycznie lepszy Ken grał z Alanem dwukrotnie i ani razu nie wygrał. Chyba czas, żeby Irlandczyk w końcu zdobył ten skalp. Obaj grali już parę meczy w tym sezonie: Ken na razie jedna porażka 3-4 z MJW i wygrane ze Swailem, Bedfordem, Linesem i Wellsem, a Alan porażka z Murphym, a jedyna warta odnotowania wygrana z Highfieldem. Wierzę, że Ken utrzyma wysoką dyspozycję z tego sezonu i uda mu się w końcu ograć Alana.
Zwycięstwo w meczu: Doherty kurs 1,66 bet365⛔
Haotian - Steadman
To będzie jedyny mecz, którego typowania się nie podejmę. Typy ze Steadmanem podawałem w tym sezonie już dwukrotnie i oba nie trafione. Chcę być konsekwentny dlatego odpuszczam typowanie meczu z kimś kogo wyników nie rozumiem ????
Davies - Walker
Jeden z mniej interesujących meczy pierwszej rundy. Zawodnicy z końca profesjonalnej stawki. Faworytem jest Walker ale do mnie to nie przemawia. Davies jest sprawcą jednej z największych niespodzianek w tym sezonie czyli eliminacji Murphego właśnie z turnieju Wuxi po zwycięstwie aż 5-1. Cudów nie ma skoro wygrał tzn, że Murphy zagrał słabo ale takie rzeczy też trzeba umieć wykorzystywać a jak widać po wyniku przejechał po topowym zawodniku. Walker miał mecze dobre: wygrana z Burnsem czy Drago ale też słabe: porażki z Jimmy Whitem czy Carringtonem. Dla mnie mecz w najgorszym razie 50/50 nawet ze wskazaniem na Daviesa, a że kurs powyżej 2 to biorę ????
Zwycięstwo w meczu: Davies kurs 2,1 bet365⛔
M. White - Yupeng
Michael wyrasta na naprawdę dobrego zawodnika i jestem przekonany, że będzie niedługo jednym z zawodników wyznaczających poziom światowego snookera. Jest na fali po osiągnięciu życiowego sukcesu jakim był ćwierćfinał MŚ w tym sezonie kilka ładnych zwycięstw i tylko jedna porażka. Yupeng ewidentnie przeżywa regres. Był wymieniany jako jeden z lepszych Chińskich zawodników ale obecnie patrząc po wynikach przeskoczyło go pewnie z 10 rodaków. Końcówka zeszłego sezonu to same porażki i to wcale nie z jakimiś super zawodnikami, a w tym porażka ze Slessorem, która nie ma prawa się przydarzyć zawodnikowi myślącemu na poważnie o sukcesach. Wątpię aby ściany pomogły Cao w meczu z rozpędzoną nadzieją Walii.
Zwycięstwo w meczu: White kurs 1,44 bet365⛔
Reszta jutro ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
A ja zaczekam z typowaniem Wuxi Classic aż do zakończenia AT 1. Pewnie nie stanie się tam nic nadzwyczajnego, poza tym turnieje PTC nie mają jakiegoś większego znaczenia, ale pośpiechu specjalnego też nie ma dlatego chyba warto zaczekać. Zobaczymy jak to będzie, na pewno już jakaś odpowiedź jest - Mark Williams. Po porażce z anonimowym Chińczykiem dzisiaj, w Wuxi na pewno nie zagram na niego, kiedy jego rywalem będzie dużo mocniejszy Liam Highfield.
Tak czy inaczej już również inne swoje przemyślenia mam i szykują się fajne i ciekawe typy. Cieszy oferta Marthonu, który oprócz handicapów wystawił także under/over frejmowy. Może to jakaś rehabilitacja za to, że tak totalnie olali AT 1.
P.S ozborn86, nikt Cię o nic nie posądzi, super, że wszystko rozpisujesz i analizujesz. Oby tak dalej i oby jak najwięcej osób dołączyło do dyskusji i wspólnego typowania snookera ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Assi myślałem o tym, żeby zaczekać ale po pierwsze w weekend nie będę miał czasu, a po drugie stwierdziłem, że skoro nawet buki olały ten turniej to nie jest on żadnym wyznacznikiem poziomu gry zawodników i może tylko zakrzywić mi obraz i racjonalną ocenę. W analizie meczu Poomjaenga nawiązałem do tego turnieju ale traktuję go jako swoisty wyjątek, ponieważ Taj jest tak pozytywnie nastawiony do gry, że nie podejrzewam go o gwiazdorzenie i olewactwo i myślę, że wkłada tyle samo serca w ten turniej ile w MŚ. Mark Williams natomiast to zawodnik podobnie jak Peter Ebdon, na którego od dłuższego czasu trzeba zwracać szczególną uwagę w kontekście typowania. W obu przypadkach zdarzają się dziwne snookerowe &quot;anomalie&quot;.
Jadę dalej z koksem ????
Fu - Bond
Agent 007 poczyna sobie całkiem przyzwoicie, pokonał w tym sezonie już Forda czy Chuanga i ogólnie widać, że zatrzymał się na pewnym poziomie i póki co trzyma się dzielnie. Fu zeszły sezon miał bardzo dobry, dużo dobrych meczy no i co może być szokiem zajął 3 miejsce w największej liczbie wbitych setek w sezonie za Trumpem i Dingiem czyli maszynkami do robienia century breaków. Różnica poziomów między oboma panami jest dość wyraźna. Bond jak podejdzie do stołu to nie wiadomo czego się spodziewać, bo spudłować może każdą bilę, Fu natomiast wysokimi podejściami i dobrą grą taktyczną powinien zniechęcić Nigela do stawiania zaciętego oporu.
Zwycięstwo w meczu: Fu kurs 1,33 bet365✅
Gould - Maflin
Martin jak to Martin świetnie czuje się w &quot;barowej atmosferze&quot;, w meczach na krótkich dystansach, w turniejach shoot out itp gdzie można trochę poszaleć i atmosfera jest luźna. Jeśli chodzi natomiast o wyniki z porządniejszych turniejów to końcówka zeszłego sezonu fatalna bo właściwie same porażki: W MŚ i World Open z Murphym, w w kwalach do Welsh Open z Bairdem, a w kwalach do China Open z McGillem. Wszystko byłoby pięknie, żeby zagrać przeciwko Martinowi ale rywal niestety nie lepszy, a patrząc po rywalach z jakimi przegrywał to po prostu słabszy: Ebdon, Davis, Holt. Dystans tego meczu można podciągnąć do określenia &quot;krótki&quot; i myślę, że Martin w końcu przejdzie pierwszą rundę jakiegoś turnieju.
Zwycięstwo w meczu: Gould kurs 1,66 bet365✅
Perry - Cope
Cope to zawodnik, którego nie darzę wielką sympatią, jakiś taki jest mam wrażenie olewacki w tym co robi, zachowuje się trochę jak wielka gwiazda ale grać za specjalnie nie umie przynajmniej od jakiegoś czasu. Zeszły sezon to jakaś masakra, na dobrą sprawę same porażki aż żal wymieniać, jedyne dobrze wyglądające zwycięstwo to 5-1 z Selbym w Szanghaju. W tym sezonie niby trochę lepiej: zwycięstwa z Andą i Brecelem ale fakt jest taki, że Belg ostatnio cieniuje i nie takie mecze przegrywa. Oglądałem mecz Cope`a z Stevensem w Bułgarii i tam pomimo fatalnej gry Matthewa, Cope i tak przegrał. Perry to zawodnik niewygodny, coś w stylu Kinga, niebezpieczny w pierwszych rundach i lubiący sprawiać niespodzianki. Tu akurat pokonanie Cope`a niespodzianką nie będzie chociaż Joe też nie błyszczy stąd za pewne wyrównane kursy. Poziomem talentu Cope pewnie przewyższa nie tylko Perryego ale myślę, że jest to talent nieodwracalnie zmarnowany bo patrząc na chociażby styl gry Jamiego widać, że nie wszystko rozwija się tam tak jak powinno. Kurs wysoki więc daję szansę Perremu.
Zwycięstwo w meczu: Perry kurs 1,8 bet365✅
Burnett - Ding
Nie będę się tu rozpisywał, oczywiście to są Chiny i wiadomo jak Ding zwykł sobie tam &quot;radzić&quot; ale bez jaj. Rywal może być ze słabszej półki, żeby z Dingiem wygrać ale sam musi wygrywać mecze. Burnett tych meczy nie wygrywa, pokonuje jedynie amatorów a tego nie ma w ogóle co liczyć. Ding miewa zawiechy, może się nawet zacznie od 0-2 ale wystarczy, że raz zatrybi i Burnett będzie do stołu podchodził tylko, żeby rozbijać. Są zawodnicy, którzy przy słabej dyspozycji Dinga mogą go wyeliminować już w pierwszej rundzie ale ja do nich Burnetta nie zaliczam.
Zwycięstwo w meczu: Ding kurs 1,22 bet365✅
Opisałem wszystkie mecze, które odbędą się 17 czerwca, pozostałe mecze odbywające się 18 czerwca opiszę w poniedziałek ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Ledwo zakończyły się MŚ i już zaczynamy nowy sezon. Z góry odpuściłem Bułgarię i AT w chinach, bo te turnieje dla mnie są słabym wyznacznikiem i skupiam się na większych turniejach rankingowych jak właśnie Wuxi Classic. Zaznaczam jednak, że tutaj też nie będę szalał ze stawkami, bo wiadomo jak to jest - początek sezonu, czołówka jeszcze na wakacjach albo wybitnie olewa takie turnieje. Wystarczy cofnąć się rok wstecz czy nawet spojrzeć na wyniki z kwalifikacji gdzie takie solidne marki jak Selby i Murphy poległy. Marathon wystawił całkiem dużą ofertę i wszystkie typy jakie będę podawał będą z tego właśnie bukmachera:
Liam Highfield (+1.5) 2.25 - Mark Williams ✅
W moim odczuciu taki kurs na Highfielda jest bardzo zachęcający. Williams - Assitalia już o nim wspomniał. Walijczyk poprzedni sezon miał fatalny i widać, że bardziej już bawi się snookerem niż gra na poważnie. Po żałosnej porażce z chińskim amatorem nie można naprawdę nic dobrego powiedzieć o ostatniej grze Walijczyka. Co innego Highfield, którego wyniki są ostatnio całkiem przyzwoite. W MŚ udało się dojść do ostatniej rundy eliminacyjnej i dopiero tam Liam przegrał z doświadczonym Campbellem. Kwale do Australii - gładkie zwycięstwo z Muirem i porażka 4-5 po zaciętym meczu znowu z Campbellem. Kwale do Wuxi - pewna wygrana z Pinchesem. Skoro Highfield nie zagra w Australii to musi skupić się na chińskim turnieju i w moim odczuciu nie stoi na przegranej pozycji. Kurs kusi i jeszcze gram bezpieczniejszą opcję z hc.
Liang Wenbo 1.66 - Jamie Jones ✅
Całkiem przyjemny kurs na Wenbo. Liang jak wiadomo jest drugą chińską siłą po Dingu i choć jego wyniki w ostatnim czasie szału nie robią to wciąż jest to groźny zawodnik i potrafi przypomnieć sobie przebłyski swojego geniuszu. Dodatkowo Wenbo gra u siebie więc na pewno będzie ogromnie zmobilizowany. A Jones ? Po MŚ 2012 kiedy wydawało się, że na stałe zagości w czołowej 32 przepadł gdzieś w kwalifikacjach. Poprzedni sezon to katastrofa Walijczyka, a ten póki co zapowiada się niewiele lepiej. Zwycięstwo ze słabiutkim Grace&#39;m kompletnie mnie nie przekonuje.
Xiao Goudong 1.91 - Peter Ebdon ✅
Typ bardziej przeciwko Ebdonowi. Xiao trochę mnie do siebie zraził dramatyczną porażką w MŚ z White&#39;m gdzie grał gorzej niż amator. Początek tego sezonu jest już jednak dla Chińczyka lepszy. Co prawda pokonanie Robbie Williamsa czy Normana to żaden wielki wyczyn, ale jak spojrzeć na wyniki Ebdona w ostatnim sezonie i na początku tego gdzie Ebbo poległ między innymi ze słabiuteńkim Dunnem to widać, że z formą Petera jest bardzo słabo i szykuje się raczej zdecydowany zjazd w rankingu jak to miało miejsce w przypadku Davisa czy Dohertego kilka sezonów temu.
Scott Donaldson 1.50 - Gareth Green ✅
A tutaj buki mnie zaskoczyły aż tak wysokim kursem na Donaldsona. Młody Szkot czyni spore postępy i jest lepszy z meczu na mecz. W kwalifikacjach do AO udało się pokonać m.in całkiem mocnego Jimmy&#39;ego Robertsona, a porażka przyszła dopiero w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej z doświadczonym i zawsze groźnym McLeodem. Do tego znakomity występ w Bułgarii gdzie Donaldson doszedł aż do ćwierćfinału tej imprezy. Jego przeciwnik - Green dla mnie słabo znana postać i wg mnie nic nie przemawia za jego zwycięstwem w tym spotkaniu. Można nawet próbować nawet odważniej i zagrać na Donaldsona (-1.5) po kursie 1.94 ✅ . Nie sądzę, by Green ugrał tutaj 4 partie.
Jamie Cope 2.00 - Joe Perry ⛔
Widzę, że ozborn obstawia tutaj Perrego, a ja trochę na przekór zaryzykuję na Cope&#39;a. Perry to solidny średniak, który od 2 lat gra na stałym - mocno średnim poziomie. Ogrywa ogórków i przegrywa z czołówką. Krótko mówiąc nic ciekawego Joe nie gra i fajerwerków z jego strony się nie spodziewam. Cope ? Ostatnie 2 sezony to istny koszmar, gra na poziomie polskich snookerzystów (lub słabszym) i mnóstwo porażek z zawodnikami z końca rankingu. Jeszcze 2 miesiące temu nie postawiłbym ani złotówki na tego zawodnika, ale początek tego sezonu sugeruje, że może Jamie jeszcze się przebudzi i zacznie coś grać. Gładkie zwycięstwa 5-1 z Andą i Brecelem wskazują, że forma Anglika trochę poprawiła. Tak jak pisze ozborn jest to już raczej talent zmarnowany i nie spodziewam się, by ten zawodnik jeszcze coś wygrał w snookerze, ale takiego Perrego jest w stanie ograć i nie będę tym specjalnie zaskoczony.
Reszta później.

Otrzymane punkty reputacji: +14
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
A ja sobie zaczekałem, żeby AT 1 trochę pograło i bardzo się z tego cieszę. Dlaczego? Ano choćby dlatego, że jednym z moich największych pewniaków na Wuxi był Michael White, ale po wydarzeniach z Yixing odpuszczę go sobie w starciu z Cao Yupengiem. Chińczyk widocznie dobrze czuje się u siebie i może napsuć sporo krwi faworytowi.
Co do typów na 1 rundę...
Scott Donaldson - Gareth Green
Scott Donaldson @ 1,50
✅
W zasadzie to nie ma tu co powtarzać po poprzednikach i po mnie samym, bo Scotta opisywałem przy okazji jego meczu z Burnettem w AT 1. Szkot w naprawdę znakomitej dyspozycji, powoli ten wielki talent zaczyna grać na miarę swoich ogromnych możliwości i wygrywa w zasadzie wszystko co się tylko da. Na swoje szczęście w Wuxi trafia w 1 rundzie na wymarzonego rywala - amatora, który większych sukcesów nie odnosi. Po prostu nie wierzę, że tak rewelacyjnie prezentujący się Donaldson może przegrać to spotkanie. Handicap również interesujący, ale mi 1,50 na tak pewny typ w zupełności wystarcza.
Ricky Walden - Jimmy White
Ricky Walden @ 1,33 ⛔
[I właśnie za takie żałosne numery nigdy się do tego chłopa nie przekonam.]
White&#39;owi też już poświęciłem trochę czasu w temacie AT 1. Jimmy by nadal chciał, ale już niestety nie potrafi i przegrywa bardzo często, a dodatek w złym stylu. Do Waldena nie przekonam się nigdy, ale trzeba mu oddać to, że półfinał MŚ to jednak znakomity rezultat, a forma jaką zaprezentował w Crucible również była świetna. Owszem, sporo od tego czasu minęło, ale, że wciąż Ricky znajduje się w dobrej dyspozycji potwierdził w kwalifikacjach do WC, gdzie mimo sporych problemów z Pankajem Advanim zdołał utrzymać nerwy na wodzy i wygrać niezwykle wyrównane spotkanie z Hindusem. Aha, jeszcze jedno, Walden broni w Wuxi tytułu sprzed roku, a to też ma spore znaczenie.
Liang Wenbo - Jamie Jones
Liang Wenbo @ 1,66
✅
Własny teren, minimalnie wyższa forma niż w zeszłym sezonie to powinno wystarczyć na beznadziejnego obecnie Jamiego Jonesa. W zasadzie to nie wiem co tu więcej napisać. Po takim kursie na Chińczyka po prostu opłaca się grać bo pomijając fakt, że umiejętności i doświadczenie ma zdecydowanie wyższe to Walijczyk naprawdę nie gra nic i przegrywa z kim popadnie i gdzie popadnie. Najwidoczniej Jones to zawodnik jednego turnieju. Poza awansem do ćwierćfinału MŚ w 2012 roku ten chłopak kompletnie przestał grać i nic nie zapowiada na to, że wróci do tamtej dyspozycji. Wenbo również nie prezentuje tego co kilka lat temu, ale to w porównaniu z Jonesem trochę inna bajka.
Robert Milkins - John Astley
Robert Milkins @ 1,46
✅
Różnica kilku klas, doświadczenie, aktualna dyspozycja - wszystko za Milkinsem, który właśnie teraz toczy zaciety bój w AT 1 z Johnem Higginsem. Astley wygrywa to co powinien, czyli z zawodnikami zdecydowanie słabszymi, albo takimi, którzy nie wybijają się ponad przeciętność (Dunn, McLeod). Milkins to już jednak zdecydowanie wyższy poziom i nie widzę tutaj niespodzianki - Robert powinien bez problemu ten mecz wygrać. Obok Donaldsona, moim zdaniem, najlepszy mecz na 1 rundę.
Peter Ebdon - Xiao Guodong
Xiao Guodong (+1,5) @ 1,51
✅
Ja mam takie szczęście, że gdy gram przeciwko Ebdonowi to ten zawsze zagra najlepszy mecz od kilku tygodni (eliminacje MŚ z Maflinem). Mam jednak nadzieję, że w tym wypadku tak nie będzie. O Xiao też już się wypowiadałem, bardzo ładny początek sezonu, może w końcu wróci forma i spróbuję powalczyć z Wenbo o miano numeru dwa w chińskim snookerze. Ebdon po prostu jest fatalny, nie gra absolutnie nic, przegrywa w beznadziejnym stylu z Dunnem, potem z Wilsonem - obaj są w moim przekonaniu gorsi od Chińczyka. Po takim kursie, jeszcze z fajnym zabezpieczeniem w postaci jednego frejma jak najbardziej pobiorę sobie ten zakład.
Craig Steadman - Lu Haotian
Lu Haotian (+1,5) @ 1,51
✅
Nie rozumiem czemu tutaj za tak zdecydowanego faworyta uważa się Anglika. Cudowne chińskie dziecko snookera jeżeli tylko będzie miało swój dzień to ten mecz pewnie bez problemu wygra. Anglik to straszny przeciętniak. Zaburzył trochę moje wyobrażenie o swojej grze pokonując 5-4 Maflina, ale każdemu raz się może zdarzyć coś wartego odnotowania. Poza ograniem Norwega Steadman nie pokazał już nic interesującego i zapewne tak będzie w każdym kolejnym spotkaniu. Lu gra u siebie, debiut w roli zawodowca nie wypadł najgorzej, niby w AT 1 dziwna i pechowa porażka z amatorskim rodakiem (z 3-0 na 3-4), ale nie przywiązuję w tym wypadku do tego większej uwagi i podobnie jak u Xiao z handicapem chętnie taki typ polecam.
Ken Doherty - Alan McManus
Over 7,5 @ 1,77
✅
Marathon wystawił under/over więc warto skorzystać. Nie widzę obecnie żadnej różnicy pomiędzy tymi dwoma zawodnikami. Doherty to walczak, McManus też nie ustępuje. Na dodatek Szkot nieźle radzi sobie w AT 1, które Ken odpuścił. W Bułgarii jednak Irlandczyk grał trzy mecze i w każdym musiał rozegrać maksymalną ilość frejmów. Myślę, że pierwszy mecz w Wuxi może być bardzo podobny. Osobiście widzę wygraną Alana, ale po trudnym meczu, może nawet w deciderze.
Dominic Dale - Dechawat Poomjaeng
Dechawat Poomjaeng (+1,5) @ 1,59 ✅

Taj naprawdę jest w świetnej dyspozycji. W momencie gdy piszę tego posta jeszcze w tym sezonie nie przegrał meczu pokonując m.in. Advaniego, Burnetta czy Greene&#39;a. Pewnie przegrać przegra, bo nie sądzę, że zatriumfuje w całym AT 1 ale to i tak są wyniki godne pochwały. Dale bardzo nierówno - ładna wygrana z Andą, a za chwilę wtopa z Daviesem. Trudny mecz dla Walijczyka się szykuje i całkiem możliwe, że go przegra, a dodatkowy handicap na Dechawata jeszcze bardziej zachęca do gry.
Martin Gould - Kurt Maflin
Kurt Maflin (+1,5) @ 1,81
⛔
U Maflina jest value, bo 2,50 na Norwega, wciąż niedocenianego z Martinem, który słabiutko zaczął sezon to za dużo. Kurt potrafi grać efektownie, szybko i bardzo skutecznie. Wysokie brejki to nie jest dla niego żadna nowość. Warto dodać, że obok Robina Hulla, to właśnie Maflin jest najwyżej sklasyfikowanym zawodnikiem Europy kontynentalnej na liście wszechczasów brejków 100+ (pomijając również osobę Tony&#39;ego Drago). Początek sezonu zdecydowanie na korzyść norweskiego snookerzysty, który pokonał bardzo groźnego Thanawata i zagrał niezwyle wyrównany mecz z Neilem Robertsonem. Gould do tej pory tylko dwa spotkania. Dwa spotkania od czasu MŚ rozgrywanych akurat w przypadku tego gracza w drugiej polowie kwietnia! To szmat czasu i brak ogrania może być widoczny, szczególnie, że w obu przypadkach Anglik zagrał słabo - 5:4 z amatorem Cartym i 2:4 z Anthonym McGillem to nic rewelacyjnego. Handicap dodatni na Maflina, w takich okolicznościach, wydaje się być bardzo rozsądnym typem i tak właśnie tutaj gram, choć czyste zwycięstwo również jest dość prawdopodobne.
Ponadto jeszcze interesujące są: King - McLeod [over 7,5] (1,81) ✅, Marco Fu (1,36) ✅ oraz Ben Woollaston (1,46) ✅. Co do pierwszego meczu to nie przewiduje szybkiego rozstrzygnięcia, racze długi mecz i bardzo wyrównany. U Maflina jest value, bo 2,50 na Norwega, wciąż niedocenianego z Martinem, który słabiutko zaczął sezon to za dużo. No i dwa pewniaki - Fu z Bondem i Ben z Chen Zhe. Fu powinien ograć emeryta Bonda, bez większego kłopotu, mimo, że to Brytyjczyk zagrał lepiej w AT 1, a Ben powinien poradzić sobie z Chińczykiem i nawet gładka porażka z Cao w Yixing nie zmienia tutaj mojej opinii.
Kursy z Marathonu. Od razu uprzedzam, że wątpie aby weszło wszystko, taki turniej jak w Bułgarii zdarza się raz na kilka miesięcy, ale jeżeli spośród tych 12 betów na zielono zaznaczę więcej niż 8 to będę bardzo zadowolony :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +26
T 205

tomz

Użytkownik
Małe pytanko.
Jakiej rangi są to zawody? Chodzi mi o lata ubiegłe?Czy zawodnicy trakują poważnie ten turniej który bądź co bądź jest pierwszym ważnym turniejem w sezonie? Jak z pulą nagród?Nie znam tych pul w pozostałych turniejach ale czy można znaleźć europejski odpowiednik tego turnieju jeśli chodzi o wynagrodzenie ? Czy przypomina to bardziej China open ,gdzie jest profesjonalizm czy bardziej World Open ? Jak z zainteresowaniem kibiców i mediów w początkowych fazach ? i Przede wszystkim jak stoły i samo miejsce rozgrywania meczy ? &quot;Wykładzina nie odchodzi ,&quot;podłoga nie skrzypi &quot;?
Podmumowująć warto inwestować ?

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Od zeszłego roku jest to normalny turniej rankingowy. Czy jest poważnie traktowany? Według mnie jest podobnie traktowany jak średnie turnieje europejskie. Czasami zdarza się, że jakiś Europejczyk go oleje ale to normalne z racji odległości, poza tym Chińczycy starają się dobrze wypaść u siebie i stąd też dość liczne niespodzianki. W puli jest 470tys funtów czyli stosunkowo dużo bo Chińczycy jednak muszą tą kasą przyciągnąć i dlatego pula większa niż np na German Masters czy Welsh Open także pod względem finansowym to jest coś pomiędzy średniakami z Europy a tymi wyższymi rangą turniejami jak UK Championship. Co do profesjonalizmu od strony organizacyjnej to nie przypominam sobie jakiś ekscesów - może ktoś inny coś pamięta to niech odpowie, ja na chwilę obecną nie kojarzę. Stoły jak to w Chinach mniej wymagające niż w Europie i przede wszystkim można bardziej oszukać na kieszeni bo ranty zasysają i kieszeń więcej przyjmuje. Ja inwestuje jak w każdy profesjonalny turniej jeśli chodzi o stawkę oczywiście już czysto typersko uwzględniając możliwość ewentualnych niespodzianek.
Dodam tylko, że kurs na Higginsa to już &quot;tylko&quot; 11 ???? Byłem przekonany, że po Bułgarii zaktualizują i zjadą w dół. Ciekawe czy dojdzie do 10 ????

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Osobiście gram ten turniej lekko. Nagrody i punkty rankingowe wyglądają całkiem przyzwoicie. No, ale jednak... to Chiny i początek sezonu. Nie wydaje mi się więc, by szalenie ze stawkami w tym turnieju było bardzo dobrym pomysłem.
Dorzucam kolejne ciekawe typy na 1 rundę Wuxi:
Robert Milkins 1.46 - John Astley ✅

Ten mecz opisał już Ass więc nie ma co się powtarzać i trzeba grać. Różnica klasy albo nawet dwóch pomiędzy tymi snookerzystami.
Martin Gould - Kurt Maflin over 7.5 1.81 ✅
W tym spotkaniu spodziewam się zaciętego widowiska. Gould ostatnimi czasy gra kiepsko, wypadł z najlepszej 16 i poziom gry pozostawia sporo do życzenia. Pewnie postawiłbym w takiej sytuacji na Maflina, ale... Norweg też jakby osłabł. Jest to dobry snookerzysta, potrafi efektownie i wysoko punktować. Jednak początek tego sezonu pozostawia trochę do życzenia. Porażki ze Steadmanem czy Chińskim amatorem chluby Kurtowi nie przynoszą. Nie mam pojęcia kto tu tutaj wygra, ale nie spodziewam się łatwej przeprawy dla któregoś z graczy biorąc pod uwagę ich aktualną dyspozycję.
Do tego gram tripla: Fu (1.36) + Walden (1.33) + Bingham (1.28). ⛔
Cała trójka to uznane marki. Fu poprzedni sezon miał bardzo udany i z emerytem Bondem powinien sobie dość łatwo poradzić. Walden ostatnimi czasy forma wysoka o czym świadczy przede wszystkim półfinał MŚ. Ricky broni także tytułu i nie wyobrażam sobie jego porażki w 1 rundzie ze słabiutkim White&#39;m, który bardziej bawi się w snookera niż gra na poważnie w turniejach. W ostatnim meczu stawiam na solidność Binghama. Co prawda Delu to nie jest ogórek i potrafi zaskoczyć, ale mimo wszystko wydaje się to wszystko za mało na Stuarta, który należy już do ścisłej snookerowej czołówki.
Wszystkie typy z Marathonbet.

Otrzymane punkty reputacji: +12
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Małe pytanko.
Jakiej rangi są to zawody? Chodzi mi o lata ubiegłe?Czy zawodnicy trakują poważnie ten turniej który bądź co bądź jest pierwszym ważnym turniejem w sezonie? Jak z pulą nagród?Nie znam tych pul w pozostałych turniejach ale czy można znaleźć europejski odpowiednik tego turnieju jeśli chodzi o wynagrodzenie ? Czy przypomina to bardziej China open ,gdzie jest profesjonalizm czy bardziej World Open ? Jak z zainteresowaniem kibiców i mediów w początkowych fazach ? i Przede wszystkim jak stoły i samo miejsce rozgrywania meczy ? &quot;Wykładzina nie odchodzi ,&quot;podłoga nie skrzypi &quot;?
Podmumowująć warto inwestować ?
Poprzednimi latami nie ma co się sugerować bo te zawody najpierw były nierankingowe (Jiangsu Classic), potem już jako Wuxi, a następnie rankingowe, ale z niewielkim prestiżem. Z każdym rokiem jednak ich poważanie rośnie - nagrody finansowe i punktowe są naprawdę dobre. Problemem jest jednak czas rozgrywania turnieju, bo połowa czerwca to nie dla każdego dobry termin na skuteczną grę w snookera. Porównałbym go bardziej do Shanghai Masters. Tak coś pomiędzy Szanghajem, a World Open. Jeżeli chodzi o skrzypienie podłogi, kibiców, to to co roku się zmienia. Na pewno na meczach Dinga będzie dużo kibiców, bo Wuxi to niemal jego rodzinna miejscowość.
Moim zdaniem warto inwestować w każdy turniej rankingowy. Podczas ostatnich MŚ mieliśmy dowód na to, że mimo, iż to ten najlepszy, nadroższy, najbardziej wyczekiwany to niespodzianek nie brakowało.
P.S Trofeum, jeżeli oczywiście będzie takie jak rok temu, jest za to ohydne. Gliniany wazon. Walden, który wygrał rok temu, wygląda z nim jak... głupi ;)
P.S 2 Zagrałem tak: http://forum.bukmacherskie.com/f35/snooker-assi-88669-4.html#post3676401

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
P.S Trofeum, jeżeli oczywiście będzie takie jak rok temu, jest za to ohydne. Gliniany wazon. Walden, który wygrał rok temu, wygląda z nim jak... głupi
No trofeum jest przednie ???? Walden wygląda z nim jakby znalazł lampę Alladyna.
Trochę czasu jest to parę typów z 18 czerwca bo widzę, że koledzy również z tego dnia też podzielili się swoimi przemyśleniami.
Ja będę konsekwentnie podawał w tym turnieju typy z bet365, jak ktoś wybierze marathonbet to jego wola ????
Astley - Milkins
Niespodzianek dopatrywać się w tym turnieju można, a nawet trzeba ale czy akurat w tym meczu? Podobnie jak przedmówcy twierdzę, że nie. Astley to w zasadzie amator, wygrał w tym sezonie z McLeodem ale to bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, żeby grać na Kinga z Rorym niż stwierdzić, że John jest w formie. Milkins póki co bez fajerwerków w tym sezonie ale poziom trzyma i jest to poziom dalece za wysoki dla Astleya.
Zwycięstwo w meczu: Milkins kurs 1,36 bet365✅
Donaldson - Green
I znów jak tu doszukiwać się niespodzianki jak jest taka para. Donaldson rozegrał w tym sezonie chyba najwięcej meczy z całej stawki. Nie było jeszcze żadnego &quot;porządnego&quot; turnieju a on rozegrał już 14 spotkań z czego wygrał 12. Statystyka imponująca biorąc pod uwagę, że to nie jest żaden czołowy zawodnik. Postępy chłopak robi spore i trzeba próbować zarobić na tej jego formie tym bardziej, że rywal to mimo wszystko amator, może jeden z lepszych ale zawsze.
Zwycięstwo w meczu: Donaldson kurs 1,44 bet365✅
Pengfei - Lisowski
Mówiłem, że nie będę brał pod uwagę rozgrywanego obecnie turnieju i tego się trzymam. Wyjątkiem jest postawa Poomjeanga, a pisze o tym bo to jedyny zawodnik co do którego jestem przekonany, że grał tu na 100%. No i pomimo tego Pengfei wygrał z nim 4-0. Lisowski na razie bez niczego spektakularnego, może i więcej wygranych niż porażek ale rywale przeważnie słabsi od Chińczyka. Fajny kurs jest na Pengfeia i jak Lisowskiemu nie będą wpadać szaleńcze ataki i forsowania to przy obecnej formie obu zawodników Chińczyk spokojnie może wygrać.
Zwycięstwo w meczu: Pengfei kurs 2,62 bet365⛔
O`Brien - Hawkins
Powiem szczerze, że mnie Fergal nigdy nie przekonywał ani skutecznością ani stylem gry. W tym sezonie radzi sobie o dziwo bardzo przyjemnie, ćwierćfinał w Bułgarii, awanse do Wuxi i Australii ogólnie elegancko tylko, że pojawia się rywal absolutnie czołowy. Można mówić co się chce czy Barry zasługuje na bycie wicemistrzem świata czy nie, nie zmienia to faktu, że jest obecnie najlepszym jak ja to określam rzemieślnikiem czyli zawodnikiem nie przejawiającym jakiegoś konkretnego talentu w grze ani bez jakieś cechy szczególnej. Póki co w tym sezonie jedna porażka z Robertsonem, który wyciągnął mecz ze stanu 0-3 wygrywając 4 partie z rzędu. Kurs nie jest olśniewający ale nie widzę zagrożenia ze strony Irlandczyka, jeśli tylko będzie się mylił na wbiciach to Barry go wypunktuje jak chłopca.
Zwycięstwo w meczu: Hawkins kurs 1,3 bet365✅
Reszta zaś ????

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Jest mnóstwo ciekawych spotkań, ale dla mnie najpewniejsze są te dwa wydarzenia:
Walden - J. White 1 1.30
W zasadzie nie wiele wystarczy napisać, forma Jimmy&#39;ego jest niska, poza pojedynczymi przebłyskami jest to szalenie nieskuteczny zawodnik, który ma problemy ze skonstruowaniem chociażby breaka +50. Bardziej rajcują go mecze pokazowe na dużych kieszeniach niż zawodowy tour. Walden - niedawny półfinał MŚ, wysoka forma, wysoka skuteczność.
Higginson - S. Davis 1 1.44
W zasadzie podobna opowieść jak wyżej. Nowa formuła - krótkie eliminacje pozwoliły się dinozaurom prześliznąć, ale Steve Davis nie jest już w formie, która pozwala mu wygrywać z czołowymi zawodnikami main touru. Higginson to średniak, ale jego poziom wystarczy mu na Davisa.
Zarówno Davisa i White&#39;a obserwowałem w Legends Cup - na olbrzymich kieszeniach było widać, jak bardzo odstają już od młodszych kolegów. Pozostają w Main Tourze z racji przyzwyczajenia, kontraktów sponsorskich i chęci kontaktu z zawodem - ale wyraźnie ich to już męczy i dla graczy nawet 3 dziesiątki ogranie tej dwójki nie może być problemem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom