>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Toronto, 08-14.08.2011

Status
Zamknięty.
hama 11

hama

Użytkownik
Radwańska - Petkowic 2:0 (6-4; 6-3)
PIĘKNIE!
Aga zdecydowanie w formie.
Dzisiaj gra z Samantą Stosur, buki wystawiły na Agę tylko 1,67...
Forma Agnieszki wysoka, myślę, że da radę jednak moim zdaniem kurs nie zachwyca...
Na Stosur mamy 2,10.
Ciekawie też wygląda drugie spotkanie Azarenka - Serena Williams, kursy 2.10 - 1.67
Co myślicie panowie?

duo 303

duo

Użytkownik
Victoria Azarenka - Serena Williams typ: 1 set - Azarenka @1.85⛔⛔⛔
Zwycięstwa żadnej z pań nie typuje, gdyż obie są mocne za to myślę, że Białorusinka wygra pierwszego seta. Dlaczego? Ano dla tego, że ostatnio Serena ma duże problemu na początku swoich meczy. W ostatnich dwóch meczach przegrywała pierwsze sety z Zheng i Safarovą. Dziś naprzeciw siebie ma rywalkę znacznie bardziej wymagającą. Azarenka jak do tej pory w 3 meczach straciła łącznie tylko 6 gemów. Co prawda rywalek nie miała nadzwyczaj trudnych, choć pokonanie rewelacji turnieju Galiny Voskoboevej i to 6:1 6:2 to już coś. Obie panie grały ze sobą ostatnio w zeszłym roku w Australian Open i tam górą byłe Serena jednak pierwszego seta wygrała Azarenka.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Viktoria Azarenka - Serena Williams Typ kierowany ostatnimi meczami Sereny. Amerykanka bardzo wolno wchodzi w grę. Widać to było już z Zheng i z Safarovą. Azarenka niewątpliwie musi zdawać sobie z tego sprawę, stąd spodziewam się, że przyatakuje od samego początku, zwłaszcza, że nie przypominam sobie, żeby ona kiedykolwiek miała takie problemy. Co do drugiego typu to Azarenka jak na razi pokazuje wspaniałą grę i warto tu wypróbować ten typ, zwłaszcza, że w tym turnieju ani w ostatnim wygranym przez Serenę nie napotkała ona jeszcze takiej przeciwniczki. Typ 1 set: 1, kurs 2.00 Bet365 7/10
Typ 1 kurs 2.26 Betfair 5/10

Otrzymane punkty reputacji: +2
lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Samantha Stosur @1,65
Nigdy nie byłem zwolennikiem Agnieszki i tego co robi na korcie za czasów jej sporów z ojcem, ale to co teraz gra Agnieszka to coś pięknego. Pokonanie dwa razy z rzędu Zvonarevy i Petkovic, po bardzo dobrych meczach mówią same za siebie. Agnieszka przede wszystkim chyba wreszcie opanowuje presję spotkania i bardzo dobrze realizuje swoje założenia na korcie. Szczerze mówiąc Stosur widziałem tyloko w pierwszym meczu w Toronto przeciwko Moricie i jakoś nie zachwyciła, mnóstwo niewymuszonych błędów, niespokojna gra, no i te zerwane uderzenia. Z każdym spotkaniem chyba rozgrywa się tutaj, patrząc na wyniki, bo nie miałem okazji jej później oglądać. Mimo to wiem co prezentuje Isia i jestem pewien, że dziś zrobi to samo co z Niemką i Rosjanką, które na ten moment prezentują lepszą formę niż Austriaczka... Agnieszka dziś rozklepie Stosur i nie ma innej opcji, a z taką grą to może wreszcie na Szlemie jakiś finał? ???? powodzenia

D 8

davido

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Samantha Stosur @1,65

Nigdy nie byłem zwolennikiem Agnieszki i tego co robi na korcie za czasów jej sporów z ojcem, ale to co teraz gra Agnieszka to coś pięknego. Pokonanie dwa razy z rzędu Zvonarevy i Petkovic, po bardzo dobrych meczach mówią same za siebie. Agnieszka przede wszystkim chyba wreszcie opanowuje presję spotkania i bardzo dobrze realizuje swoje założenia na korcie. Szczerze mówiąc Stosur widziałem tyloko w pierwszym meczu w Toronto przeciwko Moricie i jakoś nie zachwyciła, mnóstwo niewymuszonych błędów, niespokojna gra, no i te zerwane uderzenia. Z każdym spotkaniem chyba rozgrywa się tutaj, patrząc na wyniki, bo nie miałem okazji jej później oglądać. Mimo to wiem co prezentuje Isia i jestem pewien, że dziś zrobi to samo co z Niemką i Rosjanką, które na ten moment prezentują lepszą formę niż Austriaczka... Agnieszka dziś rozklepie Stosur i nie ma innej opcji, a z taką grą to może wreszcie na Szlemie jakiś finał? ???? powodzenia

wszystko fajnie, ale...
1. Radwańska gra 10 mecz w ciągu 11 dni, a jak sama mówiła po wczorajszym meczu, jest już bardzo zmęczona
2. drugi serwis Agnieszki nadal nie zachwyca, Petkovic wczoraj kilkanascie razy ją zniszczyła returnami
3. Stosur miała długa przerwe, jest głodna gry i napewno nie czuje trudów tego turnieju
4. Stosur może i bije w kosmos, ale jak zaczyna wchodzić to nie ma na nią mocnych
5. Returny Stosur, szczególnie po drugim serwisie będą niszczyć Agnieszke
6. Agnieszka traci bardzo często swoje podanie, a przy tak mocnym podaniu Stosur będzie jej bardzo ciężko o przełamanie

reasumując: sercem za Agnieszką, ale mecz jak dla mnie nie do typowania

ps. oczywiscie australijką ;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
wszystko fajnie, ale...
1. Radwańska gra 10 mecz w ciągu 11 dni, a jak sama mówiła po wczorajszym meczu, jest już bardzo zmęczona
2. drugi serwis Agnieszki nadal nie zachwyca, Petkovic wczoraj kilkanascie razy ją zniszczyła returnami
3. Stosur miała długa przerwe, jest głodna gry i napewno nie czuje trudów tego turnieju
4. Stosur może i bije w kosmos, ale jak zaczyna wchodzić to nie ma na nią mocnych
6. Agnieszka traci bardzo często swoje podanie, a przy tak mocnym podaniu Stosur będzie jej bardzo ciężko o przełamanie

reasumując: sercem za Agnieszką, ale mecz jak dla mnie nie do typowania

ps. oczywiscie australijką ;)
Po 1 to racja jak mogłem napisać, że to Austriaczka... swoją drogą jak ktoś jest w formie to gra i nie patrzy na zmęczenie, a Stosur ostatnio trochę brakowało gry więc różnie może być, ja ufam Agnieszce ????

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Po tym co zobaczyłem wczoraj jestem pełen optymizmu przed pojedynkiem Radwańskiej ze Stosur. Z Petkovic Polka rozegrała bardzo dobre spotkanie, cały czas kontrolując sytuację na korcie. Z Australijką trzeba zagrać podobnie, czyli dużo mieszać grę. Nie od dzisiaj wiadomo, że największe bronie Sam to potężny forhand (jeden z lepszych w tourze) i świetna gra przy siatce jak na byłą deblistkę przystało. Stosur problemy miała tylko w pierwszej rundzie z Moritą, potem już zmiatała z kortu kolejno: Wozniak, Li i Vinci. U Agnieszki widać w końcu ten spokój, którego jej wielokrotnie brakowało. Jest pewna siebie, co też jej na pewno pomaga. Powoli zaczyna też żyć na korcie, zaciska pięści i spogląda w stronę trenera (tego kiedyś nie było). Wiktorowski znacznie odmienił podejście do każdego meczu naszej rodaczki i chwała mu za to. Dzisiaj trzeba obijać do znużenia backhand rywalki i trzymać jak najdłużej piłkę w korcie. Wtedy droga do finału jest otwarta.
Radwańska 1.75

wszystko fajnie, ale...
Wszystko fajnie, ale:
1. Mówi, że jest zmęczona - racja. Ale to może być pewnego rodzaju zasłona dymna. Zresztą Isia od zawsze słynie ze świetnego przygotowania fizycznego.
2. A kiedykolwiek zachwycał? Nie od dziś wiadomo, że drugie podanie Radwańskiej jest słabiutkie. Ale zauważmy też jak słaby backhand ma Sam i to na pewno na niego będzie lądować większość podań.
3. To już w ogóle punkt wymyślony jedynie na potrzeby własnej analizy. Radwańska niby nie jest głodna sukcesów? Dlaczego ma nie wykorzystać swojej kapitalnej formy?
4. To już w ogóle śmiechu warte. Taką tezę można napisać o każdej zawodniczce z top20 ????
5. Niech niszczą, spotkanie tenisowe to nie tylko returny.
6. No nie wiem czy tak często skoro np. Zvonareva niedawno nie potrafiła jej przełamać. Sam ma kapitalny serwis ale nie zawsze będzie nim trafiać a szanse na przełamania na pewno się pojawią.

Ogólnie to ściągasz swoje rozumowanie do tego, że Stosur ma silne podanie i return i dlatego jest trudną rywalką. Gdyby iść Twoim tokiem rozumowanie to Karlovic i Isner powinni wygrywać turniej za turniejem. Serwis to tylko jeden z elementów gry w tenisa, dość ważny ale tylko jeden. Następnym razem pomyśl zanim zaczniesz wypisywać takie głupoty ????

B 59

blox

Użytkownik
Agnieszka Radwańska wygra 1. seta i przegra mecz [7.50] ⛔
Samantha Stosur - Agnieszka Radwańska [2.10] ✅

Powiedzmy, że pierwszego seta Aga jest w stanie wygrać z racji, że będzie jeszcze miała trochę sił, a Stosur często słabo wchodzi w mecz i potrzebuje minimum kilku gemów zanim jej forhend zaczyna siać spustoszenie. Nie oszukujmy się, Aga jest zajechana, wczoraj wygrała mecz na ostatnich nogach, a w jej uderzeniach nie było czuć mocy. Stosur przewyższa umiejętnościami Petko o klasę i na pewno nie odstawi dzisiaj takiej lipy jak Niemka wczoraj. Jeden set to max co daję dziś Polce.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik

Agnieszka Radwańska - Samantha Stosur

Stosur wczoraj pokazała klasę serwisem i zmęczona Aga nie wiem, czy będzie miała na tyle siły, by w jakiś sposób go zrównoważyć. Aga gra drugi tydzień z rzędu, wyraźnie nie tryska świeżością, a Stosur z meczu na mecz gra coraz lepiej. Wczoraj jej serwis praktycznie załatwił jej wygraną. Z forehandem sądzę że Aga normalnie by sobie poradziła , ale przyjmując, że jest zmęczona to Stosur powinna nim już po prostu ją zabiegać. Jasne, wolałbym, żeby to Aga wygrała i sam stawiałem na nią np wczoraj, ale dzisiaj już niestety widzę inne zakończenie.

Typ 2 kurs 2.20 Betfair 9/10

Otrzymane punkty reputacji: +5
D 8

davido

Użytkownik
Po tym co zobaczyłem wczoraj jestem pełen optymizmu przed pojedynkiem Radwańskiej ze Stosur. Z Petkovic Polka rozegrała bardzo dobre spotkanie, cały czas kontrolując sytuację na korcie. Z Australijką trzeba zagrać podobnie, czyli dużo mieszać grę. Nie od dzisiaj wiadomo, że największe bronie Sam to potężny forhand (jeden z lepszych w tourze) i świetna gra przy siatce jak na byłą deblistkę przystało. Stosur problemy miała tylko w pierwszej rundzie z Moritą, potem już zmiatała z kortu kolejno: Wozniak, Li i Vinci. U Agnieszki widać w końcu ten spokój, którego jej wielokrotnie brakowało. Jest pewna siebie, co też jej na pewno pomaga. Powoli zaczyna też żyć na korcie, zaciska pięści i spogląda w stronę trenera (tego kiedyś nie było). Wiktorowski znacznie odmienił podejście do każdego meczu naszej rodaczki i chwała mu za to. Dzisiaj trzeba obijać do znużenia backhand rywalki i trzymać jak najdłużej piłkę w korcie. Wtedy droga do finału jest otwarta.
Radwańska 1.75

Wszystko fajnie, ale:
1. Mówi, że jest zmęczona - racja. Ale to może być pewnego rodzaju zasłona dymna. Zresztą Isia od zawsze słynie ze świetnego przygotowania fizycznego.
2. A kiedykolwiek zachwycał? Nie od dziś wiadomo, że drugie podanie Radwańskiej jest słabiutkie. Ale zauważmy też jak słaby backhand ma Sam i to na pewno na niego będzie lądować większość podań.
3. To już w ogóle punkt wymyślony jedynie na potrzeby własnej analizy. Radwańska niby nie jest głodna sukcesów? Dlaczego ma nie wykorzystać swojej kapitalnej formy?
4. To już w ogóle śmiechu warte. Taką tezę można napisać o każdej zawodniczce z top20 ????
5. Niech niszczą, spotkanie tenisowe to nie tylko returny.
6. No nie wiem czy tak często skoro np. Zvonareva niedawno nie potrafiła jej przełamać. Sam ma kapitalny serwis ale nie zawsze będzie nim trafiać a szanse na przełamania na pewno się pojawią.

Ogólnie to ściągasz swoje rozumowanie do tego, że Stosur ma silne podanie i return i dlatego jest trudną rywalką. Gdyby iść Twoim tokiem rozumowanie to Karlovic i Isner powinni wygrywać turniej za turniejem. Serwis to tylko jeden z elementów gry w tenisa, dość ważny ale tylko jeden. Następnym razem pomyśl zanim zaczniesz wypisywać takie głupoty ????

od razu wyjaśniam, że nie chodzi o napinke, bo nie rywalizuje z Toba tylko z bukiem...

1. tu sie ze mna zgadasz, super.
2. napisałem &quot;nadal&quot;, więc tutaj też się ze mną zgadzasz.
3. pokaż mi, gdzie napisałem, że Agnieszka nie jest głodna sukcesu... napisałem, ze Stosur jest głodna gry, a Agnieszka, a raczej jest organizm ma naprawde dużą dawkę gry w krótkim czasie...
4. o biciu &quot;w kosmos&quot; przez Stosur było napisane w kontekście szans Agnieszki... która inna zawodniczka z TOP20 bije tak po autach jak ona?!
5. skoro mają niszczyć, to tutaj tez przyznajesz mi racje.
6. Zvonareva nie potrafiła przełamać Agnieszki?! To albo ja ogladalem - tv, a drugi mecz na live scores - inne spotkania niż Ty. W drugim meczu Zvonareva przełamała Agnieszke 6 razy. Fakt, Agnieszka robiła przełamania powrotne, ale Stosur serwuje dwa razy lepiej niż Zvonareva.

Takie naciąganie o serwisie czy returnie, które mi sugerujesz jest nie na miejscu. Dobrze wiesz, że można to odbić w drugą stronę.

Skoro wypisuje głupoty to czemu w 4 z 6 pkt przyznajesz mi racje, w jednym odpowiedz typu &quot;smiechu warte&quot; co jest dla mnie brakiem argumentu, a w ostatnim pukncie wprowadzasz jawnie ludzi w błąd?!

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Ja na dziś proponuje Radwańską i Williams. Williams powraca do czołówki wygrała 9 meczy z rzędu podobnie jak Radwańska. Choć traci sety jednak wygrywa , po ostatnim turnieju miała tydzień przerwy mam nadzieje że to wystarczy bo jest dość mocna fizycznie . Azarenka przegrała z nią 4 razy i raz wygrała , kurs troche mnie zdziwił myślałem że to Azarenka będzie faworytką ale i tak postanowiłem na nią postawić. Williams miała trudniejsze rywaliki na swojej drodze.
A co do Agnieszki to naprawde wielki szacun wczoraj pokazała bardzo dobry tenis myślałem że Petkovic stawi dużo większy opór , chyba zadecydował 1 set gdzie Petkovic mogła wyjść na 5-4 i mieć swoje podanie , ale bravo . Mam nadzieje że dziś będzie podobnie to Stosur jest całkowicie w zasięgu jedyny problem to zmęczenie ale nie zrobie tego błędu co wczoraj i postanowiłem na nią postawić. Przecież ona nie straciła ani jednego seta w tym turnieju a miała naprawde ciężkich rywalki na drodze. Gra kapitalnie i jest na gazie jednak boje się że w każdej chwili Ojciec wróci do trenowania i znowu się zacznie przewgrywanie wygranych meczów ????
http://forum.bukmacherskie.com/f35/ograjmy-go-the-gunners-61752-6.html#post2359803

N 0

nathii

Użytkownik
To ja przyłączę się do głosów popierających Agę w meczu. Nie od dziś wiadomo, że kiedy jest w miarę w gazie (a nie ogólnie zdegustowana własną obecnością na korcie i wykrzykującą pod adresem Taty słowa powszechnie uznane za obelżywe) jej główną bronią jest umiejętność analizy kortowej sytuacji, czyli tzw. &quot;tenisowa mądrość&quot;.
I faktycznie - dwa tygodnie pod rząd przechytrzyła Zwonariową i Petković, czyli mocno bijące zawodniczki, z dobrym serwem. Nie uważam Stosur za mądrzejszą od tych dwóch, to że doszła akurat do półfinału jest zasługą kelnerki Vinci czyli meczu-walkoweru. Z Agnieszką wczoraj by przegrała.
Oczywiście forma fizyczna Polki jest znakiem zapytania. Jednak kto widział mecz wczoraj ten wie, że Agnieszka oddychała lekko do samego końca, w przeciwieństwie do Petković która dyszała i była spocona. Więc fizycznie chyba jeszcze nie jest tak źle.
Stosur to również nie jest taka rywalka z którą Polka by przegrała w głowie (jak to zawsze robi z gwiazdami - niekoniecznie w formie, ale słynnymi gwiazdami - Williams, Szarapową, Clijsters).
Może podpowiada mi to serce kibica, ale również i racjonalnych argumentów jest sporo za Agnieszką.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
od razu wyjaśniam, że nie chodzi o napinke, bo nie rywalizuje z Toba tylko z bukiem...

1. tu sie ze mna zgadasz, super.
2. napisałem &quot;nadal&quot;, więc tutaj też się ze mną zgadzasz.
3. pokaż mi, gdzie napisałem, że Agnieszka nie jest głodna sukcesu... napisałem, ze Stosur jest głodna gry, a Agnieszka, a raczej jest organizm ma naprawde dużą dawkę gry w krótkim czasie...
4. o biciu &quot;w kosmos&quot; przez Stosur było napisane w kontekście szans Agnieszki... która inna zawodniczka z TOP20 bije tak po autach jak ona?!
5. skoro mają niszczyć, to tutaj tez przyznajesz mi racje.
6. Zvonareva nie potrafiła przełamać Agnieszki?! To albo ja ogladalem - tv, a drugi mecz na live scores - inne spotkania niż Ty. W drugim meczu Zvonareva przełamała Agnieszke 6 razy. Fakt, Agnieszka robiła przełamania powrotne, ale Stosur serwuje dwa razy lepiej niż Zvonareva.

Takie naciąganie o serwisie czy returnie, które mi sugerujesz jest nie na miejscu. Dobrze wiesz, że można to odbić w drugą stronę.

Skoro wypisuje głupoty to czemu w 4 z 6 pkt przyznajesz mi racje, w jednym odpowiedz typu &quot;smiechu warte&quot; co jest dla mnie brakiem argumentu, a w ostatnim pukncie wprowadzasz jawnie ludzi w błąd?!
Mi też raczej napinka z Tobą nie jest do niczego potrzebna, ale nie przeinaczaj tego co wcześniej napisałeś.

1. Nie wiem czy zauważyłeś, ale tutaj się z Tobą absolutnie nie zgadzam. Przytaczam tylko tak jak Ty słowa Isi, że jest zmęczona. Jednak o ile Ty stawiasz to jako jeden z koronnych argumentów, że Radwańska będzie miała ciężko to ja sugeruję, że od zawsze nie nie ma problemów z przygotowaniem fizycznym i może to być lekka zasłona dymna, bo wczoraj wyglądała naprawdę dobrze. Czujesz różnicę?
2. O słabym serwisie rodaczki wiemy obydwaj, ale to nie jest główna pobudka żeby miała dzisiaj mieć trudno. Gra tak od zawsze i maskuje te braki innymi zaletami. Z tym słabym serwisem dwukrotnie potrafiła w ciągu kilku dni pokonać Verę, która od Sam jest tenisistką zdecydowanie lepszą.
3. Czysta ironia z mojej strony. Każdy fan, który tenisem nie interesuje się od święta wie, że wszystkie wychodzą na kort z powodu głodu sukcesów i po to żeby wygrywać.
4. Tutaj niestety nie łapiesz kontekstu mojej wypowiedzi. W swoim pierwszym poście stwierdziłeś, że jak Sam zacznie wchodzić to nie ma na nią mocnych. Gdybyśmy każde spotkanie rozpatrywali w ten sposób to wyszłoby na to, że cały tenis to loteria. Wszak którejś może zacząć wchodzić i wtedy będzie nie do pokonania. Nieco śmieszne.
5. Nie tyle przyznaję Ci rację co zwracam uwagę, że samymi returnami nie da się wygrać meczu.
6. Tutaj nie sprecyzowałem, bo chodziło mi o ich spotkanie z niedzieli, czyli finał w Carlsbad.

Przestań klepać o tym serwisie Stosur. Jest świetny - ok, ale nim samym meczu nie wygra. &quot;Mądrość na korcie&quot;, poruszanie się po nim, utrzymywanie piłki w wymianach - to wszystko jest po stronie Polki.

Jak widać w żadnym punkcie nie przyznałem Ci racji. Zgadzamy się jedynie w tej kwestii, że Polka powiedziała, że jest zmęczona. Jak bierzesz się za jakąkolwiek dyskusję to nie interpretuj słów drugiego na własne potrzeby tylko staraj się zrozumieć co oznaczają poszczególne słowa ????

D 8

davido

Użytkownik
Mi też raczej napinka z Tobą nie jest do niczego potrzebna, ale nie przeinaczaj tego co wcześniej napisałeś.

1. Nie wiem czy zauważyłeś, ale tutaj się z Tobą absolutnie nie zgadzam. Przytaczam tylko tak jak Ty słowa Isi, że jest zmęczona. Jednak o ile Ty stawiasz to jako jeden z koronnych argumentów, że Radwańska będzie miała ciężko to ja sugeruję, że od zawsze nie nie ma problemów z przygotowaniem fizycznym i może to być lekka zasłona dymna, bo wczoraj wyglądała naprawdę dobrze. Czujesz różnicę?
2. O słabym serwisie rodaczki wiemy obydwaj, ale to nie jest główna pobudka żeby miała dzisiaj mieć trudno. Gra tak od zawsze i maskuje te braki innymi zaletami. Z tym słabym serwisem dwukrotnie potrafiła w ciągu kilku dni pokonać Verę, która od Sam jest tenisistką zdecydowanie lepszą.
3. Czysta ironia z mojej strony. Każdy fan, który tenisem nie interesuje się od święta wie, że wszystkie wychodzą na kort z powodu głodu sukcesów i po to żeby wygrywać.
4. Tutaj niestety nie łapiesz kontekstu mojej wypowiedzi. W swoim pierwszym poście stwierdziłeś, że jak Sam zacznie wchodzić to nie ma na nią mocnych. Gdybyśmy każde spotkanie rozpatrywali w ten sposób to wyszłoby na to, że cały tenis to loteria. Wszak którejś może zacząć wchodzić i wtedy będzie nie do pokonania. Nieco śmieszne.
5. Nie tyle przyznaję Ci rację co zwracam uwagę, że samymi returnami nie da się wygrać meczu.
6. Tutaj nie sprecyzowałem, bo chodziło mi o ich spotkanie z niedzieli, czyli finał w Carlsbad.

Przestań klepać o tym serwisie Stosur. Jest świetny - ok, ale nim samym meczu nie wygra. &quot;Mądrość na korcie&quot;, poruszanie się po nim, utrzymywanie piłki w wymianach - to wszystko jest po stronie Polki.

Jak widać w żadnym punkcie nie przyznałem Ci racji. Zgadzamy się jedynie w tej kwestii, że Polka powiedziała, że jest zmęczona. Jak bierzesz się za jakąkolwiek dyskusję to nie interpretuj słów drugiego na własne potrzeby tylko staraj się zrozumieć co oznaczają poszczególne słowa ????
Dobra z mojej strony koniec, bo taka wymiana zdań do niczego konstruktywnego nie prowadzi..

reasumujac (moim skromnym zdaniem):
na plus dla Agnieszki: mega forma, &quot;mądrość na korcie&quot; / kudłaty089, mieszanie uderzeniami...
na minus: zmęczenie, mega siłowe granie i napewno większa świeżość rywalki

Ciężki mecz do typowania, Agnieszka ma szanse, ale jest dużo czynników przemawiających na korzyść przeciwniczki. Moim zdaniem, mecz nie do typowania.

Zresztą jak widać po postach &quot;typerów&quot; opinie są podzielone...

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Azarenka 2.10⛔ - Williams S

Białorusinka nabiera rozpędu. Twarde korty to jej ulubiona nawierzchnia - to własnie na tych kortach się wychowała. W Toronto gra dobrze, rywalkom nie oddaje wiele gemów. Po Wimbledonie bodajze odpadła z Eraković na twardych, a teraz złapała dobrą formę w Toronto. Myslę że ma jeszcze na tyle swizosci i wygoru aby powalczyć z Amerykanką. Pisze to dlatego bo jak Viktoria gra passe 10 wygranych to w okolicach dalszych gier kończy omdleniem albo z łzami oddaje mecz...Amerykanka ma w nogach sporo wygranch meczy, myslę że zmęczenie w końcu wezmie górę...przegrywa sety...jednak potem się podnosi, mam nadzieję że z Białorusinką polegnie. Aza jak jest w formie jest jak skała i szybki rewolwer. Zapowiada się dobry mecz, Azarenka bedzie się wspomagać piskami i krzykami...nie regulować odbiorników i laptopów!;)

a co do Iski, zagrała bardzo dobrze, jednak Ozi PAKOWAŁA jej takie kiki serwisowe że szkoda gadać, Sam była mocniejsza i silniejsza, zachodziła wszystko na forhend i gniotła Iske...zeby teraz Iska nie zrobiła błędu i nie zrąbała barku, formy itd...teraz trafiła w pierwszej rundzie na Ivete, ciekawe czy odpusci ? Po Cincinati jest chyba New Heven i Dallas a potem US OPEN. , niech ktoś mądry podpowie Isce gdzie ma odpuscić i się regenerować - przy dobrym losowaniu z tą formą cwiercfinał albo półfinał na bank!!! moze wskoczy do 8 WTA i się załapie na turniej najlepszej osemki. Ostatnio wiele lat odbywał się on u Szejków, teraz ma być w Europie, nie pamiętam już gdzie? juz wiem w Turcji (Istanbuł)

@ w Cincinati Iska gra z Benesovą, potem ewentualnie zagra z Goerges...16-17 sierpnia, tak na moje oko na maxa 3 runda i &quot;do domu&quot; to bedzie gdzieś 19-20 sierpnia, a 29 rusza US OPEN - myslę że po Cincinatii odpusci Dallas i New Heven - US OPEN to kopalnia dolarów i punktów, rok temu Iska poległa z Peng - teraz w takiej formie z Peng wygrywa po walce ale wygrywa! Na zdrowy rozum w Cincinato Iska odpuszcza 1 albo 2 runde i odpoczywa az do New Yorku 29 sierpnia

@ to jak teraz gra Agnieszka tego nie wolno spieprzyć...w Nowym Jorku moze wystrzelić jakiś finał szlema i się doczekamu polki w finale Wielkiego Szlema, nasza Jadzia przed wojną grała - kiedy to było he he, czas aby swiat tenisowy coś usłyszał o Polsce !!! ale mi apetyt wzrósł...

Andre@

kadwa 53

kadwa

Użytkownik
Panowie, finał się zbliża wielkimi krokami, mam do Was takie pytanie, co myślicie aby za wiekszą stawkę zagrać 2-1 dla Williams? Waham się od rana nad takim rozwiązaniem. Stosur zdoła urwać tego seta? Osobiście wątpię, żeby mecz wygrała. Wszelkie opinie oczywiście miło widziane.
Bwin kusi, kurs wynosi 4.10

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Jak dla mnie Serena wygra, a czy 2-0 czy 2-1 to nie wiem, raczej gładko.
Radwańska grała dobrze i mogła Australijkę wyeliminować, ale była już trochę zmęczona, już nie było tej &quot;mocy&quot; i Stosur ją wykończyła silnymi forehandami i serwisem, ale dziś już jej nie będzie tak łatwo. Williams wcześniej się trochę męczyła, ale w nocy pokonała Azarenke 6-3 6-3 to nie mam wątpliwości, że wygra z Samantą. Sam gram dosyć grubo czysty win Amerykanki w dublu z czymś tam, ale poczekam na live to może jeszcze lepszy kurs złapię.

kanonier9 248

kanonier9

Użytkownik
Serena dziś gładkie 2:0 będzie, po tym co zrobiła z Azarenką. Faktycznie, Amerykanka jest nie do zbicia, atakuje pewnie i mocno. Ta przerwa jej dużo dała, bo teraz jest nie do pokonania, a Stosur to jak zacznie serwować samymi drugimi, to daleko nie pojedzie...

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Ja sobie to spokanie odpuszczam bo na Williams mały kurs a po drugie Stosur pokazuje z meczu na mecz coraz lepszy tenis . A to że Williams wygrała 2-0 z Azarenką to nie znaczy że dziś będzie tak samo . Przecież miała problemy w poprzednich meczach i traciła sety. Safarova 2-1 Zheng 2-1 , w tym meczu może być różnie , choć powinna wygrać ale ile to nie da się przewidzieć moim zdaniem 50 na 50 może być gładkie 2-0 albo ciężkie 2-1 , wszystko zależy od dyspozycji dnia. ????

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Stosur 3.20⛔ bet at home - Serena

Zaczne od tego że ten turniej to ogólnie MASAKRA a moje typowanie najgorsze w tym roku! Kompletnie nie czuje blusa w tym turnieju. Argumenty racjonalne swoją drogą a realne fakty obalają te niby moje przypuszczenia i domysły. Trochę kasy umoczyłem to fakt, ale bukamcherka to takie coś z czym trzeba się obchodzić delikatnie i z dystansem...taka osobista refleksja mnie naszła...

...a co do typu, to idę pod prąd! Amerykanka to bita faworytka. Traci dziwaczne sety z dziewczynami z którymi nie powinna je tracić, wczoraj byłem przekonany że Aza urwie seta spokojnie a nawet wygra mecz...ale zycie to innaczej zweryfikowało, czyli po swojemu i wbrew logice. Jak pisałem idę pod prąd, finały to takie wynalazki że rządzą się swoimi prawidłami. W tym sezonie było takich finałów co niemiara. Kursy rzedu 1.20 - 1.40 przegrywały z kretesem...jak Ozi nie wyskoczy z orbity i głowa nie wyparuje to wszystko jest mozliwe, wróciła do wysokiej formy, serwis i forhend na kosmicznym poziomie, gniecie tymi elementami swoje oponentki, jak zawsze mankamentem jest bekhend...w zasadzie jego brak...jak zawsze substytutem na to jest agresywny slajs - dobre i to! Czas utrzeć nosa Syrenie...notabene Syrena pokazuje że mozna nie grać rok w tenisa, wrócić i po pary tygodniach być praktycznie najlepszą! Kim kontuzjowana, Dunka w formie tragicznej - jakas taka wypalona...Iska korzystja z sytuacji!!!

Andre@

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom