Keys -
Tomljanovic 1.set
2.83
Fortuna
Gram tutaj, że Alja wygra pierwszego seta. Po pierwsze, jest w dobrej formie, ograła się na trawie z całkiem dobrymi rezultatami, przegrywała w trzech setach z będącymi w gazie Sabalenką i Sevastovą (co istotne, w obu tych meczach wygrywała pierwszego seta). Ona często dobrze wchodzi w mecze, jak np. 1 runda RG ze Svitoliną, co prawda porażka w secie ze stanu 5:1 chluby nie przynosi, ale nie wierzę, aby drugi raz wypuściła z rąk ewentualne takie prowadzenie. Tutaj na jej drodze staje Keys. Zawodniczka znakomita, ale której dyspozycja zawsze jest niewiadomą, tym bardziej, że to jej pierwszy mecz na trawie w tym roku. Także w zeszłym roku zagrała tylko dwa mecze na trawie, w pierwszej rundzie ograła słabą Hibino, a już w drugiej odpadła z Giorgi. Forma niewiadoma. Tomljanovic może się tutaj postawić, szczególnie w pierwszym secie, zanim Keys się ewentualnie rozkręci.
Svitolina - Maria
over 18.5 gema
1.60
Unibet
Wiadomo jaką zawodniczką jest Svitolina, ale ona miewa przestoje i to często. Często po wygranym pierwszym spuszcza z tonu, innym razem słabo wchodzi w mecz, jak pierwsza runda RG gdzie jak pisałem wyżej przegrywała 1:5 z Tomljanovic w pierwszym secie i broniła piłek setowych, mimo to wygrała 7:5. Umiejętności i potencjał olbrzymie, ale czasem brakuje regularności. Maria to doświadczona zawodniczka, początek roku słaby, ale odzyskała formę, na trawie lubi grać, a wygrany turniej na Majorce jest najlepszym dowodem tej dobrej formy. Taka linia do pokrycia, a może przy słabszej dyspozycji Ukrainki pokusi się o seta.
Martic - Makarova
1.93
HIT DNIA
Fortuna
Ktoś podawał ten typ już. Makarova gra coraz rzadziej i coraz gorzej, skupi się pewnie na deblu, a Martic choć ostatnio dwie porażki to jej styl pasuje na trawę, dobry serwis, przed rokiem 4 runda Wimbledonu.
Rodina - Lottner
2.08
Unibet (
Fortuna taki sam kurs)
Parę znajomych osób stawia na Lottner, ja całkiem przeciwnie. Dwie zawodniczki lubiące tę nawierzchnię, Lottner ostatnio osiąga fajne rezultaty, ale Rodina też raczej nie przegrywa, choć z lepszymi zawodniczkami grała Lottner. Jednak czy powinna być faworytką, nie sądzę. Ja w tym meczu stawiam na doświadczenie Rosjanki, natomiast dla Lottner to dopiero debiut w głównym turnieju Wimbledonu, trzeba brać to zawsze pod uwagę.