Wimbledon. Kobiety. Drugi mecz, któremu chciałbym się przyjrzeć to Heather Watson (68) vs. Christy Ahn (117). Myślę, że nie ma sensu rozpisywać się szczegółowo o tym meczu. Watson jest po prostu silniejsza od swojej przeciwniczki i powinna bez problemu awansować do kolejnej rundy. W tym sezonie pokonała mocne Golubic i Vekic, a także nawiązała walkę z Nadią Podoroską. Kristi Ahn to tenisistka na poziomie
ITF, w tym roku ma statystyki 4-11, wygrywa tylko z zawodniczkami wyraźnie słabszymi od siebie, przegrywa z każdym, kto potrafi trzymać rakietę nie do góry nogami, małe doświadczenie w występach na tym poziomie, myślę, że Watson musi się przenieść bez szans.
Watson -1.5 Set @1.72
Rozpoczyna się turniej Wimbledon. Nie lubię grać w dni otwarcia. Tyle meczów i ciężko wybrać coś wartego zagrania. Ale to jest pewniak. Agresywna Kalinskaya vs. Gliniasta Osorio. Tylko liczyć jej błędy i może przegrać z samą Rosjanką. Jeśli pokaże swoją grę to nie będzie miała problemu z zamknięciem się w dwóch setach przy dużo większym handicapie. Ten zasięg zdecydowanie bardziej jej odpowiada niż Kolumbijce.
Kalinskaya -2 @1.84
I starcie w meczu tenisowym kobiet Stevens-Kvitova.
Przyjmuję tutaj zwycięstwo Kvitovej z handicapem -1,5 na sety, uważam, że powinna łatwo pokonać tę przeciwniczkę.
Stevens swój ostatni mecz na trawie rozegrała w 2019 roku, a Amerykanka bardzo spadła, bardzo mocno, że w rankingu spadła na #73.
Kvitova zawsze gra na trawie, podniosła tytuł z Wimbledonu, a w dobrej formie jest na turnieju w Hamburgu, gdzie przegrała z Kerber 2-1.
Myślę, że Czeszka łatwo pokona dziś Stevens i zamknie mecz na 2-0.
Kvitova -1.5 seta @1.68
Deszcz będzie padał przez cały tydzień, przygotujcie się na 1-2 dni oczekiwania na obliczenia zakładów. Nie zaleca się lać dużo na Wim, deszcz nie jest dobry, od oczekiwania na wynik, do przesunięcia siły po przerwach i kontuzji z powodu kontuzji.
Venus Williams od dłuższego czasu nie grała nawet na solidnym poziomie. Pozostało po niej tylko legendarne nazwisko. Nie młodnieje z roku na rok, 0 budowy ciała, w tenisie stojącym do pokonania aktywnej Rumunki, która 3 lata temu prawie wygrała z nią w AO. Spodziewam się rewanżu, jej starsza siostra nie gra już dobrze, nie wiem co ją trzyma w tenisie. Michaela wie jak grać na trawie, ma na koncie zwycięstwa nad czołową 10. Jeśli 3 lata temu walka była wyrównana, to teraz układ sił jest jeszcze bardziej na korzyść Rumunki.
Buzarnescu @2.05
Dzień dobry! Wimbledon. Kobiety. Bardzo ciekawy mecz pomiędzy Rybakiną a Mladenovic. Oglądałem wszystkie mecze Eleny w Eastbourne i podobał mi się jej występ przeciwko Svitolinie, myślę, że wygra ten mecz, ale jest jeden czynnik, który mnie niepokoi, finał w Eastbourne przeciwko Ostapence, Lena walczyła w pierwszym secie, ale po przerwie na leczenie bardzo łatwo przegrała drugiego seta i zastanawiam się, czy doszła do siebie na Wimbledon, to było tylko kilka dni. Mladenovic, mimo że w ostatnich latach zwolniła tempo, może nawiązać dobrą walkę, a jeśli Rybakina nie będzie w pełni sił, to jest szansa na przejście.
Mladenovic +5.5 @1.59
Stawiamy na przewagę Peguli w tym meczu.
Pegula bardzo się poprawiła w tym sezonie, jest bardzo dobra na wszystkich nawierzchniach, nawet na glinie przegrywała z mocnymi zawodniczkami.
Na trawie przegrała z będącymi w dobrej formie Azarenką i Sinyakovą w ciężkich pojedynkach.
Garcia grał tutaj na trawie, miał bardzo złe wyniki, a wcześniej jego forma była bardzo przeciętna.
Myślę, że Pegula jest tu pewny siebie.
Pegula -3.5 @1.71
W tym meczu stawiamy na handicap Samsonovej.
Canepi bardzo dobrze zaprezentował się w turniejach eliminacyjnych, zdobył tytuł w Berlinie i pokazał bardzo wysoką jakość gry, pokonując tych zawodników.
Canepi jest silnie serwującą zawodniczką, ale tutaj chodzi o ruch. Canepi nie ma żadnych sukcesów w swojej karierze, nie grała nawet turniejów eliminacyjnych, więc nie sądzę, żeby była w stanie tutaj powalczyć.
Samsonova -3.5 @1.75
Dobry wieczór. Postawię na pierwszą rundę Wimbledonu, kobiety.
Odniosę zwycięstwo z Karoliną Pliskovą (13) z wynikiem 2-0. Od razu powiem, że widać, że Karolina nie jest teraz w optymalnej formie, ma trzy porażki z rzędu, na trawie zdążyła już przegrać z Pegulą i Georgie. Ale to tenisistka z dobrym serwisem, bardzo dobrze radzi sobie na trawie, może uda jej się złapać formę na Wimbledon i być może osiągnie dobry wynik. Pliskova ma nieistotny, ale nie słaby sezon. Ma za sobą trudny rok 15/12 z finałem na glinie w Rzymie. Zidansek (47) przez długi czas tkwiła w stagnacji w drugiej połowie czołowej setki bez większego progresu, ale w tym roku wystrzeliła po ziemi: najpierw finał Bogoty, a potem 1/2 WG. Bardzo przyzwoicie. Zidansek jest jednak tenisistką trawiastą, jej wyniki są gorsze na szybkich nawierzchniach. W tym roku w ogóle nie grała na trawie, a w swojej karierze rozegrała bardzo mało meczów (statystyki 4/4, dla porównania Pliszkova ma 55/27). Zidansek nie ma mocnego podania. Nie jest pewne, czy nadal będzie osiągać takie wyniki jak na WG i na trawie. Słowenka nie ma praktyki na trawie, jest primabaleriną, nie grała nigdzie po WG, nie jest pewne, czy utrzyma tę samą formę. Pliskova, mimo że jest w nieoptymalnej formie, ma moim zdaniem bardzo realne szanse na łatwe pokonanie Zidansek. Ja biorę 2-0, polecam brać na wszystko powyżej lub przynajmniej blisko 1.8. Można też brać -4 na gry, ponownie, na około 1.8 lub wyżej.
Pliskova -1.5 Set @1.88
kolejna propozycja płatnych typów = BAN! / ibis