>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Rzym, 13-19.05.2013

Status
Zamknięty.
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Lepchenko v Tsurenko 1 @1,73 Pinnacle ✅

Łooo, ale kursiwo. Na dobrą sprawę Tsurenko nie powinno być już w turnieju(Torro-Flor miała wczoraj 6/4 *5/2 ale wtopiła - kwintesencja WTA). Varvara ma duży potencjał. Bilans w tym roku zachwycający nie jest(7/10) ale ostatnio prezentuje się nieźle. Pamiętam jej świetne spotkania z Włoszkami w Fed Cup i 2 zwycięstwa. W Madrycie znów pokonała Vinci ale tym razem nie dała rady Errani. Leworęczna zawodniczka, świetne warunki fizyczne. Potrafi być regularna, choć często kończy FH. Tsurenko to dla mnie taka przeciętna zawodniczka. Słaby BH, serwisem krzywdy nie robi. Amerykanka powinna spokojnie wygrać to spotkanie, ma dużo więcej argumentów po swojej stronie. Kursy będą lecieć w dół.

Otrzymane punkty reputacji: +11
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Kuznetsova Svetlana - Halep Simona 1-6,1-6 izzi
2(+1.5sets) @ 1.83 Pinnacle ✅
2 @ 3.45 Marathonbet ✅

Svetlana Kuznetsova, zajmująca w rankingu WTA 37. miejsce zmierzy się z okupującą 64.ą pozycję Simoną Halep. Rosjanka w obecnym sezonie spisuje się całkiem poprawnie, jednak na clay&#39;u jej gra nie jest tak przekonywująca. Svetlana lata świetności ma już za sobą i rywalki nie tylko z górnej półki są poza jej zasięgiem. Dobrym tego przykładem jest niedawna porażka z Oprandi(44) w Portugalii. Sądzę, że z Halep może być podobnie. Rumunka mimo tego, iż w dwóch pierwszych turniejach na mączce szybko z nich odpadła, wcale źle nie gra. Porażki ze świetnie spisującą się Schiavone czy Dominguez-Lino ujmy jej nie przynoszą. Jeśli zagra dziś na podobnym poziomie to wróżę jej zwycięstwo i awans do kolejnej rundy. Wygrana seta powinna być formalnością.
Kursy lecą na łeb na szyje..

Otrzymane punkty reputacji: +14
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacki - B. Jovanovsky - 1 (1,24)⛔
Pinnacle Sports

Ten niski kurs to jest i tak value. Wozniacki gra jak gra, ale prawda jest taka że dziewczyna jeżeli ma jakiekolwiek ambicje musi zacząć wygrywać w ważnych turniejach a takim jest Rzym. Jeżeli Caroline nie potrafi pokonać Bojany która jest zwykłym jeźdzcem bez głowy, zwykłym przebijakiem, toporem walącym piłki byle mocno i do przodu to Dunka nie ma czego szukać na pewno w Roland Garrosie. Jak dla mnie ona po prostu ten mecz musi wygrać sama dla siebie. To nie turniej za 200 tysięcy że może znowu przyjechać dostać lanie. [/i]

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Rzym
Spotkanie: Mladenovic K. v Cibulkova D. (-1,5 sets) ⛔
Typ: Cibulkova D.
Kurs: 1.95
Bukmacher: Expekt
Stawka: 4/10
Analiza:
v
Spotkanie pierwszej rundy turnieju w Rzymie. Zobaczymy tutaj zeszłoroczną ćwierćfinalistkę Dominikę Cibulkovą w starciu z Francuzką, Kristiną Mladenović. Typuję w tym meczu dokładny wynik, 2:0 na korzyść Słowaczki. Cibulkova dotychczas nie grzeszy dobrą formą, jednak teraz najwyższy czas zacząć wygrywać. Jest motywacja za sprawą obrony punktów za zeszły rok. Dodatkowym bodźcem powinna być próba zmazania blamażu z wcześniejszych meczów gdzie przegrywała z Urszulą Radwańską czy Sabiną Lisicki. Mladenović w tym sezonie na clayu gra bardzo słabo i za jedyny dobry występ można uznać ćwierćfinał w Marrakesz, gdzie uległa Chanelle Scheepers. Jutrzejsze rywalki, spotykały się już w bezpośrednim pojedynku dwa razy, oba mecze wygrane przez Dominikę Cibulkovą, oba wygrane w dwóch setach i bardzo łatwo. Taką ciekawostką jest fakt, że Słowaczka w dwóch meczach z Mladenović straciła tylko (!!!) osiem gemów, co jest bardzo dobrym wynikiem Cibulkovej. Jutrzejszy mecz powinien zawierać podobny scenariusz, Mladenović na tą chwilę nie ma wystarczających argumentów żeby przeciwstawić się Dominice. Kurs bardzo adekwatny do ryzyka, jakie trzeba podjąć. Forma Dominiki jest zagadką, jednak podczas turnieju w Madrycie gra stała na niezłym poziomie, ale to Lisicki była zdecydowanie lepsza. Obrona punktów z zeszłego roku + dobra gra przeciwko Mladenovic = największe argumenty mojego typu na Cibulkovą, polecam!

sober219 338

sober219

Użytkownik
Na jutro ciekawy typ, po bardzo fajnym kursie.
Petra Kvitova - Sabine Lisicki @2,25 bet365
Po raz kolejny uderzam w strone Niemki, ponieważ jest ona ostatnio w wysokiej formie i gra bardzo miły dla oka tenis, w 1 rundzie nie miała żadnych problemów z Burdette. Petra miała wolną pierwszą rundę i to będzie dopiero jej pierwszy mecz w Rzymie. Kvitova bardzo męczy swoje mecze i przegrywa z średnio grającymi zawodniczkami. W Madrucie poległa z Hantuchovą. Jutro liczę na gładkie zwycięstwo Niemki. Dla odważniejszych Lisicki 2:0 @3,75. Polecam

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Rzym, 14.05 15:30
Suarez Navarro - Petrova
typ: 2-0
3,00
Williamhill
Analiza
Dzis w spotkaniu pierwszej rundy turnieju WTA w Rzymie dojdzie do spotkania Hiszpanki, Carli Suarez Navarro z Rosjanka, Nadia Petrova. Dlaczego bukmacherzy nie sa jednoznaczni we wskazaniu faworytki w tym meczu, tylko nieznacznie premiujac Hiszpanke? Niewiem. Wydaje mi sie ona zdecydowana faworytka tego spotkania. Hiszpanka czuje sie na ziemi jak ryba w wodzie, w Rzymie mamy natomiast doczynienia z odmiana wolniejsza, co jeszcze bardziej pasuje Carli. Hiszpanka to typowa przebijaczka, gra katowo, czesto biega do siatki. Jej styl idealnie pasuje do gry na clayu. Zupelnie przeciwnie Rosjanka, choc miala ona czas w swojej karierze, w ktorym niezle radzila sobie na clayu, to teraz nie jest do tego przystosowana. Przede wszystkim slaba kondycja fizyczna, Rosjanka musi konczyc akcje jednym strzalem, kazde odbicie kolejne pilki to dla niej utrata sil. Petrova nie jest rowniez w swojej najwyzszej formie, co pokazuja wyniki na clayu w tym roku. Zdecydowanie typuje, wiec zwyciestwo Hiszpanki.

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Kirsten Flipkens (BEL) - Yanina Wickmayer (BEL)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Kirsten Flipkens (BEL)
Kurs: 1.60
⛔

Spotkanie dwóch belgijskich zawodniczek. Flipkens, to chyba na ten czas najlepsza belgijska zawodniczka, a to dzięki temu, że Henin i Clijsters, są nma emeryturze, a jaj przeciwniczka jest bez formy.
H2H to 3:0 dla Wickmayer, Flipkens staje przed szansą zemsty.
W mojej opinii Kristen może zrobić obecnie więcej niż Yanina.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Kirsten Flipkens (BEL) - Yanina Wickmayer (BEL)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Kirsten Flipkens (BEL)
Kurs: 1.60

Spotkanie dwóch belgijskich zawodniczek. Flipkens, to chyba na ten czas najlepsza belgijska zawodniczka, a to dzięki temu, że Henin i Clijsters, są nma emeryturze, a jaj przeciwniczka jest bez formy.
H2H to 3:0 dla Wickmayer, Flipkens staje przed szansą zemsty.
W mojej opinii Kristen może zrobić obecnie więcej niż Yanina.
Dodalbym jeszcze ze nawierzchnia rowniez zdecydowanie bardziej premiuje tutaj Flipkens. Pojedynek dwoch Belgijek - rozne rzeczy sie dziac moga.

win1988 164

win1988

Użytkownik
Vesnina - Vinci 2 1.4 @ Marathonbet ✅ 7-6 5-7 4-6

Kurs przyzwoity, warty dodania do jakiegoś dubelka. Jedyne co może odstraszać do grania na Włoszkę to porażające h2h na korzyść Vesniny 4-1. Z drugiej strony będzie to zupełnie inny mecz niż poprzednie, ponieważ jest to pierwsze spotkanie między obiema paniami rozgrywane na mączce. Vinci gra u siebie, ostatnie dwa turnieje to porażki w pierwszych rundach, najpierw w Stuttgarcie ze Szwedową i ostatnio w Madrycie z Lepchenko. Vesnina w Madrycie przegrała także w 1 rundzie, ale co ważniejsze, kreczowała z Bartoli w trakcie drugiego seta. Czy coś poważnego ? Wątpię. Włoszka jest lepszą zawodniczką, w Katowicach zaprezentowała grę, która dzisiaj w zupełności na rywalkę powinna wystarczyć. Odpadnięcie z trzeciego turnieju z rzędu po pierwszym meczu ? 15 rakieta ? Mimo, że to wciąż WTA to jednak nie przewiduję w tym meczu niespodzianki.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Petra Kvitova (CZE) – Sabine Lisicki (GER)
Czy Sabine Lisicki wygra przynajmniej jednego seta?
Typ: Tak @ 1.45 Bwin ✅ 6-4 0-6 7-5
Suma gemów
Typ: Powyżej 20.5 @ 1.709 Pinnacle ✅

Co może wyniknąć ze starcia dwóch gwiazdek będących zdecydowanie poza swoją najwyższą formą? Moim zdaniem nieregularność obu tenisistek jest zwiastunem długiego meczu obfitującego w mnóstwo niewymuszonych błędów. Charakterystyka zarówno Kvitovej i Lisickiej jest dość podobna, obie dysponują atomowym serwem, za którym zwykle idzie mocny forhend, obie też oględnie mówiąc nie są demonami defensywy. W ostatnich tygodniach oba te elementy są mocno rozregulowane z czego wynikają dość przeciętne wyniki obu pań w sezonie ziemnym. Nie spodziewam się tu jakiegoś pogromu z którejś strony, raczej ciężkiego rzeźbienia w rzymskiej mączce, bardzo prawdopodobne, że rozciągniętego na trzy sety. Zresztą Kvitova ostatnio wyspecjalizowała się w trzysetówkach (aż 5 w 6 ostatnich meczach), więc dlaczego Lisicka nie miałaby ugrać z nią seta skoro udawało się to słabszym tenisistkom? Moim zdaniem przeciwko nieregularnej Czeszce jest to bardzo prawdopodobne, a w takim układzie prawie pewny będzie również over gemowy, który zresztą uważam za najlepszy typ na to spotkanie.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ten niski kurs to jest i tak value.
Bądźmy czasem odrobinę poważni bo nazywanie kursu 1,24 w WTA jakimś value to jakaś parodia. Ogólnie poziom analiz w dziale WTA jest na bardzo niskim poziomie. Co nie wejdę tutaj mogę się naczytać tak jak ostatnio o tym, że Serena Williams się męczy, gra słabo itp. Kończy się tak, że wygrywa turniej. Na Australian Open jak było? Li gra słabo, LiNa się męczy na tym turnieju, Azarenka nie jest w formie, traci sety itp. Okazało się, że obie zagrały w finale Wielkiego Szlema. Tak jest tutaj co turniej &quot;zawodniczka X gra beznadziejnie, ale później okazuje się, że wygrywa turniej&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +5
socham 52

socham

Użytkownik
Williams S. (Usa)-Robson L. (Gbr) DW: 2:0 Sportingbet 1.30 ✅ 6:2 6:2
Wczoraj Robson pokonała siostrę Sereny 6:3 6:2. Mecz stał na tragicznym poziomie. Robson 8 podwójnych błędów, Venus 6, pierwszy serwis odpowiednio 58%-53%. Ogólne wrażenie było doprawdy bardzo przykre, szczególnie nie dało się patrzeć na grę Venus gdzie co 2 piłka lądowała w siatce. Nie wyobrażam sobie by Serena Williams straciła dzisiaj choćby seta. Owszem Robson zdarzy się posłać czasem naprawdę fajną piłkę ale generalnie to rozdaje prezenty na lewo i prawo. Po za tym trzeba pomścić siostrę ???? spodziewam się wyniku w stylu 6:1 6:3
Edit: 54% 1 serwisu i 8 podwójnych Robson najlepiej opisuje jej postawę ???? O dziwo trafiłem nawet liczbę gemów ugranych przez Brytyjkę.

mazepa 75

mazepa

Użytkownik
Carla Suarez Navarro vs Romina Oprandi 2, 1,95⛔

Idąc za ciosem gram w ciemno na Oprandi. Naprawdę fajny kurs. Hiszpanka dziś męczyła się z Petrova, a niedoceniana przez większosc Włoska Szwajcarka ograła 2:0 bedącą w &quot;mega formie&quot; Pavluchenkova, tracąc zaledwie 2 gemy, co ciekawe Rosjanka nie miała ani jednej szansy na przełamanie Oprandi.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Bojana Jovanovski-Jelena jankovic/ Jovanovski⛔ (+1,5 sets,@2,4@ ,bet365) Jovanovski ⛔+5,5 gem 1,82 bet365

Malo ciekawych ofert na jutrzejsze zmagania pan w Rzymie wiec wybralem te najbardziej prawdopodobne.Na przeciwsiebie zmierza sie jutro 2 rodaczki jedna mniej utytulowana Bojana jovanovski druga duzo bardziej a mianowicie Jelena Jankovic zaczne od tej pierwszej ,Bojana chyba wkoncu przelamuje zla passe porazek ktorych zanotowala juz 8 z rzedu i zaczyna cos grac dzisiaj w wielkim stylu pokonala Caroline Wozniacki ,ktora moze nie blyszczy ostanio ale w tenisa grac potrafi i nie odpada w 1 rundzie w waznych turniejach i malo znaczycymi tenisitkami , bojana jest bardzo grozna jesli jest w formie i trafia, ma na swoim koncie pokonanie safarovej w AO M Barthel i dzisiaj Wozniacki,Jelena Jankovic jest jak najbardziej w zasiegu mlodszej kolezanki gra bardzo roznie ostatnio odpadla niespodziewanie z bardzo przecietna Scheepers w Madrycie i z Sabine Lisicki w 2r stutgart,ktora dopiero co odbudowuje swoja forme,wczoraj bez histori pokonala Pironkova ktora psula wszytko co sie dalo i bala sie wlasnego cienia,nie chcialo sie jej nawiazac jakiejkolwiek walki z serbka.
Jestem przekonany ze pokonanie 9 rakiety swiata doda pewnosci siebie Bojanie i jest wstanie ugrac seta a moze i powalczyc o zwyciestwo czego jej zycze . Polecam!

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Rzym, 15.05 12:00
Lepchenko - Kirilenko
typ: 0-2
2,25
Williamhill
Analiza
Jutro druga runda turnieju WTA w Rzymie, a ja wybralem spotkanie Marii Kirilenko z Varvara Lepchenko. Zdecydowana faworytka spotkania wydaje sie byc Rosjanka. Obie zawodniczki nie czuja sie zbyt komfortowo na ziemi, styl gry Marii ewidentnie bardziej pasuje mi do gry na ziemi. Rosjanka mimo swojego dosc ofensywnego nastawienia w meczu, potrafi rowniez zwalniac wymiany, wdawac sie w dluzsze i zaskoczyc duza regularnoscia wracanych pilek na druga strone. Takiej umiejetnosci nie ma wedlug mnie Amerykanka, ktory dazy do jak najszybszego zakonczenia akcji za wszelka cene. Jej styl gry ewidentnie nie pasuje mi do gry na clayu, choc Varvara potrafi wygrywac pojedyncze mecze na ziemi (to pokazuje jak slaby jest poziom damskiego tenisa). Umiejetnosci ogolne sa rowniez po stronie Rosjanki, doswiadczenie i ogranie zdecydowanie rowniez. Przejdzmy wiec do aktualnej dyspozycji, ktora lepsza ma po swojej stronie rowniez Kirilenko. Trzecia runda w Madrycie, tu ogranie bez wiekszych problemow typowej claycourterki - Mediny, bez wiekszych problemow robi wrazenie na takiej zawodniczce jak Amerykanka na ziemi. Bilans spotkan pomiedzy obiema paniami rowniez jest korzystny dla Rosjanki, nie widze wiec zadnego aspektu, ktory bedzie jutro po stronie Lepchenko.

Otrzymane punkty reputacji: +12
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Melanie Oudin – Dominika Cibulkova
Games Total
Typ: Powyżej 19 @ 1.667 pinnacle ✅ 7-5 1-6 3-6
Games Handicap
Typ: Melanie Oudin +5.5 @ 1.658 pinnacle ⛔
Handicap Setów
Typ: Oudin, Melanie +1.5 @ 2.16 unibet ✅

Mam wrażenie, że kursy w tej parze zupełnie nie uwzględniają aktualnej formy obu zawodniczek. Po długiej serii niepowodzeń Oudin notuje małe odrodzenie w Rzymie: bezproblemowe kwalifikacje (Scheepers i Hampton), a przedwczoraj odprawiła Makarową w 1 rundzie. Jej gra zaczyna wreszcie przypominać cokolwiek podobnego do tego, co prezentowała kiedy jeszcze była największą nadzieją amerykańskiego tenisa. Jeszcze sporo nieregularności w jej grze, ale już wystarcza to na średniaczki, a taką w ostatnich tygodniach stała się Cibulkova. Słowaczka niezbyt korzystnie rozpoczęła sezon na kortach ziemnych (bilans 3-3), na 15 rozegranych setów przegrała osiem, a jej rywalkami wcale nie była czołówka. Wczoraj z Mladenovic znowu oddała seta pokazując swoje tradycyjne problemy z drugim serwisem (ledwie 31% wygranych piłek), które przy agresywnym returnie może być kopalnią punktów dla Amerykanki. Kursy na Cibulkę mocno przesadzone i biorąc pod uwagę aktualną formę obu tenisistek warto skorzystać ze sporych handicapów na Oudin. Wprawdzie oba poprzednie mecze obu pań padły łupem Słowaczki, ale też oba były do bólu wyrównane i zacięte. Dzisiaj spodziewam się podobnego scenariusza z tym, że do następnej rundy niekoniecznie musi awansować faworytka.

Otrzymane punkty reputacji: +2
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
WTA RZYM
Spotkanie: Muguruza vs Sharapova
Typ: Muguruza +7g
Buk: Pinnacle
Kurs: 1,66

Analiza:
Wydaje mi się, że grzechem byłoby nie uderzyć w to grubo. Sharapova jest prosto po finale w Madrycie, a Muguruza ma na koncie już 3 mecze w Rzymie i wygląda ok. Biorąc pod uwagę jak dużo jest niespodzianek w tej fazie turnieju wydaje mi się,że Masha może mieć dziś kłopoty. Hiszpanka to mocna fizycznie zawodniczka, na ziemi w tym roku ma bilans 6/3. Gram na grubo.

Dodatkowo:
Muguruza +1,5 seta Pinnacle 4,54

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Panowie mam takie pytanko małe. Bo jest czas zaraz sesji i trochę wypadłem ze sledzenia tematu i grania u buka. Co się dzieje z Agnieszką Radwańską? Porażka z Halep to raczej powód do dumy nie jest... Dzięki za odp.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Wickmayer vs Dominguez Lino
Wickamyer 2-0 ⛔⛔⛔ Wynik:0-2
2,75
Expekt

Analiza:

Pojedynek dwóch stylów. Siłowy tenis Belgijki vs techniczny Hiszpanki.
W tym meczu zdecydowanie stawiam na wygraną Yaniny,uważam,że mocny serwis i potężne uderzenia z głębi kortu zrobią spustoszenie w szeregach doświadczonej zawodniczki z Pontevedra. Można się jak to zawsze martwić o regularność Belgijki,ale po pierwszym dobrym meczu i zwycięstwie 2-0 z Flipkens jestem dobrej myśli.
Wcześniej na clayu odpadała dosyć szybko,ale przegrana w Stuttgarcie ze świetnie wtedy grającą Mattek,w Oeiros z solidną Suarez czy minimalna przegrana w Madrycie z Kvitovą wstydu nie przynoszą. Ostatnie tygodnie nie były najlepsze,ale ten turniej to świetna okazja na dobry wynik.
Z kolei Hiszpanka pogrywa całkiem nieźle. Finał w małym turnieju w Maroko,II runda w Madrycie i przegrana ze Sereną to solidne wyniki jak na Lino,jednak w Rzymie się coś zacięło i przegrana w kwalifikacjach ze słabiutką Hlavackovą jest tego najlepszym dowodem. W turnieju zagra jako LL.
Myślę,że warunki fizyczne tutaj zadecydują i wynik będzie w dużej części zależał tylko od postawy Wickamyer.

lothar 251

lothar

Użytkownik
Panowie mam takie pytanko małe. Bo jest czas zaraz sesji i trochę wypadłem ze sledzenia tematu i grania u buka. Co się dzieje z Agnieszką Radwańską? Porażka z Halep to raczej powód do dumy nie jest... Dzięki za odp.
Ja powiem szczerze, że nigdy nie byłem fanem tenisa Agnieszki Radwańskiej, nigdy się nie jarałem jak osiągała największe sukcesy i trafiła do topu. Moim zdaniem styl gry jaki prezentuje Polka nie ma siły przebicia, samą regularnością, bieganiem i skrótami nie można być długo na szczycie. Słaby drugi serwis Agnieszki, dla rywalek grających siłowo to możliwość zdobycia łatwych punktów. Być może jakiś słabszy okres gry jej się trafił, oglądałem mecz z Robson i żal było na to patrzeć co dzieje się na korcie(fakt że Brytyjce wychodziło wszystko, co zdarza się bardzo rzadko), żadnych argumentów nie miała Polka. A na to co wyprawiali komentatorzy w tym meczu, robiło się niedobrze(Panie Jońca, Panie Fibak dajcie spokój naprawdę).
Meczu z Rumunką Halep nie oglądałem ale po wyniku wnioskuję, że było równie ciężko ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom