>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - 's-Hertogenbosch & Eastbourne, 12-18.06.2011

Status
Zamknięty.
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Generalnie zgadzam się z Profem. Serena po prostu nie czuje gry, jest źle ustawiona do niemal każdego zagrania. Z Pironkovą powinna przegrać, ale skoro Bułgarka nie potrafiła wykorzystać słabości swojej rywalki to już jej problem. Williams właściwie gra jak nie Williams, zero agresji, wszystkie piłki bite pod górę i jak słusznie zauważył komentator Eurosportu: ona gra tak, aby tylko przebić. Tytuły, historię spotkań można włożyć między bajki. Ważne jest to co mamy w chwili obecnej, a mamy słabiutko przygotowaną Amerykankę. Wszystko zależy od Very, z pewnością została dobrze poinstruowana przez trenera. Trzeba zagrać prawa, lewa, prawa, lewa do znudzenia. Czasem wymyślić jakiś skrót, po prostu przegonić rywalkę po korcie. O ile starsza siostra Williams jest dobrze przygotowana do gry, to młodsza już nie. Sądzę, że Rosjanka powinna to wykorzystać.

V. Zvonareva 1.65

Otrzymane punkty reputacji: +1
arctic 0

arctic

Użytkownik
IMO lepiej z dala trzymać się od meczu, który opisujecie tak bardzo. Raz, że Serenka wraca i ona sama jest pewnie ciekawa swojej formy. Kto wie może dziś zagra zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Nikt tego nie wie nawet ona sama. Bilans na trawie 25-2 o czymś mówi. Z drugiej strony tenisistka, której największą słabością jest psychika. Niech Serena uderzy kilka razy mocniej, Vera poczuje to na rakiecie zacznie wywalać w auty i pokaże nam swój taniec czyli fochy, mruczenie pod nosem i pretensje do całego świata. Jako, że turniej jest mniej ważny od tego, który zaczyna się za tydzień to nie przewiduję z jej strony płaczu :p . Także IMO lepiej poczekać i ew. pograć coś live.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Vera 1.65 ✅- Syrena po meczu wypiłem kielicha koniaku!

Vera to scisła swiatowa czołówka top 3 WTA ! Jest w rytmie meczowym i turniejowym. Taktyka na Syrena jest prosta ! lewo-prawo bez końca i podejscie pod siatke aby skrócić grę. Amerykanka jest bez kondycji, jej forma bardzo słaba - na bułgarkę starczyło ale na Vere duzo jej jeszcze brakuje !!! Vera jest bardziej regularniejsza i ma więcej w głowie poukładane, Pironkowa miała Syrene na tacy no ale brakuje jej tego &quot;czegoś&quot; niestety...

Vera broń powagi i atencji WTA !!! a kurs 1.65 jest mega prezentem.

Andre@

@ Wpis bardzo lapidarny, ale co więcej pisać jak Syrena rok nie grała a Vere wszyscy znamy i sledzimy jej wyniki, ostatnio ciut słabsze ale na Amerykanke powinna się przyłożyć i pomscić swoją przegraną w finale Wim. 2010 - dzisiaj Viera powinna wygrać, później w miarę większego ogrania w turze Sereny będzie bardzo trudno...

---

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Vera 1.65 - Syrena

Vera to scisła swiatowa czołówka top 3 WTA ! Jest w rytmie meczowym i turniejowym. Taktyka na Syrena jest prosta ! lewo-prawo bez końca i podejscie pod siatke aby skrócić grę. Amerykanka jest bez kondycji, jej forma bardzo słaba - na bułgarkę starczyło ale na Vere duzo jej jeszcze brakuje !!! Vera jest bardziej regularniejsza i ma więcej w głowie poukładane, Pironkowa miała Syrene na tacy no ale brakuje jej tego &quot;czegoś&quot; niestety...
Broń powagi i atencji WTA? Gdyby było więcej takich zawodniczek jak siostry Williams to przynajmniej tenis kobiecy wyglądałby choć trochę bardziej normalnie.

Pamiętajcie, że Serena będzie grała z meczu na mecz coraz lepiej, to nie jest głupia zawodniczka - uczy się na błedach, a z Pironkovą zagrała oszczędzając siły i tyle wystarczyłlo. Sądzę, że tutaj w kolejnym meczu zobaczymy ją całkowicie inną, ale to już moje zdanie ????

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Ja tam Zvonarevy nie ruszam, bo kurs mnie nie zadowala, ale jak tego nie wygra lub nawet straci seta, to będzie o niej okrutnie źle świadczyć. Serena pierwszy mecz z Pironkovą słabiutki, mogła i wręcz powinna go przegrać. Dziś nie daję jej wielu szans...

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Ja tam Zvonarevy nie ruszam, bo kurs mnie nie zadowala, ale jak tego nie wygra lub nawet straci seta, to będzie o niej okrutnie źle świadczyć. Serena pierwszy mecz z Pironkovą słabiutki, mogła i wręcz powinna go przegrać. Dziś nie daję jej wielu szans...
Victoria Azarenka - Elena Baltacha
Typ: 2
Kurs: 8,60

Ktoś może znowu powiedzieć, że szukam niespodzianki, ale ok. Uważam po prostu ten typ za warty ryzyka. Azarenka w pierwszej rundzie trochę męczyła się z Peng, natomiast Baltacha gładko ograła Rezai. Mało tego, Elena wygrała wcześniej turniej z cyklu ITF w Nottingham bez straty seta. To Brytyjka, lubi trawę, gra na niej od dziecka, plus gra u siebie, doping (i jednocześnie antydoping dla przeciwniczki) to często spora motywacja. Natomiast to będzie dopiero drugi mecz Azy na trawie w tym roku. Myślę, że jeżeli Białorusinka wygra to przynajmniej 6-4 6-4, ale &quot;po cichu&quot; spodziewam się przegranej.

edit: W Pinnacle dorwałem, ale już spadł do 7,71 więc się cieszę, że nie zwlekałem.

A Baltachy dajesz? Przecież ona nie ma żadnych.Serena powinna sobie poradzić z solidną Rosjanką.Ta twoja Baltacha połamała się z 30-0.Pózniej miała bp i jak drewienko za pierwszym razem nie wykorzystało to wiadomo że tylko seriami potrafi zdobywać pkt.To co z tego że się wychowywała na trawie jak nawet tam nie umie grać jak przegrywa już 0-5 z podobno tą Azarenką która rozegrała tam dopiero 2 mecze w tym roku.Baltacha to zawodniczka podobnie ........... jak Bertens czy Lllagostera Vives.Jak nie wygra 1-szej piłki przy swoim podaniu to już łatwa strata serwisu.Barrois ugrała 1 gema z Cibulkovą i to pokazuje że Wta jest nieprzewidywalne.Nie należy jednak szukać niespodzianki w takich meczach gdzie gra drewniana Brytyjka której jak wyjdzie jakiś mecz to już znawcy szukają niespodzianki bo wysoki kurs.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: Tenis WTA Debel Hertogenbosch 17-00 15.06.2011r
Spotkanie: Barrois/Woehr- Flipkens K./Vandeweghe
Typ: 2-0
Kurs: 2,75
Bukmacher: bet365

analiza
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju deblowego na kortach trawiastych w holenderskim hertogenbosch Niemki Barrois i Woehr zagraja z Belgijka Flipkens i Coco Vandeweghe. Belgijka Flipkens i Vandeweghe to przede wszystkim singlistki, Flipkens radzi sobie niezle przy siatce ale jej partnerka nie ma na swoim koncie zadnych sukcesow deblowych. Ponadto obie te zawodniczki nie graly nigdy ze soba w parze deblowej jest to dla nich pierwszy turniej razem. Nie maja one zupelnie zgrania i nie wroze im kariery deblowej. Zupelnie inaczej jest z Niemkami, ktore w tym sezonie maja na swoim koncie kilka sukcesow deblowych. Zaliczyly final w Stuttgarcie, polfinal w Strasbourgu, cwiercfinaly w Estoril i Madrycie. Ponadto niemki swietnie czuja sie w grze przy siatce. Woehr praktycznie nie wystepuje wogole w singlu, koncentruje sie tylko na deblu. Woehr bardzo dobrze rowniez serwuje, zreszta podobnie jak Kristina Barrois ktora rowniez ma udany jak narazie sezon singlowy za soba. Nie znam zadnej innej zawodniczki moze czasami poza siostrami Williams ktora podobnie jak Niemka gra czesto serv and volley. Dlatego tez Barrois jest grozna zawodniczka deblowa, szczegolnie na korcie trawiastym, gdzie liczy sie szybka, ofensywna gra. Zupelnie nie rozumiem kursow wystawionych na to spotkanie. Jak dla mnie zdecydowanymi faworytami wydaja sie byc Niemki.

robel 153

robel

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis
Spotkanie: Daniela Hantuchova - Na Li 2:0✅✅✅
Typ: 1
Kurs: 2.50✅✅✅
Buk: Expekt

Analiza:

Chinka potrafi grać na trawie, 2009(Birmingham - finał, Eastbourne - krecz w 1/8 z Isią, Wimbledon - 3 runda porażka z Isia), 2010 Birmingham - finał wygrany ze Szharapovą. W tym roku jak wiadomo wygrała ostatnio French Open, pokonując wszystkie kandydatki do zwyciestwa(Azarenkę, Sharapovą, zeszłoroczną triumfatorkę Schiavone), w pierwszej rundzie w Eastbourne męczyła sie z Tamitą Paszek (7:5, 6:4)- był to jej pierwszy mecz na trawię w tym roku. Punktów z poprzedniego roku nie broni, bo odpadła w pierwszej rundzie, jak dla mnie to takie przetarcie, poznanie nawierzchni przed Wimbledonem, dlatego myślę że turnieju poważnie nie traktuje.

Daniela również potrafi grać na trawie, W zeszłym tygodniu doszła do finału w Birmingham. Ostatnie 3 turnieje bardzo udane w tym RG&#39;s, pokonała np. Wozniacki(1). Myślę że w meczu z Chinką ma duże szanse. Wzajemny bilans ich meczy 2:2 z tym ostatni w zeszły roku wygrała Chinka 2:1, pozostałe mecze to odległe czasy. Jeszcze jedną ciekawostka są kursy, bo na Chinkę 1.50 według mnie normalnie powinien wynosić max 1.20, jednak tak wysoki kurs na pewno spowodowany jest &quot;lajtowym&quot; podejściem Na Li do turnieju.

Reasumując szanse Danieli oceniam na 65 % dlatego kurs 2.50 jak najbardziej do przyjęcia.

Edit// Typ bardzo fajnie wszedł, choć niepokojące było to, że w pierwszym secie jedna, jak i druga miały olbrzymi kłopot z utrzymaniem własnego podania

Jeżeli pomogłem pompujcie reputację

Otrzymane punkty reputacji: +4
sekular 47

sekular

Użytkownik
Vinci vs Wickmayer @ ~ 3.35
Jeszcze nie ma oficjalnych kursow u bukow, bo tylko dwoch pokusilo sie cos wystawic i z tego co widzialem kurs na ten mecz bedzie cos w okolicach 3.35. Troche mnie dziwi fakt, ze bukmacherzy tak faworyzuja Wickmayer. Widzialem jej dzisiejszy mecz przeciwko PSA i powiem szczerze, ze slabiutko to wypadlo... a rywalka nie grala niczego wielkiego, ciezko i rzemieslniczo zdobywala punkty. Wickmayer byla bez problemu lamana z tym , ze oponent byl na tyle slaby ze nie potrafil utrzymac wlasnego serwu... Mecz ogolnie maraton jakich w WTA malo... masa bledow, masa bp,..
Vinci natomiast narazie dosc pewnie, moze rywalki takze nie wymagajace no ale to samo mozna powiedziec o Wickmayer a jakie trudnosci... Wydaje mi sie, ze Vinci ma jutro spore szanse jak tylko zagra na dobrym poziomie a stac ja na znacznie wiecej niz PSA... Wickmayer obila sobie dzis troche oko, moze spuchnie do jutra i nie bedzie sie czuc na 100 % ???? W babskim tenisie wszystko mozliwe, a o wyniku moze zdecydowac kazdy maly detal... Wiec obok takiego kursu nie mozna przejsc obojetnie...
pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Amerykański czołg ma się bardzo dobrze. Venus wczoraj zjadła Ivanovic, trzeba powiedzieć, ze zrobiła to w bardzo dobrym stylu. Po prostu, stary, dobry tenis w wykonaniu Amerykanki. Świetnie funkcjonujące pierwsze podanie, agresywna gra z dużą liczbą wygranych piłek - taki tenis musi się podobać i jednocześnie budzić szacunek u rywalek. Danieli w Eastbourne nie widziałem, ale za to miałem okazję podziwiać ją w spotkaniach z Ivanovic czy Lisicki w Birmingham. Wnioski? W kilka dni raczej nie uzyskała jakiejś mega formy, a jeśli zagra podobnie to mecz z Williams skończy się w dwóch szybkich setach. Słowaczka wczoraj odprawiła Na Li, ale to był raczej mecz błędów i wygrała ta, która popełniła ich mniej.

V. Williams 2-0 1.95

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Williams - Hantuchova 1 1,30 (bwin)
Nie widzę innej możliwości w tym spotkaniu jak wygrana Venus Williams. Forma Amerykanki wygląda super, ciężko uwierzyć, że ta kobieta wróciła po takiej przerwie i prezentuje taki wysoki poziom.
W 1r. Venus ograła Petkovic po zaciętym spotkaniu. Wiadomo, że zawsze pierwsze rundy są bardzo ciężkie, szczególnie po długiej przerwie. Zwycięstwo daje duże podbudowanie psychiczne.
Wczoraj w 1/8 finału Williams mierzyła się z Aną Ivanovic, mimo, że Serbka grała świetnie to ugrała tylko 5 gemów. Hantuchova prezentuje podobny styl gry do Ivanovic i moim zdaniem może skończyć się podobnym wynikiem.
W dodatku Hantuchova ostatnio bardzo dużo grała, zapewne nie będzie chciała przed Wimbledonem się jakoś specjalnie przemęczać, tym bardziej w świadomości, że ogranie Venus będzie graniczyć z cudem.H2h 10-0 na korzyść Williams!
Stosur - Zvonareva 1 2,13 (pinnacle)
Zvonareva już wczoraj powinna pożegnać się z turniejem, jednak Serena Williams pokpiła sprawę i Rosjanka po epickim meczu wygrała. Tak czy inaczej kosztował ją ten mecz wiele sił, był długi i wyczerpujący, a w perspektywie jest Wimbledon, gdzie Vera broni punktów za finał i to jest jej główny cel.
Co do Stosur to dziwi mnie cały czas, że Australijka na trawie w swojej karierze ugrała najmniej ze wszystkich nawierzchni. Dziwi minie to dlatego, że jej styl idealnie pasuje właśnie na grass. Świetny serwis, potężny return, do tego niemal bezbłędna gra przy siatce.
W ubiegłym sezonie wiele osób oczekiwało po finale RG, że Stosur na Wimbledonie będzie walczyć o wygraną. Skończyło się tylko na oczekiwaniach, ponieważ Samantha odpadła już w 1 rundzie. Może miał na to wpływ bardzo dobry występ na kortach w Paryżu, często po takim dużym progresie następuje regres formy.
W obecnym sezonie Stosur jest w zupełnie innej sytuacji, na RG nie poszło jej najlepiej. Straciła masę punktów, które musi odrabiać właśnie teraz.
W bezpośrednich pojedynkach zdecydowanie góruje Australijka, która wygrała ostatnie 6 spotkań. Zvonareva ogrywał 2 razy Stosur w 2004 roku, ale wtedy Samantha była na innym etapie swojej kariery - była głównie deblistkom.
Wydaje mi się, że kurs 2,13 na Stosur jest bardzo przesadzony i warto zagrać ten typ!

mesdved 27

mesdved

Użytkownik
Jelena Dokic - Johanna Larsson
TYP: DOKIC DW 2:0 ✅✅✅
KURS: 2,10
Obserwowałem wczorajsze spotkanie Dokic z Penneta i byłem szokowany w jak łatwy sposób Australijka wygrywa swoje gemy serwisowe. Została szybko przełamana w pierwszym gemie na następne wygrywała do 0 lub 15, dwukrotnie przełamując rywalkę. Drugi set wyglądał podobnie, aż do końcowego momentu, kiedy to nerwy prawdopodobnie trochę usztywniły Dokic. Natomiast w meczu jej dzisiejszej rywalki dochodziło wielokrotnie do równowag, bądź przełamań. Ponadto Larsson zrobiła wiele szumu wokół siebie po wygranej z fatalnie spisującą się Ivanovic, nie wygrywając w sumie z nikim więcej. Mam nadzieje, że Dokic utrzyma poziom serwowania z pierwszych dwóch spotkań i gładko wygra 2:0, kto wie może tegoroczne zawody na kortach trawiastych, będą swego rodzaju zwrotem w karierze Australijki.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Jelena Dokic - Johanna Larsson
TYP: DOKIC DW 2:0
KURS: 2,10

Obserwowałem wczorajsze spotkanie Dokic z Penneta i byłem szokowany w jak łatwy sposób Australijka wygrywa swoje gemy serwisowe. Została szybko przełamana w pierwszym gemie na następne wygrywała do 0 lub 15, dwukrotnie przełamując rywalkę. Drugi set wyglądał podobnie, aż do końcowego momentu, kiedy to nerwy prawdopodobnie trochę usztywniły Dokic. Natomiast w meczu jej dzisiejszej rywalki dochodziło wielokrotnie do równowag, bądź przełamań. Ponadto Larsson zrobiła wiele szumu wokół siebie po wygranej z fatalnie spisującą się Ivanovic, nie wygrywając w sumie z nikim więcej. Mam nadzieje, że Dokic utrzyma poziom serwowania z pierwszych dwóch spotkań i gładko wygra 2:0, kto wie może tegoroczne zawody na kortach trawiastych, będą swego rodzaju zwrotem w karierze Australijki.
Mecz meczowi nierówny więc nie ma co opierać typu na meczach z różnymi rywalkami. Po 1 Pennetta ostatnimi czasy zupełnie pod formą i ciężko było jej uderzać w odpowiednim momencie, nisko odbijającą się piłkę. Mnie zadziwiły niewymuszone błędy z forhandu Dokic i po takim kursie lepiej spróbować na Larsson, która zapewne będzie potrafiła utrzymać serwis Australijki w korcie, a potem już wszystko leży w głowach obu... dla mnie typ na Larsson ????

N 0

nexilus

Użytkownik
Mecz meczowi nierówny więc nie ma co opierać typu na meczach z różnymi rywalkami. Po 1 Pennetta ostatnimi czasy zupełnie pod formą i ciężko było jej uderzać w odpowiednim momencie, nisko odbijającą się piłkę. Mnie zadziwiły niewymuszone błędy z forhandu Dokic i po takim kursie lepiej spróbować na Larsson, która zapewne będzie potrafiła utrzymać serwis Australijki w korcie, a potem już wszystko leży w głowach obu... dla mnie typ na Larsson ????
Trudno się z tym nie zgodzić, również uważam, że kurs na Larsson jest zachęcający +1.5 seta @ 1.6-1.7, a najlepiej zobaczyć na live i ocenić. Tym bardziej, że Larsson gra całkiem przyzwoicie moim skromnym zdaniem i jest w stanie nawiązać walkę.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Daniela spisuje się wysmienicie na trawie ! Od dłuższego czasu gra swój tenis życia - jak na nią patrzę to widać że stała się w końcu &quot; kobietą&quot; - w kazdym tego słowa znaczeniu. Bardzo podoba mi się jej spokój na korcie, pewność siebie i co najważniejsze bardzo dobra forma! Mecz z Venus to będzie dla niej test na co ją tak naprawdę stać ? Venus gra jak z nut... jak ją oglądałem to z taką formą moze wygrać tegoroczny Wimbledon. Cóż wybór ryzykowny ale ja widzę swiatełko w tunelu dla Hantuszki którą uwielbiam oglądać !

Hantuhova 4.00✅ - Venus
bet at home

Andre@

@ dzisiaj dysponuje czasem i mam zamiar pooglądać wszystkie 4 cwiercfinały, sam jestem ciekawy meczu Radwy...
ale upał, nie ma czym oddychać...

---

Otrzymane punkty reputacji: +2
N 0

nexilus

Użytkownik
Stosur - Zvonareva 1 2,13 (pinnacle)
Zvonareva już wczoraj powinna pożegnać się z turniejem, jednak Serena Williams pokpiła sprawę i Rosjanka po epickim meczu wygrała. Tak czy inaczej kosztował ją ten mecz wiele sił, był długi i wyczerpujący, a w perspektywie jest Wimbledon, gdzie Vera broni punktów za finał i to jest jej główny cel.
Co do Stosur to dziwi mnie cały czas, że Australijka na trawie w swojej karierze ugrała najmniej ze wszystkich nawierzchni. Dziwi minie to dlatego, że jej styl idealnie pasuje właśnie na grass. Świetny serwis, potężny return, do tego niemal bezbłędna gra przy siatce.
W ubiegłym sezonie wiele osób oczekiwało po finale RG, że Stosur na Wimbledonie będzie walczyć o wygraną. Skończyło się tylko na oczekiwaniach, ponieważ Samantha odpadła już w 1 rundzie. Może miał na to wpływ bardzo dobry występ na kortach w Paryżu, często po takim dużym progresie następuje regres formy.
W obecnym sezonie Stosur jest w zupełnie innej sytuacji, na RG nie poszło jej najlepiej. Straciła masę punktów, które musi odrabiać właśnie teraz.
W bezpośrednich pojedynkach zdecydowanie góruje Australijka, która wygrała ostatnie 6 spotkań. Zvonareva ogrywał 2 razy Stosur w 2004 roku, ale wtedy Samantha była na innym etapie swojej kariery - była głównie deblistkom.
Wydaje mi się, że kurs 2,13 na Stosur jest bardzo przesadzony i warto zagrać ten typ!
Co do odpuszczania meczu, myślisz, że jeśli chciałaby odpuścić to wczoraj walczyłaby do końca zamiast dać sobie na wstrzymanie w 2secie kiedy przegrywała po przełamaniu?? Zagrała dobrze i nie poddała się i myślę, że w kolejnym spotkaniu również będzie walczyć.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
chodziło o to zeby zrewanzowac sie za finał rok temu. to był wazniejszy mecz dla niej niz zagranie tutaj w finale. trzeba przyznac ze rowniez wyczerpujacy mecz dlatego Stosur powinna miec łatwą przeprawe...

robel 153

robel

Użytkownik
Dominika Cibulkova - Svetlana Kuznetsova 2:1✅✅✅
Typ:1
Kurs: 1.70✅✅✅
Expekt

Ciężko było znaleźć dzisiaj w ofercie coś z tenisa w miarę pewnego po dobrym kursie. Spotkanie pomiędzy Dominiką a Rosjanką według mnie jest najlepsze do przewidzenia. Trawa to chyba najgorsza nawierzchnia Rosjanki, nic wielkiego nie ugrała. Cebuli na trawię gra się nieźle, w zeszły roku w Wimbledonie odpadła w 3 rundzie z Sereną Williams. W tym roku Słowaczka w lepszej formię powinna być groźniejsza. Bilans ich meczy to 3-3 z czego 3 ostatnie wygrała młoda Dominika m. in w tym roku w Madrycie co świadczy o tym że Słowaczce dobrze się gra z Svetlaną.
Jeżeli pomogłem pompujcie reputacje

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wielka Brytania, Turniej WTA w Eastbourne
Spotkanie: Samantha Stosur - Marion Bartoli
Typ: Samantha Stosur
Kurs: 1.637
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
W półfinale turnieju w Eastbourne spotkają się Australijka Samantha Stosur z reprezentantką Francji - Marion Bartoli. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest 27letnia tenisistka, pochodzenia polskiego - czyli Samantha Stosur. Charakteryzuje się mocnym i skutecznym podaniem, świetnym forehandem oraz dobrą grą w ofensywie. Natomiast Marion słynie z tego że jest wszechstronna - potrafi grac na każdej nawierzchni oraz że posiada kilka zbędnych kilogramów, co niezbyt korzystnie przekłada się na jej kondycje w trakcie dłuższych spotkań. h2h 2:1 dla Stosur, w tym ostatnia wygrana z kwietnia 2010roku, kiedy to Australijka pokonała Marion 2:0. Moim zdaniem Samantha wygra to spotkanie lepszą od Francuzki rozważną ofensywną grą, dobrą pracą nóg oraz jednym z najlepszych w całym tourze serwisie. Marion w tej rywalizacji nie ma dużej ilości atutów w stosunku do Australijki, która od początku powinna narzucic swoją ofensywną grę i awansowac do finału nie tracąc seta z chimeryczną Francuzką.

Czy Samantha wyserwuje sobie awans do finału turnieju w Eastbourne?

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wielka Brytania, Turniej WTA w Eastbourne
Spotkanie: Samantha Stosur - Marion Bartoli
Typ: Samantha Stosur 2:0
Kurs: 2.55
Bukmacher: Betsson
Analiza: Samantha to dla mnie zdecydowana faworytka tego spotkania. Dzisiaj patrzac na jej mecz ze Zvonarieva mozna bylo dostrzec ogromna wole walki i checi do gry. Wygrala praktycznie przegrany mecz. Jej glownym atutem jest przede wszystkim rewelacyjny serwis a do tego bardzo dobrze operuje forhendem oraz jest pewna w grze przy siatce. Jej przeciwniczka hmm... smiem twierdzic ze doszla w tym turnieju tam gdzie jej byc juz nie powinno a to przez to ze w poprzedniej rundzie jej rywalka skreczowala czyt. Azarenka. Mam wrazenie ze Bartoli zachodzi w ostatnim czasie zbyt daleko w turniejowych drabinkach. Podobnie przeciez bylo na RG gdzie tylko dzieki swietnemu losowaniu dotarla do polfinalu gdzie zreszta ulegla Schiavone w dwoch setach. Francuzka jak dla mnie w kazdym elemencie tenisowego rzemiosla jes gorsza od Australijki i uwazam ze jutro nie ma szans na nawiazanie rownorzednej walki. Mysle ze gdy Stosur zagra na swoim normalnym wysokim poziomie to wtedy zobaczymy krotkie, szybkie, dwusetowe spotkanie...
Jeszcze tylko dodam ze sam osobiscie gram to dosc odwaznie a jeszcze odwazniej zwykly win na Samanthe.
Go Go Stosur Go! ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom