>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Sydney, Hobart 11.01-16.01.2015

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

#4/2015​

7/10

WTA - Hobart
Silvia Soler-Espinosa - Taylor Townsend
Taylor Townsend (1,61)⛔ Bet365

Majestro ukradł mi typ i rano będzie się cieszył, że mu weszło. A tak serio to podzielam zdanie Majestro do to typu. Amerykanka pomimo swoich gabarytów które wbrew pozorom nie przeszkadzają jej w poruszaniu się po korcie, jest totalną armatą, haubnicą. Sam Napoleon nie pogardziłby taką armatą w czasie walk. A tak znowu na poważnie to atrybut serwisowy Amerykanki jest tutaj rzeczywiście kluczem. Hiszpanka to przebijak do tego nie dysponuje specjalnym serwisem tak więc Amerykanka będzie mogła się dodatkowo wykazać silnym returnem. (oby skutecznym). Jeżeli return nie będzie za często wchodził, jestem pewien że nadrobi wspomnianym serwisem. Daleko w tym turnieju raczej nie zajdzie ale na tym etapie rywalka jest do łyknięcia a kursy rzeczywiście za wysokie i należy spróbować. Hiszpanka czuje się lepiej na mączce. Gdyby dziewczyny spotkały się na cegle na pewno inaczej byśmy rozmawiali. Tutaj sprawa jest prosta. Łup Łup i do do widzenia. Hiszpanka z pewnością będzie dużo biegać, co jest jej atrybutem. Jeżeli będzie regularnie przebijać piłki Amerykanki może zyskać przewagę. Problem polega jednak na tym że Hiszpanka do większości piłek na tym korcie nie zdąży dobiec. Pytanie jest jaka będzie w tym meczu regularność Amerykanki. Jeżeli salwy pocisków będą trafiać w kort jestem spokojny o wynik. 2:0 jednak bym nie ryzykował. Kurs 1,61 też smakuje dobrze.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
gooster 343

gooster

Użytkownik
Bencic vs Gavrilova 2 @ 2.62 Bet365 ✅ 3:6 0:6 Piękny mecz Gavrilovej. Bencic kompletnie rozbita. !

Coś mi sie przewidziało ze Bencic grała już w tym sezonie dlatego poprzednia analiza nie miała żadnej wartości. Forma Bencic w takim razie to jedna wielka niewiadoma, ale na przeciwko niej staje Gavrilova która zanotowała świetny turniej w Brisbane gromiąc swoje przeciwniczki i podejmując walkę z Kerber więc na pewno też jest w stanie powalczyć z Bencic która nie dorównuje klasą Kerber a kurs zachęca do gry. Jak dla mnie Value.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Hobart

Kurumi Nara vs Klara Koukalova 1 @ 1.53 Bet365 ✅ 2-1

Japonka w ostatnim czasie zrobiła ogromny postęp. Bardzo udany poprzedni sezon i spory awans w rankingu. Nara nie ma jakiś super warunków fizycznych, wręcz ma słabe, ale jest bardzo niewygodną przeciwniczką. Jej atuty to regularne przebijanie, bardzo dobra praca na linii końcowej, świetna defensywa i znakomite poruszanie się po korcie. Ten sezon także rozpoczęty udanie, bo pewnie pokonała Bertens, aby przegrać z Venus Williams. Natomiast Czeszka Koukalova ma potężnego doła. Oprócz tego, że coraz częściej nękają ją kontuzje to także w jej życiu prywatnym nie układa się najlepiej. Widać, że Klara nie jest w 100% skupiona na tenisie, a wtedy o dobre wyniki ciężko. W grze Czeszki pojawia się zbyt wiele słabych momentów, dużo niewymuszonych błędów i generalnie nie wygląda to zbyt pozytywnie. Koukalova od zawsze ma problem z przeciwniczkami, które sporo przerzucą na druga stronę. Brakuje jej cierpliwości w wymianach, a ona na pewno będzie potrzebna w spotkaniu z Japonką. W poprzednim sezonie obie zmierzyły się ze sobą na korcie ziemnym. Wtedy 2-1 wygrała Nara. Teraz też stawiam na jej dosyć pewne zwycięstwo, gdyż ona dalej utrzymuje solidny poziom, może nawet jeszcze podskoczyć w rankingu, a rywalka na razie w bardzo słabej formie i bez większych szans na zmianę.

Otrzymane punkty reputacji: +10
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Turnieje w 1 tygodniu przyniosły mi spory plus, ale mam nadzieję, że i tym, którzy z tych typów korzystali. Podliczając typy wyszła skuteczność ✅ 24/28, czyli ok. 85%. Niezły wynik, patrząc na to, że to jednak WTA i początek sezonu. Od razu mówię, że te 2 turnieje przed AO będą raczej dziwne. Rok temu np. w 1 rundzie poległa Halep z Keys i ten mecz był bardzo dziwny, jak pamiętam. Tutaj mogą być podobne rezultaty, więc ze stawkami raczej ostrożnie.
Safarova L. - Stosur S. 1 @ 1,53 Betsafe ⛔ 6-7 7-5 3-6 kompletnie bez głowy, serwis dno...
Pojedynek dwóch zawodniczek, o ofensywnym stylu. Obie grały w turniejach, odbywających się w 1 tygodniu, jednak z zupełnie innym skutkiem. Ci, co oglądali mecz Stosur z Lepchenko z pewnością łapali się za głowę, gdy zawodniczka na którą postawili przerżnęła wygrany mecz. Trudno to sobie wyobrazić, aby taka zawodniczka złapała taką kontuzję mózgu. Oczywiście Varvara dołożyła sporą cegiełkę do tego zwycięstwa, bo od momentu wyrównania w 2 secie grała bardzo dobrze, a na dobrą sprawę liczyłem, że wyeliminuje z 1/2 finału Ivanovic. Problemem Sam jest chyba gra przed własną publicznością. Ostatnie kilka lat w turniejach przed AO oraz samym szlemem nie grała nic specjalnego. Ok, rok temu w Hobart doszła do 1/2 finału, ale tylko dlatego, że była rozstawiona z 1 i po drodze miała bardzo słabe rywalki. W Melbourne też nigdy nie odniosła spektakularnego sukcesu. W dużej mierze jej gra opiera się na serwisie i BH, ale średnio to funkcjonowało w ostatnim meczu z Amerykanką.
Safarova w Perth zaprezentowała się z bardzo dobrej formy. Gładko ograła Bouchard, Pennette oraz była o krok od wygrania z Sereną. Williams w meczu z Nią zagrała całkiem nieźle, patrząc na przekrój całego turnieju. Gra Lucie mogła się podobać. Lewa ręka chodziła bardzo dobrze, mnóstwo winnerów, crossowych zagrań z FH i BH, świetne poruszanie się po korcie, a także serwis na przyzwoitym poziomie. Czeszka nie jest zawodniczką planem B. Idzie na pełnej parze, atakując ciągle swoją rywalkę. Rok temu osiągnęła tutaj 1/4 finału, gdzie poległa z Kvitovą, więc przydałoby się zapunktować, z racji braku punktów za Puchar Hopmana.
Mecz powinien stać na dobry poziomie. Obie panie nie oszczędzają się i grają często na pełnym ryzyku. To Czeszka jednak wydaje się być w zdecydowanie wyższej formie. Za jej zwycięstwem przemawia także bilans meczy bezpośrednich, który wynosi aż 9-2! Widać, że Australijka zupełnie nie radzi sobie z lewą ręką Lucie i w nocy może być podobnie.
Poniżej trochę humorystyczne podejście ???? :
https://www.youtube.com/watch?v=eVV8nivGECo

Puig M. - Kanepi K. 2 @ 1,38 Betsafe ✅ 4-6 1-6
Widziałem urywkami mecz Puig z Erakovic. 1 set to był dramat, bo ledwo co trafiała serwisem, a błędy popełniała masowo. 2 set to jej dominacja, bo w końcu zaczął działać BH i serwis. 3 seta niestety nie dowiozła, bo w kluczowych momentach zamiast winnera, popełniała beznadziejne błędy, które wykorzystała Marina. Monica to zawodniczka wciąż bardzo młoda i nie potrafiąca ustabilizować formy. W tamtym sezonie wygrała turniej w Strasbourgu i to by było na tyle z dobrych rezultatów. Predyspozycje do gry na szybkich nawierzchniach z pewnością ma, jej gra szczególnie z backhandu może się podobać. Wtatennis określał ją jako rising star i z pewnością do tych młodych i gniewnych należy.
Kanepi w Brisbane z początku się bałem. W meczu z Petkovic pokazała pazury i odwróciła losy meczu. Najbardziej mi szkoda, że nie wygrała 6-0 w 1 secie z Ivanovic. Zakończyła go po wielkich mękach. Grała falami, nie potrafiła wykorzystać szans, które notorycznie dawała jej Serbka. Jestem pewien, że gdyby miała w końcu trenera, to poukładałby jej co nie co. Może wtedy zbliżyłaby się do swojego poziomu, gdy była na 15 miejscu w rankingu.
Kaia jest w niezłej formie i powinna tutaj te 1-2 rundy przejść, aby na turniej w Melbourne być dobrze przygotowaną. Rywalka w raczej słabej formie i swoją siłą powinna dominować w wymianach, a swoje podania utrzymywać spokojnie.
Soler-Espinosa S. - Brengle M. 2 @ 1,52 Expekt ✅ 4-6 3-6
Hiszpanka wczoraj odprawiła bez problemu faworyzowaną Townsend. Amerykanka najwyraźniej nie potrafiła się wstrzelić. Jak serwis jej nie siedzi, a z forehandu wyrzuca wszystko jak leci, to ciężko cokolwiek wygrać. Taylor nie ma niestety innych atutów. Tyle dobrze, że jak na swoją wagę porusza się jeszcze w miarę żwawo. To jednak jest za mało na zawodniczki, które przebijają, aż zdobędą punkty. Taka właśnie jest Silvia. Jej warunki nie pozwalają na nic innego, jak na regularną grę z baseline&#39;u oraz grę przy siatce. Stara się mieszać serwisami na ciało, z kick&#39;iem czy wyrzucającymi. Na taką haubnicę, co potrafi tylko strzelać taka gra wystarcza. Na Brengle nie zrobi to zbytniego wrażenia. Ona również nie posiada wybitnych warunków fizycznych. W meczu z Kanepi trzymała się na powierzchni głównie z powodu swojej regularności w uderzeniach. Miesza uderzeniami crossowymi, zwalniającymi tempo gry slajsami czy skrótami. Na początku sezonu wydaje się być w niezłej formie, bo na luzie przeszła kwalifikację i odpadła dopiero z wyżej wymienioną Estonką.
Mecz powinien być w miarę wyrównany, ale to Amerykanka jest w lepszej formie. Dodać muszę, że Soler-Espinosa ma zapewnione miejsce w głównej drabince, bo wycofała się z niej Lepchenko, a Hiszpanka rozstawiona jest z numerem 1, więc automatycznie wskakuje w jej miejsce w wypadku przegranej z Madison.

Otrzymane punkty reputacji: +37
D 706

don1

Użytkownik
Hercog P.-Babos T.

To wkraczamy w decydującą fazę kwalifikacji na kortach twardych w Sydney.Kursy wystawiane przez buki bardzo równe. Dla mnie jednak faworytką jest Babos. Przemawia za tym głównie to,że czuję się lepiej na kortach twardych niż rywalka,która preferuję głównie mączkę.Wyniki Hercog należy docenić,lecz jak się dłużę patrzę na rywalki z jakimi wygrywała to w Shenzhen ze slajs woman Niculescu i porażka z Zheng natomiast tutaj już w Australii zwycięstwa ze słabą Moore oraz z Siniakovą,która ma problemy z zawodniczkami grającymi bardzo ofensywnie. Te rywalki,które pokonała Hercog nie miały takiej siły ognia jaką ma Babos i w tym upatruję głównie szanse Węgierki. Która do tej pory spisuje się bez zarzutów. Ograła zarówno Wickmayer oraz Erakovic czyli miała trudniejszą drogę do rundy finałowej kwalifikacji. Hercog co prawda ma bardzo dobry serwis.Lecz sądzę że w tym spotkaniu zaprocentuję umiejętność u Babos GRY NA hardzie i to ją zobaczymy w turnieju w głównym.

Babos T.@1,95 WilliamHill

Wynik: 6-3 6-7 2-6⛔ Szkoda szans w drugim secie. Początek trzeciego seta zaważył 40-0 prowadziła i została złamana :-(

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Nara - Koukalova 1 @ 1,53✅
Bet365

Myślę, że to z jeden ciekawszych betów dzisiejszej nocy. Karumi Nara wydaje się być w swojej optymalnej dyspozycji, choć niewiele rozegrała meczów. Nie mniej bardzo dobra, a przede wszystkim pewna gra z Kiki Bertens. Tam pewna wygrana, serwis na poziomie jak na te warunki, dobra gra z głębi korty i przy tym jest bardzo regularna, co będzie idealną bronią na Czeszkę, która jest cieniem samej siebie z przed 2/3 sezonów. W pierwszym tygodniu mecz ze Schmiedlova, porażka 1-2, a charakterystyka tenisistki podobna do Nary, więc to powinno wystarczyć bez fajerwerków, gdyż Klara ma naprawdę duże przestoje w grze i trwają wieki. Moim zdaniem warto.

Rodina - Tsurenko 2 @ 2,10✅
Bet365

Trochę się zdziwiłem widząc ten kurs, były równo i taki wzrost. Nie wiem dlaczego, no bo kim jest Rodina? W pierwszym tygodniu porażka ze średnią Falconi, tutaj wygrana z dwoma emerytkami Schiavone i Date Krumm, które nie są w formie. Inna sytuacja z Ukrainką, która jest w formie i przegrała tylko z bardzo dobrą Brengle. Wczoraj wygrana z groźną rywalką, jaką jest Voegele, gdzie kursy był znacznie niższe. Jeśli nic nie dolega Tsurenko to maksymalnie wystawiłbym tu kurs 1,66. Spore value i jak dla mnie opłacalne.

Otrzymane punkty reputacji: +39
gooster 343

gooster

Użytkownik
Giorgi Vs Sanders 2 @6.0 Bet365 ⛔ 5:7 6:1 7:6 (8:6) Niewiele zabrakło sensacja była tuż tuż.

Oczywiście Giorgi jest tutaj faworytką to nie ma wątpliwości, ale kurs przesadzony. Giorgi na hardzie nie jest jakąś wybitną zawodniczką i w ma to do siebie, że często lubi przegrać mecz ze znacznie niżej notowaną zawodniczką. W dodatku to będzie jej pierwszy mecz w tym sezonie także różnie może się wszystko potoczyć. W Australii nigdy jej specjalnie nie szło a będzie grała z Sanders która ma za sobą całą widownie więc wsparcie kibiców w tym meczu może się okazać kluczowe. Do tego umiejętności Sanders są wystarczające by pokonać Giorgi. Rok temu Sanders własnie tutaj w Hobart sprawiła niespodziankę odprawiając Shuai Peng dlaczego by nie zrobić tego samego z Giorgi? Spore Value

Larsson Vs Saisai Zheng 2 @ 2.25 Bet365 3:6 1:0 Krecz = zwrot. Szkoda, że Saisai złapała kontuzje bo mecz zmierzał we właściwym kierunku.

Trochę kurs urósł na Saisai co mnie bardzo cieszy. Po pierwsze Larsson jest słaba na nawierzchni typu hard ona woli grać na clay zupełnie inaczej niż Zheng która uwielbia Hard i prawie jej wszystkie mecze odbyły się na tej nawierzchni. Johanna gładko przebrnęła przez kwalifikacje bijąc wszystkie przeciwniczki 2:0, ale na jej drodze staje zawodniczka która będzie walczyć o każdą piłke do tego umiejętności Zheng cały czas rosną w górę i nie ma mowy o odpuszczaniu meczów. Rozegrała się trochę w Shenzen gdzie odpadła dopiero z Halep. Jak dla mnie ogromne Value

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Sydney (Australia), twarda

Muguruza B. G. (Esp) - Errani S. (Ita)
Typ. Errani 2.79 Pinnacle Sports⛔

Na pewno niektórzy się zdziwią, czemu w tym przypadku stawiam na Włoszkę, która w poprzednim sezonie grała poniżej oczekiwań i na poczatku roku zaliczyła falstart przegrywając z niżej notowaną Hantuchovą, i to w dwóch gładkich setach. Otóż za tym typem przemawia kilka argumentów. Po pierwsze w Sydney Errani nie będzie grała w deblu, bo Roberta Vinci postanowiła udać się do Hobart, co myślę, że dobrze zrobi obydwu dziewczynom, bo jeśli Włoszki grają w jednym turnieju, to zwykle zawalają grę singlową, skupiając się na dobrej grze w deblu. Teraz dobre posunięcie, Panie mogą skupić się tylko i wyłącznie na pojedynkach singlowych, więc bardzo duża szansa, że nie skończą udziału już na pierwszej rundzie, i na pewno będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony, a juz wiele razy widzieliśmy, że taka rozłąka, tylko wychodziła Włoszką na dobre. Mimo słabych występów w tamtym sezonie, Errani miewała przebłyski, przede wszystkim na clayu, ale i na hardzie zaliczała dobre wystepy, m.in. w US Open. Hiszpanka będzie na pewno groźna, ale jej dyspozycja jest pod dużym znakiem zapytania, bo w Brisbane kreczowała, nie wychodząc nawet na kort, z powodu podobno poważnej kontuzji kostki, więc nie wiadomo do końca czy jest już w pełni zdrowia. Pomimo tego, będzie to jej pierwszy mecz od dosyć dawna, wiadomo nie od dziś, że jest to zawodniczka nieregularna, która miewa znakomite spotkania, po czym przychodzi mecz, gdzie pojawia się masa niewymuszonych błędów. Errani swoim stylem, przebijaniem będzie zmuszała rywalkę do ataku, wiele piłek będzie wracało i będą pojawiały się te błędy. W dwóch dotychczasowych spotkaniach, bilans 1:1 i były to wyrównane spotkania, które kończyły się po 3 setach. Myślę, że podobnie moze być i tym razem, mimo słabych wyników w tamtym roku, nie ma co skreślać tutaj Włoszki, która wielokrotnie pokazywała, że potrafi walczycz najlepszymi. Po takim kursie na pewno warto spróbować, bo tak jak mówiłem, dyspozycja Muguruzy pod duzym znakiem zapytania, a mierzy się mimo wszystko z zawodniczką z czołowej 15 WTA.
Stawka oczywiście umiarkowana, jest to turniej przed AO, gdzie wiele faworytek potraktuje te zawody jako przetarcie przed Wielkim Szlemem, wiec niespodzianki na pewno będą się z biegiem czasu pojawiały. Dlatego dobrze wygląda tutaj Cornet 3.05 Pinnacle , która potrafiła juz ograc Agnieszkę w Perth, więc czemu i nie tym razem.

jozzy22 700K

jozzy22

Użytkownik
jest to turniej przed AO wiec niespodzianki na pewno będą się z biegiem czasu pojawiały.
Spodobało mi się to zdanie więc zacząłem szukać.
Szukam i szukam i.... zdaję się,że znalazłem
I runda Sydney
Zahlavova-Strycova B. - Wożniacki C.
Typ: 1 Kurs: 3.10 (STS)
Dobra,a teraz konkrety:
Dunka ma za sobą ciężki turniej w którym dotarła aż do finału zresztą przegranego.W tymże właśnie turnieju na swojej drodze spotkała swoją rywalke która nie sprzedała tanio skóry.Dość powiedzieć,że na pewno mocno dała się we znaki wygrywając z Karoliną pierwszego seta.Ostatecznie mecz przegrała ale teraz przychodzi idealny moment do wzięcia rewanżu.Skoro udało się wygrać seta to dlaczego miałoby się nie udać wygrać całego spotkania?!
Ja w to wchodzę i stawiam na Barbore!!

Wynik: 6:4 1:1 KRECZ

Ech,a było tak blisko ale typ był jak najbardziej trafny :cool: gdyby tylko Karolina dograła do końca!!

Otrzymane punkty reputacji: +1
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Soler-Espinosa S. - Diyas Z. 2 @ 1,35 Unibet ✅ 3-6 4-6
O Hiszpance pisałem już przy okazji wczorajszego meczu z Brengle. Zgodnie z przewidywaniami odpuściła ten mecz i przegrała 2-0. Silvia nie miała szczęścia, bo trafia na dobrą zawodniczkę, będącą w przyzwoitej formie przed AO. Diyas w Shenzen pokazała się z niezłej strony, dochodząc do 1/4 finału, gdzie przegrała z Saisai Zheng. Chinka z pewnością jest niewygodną zawodniczką, która stara się grać cały czas forehandowym topspinem. Kazaszka w tym meczu długo przeważała, ale nie wykorzystała swojego serwisu w 2 secie, aby wygrać 7-5. Taki obrót sprawy spowodował przegranie TB, a potem wszystko się już posypało. Zarina z pewnością musi popracować nad strefą mentalną, bo na ten moment nie brakuje jej umiejętności czysto sportowych.
Silvia jak już pisałem, to typowa przebijaczka. Serwisem nie zrobi krzywdy swojej rywalce, a raczej powinna martwić się o % trafienia, bo ~50% to bardzo słabo, zważywszy na jego siłę. Diyas ma bardzo dobrą drabinkę i w tym turnieju może spokojnie dojść do 1/2 finału, a nawet finału. Byłoby to dobrze przetarcie przed AO, gdzie powinna być rozstawiona. To powinno dać jej możliwość zdobycia punktów i kolejny awans w rankingu.
Svitolina E. - Makarova E. 2 (+1,5 seta) @ 1,40 Betsafe ✅ 6-7 2-6
Svitolina zrobiła bardzo dobry rezultat w Brisbane. Trzeba zauważyć, że z Kerber wygrała głównie przez kontuzję mózgu Niemki. Andżie po przegraniu 2 seta, gdzie miała swój serwis i prowadziła 3-0, miała dosłownie łzy w oczach i to był znak, że nie wygra tego meczu. Miejsce w szeregu Ukrainki pokazała jej Sharapova, z którą po prostu nie istniała. Ciągłym przebijaniem piłek i takim sobie serwisem, na dodatek, który miał słaby % trafienia, nie będzie wygrywać meczy z zawodniczkami, które mają siłę w łapach. Taką właśnie zawodniczką jest Makarova. Rosjanka miała wyśmienity poprzedni sezon. Ćwierćfinał Wimbledonu, półfinał US Open, wygrany turniej w Pattaya i kilka innych dobrych rezultatów dało jej na koniec 10 miejsce w rankingu. Kaśka to zawodniczka grająca z bardzo dużą siłą. Serwis, forehand ze sporą rotacją, backhand crossowy czy wzdłuż linii to jej największe atuty. Razem z Vesniną tworzy jedną z topowych par deblowych, więc o grę przy siatce też można być spokojnym.
Rosjanka nie grała w 1 tygodniu, więc może dłużej wchodzić w mecz. Z pewnością przyda jej się kilka meczy przed turniejem w Melbourne. To powinno pozwolić jej złapać pewność siebie i dobre czucie na korcie. Svitolina po zdobyciu sporej liczby za 1/2 finału w Brisbane powinna trochę spuścić z tonu i przygotować się lepiej na Wielkiego Szlema.
Lisicki S. - Suarez Navarro C. 1 @ 2,01 Betsafe ⛔ 3-6 6-3 6-7 6-5 i serwis to jednak dla Niemki za mało...
Typ ryzykowny, głównie na przełamanie Niemki. Sabine w meczu z Shvedovą po 6-0 w 1 secie spuściła z tonu i ostatecznie przegrała to spotkanie. W kluczowych momentach zabrakło skupienia i lepszego serwisu. To właśnie podanie stanowi największy atut w grze Lisicki. W końcu to do niej należy rekord prędkości serwisu tenisowego. Jeśli ten element działa należycie, to gra się jej z pewnością łatwiej, bo pozwala jej to łatwo wygrywać punkty bezpośrednio po serwisie lub po 1-2 returnie. Backhand nie jest jej mocną stroną, bo z tego uderzenia robi najwięcej niewymuszonych błędów. Lepiej jej idzie po bardzo silnych uderzeniach z forehandu. Ostatnio zdobyła tytuł w grze deblowej w parze z Hingis. Obie panie nie straciły nawet seta, a Lisicki grała z dużą lekkością. Oby przeniosła to na grę singlową, bo zwycięstwo z Carlą z pewnością da jej sporo pewności siebie. Hiszpanka z zawodniczkami grającymi siłowo radzi sobie średnio. Pokazał to mecz z Sharapovą, gdzie nie radziła sobie z jej siłą. Podobnie może być w Sydney. Pytanie tylko czy Sabine dobrze wejdzie w mecz i czy będzie trzymać swoje podanie i czy wytrzyma psychicznie. Jeśli tak, to zwycięstwo jest w zasięgu ręki.
Zahlavova-Strycova B. - Wozniacki C. 1 (+4,5 gema) @ 1,93 Unibet 6-4 1-1 krecz
Obie panie spotkały się już w Brisbane, gdzie Wozniacki wygrała w 3 setach. Z pewnością nie było to dla Niej łatwe spotkanie. W 1 secie grała bardzo słabo. W 2 secie Czeszka miała przewagę przełamania na początku, ale niestety ją oddała. W 3 secie Dunka dalej nie grała jakoś wybitnie, ale dowiozła do końca mecz. Caro nie radziła sobie z dobrze serwującą Barborą. Kompletnie nie miała pomysłu na jej umiejętną grę pod siatką, spod której zdobywała mnóstwo punktów. Wozniacki bardzo często spychana była do głębokiej defensywy, czyli tam gdzie teoretycznie powinna sobie radzić najlepiej. Jednak to nie był jej mecz i było to widać. Czeszce zabrakło chłodnej głowy, aby ograć Dunkę. W Sydney może jej się zrewanżować za tamtą porażkę. Tym bardziej, że Wozniacki po 3 setowym finale raczej nie powinna forsować tempa. Przeważnie po finale w jednym tygodniu, w kolejnym odpada się 1-2 rundzie. Taka zasada nabiera mocy przy okazji zbliżającego się wielkimi krokami Australian Open. Nie liczę na łatwe zwycięstwo Caroliny i chętnie zobaczyłbym jej porażkę. Zahlavova-Strycova powinna powalczyć i ten handicap utrzymać w zaciętym pojedynku.

Otrzymane punkty reputacji: +26
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Tsurenko - Kerber(-1,5s) 2 @ 1,58⛔
Unibet

Tutaj jak dla mnie bardzo dobry kurs i warto zagrać. Wiadomo, ze Kerber to najwyższa półka, co prawda porażka w Auckland ze Svitoliną, ale to dopiero początek, a poza tym Svitolina jest bardzo groźna. Wcześniej jednak pewne wygrane z Garcią i Gavrilova,. Wiemy jak gra Kerber, mocny serwis, silne uderzenia i na słabo serwującą Ukrainkę powinno starczyć. Lesia po trzech meczach w kwalach ma prawo być zmęczona, dziś nad ranem ciężki bój i jak widziałem 40% wygranych po pierwszym serwisie to tylko czekałem na kogo wpadnie. Wpadła chyba najgorzej jak mogła, nie widzę jej w tym meczu i Niemka powinna spokojnie wygrać w dwóch setach.

Muguruza - Errani over 19,5g @ 1,65⛔
Unibet

Faworytką w tym meczu Muguruzą z racji tego, iż dla Errani hard jest złem koniecznym i jej tenis na tej nawierzchni nie jest skuteczny. Muguruza też jakoś na hardzie nie zachwyca, ale od Włoszki jest lepsza. Normalnie grałbym Hiszpankę, ale w ostatnim turnieju miała jakieś kłopoty ze zdrowiem i się wycofała z turnieju. Poza tym Errani nie wystapi tutaj w deblu i może się w spokoju skupić na singlu, co moim zdaniem jej pomoże. Mecz zapowiada się równo i moim zdaniem warto wejść w over, do tej pory H2H 1-1 i oba mecze zakończyły się w 3 setach. Moim zdaniem warto.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Agnieszka Radwańska - Alize Cornet ✅
Typ: Agnieszka Radwańska -3,5 gemów; @1,80
Bet365

Radwańska jest po Pucharze Hopmana. Można by pomyśleć, że sobie lekko odpuści ten mecz, także w obliczu AO. Jednak: po pierwsze, Cornet też grała w Pucharze Hopmana; po drugie - one tam rozegrały mecz między sobą, który wygrała Francuzka. Myślę, iż Polka nie przegra dwóch meczów pod rząd w ciągu kilku dni z tenisistką od siebie teoretycznie gorszą. Obieram tutaj nawet handicap gemowy -3,5. Dlaczego tak? Obie są po Hopmanie i myślę, że ta, która przegra 1. seta, to już zluzuje w drugim, więc jeśli Polka ma wygrać, to ostatecznie pokryje ten handicap. Gdyby podczas Pucharu Hopmana Aga wygrała z Cornet, to bym nie wchodził w ten typ, a tak myślę, iż chęć rewanżu będzie spora. Typuję zatem wygraną Radwańskiej z handicapen gemowym -3,5.

Otrzymane punkty reputacji: +23
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Hobart
Heather Watson vs Magdalena Rybarikova 1 @ 1.80 Bet365
✅ 2-0
Na papierze mecz ciężki do typowania. Zawodniczki o podobnych możliwościach i równie zbliżonym stylu gry. Obie grają agresywny tenis. Niezły serwis, jak najczęstsze szukanie forhendu. Płasko, mocno i do przodu. Gdy forma wysoka to spokojnie mogą zagrozić nawet najlepszym na świecie. Obecnie jednak dyspozycja Brytyjki jak i Słowaczki odbiega od optymalnej. Watson ma za sobą start w Pucharze Hopmana. Porażki z Agą i Cornet wstydu nie przynoszą, a zwycięstwo z Australijką Dellacqua tylko potwierdza, że dalej w grze młodej Brytyjki tkwi ogromny potencjał, ale na razie nie jest w stanie go wydobyć. Co najważniejsze jest ona zdrowa i gotowa do kolejnych startów. Nieco inaczej sytuacja ma się po stronie Rybarikovej. Ta dziewczyna ma spory problem z lewym biodrem. Ten uraz dokucza jej od dłuższego czasu i pod koniec zeszłego sezonu, aż trzy razy z tego powodu musiała poddać spotkanie. Cykl przygotowawczy do obecnego sezonu także rozpoczęła nieco później niż zwykle. Rozpoczęcie także słabe. Oczywiście porażka ze Svitoliną mogła się przydarzyć, ale gorsze jest to, że w tamtym spotkaniu nie miała po prostu nic do powiedzenia. Mam wrażenie, że te wszystkie problemy negatywnie odbiły się na formie Magdy i potrzeba jej trochę czasu, aby mogła wrócić do normalnej dyspozycji. Dzisiaj na pewno będzie sporo biegać, bo za wiele rzeczy można Watson krytykować, ale akurat woli walki jej nie brakuje. Jeżeli tylko utrzyma w miarę solidny poziom, ograniczy własne błędy to spokojnie ten mecz powinna wygrać, bo po rywalce nie spodziewam się zbyt wielkich fajerwerków, gdyż na ten moment ma braki treningowe, brakuje jej gry i pewnego poziomu na razie nie jest w stanie przeskoczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +22
gooster 343

gooster

Użytkownik
Brengle vs Barthel 2 @ 3.25 Bet365 6:7 7:5 7:6 ???? ⛔ To co zrobiła Barthel w sumie to nawet nie wiem jak to nazwać. Kto oglądał ten sam sobie może określić tą zawodniczkę.
Ja tu czegoś nie rozumiem skad taki kurs na Barthel? Rzeczywiście może w pierwszym spotkaniu z Konjuh nie było polotu i dostała manto, ale był to jej pierwszy mecz w sezonie więc taki pojedynek ma swoje prawa w dodatku Barthel zawsze lubiła grać tutaj w Sydney i notowała całkiem przyjemne wyniki. Dnia dzisiejszego powinna się przełamać. Po drugiej stronie Brengle rówieśniczka Barthel. Bardzo groźna zawodniczka potrafi czasem zaskoczyć jak na razie pewne zwycięstwa 2:0 z każdą przeciwniczką,ale były to grajki z dolnej półki ostatnia z nich to silvia soler-espinosa która ma swoje najlepsze lata gry już za sobą i jest swoim cieniem. Teraz Brengle czeka prawdziwe wyzwanie i myślę że w końcu polegnie. Kurs przesadzony.

M 676

mmichael83

Użytkownik
[B]Radwańska- Muguruza Blanco 2

3,1 bwin
[/b] ✅✅✅ 6:3,6:7,2:6

Trochę zaryzykuję w stronę hiszpanki, Aga osiągneła to co zamierzała,wygrała Hompan Cup,wygrała z Sereną,skopała tyłek Cornet za porażke w Perth i teraz już raczej mysli o drodze po pierwszy wielkoszlmowy tytuł,ponadto hiszpanka zrobiła duzy progres od ich ostatniego meczu w AO 2014, jest juz 20 i na pewno na tym nie poprzestanie, ma bardzo mocne uderzenia,typ zawodniczki z ktorymi Aga srednio zobie radzi jesli wchodza juz na wyzszy poziom.

Halep- Pliskova 2

3,8 bwin
ZWROT-rumunka sie wycofała

Drugie spotkanie w które zainwestowałem to spotkanie rumunki z czeszką, AO tuz tuz i na pewno rumunka jest jedna z faworytek,nie ulega to watpliwosci, wygrala juz turniej w Shenzhen,zagrała 5 spotkan stracila tylko 1 set w 1 rundzie, czyli ogolnie w jej stylu-turniej spacerek. Rok temu przegrała tutaj z Keys w 1 rundzie po baaaaaaardzo dziwnym meczu, ktory mialem przyjemnosc ogladac,licze na powtorke

stawka 5/10

Pomogłem? to super ;) kliknij dzięki

Otrzymane punkty reputacji: +6
gooster 343

gooster

Użytkownik
Shuai Peng vs Petra Kvitova 1 @ 4.0 Bet365
Kvitova jak na razie wygląda dla mnie bardzo słabo. Przyjdzie jej grać z solidną zawodniczką, która zawsze stawia opór, a gdy tak się dzieje kvitova często zaczyna wyrzucać na out. Mamy początek sezonu miała jak na razie słabe przeciwniczki po za baczinsky która postawiła jej opór i wygrała także dlaczego ma nie powtórzyć tego samego zawodniczka moim zdaniem lepsza technicznie i bardziej waleczna? Do tego Shuai ma za sobą ciekawy mecz z Pavluchenkovą, który podbudował ją psychicznie na pewno bo brakuje jej tej pewności siebie od UsOpen. Kurs value tym bardziej, że gra Kvitovej nie powala.
Halep vs Plisklova 2 @3.6 Bet365
Oj czuje się tu niespodziankę. Halep wiadomo umiejętnościami przewyższa Plisklovą, ale ma za sobą wygrany turniej a trzeba też trochę odpocząć przed AO a moim skromnym zdaniem jest tam jedną z faworytek. Plisklova jak ma dobry dzień to jest wstanie powalczyć z każdą przecwiniczką. Jej ostatni mecz z Azarenką miałem przyjemność oglądać i jak najbardziej godny podziwu. Do boju!

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

#5/2015​

7/10

WTA - Syndey
Agnieszka Radwańska - Garbine Muguruza
Agnieszka Radwańska ⛔(1,29)Pinnacle Sports

Zanim tutaj jeszcze wszedłem wiedziałem, że Majestro umieści tutaj typ przeciwko Polce. Niestety muszę szybko napisać typ kontrujący jego zapędy ponieważ to nie jest jeszcze ten mecz. Garbine jest utalentowana, ma predyspozycję żeby grać w czołówce ale jest stanowczo jeszcze za wcześnie. Sezon się dopiero rozpoczął. Pokonanie beznadziejnej Errani nie robi większego wrażenia na mnie. Cornet pokonałaby przy tak słabej formie Włoszkę. Polka wygrała puchar Hopmana przez część uważany za puchar o pietruszkę. Nie zmienia to faktu że pokonanie Sereny Williams w tym pucharze i jak końcowy triumf podniósł morale w obozie Radwańskiej która dodatkowo od tego roku współpracuje z byłą gwiazdą tenisa ( Martina Navratilova). Polka spadła o jedno oczko w rankingu, więc musi się zabrać poważnie do pracy w tym sezonie. Tak się składa że Australia leży polce i dużo punktów tutaj zdobywa. Porażka już na pierwszym etapie w Sydney nie wchodzi w rachubę. Mecz może być ciężki albo szybki ale na korzyść Polki. Kwestia jak będzie wyglądać serwis Muguruzy. Drugie podanie w meczu z Errani zupełnie jej się nie kleiło 41%. 8 błędów podwójnych na dwa sety to dużo pomimo to Errani nie wykorzystała problemów serwisowych Muguruzy ponieważ sama gra fatalnie przy serwisie w tym roku na początku sezonu. Muguruza wykorzystała fatalne umiejętności serwisowe Errani i dlatego uzyskała dużą przewagę w returnie. Skuteczność 60% zdobytych punktów z returnu to bardzo dobry wynik. Teraz będzie inaczej ponieważ Polka pomimo, że nie serwuje mocno to na pewno bardziej precyzyjnie od Włoszki. No i nie wierze że Agnieszka będzie sypać błędami podwójnymi tak często jak św. Mikołaj vel Errani. Polka w meczu z Cornet zagrała dobry mecz. Bez fajerwerek. Polka przegrała mecz z Cornet w Hopman Cup. Po to aby teraz ograć ją gładko 2:0. Polka traktuje Syndey poważnie i uważam że poważnie potratuje swoją rywalkę która jest w jej zasięgu. Kurs mały ale Polka ten mecz wygra.​

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Samantha Stosur - Barbara Zahlavova-Strycova 2 @ 2.25 ✅✅✅
Zahlavova-Strycova 2:0 @ 3.75 ✅✅✅

Dziwią mnie tak wysokie kursy na Baśkę, przecież doszła do półfinału w Auckland, tutaj też w pierwszej rundzie niezły mecz, wygrana z Karo która co prawda skreczowała w drugim secie, ale pierwszy set Czeszka wygrała po dobrej grze. Stosur grała natomiast z Safarovą trzy godziny i siedem minut, czy będzie miała siły na kolejny taki mecz czy raczej skupi się na AO? Przy tak grającej Strycovej pokonującej na początku sezonu wartościowe rywalki naprawdę dziwią mnie takie kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
W 181

wyar

Użytkownik
Kerber - Gavrilova DW 2:0 bet 365 1.9
Prosto,czysto,latwo i przyjemnie. Forma Angeliki rosnie,a naprzeciw staje utalentowana ,co prawda,ale wciaz jeszcze mlodziutka Gavrilova. Na korcie zasuwajaca az milo,b. przyzwoite umiejetnosci tenisowe,swietne poruszanie sie po korcie,moim zdaniem jest przyszlosc przed nia,ale jeszcze nie tu i teraz. Angie broni punktow za zeszloroczny final,lubi Antypody,zawsze tu niezle grala,a stracony set z Tsurenko nie jest tragedia,pierwsze mecze turnieju maja swoje prawa. Mysle,ze jutro jednak wygra z Rosjanka,ktorej problemem jest na razie goraca glowa,wszystko chcialaby osiagnac za szybko.., Daria co prawda latwo wygrala mecz z Bencic,ale Belinda na pewno grala go tylko treningowo,widac bylo brak czucia pilki. Jutro wydaje mi sie,ze bedzie troche walki,ale Kerber wie,o co gra,o jak najszybsze 2:0.
P.S. Majestro,usmialem sie z tej Radwanskiej,dobre dobre :)

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Z moich mega przemyslen:
Cibulkova-Gajdosova 1 @1.45
Poelcaila kurs w dol...fakt, ale ja licze na Slowaczke. Wydaje mi sie, ze Cibulkova gra po prostu &quot;na jeden turniej&quot; przed Australian Open, wiec na ta porazke w Brisbane z Keys biore sobie poprawke. Dzis Cibulkova widac naprawde kawal dobrego tenisa, pokonujac Mladenovic, a Francuzka tez bardzo dobrze sie wydawalo w kwalifikacjahc sie spisywala. Cibulkova musialaby cos zagrac, jest w koncu finalistka zeszlorocznego Australian Open i nie chce mi sie wierzyc, zeby jechala do Melbourne nieprzygotowana oddac tyle punktow.
Brengle-Kat.Kozlova 1
Obydwie dziewczyny pozyytynie sie prezentuja. Ale Brengle naprawde gra wiecej niz dobrze. Nie ma dziewczyna jakis wysokowych wynikow w glowym tourze, a to bardzoz dolna juniorka byla i chyba diopiero teraz cos zaskoczylo. Dzis dramta na korcie z Mona Barthel, a sadze ze Niemka jako ekstriumfatorka tego trunieju tez chcial postawic wszystko na jedna karte w Hobart, tyle ze nie wyszlo. Brengle moim zdaniem sie nie nagrala w Brisbane, forma jest, wiec uwazam ze ona bedzie chciec pograc jeszcze by bardziej zaistniec w tym cyklu WTA. Zobaczymy jaki kurs buki wystawia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom