>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Sydney, Hobart 11.01-16.01.2015

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

#8/2015​

6/10

WTA - Syndey
Samantha Stosur - Barbora Zahlavova Strycova
Samantha Stosur ⛔ (1,57)Pinnacle Sports

A mnie z kolei dziwią tak wysokie kursy na Samanthe Stosur, ale jest to spowodowane prawdopodobnie rankingiem. Sam spadła ostatnio znacznie w rankingu. Jej forma jest co raz lepsza. Wygrała turniej w Osace, w Pekinie doszła do półfinału gdzie standardowo przegrała z Kvitovą, jednak tym razem niestandardowo po trzech setach. Forma Sam jest. Oddaje dużo asów, dobrze returnuje i ma zabójczy forehand. Jeśli oczywiście tylko tym forehandem trafi. Na minus Australijki jest głowa. Jak głowa zawodzi robi katastrofalne błędy i piłkę posyła wszędzie byle nie w karo. Tutaj jednak trafiła jej się dobra rywalka. Borbora to walczak ale straszny nerwus. Przypomina mi Azarenke która się złości na cały świat jak nie idzie. Uważam że Stosur wyprowadzi z równowagi Czeszkę serwisami. Forma jest niezła u obu Pań, z tym że Czeszka nic nie wygrywa istotnego. Pokonuje jedynie od dłuższego czasu rywalki bez formy. Niedawno bliska była pokonania totalnie beznadziejnie grającej Sereny Williams jednak czajnik się znowu zagotował w kluczowych momentach. Na plus u Czeszki jest oburęczny backhand. Uważam, że Stosur u siebie w Syndey przystąpi bardzo zmobilizowana i będzie chciała tutaj ugrać coś w tym turnieju. W pierwszym meczu wyrzuciła Safarova która gra nieźle i źle się kojarzy Australijce. Czeszka popełniła jednak dużo błędów serwisowych w tym meczu co uważam miało decydujący wpływ na losy spotkania. Sama gra była niezła. Ciężko było jednak returnować Czeszce dobrze uderzającą Sam. Sam uważam nie weszła dobrze w turniej. Pierwsze mecze są najcięższe. Uważam, że teraz będzie łatwiej i Australijka odeśle Czeszkę do garów, gdzie będzie mogła w spokoju przyrządzać knedle dla swojego męża Jakuba.​

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Stosur S. - Zahlavova-Strycova B. 2 (+1,5 seta) @ 1,50 Betsafe ✅ 6-7 2-6
Widziałem mecze obu pań i mam nie co odmienne zdanie na temat faworytki w tym meczu. Stosur przeszła dalej głównie z powodu beznadziejnej dyspozycji serwisowej Safarovej oraz nie wykorzystania przez Nią szans w 3 secie. Lucie zrobiła 10 DF przy 6 asach. U Sam wyglądało to dużo lepiej, bo zaserwowała 14 asów, przy 9 DF. Czeszka miała na początku 3 seta 4 BP i od stanu 40-0 przegrała gema. Dodatkowo miała piłki setowe w 1 secie. Australijce dobrze siedział serwis i dzięki temu zdobywała łatwe punkty. Niestety po 1 returnie zdobywała ich bardzo mało. Odniosłem wrażenie, że wróciła typowa Lucie, czyli królowa słabej psychiki. Stosur z pewnością potrzebowała tego zwycięstwa, głównie z racji słabej postawy w meczach w swoim kraju.
Barbora zbytnio nie nagrała się z Wozniacki. Żałuje, że nie zagrałem zwycięstwa Czeszki w Unibecie, a tylko handicap. Caro miała jakiś problem z lewym nadgarstkiem, który był opatrywany w czasie meczu. Widać przed AO chciała tankować i dlatego mogła się wycofać. Spora liczba meczy w Auckland też miała bardzo duże znaczenie. Barbora w porównaniu do Lucie dużo lepiej trafia serwisem, a jego siła też jest niczego sobie. Z baseline&#39;u potrafi utrzymywać wymiany, zwolnić slajsem, a w odpowiednim momencie przyspieszyć i zdobyć skutecznie punkt przy siatce.
Widzi mi się zacięte spotkanie z obu stron. Nie sądzę, aby Zahlavova-Strycova zagrała tak słabo jak Safarova, która jak dla mnie chyba zawsze zostanie bezgłową jeźdźczynią ze słabą psychiką. Baśka co prawda preferuje również ofensywny styl, ale myślę, że będzie częściej trafiać w kort. +1,5 seta jest w stanie spokojnie zrobić, tym bardziej, że jest bardziej wypoczęta.
Suarez Navarro C. - Makarova E. 2 (+1,5seta) @ 1,40 Betsafe ✅ 4-6 6-1 6-4
Suarez Navarro C. - Makarova E. 2 @ 2,07 Betsafe ⛔
W nocy spory zawód sprawiła mi Lisicka, która po wygraniu turnieju w debla chyba stwierdziła, że w singlu już nie trzeba wygrywać. Niestety streamu do tego spotkania nie było. Teoretycznie wszystko, co pisałem odnośnie meczu Hiszpanki z Niemką sprawdziło się, bo Sabine miała po raz kolejny problem z utrzymaniem własnego serwisu, ale returnowała dużo lepiej i łamała swoją rywalkę dość często. Nie ma co się dziwić, skoro serwis Carli do najsilniejszych nie należy. Na domiar złego Liciski miała serwis na mecz, ale go nie wykorzystała i poległa w TB.
Makarova gładko rozprawiła się ze Svitoliną. 7-6 6-2, gdzie w pierwszym secie prowadziła już z przewagą 2 przełamań, ale dopiero w TB dopięła seta. Ukrainka zgodnie z tym co pisałem odpuściła po zdobyciu wystarczającej ilości punktów. Organizatorzy turnieju w Sydney lecą trochę w kulki, bo to kolejne spotkanie do którego nie było obrazu. Po statystykach jednak widać, że serwis na poziomie 74% w przypadku Rosjanki można uznać za dobry wynik. Największym zagrożeniem jest z pewnością jej lewa ręka. Uderzeniom z forehandu nadaje sporej rotacji, a backhandy wzdłuż linii są groźną bronią. O grze deblowej też już pisałem w poprzednim poście.
Dla Rosjanki wygrana z Ukrainką była pierwszą jako numer 10 rankingu. W poprzednim tygodniu odpuściła sobie turnieje. Do Sydney przyjechała, aby złapać rytm, przyzwyczaić się do temperatury, podbudować się psychicznie. Carla kilka meczy ma już za sobą. Jak już wcześniej pisałem Hiszpanka ma zawsze spore problem z topowymi zawodniczkami, które grają bardzo mocno i agresywnie. Nie inaczej powinno być w meczu z Kaśką. Nie sądzę, aby chciała tankować już po 1 meczu, więc spodziewam się, że rozegra kolejny dobry mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +4
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Hobart

Kurumi Nara vs Johanna Larsson 1 @ 1.72 Bet365 ✅ 2-0

Po takim kursie to, aż żal nie zagrać na Japonkę. Larsson na dobrą sprawę mogło już nie być w tym turnieju. W pierwszym spotkaniu dostała ładny prezent. Przegrała 1 seta z Saisai Zheng, ale na początku drugiego rywalka skreczowała i trochę na farcie uzyskała ten awans. Szwedka to jest solidna zawodniczka, ale też pewnego poziomu już nie przeskoczy. Zdecydowanie lepiej czuje się na mączce, za nawierzchnią twardą specjalnie nie przepada. Mnie osobiście nigdy ona swoją grą nie przekonała. Szwedka ma dużo braków i jej tenis jest strasznie nie równy. Rzadko kiedy rozgrywa cały pojedynek na równym poziomie. Często łapie słabszy okres i ma problem z regularnością swoich uderzeń. Na pewno jeżeli zostaje zmuszona do biegania to traci bardzo dużo ze swojej wartości. Nigdy mistrzynią biegu do przodu czy nawet poruszania się od prawej do lewej nie była. Kiedy ma czas, może się odpowiednio ustawić do potrafi ładnie rozrzucać swoje rywalki. Jednak gdy sama musi biegać to już to wszystko wygląda dużo gorzej. Niewątpliwie w spotkaniu z Kurumi Nara będzie musiała się sporo napracować. Tutaj żadnego punktu za darmo nie dostanie. Japonka to bardzo ambitna tenisistka. Zawsze walczy o każdą piłkę. Gra tenis bardzo mądry i myślę, że będzie ładnie ganiać swoją przeciwniczkę po korcie. Mimo bardzo słabych warunków fizycznych jej zagrania są na prawdę bardzo mocne i płaskie. Co najważniejsze nie są to uderzenia na zasadzie wejdzie/nie wejdzie tylko Japonka przy tym utrzymuje wysoką regularność i skuteczność. Serwis także bardzo przyzwoity, którym potrafi sobie nawet ustawić daną wymianę i potem przejąć inicjatywę na korcie. Nara przede wszystkim ma sporą przewagę w defensywie. Tutaj wygląda o dwie klasy lepiej niż rywalka. Jest też zawodniczką regularną, dobrze biegającą z którą, aby zdobyć punkt poprzez wygrywające zagranie potrzeba dużej precyzji. Dla Szwedki Larsson będzie to niezwykle trudny pojedynek. Sama będzie musiała grać bardzo ryzykowanie, a dobrze wiemy, że taka gra często wiąże się z dużo większym prawdopodobieństwom popełniania niewymuszonych błędów. Wcześniej czy później braknie cierpliwości, umknie koncentracja, a taki moment Japonka bez problemu jest w stanie wykorzystać. Stawiam na regularność i solidność zawodniczki z Azji. W tym meczu te cechy powinny odegrać najważniejszą rolę i stanowić klucz do odniesienia zwycięstwa.​

Otrzymane punkty reputacji: +61
D 38,2K

drpajchivo

Użytkownik
Kerber - Gavrilova DW 2:0 bet 365 1.9
Prosto,czysto,latwo i przyjemnie. Forma Angeliki rosnie,a naprzeciw staje utalentowana ,co prawda,ale wciaz jeszcze mlodziutka Gavrilova. Na korcie zasuwajaca az milo,b. przyzwoite umiejetnosci tenisowe,swietne poruszanie sie po korcie,moim zdaniem jest przyszlosc przed nia,ale jeszcze nie tu i teraz.
O formę Kerber nie byłbym taki spokojny. W ostatnim ich spotkaniu Daria nie raz i nie dwa przewiozła Angie po całym korcie, do tego było wiele przełamań z obu stron. Według Mnie Gavrilova przegrała tylko przez własną psychikę, bo sprawia wrażenie nerwuski. Obawiam się, że na nieszczęście Angeliq, Gavrilova wyciągnęła wnioski i zagra nieco mądrzejszy tenis, z większym opanowaniem.
Do tego wszystkiego niech dojdzie mecz z zeszłej nocy Kerber - Tsurenko. Momentami Angie była bezradna jak dziecko. Własne błędy i bardzo kąśliwy BH Tsurenko spowodowały że pierwszego seta przegrała zdobywając 1 gema.
Zbyt niepewny mecz, więc odpuszczam go całkowicie, ale w odniesieniu do analizy wyar, mój typ na sucho:
Gavrilowa @3,40 ⛔
Gavrilova +1,5 seta @1,92
✅ aż żal d** ściska że nie zagrałem.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Pironkova - Keys 2 @ 1,61
Bet365

Pironkova złapała formę, po porażkę z Suarez Navarro w Brisbane tutaj wygrała 4 mecze. Jednak żadna z tych rywalek nie była z poziomu Amerykanki i tutaj Bułgarka może mieć problem. Keys nie zawojowała w pierwszym tygodniu, po dobrym meczu pokonała Cibulkovą, lecz w drugiej rundzie przegrała z Lepchenko. Wczoraj w Sydney pewny mecz i wygrana z Kuznetsovą, tutaj powinno być łatwiej, bo pomimo tych zwycięstw Tsvetany to nie jest kompletna tenisistka. Dobry backhand, lecz słabiutki forehand i taka tenisistka jak Keys powinna to dobrze wykorzystać. Kurs dobry, a obie już grały ze sobą w ubiegłym roku, gdzie oczywiście wygrała Amerykanka 6:2, 6:1. Jak dla mnie wynik się nie powtórzy, nie będzie tak łatwo, ale w dwóch setach powinno się zamknąć.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
WTA Hobart
Kurumi Nara vs Johanna Larsson 1 @ 1.72 Bet365

Po takim kursie to, aż żal nie zagrać na Japonkę. Larsson na dobrą sprawę mogło już nie być w tym turnieju. W pierwszym spotkaniu dostała ładny prezent. Przegrała 1 seta z Saisai Zheng, ale na początku drugiego rywalka skreczowała i trochę na farcie uzyskała ten awans. Szwedka to jest solidna zawodniczka, ale też pewnego poziomu już nie przeskoczy. Zdecydowanie lepiej czuje się na mączce, za nawierzchnią twardą specjalnie nie przepada. Mnie osobiście nigdy ona swoją grą nie przekonała. Szwedka ma dużo braków i jej tenis jest strasznie nie równy. Rzadko kiedy rozgrywa cały pojedynek na równym poziomie. Często łapie słabszy okres i ma problem z regularnością swoich uderzeń. Na pewno jeżeli zostaje zmuszona do biegania to traci bardzo dużo ze swojej wartości. Nigdy mistrzynią biegu do przodu czy nawet poruszania się od prawej do lewej nie była. Kiedy ma czas, może się odpowiednio ustawić do potrafi ładnie rozrzucać swoje rywalki. Jednak gdy sama musi biegać to już to wszystko wygląda dużo gorzej. Niewątpliwie w spotkaniu z Kurumi Nara będzie musiała się sporo napracować. Tutaj żadnego punktu za darmo nie dostanie. Japonka to bardzo ambitna tenisistka. Zawsze walczy o każdą piłkę. Gra tenis bardzo mądry i myślę, że będzie ładnie ganiać swoją przeciwniczkę po korcie. Mimo bardzo słabych warunków fizycznych jej zagrania są na prawdę bardzo mocne i płaskie. Co najważniejsze nie są to uderzenia na zasadzie wejdzie/nie wejdzie tylko Japonka przy tym utrzymuje wysoką regularność i skuteczność. Serwis także bardzo przyzwoity, którym potrafi sobie nawet ustawić daną wymianę i potem przejąć inicjatywę na korcie. Nara przede wszystkim ma sporą przewagę w defensywie. Tutaj wygląda o dwie klasy lepiej niż rywalka. Jest też zawodniczką regularną, dobrze biegającą z którą, aby zdobyć punkt poprzez wygrywające zagranie potrzeba dużej precyzji. Dla Szwedki Larsson będzie to niezwykle trudny pojedynek. Sama będzie musiała grać bardzo ryzykowanie, a dobrze wiemy, że taka gra często wiąże się z dużo większym prawdopodobieństwom popełniania niewymuszonych błędów. Wcześniej czy później braknie cierpliwości, umknie koncentracja, a taki moment Japonka bez problemu jest w stanie wykorzystać. Stawiam na regularność i solidność zawodniczki z Azji. W tym meczu te cechy powinny odegrać najważniejszą rolę i stanowić klucz do odniesienia zwycięstwa.​
świetnie opisał Roger wyżej ten tyo, ja go zdecydowanie popieram ???? zdziwiony jestem, że aż takie kursiwa można łapać na Japonkę (&gt;1.80 jeszcze).
Larsson to nigdy nie będzie się czuła jakoś specjalnie dobrze w seniorskiej karierze na tej nawierzchni, po prostu nie dla niej. Lubi mączkę i to tam pozostanie najgroźniejsza.
Powinna była odpaść już w pierwszej rundzie ale poszczęściło się jej.
teraz regularna rywalka, gdzieś tam w którymś momencie jej atuty wezmą górę.
oczywiście to tenis babek, więc ze stawką nie przesadzamy ;)
✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
gooster 343

gooster

Użytkownik
Gajdosova vs Kvitova 1 @5 Bet365
Po raz kolejny idę przeciwko Kvitovej. Dzisiaj Peng nawiązała z nią walkę w drugim secie ale zabrakło trochę głowy pod koniec. Tym razem przyjdzie Kvitovej walczyć Gajdosovą, więc z góry wiadomo za kim jest cała publika, a jak wiadomo takie rzeczy bardzo motywują. Po drugie oglądałem dziś Gajdosovej z Cibulkovą i od stanu 0:1 w setach 1:3 w gemach dla Cibulkovej Australijka przeszła przemianę zaczęła grać genialne spotkanie praktycznie wszystko jej wychodziło do tego dochodzi walka o każdą piłke. Jest w stanie powalczyć z Czeszką. Szansę daje większe Kvitovej 60/40 ale z takiego kursu szkoda nie skorzystać tym bardziej, że jest parę argumentów za Australijką.

D 38,2K

drpajchivo

Użytkownik
WTA Sydney​

Garbine Muguruza - Angeliqe Kerber
@1,90 Bet365 4/10​

Typ bez rzeczowej analizy, bardziej przeciwko Kerber niż za Muguruzą.
Kerber w ostatnich spotkaniach prezentuje się tragicznie, bardzo słaba defensywa, rzadko przejmuje kontrolę nad wymianą, znaczna ilość punktów to zwyczajne UE młodych przeciwniczek. Serwis zaledwie poprawny, słabe czucie linii, bardzo łatwo się deprymuje, co pokazała w dwóch wcześniejszych meczach w Sydney. Coś jest nie tak.
Nie widzę jej w tym spotkaniu, również dlatego, że AO coraz bliżej, forma kuleje i wypadałoby nad czymś popracować z trenerem i psychologiem.
Według Mnie Angie odpuści ten mecz, będzie dobrze jeśli nie zakończy się kreczem.

Otrzymane punkty reputacji: +3
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA Sydney​

Garbine Muguruza - Angeliqe Kerber
@1,90 Bet365 4/10​

Typ bez rzeczowej analizy, bardziej przeciwko Kerber niż za Muguruzą.

Kerber w ostatnich spotkaniach prezentuje się tragicznie, bardzo słaba defensywa, rzadko przejmuje kontrolę nad wymianą, znaczna ilość punktów to zwyczajne UE młodych przeciwniczek. Serwis zaledwie poprawny, słabe czucie linii, bardzo łatwo się deprymuje, co pokazała w dwóch wcześniejszych meczach w Sydney. Coś jest nie tak.

Nie widzę jej w tym spotkaniu, również dlatego, że AO coraz bliżej, forma kuleje i wypadałoby nad czymś popracować z trenerem i psychologiem.

Według Mnie Angie odpuści ten mecz, będzie dobrze jeśli nie zakończy się kreczem.
Tragiczna forma to może za dużo powiedziane, ale rzeczywiście jest coś nie tak z formą Kerber, jednak trzeba zwrócić uwage, że dziewczyna walczy do końca, nie załamuje się po przegraniu 1 seta, wiedząc, że czeka ją długa przeprawa i patrząc na godzinę, w której rozgrywała pojedynek, bo było grubo po północy w Sydney. Hiszpance trochę dzisiaj pomogł Polka w awansie do kolejnej rundy, chociaż trzeba też powiedzieć kilka dobrych słów o grze Muguruzu, ale dużą robotę też zrobiła Agnieszka, która była juz chyba myślami w AO, a jeśli chce osiągnąc dobry wynik, musi trochę odpocząć i potrenować przed Melbourne. Hiszpanka też słabo w obronie, najwyraźniej oszczędza nogę, a dokładnie kostkę, którą miała kontuzjowaną. Miewa przestoje w grze, raz gra dobrze, efektownie, po czym przychodzi moment fatalnej gry, masy niewymuszonych błędów. Ciężki mecz do typowania, jeśli Muguruza nei poprawi gry w porównaniu do meczu z Agą, to nawet w nieco słabszej formie Kerber może okazać się za mocna.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Sydney

Barbora Zahlavova Strycova vs Tsvetana Pironkova 1 @ 1.66 Bet365
⛔ 0-2 Czeszka sama się wyrzuciła z turnieju.
Dużo wyżej cenię umiejętności Czeszki. Można mówić, że to dalej dziewczyna nieobliczalna, z gorącą głową itd, ale w ostatnich miesiącach zrobiła ogromny postęp. Bardzo podoba mi się jej gra, gdyż jest bardzo mądra i zróżnicowana. Barbora to stosunkowo ofensywna zawodniczka. Posiada niezły serwis, którym także potrafi sobie mocno pomóc. Na szczególną uwagę zasługuje jej gra za linii końcowej. Czeszka mimo, że gra dosyć mocno to utrzymuje wymiany i przyzwoitą regularność. Oprócz tego potrafi zmienić rytm, zagrać slajsem i po odpowiednim wypracowaniu przewagi sytuacyjnej skończyć piłkę przy siatce. Wolej ma bardzo pewny. Ponadto od początku sezonu znajduje się w bardzo dobrej formie. W Auckland przegrała dopiero po wyrównanej walce z Karoliną, a w Sydney idzie jak burza. Dzisiaj w spotkaniu ze Stosur wyglądała niezwykle pewnie. Australijka momentami była po prostu bezradna. Na pewno jest to zawodniczka bardzo wszechstronna i w pewnym sensie kompletna. Natomiast Pironkova to jest jedna z tych tenisistek za którymi ciężko trafić. Mnie akurat ona nigdy nie przekonała. Oczywiście Bułgarka na starcie tego sezonu wygląda zdecydowanie lepiej niż pod koniec zeszłego, ale też na dobrą sprawę jeszcze nikt poważnie nie przetestował jej formy. Dzisiaj też dostała trochę szczęścia od losu. Po przegranym pierwszym secie i w trakcie drugiego jej przeciwniczka Keys zmuszona była poddać mecz. Tsveta regularnośią nigdy nie grzeszyła. Często jej dyspozycja zmienia się z gema na gem. Bekhend solidny, ale forhend pozostawia wiele do życzenia. Z podaniem też bywa różnie. Raz jej pomaga, innym razem stanowi problem. Mecz z Czeszką będzie dla niej bardzo trudny. Strycova od początku zapewne z pełną premedytacją będzie rozrzucać rywalkę od prawej do lewej. Będzie sporo zmian rytmu wymian, nieco skrótów. Wcześniej czy później Pironkovej braknie cierpliwości, zacznie się mylić. Myślę, że Bułgarka będzie po prostu miała ogromny problem z utrzymaniem solidnego poziomu przez cały mecz. Regularność zdecydowanie po stronie Czeszki, a w kobiecym tenisie jest to niezwykle ważny czynnik, a nawet chyba najważniejszy. Jeżeli Zahlavova Strycowa utrzyma jutro chociażby taki sam poziom jak dzisiaj w pojedynku ze Sam Stosur to jestem przekonany, że pewnie wygra ten pojedynek.

Otrzymane punkty reputacji: +7
D 38,2K

drpajchivo

Użytkownik
Tragiczna forma to może za dużo powiedziane, ale rzeczywiście jest coś nie tak z formą Kerber, jednak trzeba zwrócić uwage, że dziewczyna walczy do końca, nie załamuje się po przegraniu 1 seta, wiedząc, że czeka ją długa przeprawa i patrząc na godzinę, w której rozgrywała pojedynek, bo było grubo po północy w Sydney.
Tak, zgadzam się. To wszystko sumarycznie zaważyło o tym w jaki sposób rozegrała to spotkanie, a w ostateczności zwyciężyła. Nie mniej oglądałem wszystkie 5 spotkań Angie na kortach Brisbane i Sydney. Już od meczu w Brisbane z Caroline Garcia wydaje mi się dziwnie zmęczona, zniechęcona z meczu na mecz coraz bardziej. Być może to ciężki trening przez Australią, tego nie wiemy.

Kursy na Muguruzę lecą w dół, przed chwilą sprawdzałem, teraz jest @1,8.
Jeśli sprawdzą się moje przypuszczenia, Kerber odpuści mecz, na rzecz przygotowań do AO. Trener, psucholog i sama Angeliqe mają masę roboty, żeby ta weszła w turniej z pełną parą.

Co do Muguruzy - nie wypowiem się, mogę jedynie prześledzić jej wyniki, bo żadnego z meczy nie oglądałem, łącznie z Radwańską, która wg Ciebie Tarki odpuściła nieco mecz. Bardzo zrozumiałe, Radwańska jest zawodniczką, którą stać nawet na półfinał, tak samo jak Kerber. Muguruza nawet w najwyższej formie może o tym tylko pomarzyć i myślę że będzie chciała wykorzystać sytuację żeby zwyciężyć w Sydney.

Otrzymane punkty reputacji: +4
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Pironkova - Zahlavova-Strycowa 2 @ 1,66
Bet365

Bardzo fajny kurs oferują nam buki na ten zakład. Czeszka w solidnej formie, w tym sezonie porażka jedynie z Woźniacki, dziś pewna wygrana ze Stosur naprawdę napawa optymizmem. Pironkova na dobrą sprawę powinna już nie grać w tym turnieju, gra tutaj dalej dzięki poddaniu meczu przez Keys. Brak forehandu tutaj da się we znaki, bo to na tym poziomie, z taką rywalką naprawdę daje różnicę. Barbora nieźle serwuje, mocno przebija, ciekawy mecz się zapowiada, ale jednak różnica znaczna. Po takim kursie warto.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Pliskova Ka. - Suarez Navarro C. 1 (+1,5 seta) @ 1,34 Unibet ✅ 4-6 6-4 6-0
Pliskova Ka. - Suarez Navarro C. 1 @ 1,96 Betsafe
O grze Carli wspominałem przy okazji meczu z Makarovą. Nic w jej grze się nie zmieniło. Mecz z Rosjanką był bardzo szarpany. 1 set na korzyść Kaśki, 2 zdecydowanie wygrany przez Hiszpankę, 3 był bardzo wyrównany i mógł się skończyć wynikiem 6-4, ale w drugą stronę. Carla nie grała jakoś wybitnie. Makarova po 1 secie mocno spuściła z tonu i zaczęła bardzo dużo piłek psuć. Dopóki trafiała serwisem i z linii końcowej, to jej rywalka miała spore problemy.
Pliskova tak naprawdę dostała dar od losu, bo gra z Gibbs zamiast z Halep właśnie takowym była. Swoją rywalkę odprawiła 6-0 6-0, czyli popularnym rowerem. Amerykanka nie jest rywalką wymagającą, ale taki wynik może robić wrażenie. 1 serwis bardzo dobrze siedział, % wygranych punktów po nim też wysoki, po 2 returnie też bardzo dobrze, mnóstwo winnerów. Teraz czeka ją dużo trudniejsze zadanie. Tydzień temu w meczu z Allą Kudryavtsevą wyglądała naprawdę bardzo słabo i widać, że nie chciało jej się grać, bo przeszła kompletnie obok meczu. W tym meczu mam nadzieję, że zagra to, co najlepiej potrafi, czyli agresywny, szybki tenis. Jeśli podejdzie na poważnie do tego spotkania, to będzie dominować nad Hiszpanką. Jest okazja do jeszcze lepszego wejścia w uderzenie przed AO. Pytanie czy Karolina nie będzie tankować. Liczę, że nie i patrząc na poprzedni sezon będzie chciała zdobywać kolejne trofea, bo punktów w innych turniejach ma bardzo dużo do obrony.

Otrzymane punkty reputacji: +1
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

#9/2015​

8/10
WTA - Syndey
Angelique Kerber - Garbine Muguruza
Garbine Muguruza (1,72)bet365
Ten kurs to prezent od bukmacherów. Piszę to całkiem poważnie. Widziałem mecz Kerber z Darią i w zasadzie gdyby Daria miała więcej doświadczenia ograłaby Kerber w dwóch setach. Niestety psychika wciąż miękka. Zawodniczka szybko się podpala pomimo, iż posiada atuty do grania w pierwszej 30 rankingu WTA. Kerber grała cały mecz dno, a jej trener podpowiadał jej tylko aby utrzymywała swój serwis. Wcale mu się nie dziwie tej rady, ponieważ atakowanie serwisu Darii mijało się z celem. Dziewczyna serwowała niezłe bomby a i podczas wymian jeżeli piłka trafiała w kort nie było co zbierać. Na szczęście Kerber, Daria mase piłek wyrzucała w kosmos lub w auty. Sama Kerber zagrała strasznie. To prawda co mówili eksperci eurosportu rok temu podczas jednego z programów. - Kerber nie leży Australia. I to prawda. Ona się tutaj ewidentnie męczy. Nie wiem czy to kwestia klimatu, kortów, ale Kerber w Sydney wygląda jakby wróciła z maratonu i nie miała sił biegać. Do tego masa błędów serwisowych, brak dokładności. Nie widzę osobiście podczas Australian Open Niemki. Tutaj powinna odpaść z Muguruza. Dziewczyna nie pokonała przez przypadek Radwańskiej. To talent i przy jej grze Kerber wyleci z tego turnieju i to w dwóch setach. Według mnie warto tutaj iść w stronę młodej Muguruzy.​

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Camila Giorgi &amp; Kaia Kanepi

Camila Giorgi 2.37 bet365

Typ ryzykowny nie mowie nie ,bukmacherzy slusznie boja sie wystawic wyzsze kursy na zdolna i nieobliczalna mloda petarde z Wloch.Spodziewalem sie wyzszych kursow w okolicach 3.0.
Zdaje sobie sprawe ze Giorgi nie zagrala genialnego spotkania w rundzie drugiej ,ale widzialem jej spotkanie z Sanders i nie bylo az tak tragicznie jak niektorzy opisywali, owszem sporo bledow ale tez sporo fajnych winenrow,taki jest jej tenis i tego nie przeskoczy podziwiam te dziewczyne za odwage i ze zawsze gra konsekwentnie swoj tenis ,nie zamula ,nie placze na korcie , nie ma wiekszych problemow z psycha,nie obraza sie na caly swiat,nie gada do siebie tylko z duma pnie do przodu, probuje i przede wszystkim walczy!.Typ skierowany w wiekszej mierze przeciwko Kai Kanepi, ktora obserwuje od pewnego czasu i stwierdzam ze nie jest za ciekawie z jej forma juz od pewnego czasu,ma ogromne zastoje w meczach nie z gruszki ni z pietruszki przegrywa seriami gemy i sety,jej ostatni cwiercfinal w Brisbane z Ivanovic to byla taksanska maskra pila mechaniczna dziewczyny przescigaly sie, ktora popelni wiecej prostych bledow i ktora pierwsza utrzyma swoj serwis.Niedlugo juz za kilka dni rusza AO wysylam Estonke na kilka dni intensywnych treningow i naladowanie bateri przed obrona punktow w wielkim Szlemie nie ma co sie wyeksploatowywyac

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Gajdosova - Kvitova typ 1 kurs 5.77 Pinnacle ⛔ 6-4 3-6 4-6
Mecz niedługo więc kilka zdań o ryzykownym typie. Obie panie grały do tej pory tylko raz i wygrała Kvitova w dwóch setach. Jednak moim zdaniem warto popróbować zagrać. Gajdosova gra udanie do tej pory porażka z Ivanovic gdzie w pierwszym secie miała masę niewykorzystanych szans na przełamanie. W Sydney dwie wygrane nie z byle kim Petkovic i Cibulkova. Natomiast Kvitova olbrzymi potencjał dwa wygrane Wimbledony. Jednak poza tym straszna huśtawka formy. W Sydney ograła Peng , która ostatnio bardzo przeciętna. Moim zdaniem znając Kvitovą niespodzianka możliwa. Radzę zagrać wcale nie symbolicznie tylko średnią stawką bo kurs mega zawyżony.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Muguruza B. G. - Kerber A. 2 @ 2,08 Unibet ✅ 6-0 1-6 4-6
Dość często zgadzam się z użytkownikiem Tarki16. Podobnie jest i tym razem, bo podpisuje się pod tym co napisał wyżej. Co więcej, ja tu widzę Kerber jako faworytkę. Nie będę się rozpisywać, bo mecz niedługo się zacznie. Niemka 2 swoje mecze męczyła w 3 setach. O ile meczu z Tsurenko nie oglądałem, o tyle z Gavriłovą grała moim zdaniem dobrze. Daria nie pomagała jej, biegała do każdej piłki, walczyła, trafiała bardzo dużo piłek. Angelika nie potrafiła sobie po prostu poradzić w takiej sytuacji. Ale brawo dla Niej za ogromną wolę walki i za to, że nie poddawała się w kluczowych momentach. Spodziewałem się, że po meczu z Allą z zeszłego tygodnia nieco się podłamie. Myliłem się. Kerber to jedna z najlepszych zawodniczek grają w obronie. Nawet gdy zawodniczki grające ofensywnie starają się zepchnąć ją do gry defensywnej, ona radzi sobie wyśmienicie. Leworęczny FH, bardzo dobry BH, którym mija rywalki, gdy się broni, płaski serwis na wysokim procencie. Dodatkowo broni punktów za finał z zeszłego roku. Może nie jest to jakaś zawrotna liczba, ale znając jej charakter zrobi dużo, aby do tego finału dojść.
Garbine widać, że nie jest w pełni formy. Widać również, że oszczędza tą nogę i czuje dyskomfort. Z Errani 1 set świetny, w 2 strasznie się zadławiła przy 5-1. Z Radwańską też nic wielkiego nie zagrała, bo serwis średnio siedział. To raczej Polka pomagała jej i chciała tankować przed AO, bo przecież broni 1/2 finału, a w Sydney to marna 250. Muguruza rok temu w Melbourne doszła do 1/16 finału, więc chyba nie trzeba mówić ile to znaczy w porównaniu do turnieju w Sydney. Pograła, weszła w rytm meczowy, to może warto odpocząć i nie nadwyrężać nogi?
Rok temu w Stanford górą była Kerber, wygrywając 2-0. Dzisiaj może być trochę trudniej, ale wierzę, że to Niemka pokaże pazur i da odpocząć swojej rywalce przed Wielkim Szlemem.

Otrzymane punkty reputacji: +43
type-man 458

type-man

Użytkownik
Muguruza B. G. - Kerber A. 1 @1,80 bet365 ⛔ 6:0, 1:6, 4:6 ehh ten tenis kobiecy
Absolutnie się nie zgadzam z kolegą powyżej. Z Gavrilovą zagrała dobrze?? Chyba widzieliśmy 2 różne spotkania. O ile 3 set w jej wykonaniu wyglądał przyzwoicie o tyle dwa wczesniejsze to porażka na całej linii. Serwis Kerber w tym spotkaniu był dla niej przeszkodą a nie atutem. Ociężała, jakby od niechcenia podchodziła do serwisu, jakby chciała aby spotkanie się jak najszybciej skończyło. Bez życia wogóle. A Gavrilova zagrała jak na swoje możliwości, gdzie gdyby Kerber była w formie to skonczyla by to spotkanie w 2 setach powiedzmy 6:3, 6:2. Dywagacje o odpoczynku w stone Muguruzy są mylące gdyż to samo można powiedzieć o Kerber. Gavrilova waliła w siate piłki które miała metr od siatki, i to nie jedną nie dwie a poprostu seriami. Spotkanie wymęczone przez Kerber. Uważam, że jeśli Muguruza przyciśnie od początku to resztki ochoty do gry Niemce odbierze. Mój pierwszy typ w tym roku jak również pierwszy zakład więc mam nadzieje ze dobrze się zacznie;-))
Zobaczymy, jesli Kerber podejdzie do tego spotkania tak jak podeszła do spotkania z Gavrilovą to spotkanie skonczy się w 2 szybkich setach w stronę Muguruzy. NIe lubię grać przeciwko Tarkiemu16 ale uważam, że co do tego psotkania nie miał racji...

dx2 278,3K

dx2

Użytkownik
Brengle-Kat.Kozlova 1 @1.42
Podrtzymuje ten typ, chcoiaz kurs juz spadl w porownaniu do tego co mozna bylo zlapac wczoraj.

Obydwie dziewczyny pozytywnie sie prezentuja. Ale Brengle naprawde gra wiecej niz dobrze. Nie ma dziewczyna jakis wysokowych wynikow w glowym tourze, a to bardzoz dolna juniorka byla i chyba diopiero teraz cos zaskoczylo. Dzis dramta na korcie z Mona Barthel, a sadze ze Niemka jako ekstriumfatorka tego turnieju tez chcial postawic wszystko na jedna karte w Hobart, tyle ze nie wyszlo. Brengle moim zdaniem sie nie nagrala w Brisbane, forma jest, wiec uwazam ze ona bedzie chciec pograc jeszcze by bardziej zaistniec w tym cyklu WTA. Amerykanka zyskala jeszcze dzien odpoczynku, nie bedzie kalkulacji, a Brengle wydaje sie grac lepiej.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Pliskova - Kerber ✅
1 @ 2,38

Unibet

Jak dla mnie Czaszka jest lekka faworytka tego spotkania. Zaczęła sezon bardzo dobrze, w ogóle jest ona jedna z moich ulubionych zawodniczek w turze, wielokrotnie dala mi zarobić i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Angelika tu w Sydney trzy spotkania i trzy razy po trzy sety. Dobra opcja tez jest jakiś over w tym meczu.
Powodzenia

jeszcze tylko finał ????

Dodatkowo gram na zwycięstwo Pliskovej w całym turnieju @7 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +29
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom