scotratez
Użytkownik
Kolego gratulacje za twórczy post. Uwielbiam posty w których ktoś nie ma nic do zaoferowania a jedynie co wnosi do treści to zachowanie ostrożności i najlepiej nie obstawianie nic aa i przyczepiania się innego typera który coś wnosi lub próbuje wnieść. Na rozwój wydarzeń? na jaki rozwój wydarzeń. Rozwój wydarzeń był w fazie grupowej teraz sa półfinały.. chcesz czekać na finał? czy tam też będziesz czekać na rozwój wydarzeń? No chyba że masz na mysli granie na live, to napisz wprost.Też do końca nie można porównać Barcelony i Realu do Kvitovej i jej koleżanek,bo ta jeśli chodzi o umiejętności ma nikłą przewagę nad pozostałymi,po prostu wstrzeliła się z formą i jest w gazie,przyjdzie okres,że returny przestaną wchodzić i agresja w grze ustanie,wtedy podczas jednego z turniejów napiszemy "Sharapova dziś rozjedzie Kvitovą" zapominając o tej "Barcelonie" z Mastersa,co do meczu ze Stosur,jest na pewno faworytką,ale poczekałbym na live,bo taki kurs satysfakcjonujący nie jest...
A meczu Azarenki bym mimo wszystko nie ruszał,kto wie co jej przyjdzie do głowy??Widzieliśmy wczoraj focha i improwizowanie gry,czy przy stanie 4:4 nie mogła spiąć pośladów i zagrać 2 gemy na pełnej koncentracji,tylko stać jak kłoda??Czy aż tak by ją to zmęczyło?Pewnie,że nie,tam były jakieś inne podteksty,jestem tego pewien,ale nie ma co wróżyć z fusów,na pewno sportowo jest faworytką,ale ja nie odważyłbym się zagrać tego spotkania po tym,co widziałem wczoraj....także Panowie i Panie,może lepiej nie grać nic przed meczem i poczekać na rozwój wydarzeń??Tak będzie dla Was - dla nas lepiej,gwarantuję:wink:
Co do wątku o czarnych koniach. Przed turniejem było wymienianych wiele zawodniczek na zwycięzce tego turnieju więc sugerowanie sie kursami 5.00 czy 4.00 na zwycięzce ciężko nazwac faworytem. Faworytem rzeczywiście jest zawodnik na którego kurs jest 1,10 Np. Nadal - Kubot kurs wyraźnie jest 1,05 albo coś koło tej lini. Jeżeli kurs na zwycięzce jest 4.00 a obok konkurencja ma podobne wartości nie można mówić że jest czystym faworytem. Wielu tutaj "znawców" wskazywało Zvonareva jako faworytkę, podobnie było z Wozniacka. Byli nawet tacy co twierdzili że Sharapova tutaj namiesza. Tenis jest dyscyplina w której ciężko stwierdzić przed turniejem kto wygra. Ja od początku obstawiałem Kvitova jako mojego czarnego konia i dla tego uważam że to adekwatne sformułowanie zwłaszcza że unałem ją za mojego a jak można przeczytać w tym temacie wiele osób wskazywało różne zawodniczki, często pisząć przy okazji że Kvitova nie poradzi sobie poza tym gra tutaj 8 najlepszych tenisistek i tak naprawdę każda jest faworytem a kursy między pierwszymi nazwiskami są zbliżone.
Co do V. Azarenki.
Typ na Azarenke jest jak najbardziej do zagrania. Sprawa Kvitovej nie jest tak oczywista aczkolwiek stawiam na nią także. Wszystko zależy czy Petra nie podpali się za bardzo w dzisiejszym meczu i zagra swoje.
Pozdrawiam!