>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Rzym, 11-18.05.2014

Status
Zamknięty.
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Jankovic v Radwańska (Powyżej 21.5) + Suarez Navarro v Ivanovic (Powyżej 21.5) = AKO @ 3.15 ⛔ / Jelena za mocna..

Jesteśmy już na tym etapie rozgrywek gdzie nie ma wyraźnej faworytki. Wszystkie Panie pokazały że są w dobrej formie, a to dobrze wróży na Roland Garros. Francesca była bardzo zadowolona że mogła dojść tak daleko przed własną publicznością, przegrała właśnie z Agą. Jankovic wygrała z inną Włoszką Pennetą pokazując że forma jest. Panie raz grały na Clayu i był to pojedynek 3 setowy (2008 rok). W drugim pojedynku rewelacyjna Ana, która pokonała zmęczoną już Maszę a wcześniej Cornet. Z drugiej strony Carla która odprawiła do domu Venus i Halep. Liczę na dwa zacięte pojedynki. AKO myślę że do pogrania.
--------------------------------

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Jankovic - Radwańska : Jankovic +2.5 gema 1.80 bet365 ✅
Jankovic zagrała wczoraj bardzo dobrze z Pennettą, ostatnio jej forma stopniowo rośnie, co ciekawe nawet jeżeli przegrywa to na ogół w 3 setach. Radwańska gra w Rzymie dobrze, ale jednak z dobrze dysponowaną Jankovic może mieć spory problem. Przy wyrównanym meczu Serbka powinna zmieścić się w zadanym handicapie, nawet jak przegra (np. przy wyniku 6:4, 4:6, 6:4 dla Radwańskiej). Nie spodziewam się szybkiej dwusetówki i zwycięstwa Radwańskiej, jeżeli Isia wygra to raczej po długim i wyczerpującym boju. Moim zdaniem możliwe jest zwycięstwo 2:0 dla Jankovic, co oczywiście w każdej konfiguracji pokryje ten handicap. Jak dla mnie spore value.

Otrzymane punkty reputacji: +3
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Radwańska - Janković
Jak dla mnie nie ma co szukać jakiegoś handi, mamy po dobrym kursie win Agnieszki, a jej wygrana wydaje mi się dość pewna. Agnieszka na mączce ma dużo większe szanse z tenisistkami gającymi siłowo niż na twardych nawierzchniach, więc jeden atut jest. Po drugie Agnieszka jest lepiej wyszkoloną tenisistką i nie gra falami, co u Serbki często się zdarza. Agnieszka dobrze sobie radzi z Jeleną, H2H zdecydowanie na jej korzyść, co ciekawe wszystkie wygrane Agnieszki na hardzie i jedna jedyna Serbki 6 lat temu RG. Wracając jednak do dzisiejszego meczu to na mączce Janković nie będzie taka groźna, oczywiście wygrywa, ale nie są to jakieś spektakularne zwycięstwa. Przegrywała z Garcią, Pavluczenkovą czy Ivanović, śmiem twierdzić, że nie są to tak wymagające rywalki jak Aga, natomiast nasza zawodniczka przegrywała tylko i wyłącznie z Sharapovą. Po odpadnięciu Li, Radwańska czuje na pewno spore szanse na finał, nie sądzę, by były to wielkie problemy.
Radwańska @ 1,71 Unibet

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Jankovic - Radwańska : Jankovic +2.5 gema 1.80 Bet365
podpisuję się pod tym typem. Co więcej, bardziej wydaję mi się prawdopodobne zwycięstwo Jeleny. Rozmiary zwycięstwa nad Kuzniecową czy Pennettą nie są przypadkowe,bo obie te tenisistki wyglądają bardzo dobrze na clayu obecnie.
H2H raczej z przymrużeniem oka, bo prócz ostatniego meczu na Indian Wells to reszta sprzed dwóch lat... Ostatni mecz wyrównany 5-7, 6-2, 4-6 dla Isii.
+2,5 gema✅ to odpowiednie zabezpieczenie, bo wątpię w 2:0 dla Polki..
e: jednak Jankovic gładko ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Jankovic 1,61 Bet365⛔⛔⛔ Nie moj turniej, graty dla Civilpl. jego zawodniczki gorą

Szybko gramy na Jelenę dopóki kursy nie spadną! Jankovic w Rzymie gra chyba najlepiej ze wszystkich turniejow na Swiecie. Dzis to potwierdzila z Radwanska, wczesniej z Kuznetsova i Pennettą.

Teraz zagra z Errani, ktora dzisiejsze zwyciestwo zawdziecza raczej wloskiej restauracji niz swojej dobrej grze. Chinka Na Li powiedziala ze zatruła się makaronem i wymiotowala przed meczem i czula sie na korcie jakby umierala. Errani wygrala, bo Li wyrzucala i to jest jedyny scenariusz zwyciestw Errani z top10. Kto podchodzi do meczow z nia mega skoncentrowany i zdeterminowany jak Serena i Maria w RG 12, 13 to nie ma co zbierac.

Ostatni pojedynek zwycieski dla Errani, bo byl to mecz, gdzie Serbka grala o nic w fazie grupowej mastersa i oszczedzala sie przed meczem polfinalowym. Pamietam jej wyrazny brak zaangazowania, co wielokrotnie mozna jej zarzucic, ale nie w Rzymie, gdzie rzeczywiscie meczow nie puszcza.

M 32

molpl

Użytkownik
Ja gram w stronę Errani. Oglądalem oba mecze i Sara wygląda dużo lepiei na korcie.
Errani bet355 2.30

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Rome (Włochy), ziemna

Williams S. (Usa) - Ivanovic A. (Srb)

Typ. Ivanovic (+1.5) sets 2.50 Pinnacle Sports✅

Tak jak się spodziewałem, Serbka nie miała dzisiaj łatwej przeprawy z Hiszpanką. Obie zawodniczki rozegraly brardzo dobre spotkanie,zafundowały nam sporo emocji do ostatniej piłki. Ku mojemu szczęściu w półfinale zameldowała się Ana i teraz czeka na nią sama liderka światowego rankingu. Amerykanka, tak jak się większość osób spodziewało bez problemu uporała się z Chinką Zhang, która po drodze wyeliminowała zmęczoną po Madrycie Kvitovą. Przed Williams jutro prawdziwy test formy, bo Ivanovic w ostatnim czasie jest w niesamowitym gazie, co Mnie najbardziej cieszy, w tym roku psychika Ivanovic funkcjonuje póki co jak należy i niewymuszonych błędów jest o wiele mniej niż przed rokiem. W Rzymie, można śmiała zaryzykować, rozgrywa swój najlepszy turniej w tym roku, po drodze pokonane Knapp, Cornet, Sharapova i Suarez Navarro. Spora niespodzianką było wyeliminowanie Rosjanki, ale w tym spotkaniu Ana była poza zasięgiem Marii, zagrała po prostu bezbłędnie. Dzisiaj było juz troszeczkę gorzej, pojawiały sie momentami błędy, ale też duży opór stworzyła Hiszpanka i dlatego wygrana dopiero po 3 setach. Rywalki Amerykanki bez porównania do tych, które pokonała Serbka. Petkovic, która zgubiła formę po Charleston, Lepchenko, i Zhang, czyli zawodniczki spoza czołowej 20 WTA. Mimo gładkich zwycięstw, w grze Amerykanki zdarzają sie błędy, w ogóle w tym roku nie jest jeszcze w swojej optymalnej formie. Przypomnę, że Ana znalazła już lekarstwo na grę Williams i sprawiła sporą niespodziankę eliminując ją podczas AO. Amerykanka będzie chciała się zrewanżować za tamtą porażkę, a Ana podobnie jak w tamtym pamiętnym pojedynku, nie będzie miała nic do stracenia, nie będzie uznawana za faworytkę, więc o psychikę Serbki jestem spokojny. Nie sądzę, że wyjdzie na kort, i zagra podobny tenis, do tego, który zaprezentowała nam z Halep w Madrycie, czyli poniżej krytyki, tylko wręcz przeciwnie, taki jaki widzieliśmy podczas spotkania z Sharapovą, a wtedy spokojnie stać ją na ugranie seta, kto wie, może uda się powtórzyc sukces z Melbourne, jednak będzie o to bardzo, bardzo trudno, niemniej jednak nie takie rzeczy sie dzieją w tenisie, zwłaszcza w kobiecym. A więc AJDE ANA i do przodu!

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Williams S. - Ivanović A. (+5,5)
2 @1,68
Williams S. - Ivanović A.
2 @5,10

Unibet
Serbka rozgrywa świetne zawody tu w stolicy Włoch. W ćwierćfinale odprawiła hiszpankę Suarez Navarro po świetnym trzy setowym spotkaniu wcześniej ograła Knapp, Cornet i oczywiście Sharapovą której nie dała żadnych szans. Jeśli Anna utrzyma dyspozycje taką jak do tej pory prezentowała tu w Rzymie, w jutrzejszym spotkaniu czeka nas świetne widowisko, które liczę na to że zakończy się zwycięstwem byłej liderki rankingu nad obecną. Jeśli chodzi o Serene to jej gra jakoś mnie nie przekonuje, w tym turnieju jeszcze nie trafiła na zawodniczkę która stawiła by jej większy opór, pokonała jak do tej pory Petković, Lepchenko i Zhang. Trzeba też wspomnieć o tym że Ivanović już w tym roku wygrała z Amerykanką w Australian Open 2:1.
Powodzenia.

J. Janković - S. Errani
1 @1,54
1(-1,5) @ 2,35

Unibet

Jelena w rewelacyjnej formie i jak dla mnie zdecydowana faworytka dzisiejszego spotkania, kursy świetne i aż żal nie skorzystać. Serbka wczoraj wyeliminowywała naszą Agę, a wcześniej rozprawiła się z inną reprezentantką gospodarzy Pannettą oraz Rosjanką Kuznetsową. Włoszka gra kiepsko i na dobrą sprawe powinna odpaść już z Cetkowską, ale jakoś wymęczyła zwycięstwo, potem trafiła na Chinkę która zagrała gorzej niż źle. Na Li popełniła masę nie wymuszonych błędów co chwile wyrzucała w aut albo waliła w siatkę, a i tak zdołała wygrać seta. Serwis Włoszki, zwłaszcza drugie podanie jest chwilami tragiczne i Jelena będzie ją niszczyć returnem. Spodziewam się szybkiego i pewnego zwycięstwa Serbki.
Powodzenia.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Jankovic - Errani : Errani 2.37 bet365 ✅
Obie grają dobry turniej, ale jednak Errani prezentuje się lepiej, wygrała z Na Li, co wydawało się być niemożliwe, bo chińska królowa mąki to dla wielu zawodniczek zapora nie do przejścia, Jankovic pomimo progresu to jednak nie jest ciągle poziom Na Li. Dodatkowo Errani świetnie się czuje na swoim terenie i w meczu z Na Li ocaliła aż 9 piłek przełamaniowych - co pokazuje, iż ma stalowe nerwy. Nie jest tajemnicą, iż Jankovic to zawodniczka łatwa do przełamania, które traci swoje serwisy bardzo często i bardzo często przy jej podaniu gemy ważą się na przewagach. Bilans h2h to 1:1, ale ostatnim razem grały w Turcji pół roku temu i wygrała Errani 2:0. Errani gra dobrze w zasadzie tylko na clayu. Więcej przemawia za nią.
Ivanovic - Williams : Ivanovic +5.5 gema 1.80 bet365 ⛔
Tutaj widzę niesamowitą okazję, ponieważ Williams w tym turnieju w zasadzie doszła do tego półfinału mimowolnie, ponieważ grała z naprawdę słabymi zawodniczkami, które były tak sparaliżowane, że walczyły o pojedyncze gemy, nie mając w ogóle w głowie tego by wygrać set czy mecz. Wczoraj oglądałem spotkanie ze Shuai, wszedł mi Handicap na Williams, bo wygrała potężnie - aż 8 gemami, ale Amerykanka grała ten mecz w zasadzie na jednej nodze. Dała się przełamać na koniec pierwszego seta - co świadczy o braku koncentracji. Przeplatała świetne zagrania piłkami na &quot;odpi***l się&quot; - które albo lądowały w siatce albo wychodziły grubo w aut. Jej francuski trener miał to wszystko gdzieś i oglądał ten mecz na pełnym luzie, ponieważ widział że to spotkanie i tak się samo wygra i tak się stało. Ale dzisiaj to będzie zupełnie inna bajka - na przeciwko Williams stanie Ivanović, która odprawiła z kwitkiem Sharapovą. Ivanović jest na fali a grać na mące potrafi, ponieważ w przeszłości wygrywała nawet Roland Garros. Oczywiście nie twierdzę, że Serbka to spotkanie wygra, dlatego rekomenduję bezpieczny handicap. Nawet jeżeli Serbka przegra 0:2, ale będzie w stanie ugrać 7 gemów to typ ten wchodzi. Nie widzę takiego przebiegu spotkania, w którym Williams rozwala Anę 6:2, 6:2 albo wyżej, ponieważ Amerykanka jest wynudzona słabymi przeciwniczkami i skoro przeciętna Chinka jest w stanie wydrapać jej 4 gemy, no to Ana powinna ich wyciąć przynajmniej dwa razy tyle. Wątpię by przez jedną noc Serena była w stanie przewartościować swoją grę i wyjść dzisiaj na kort w pełni skoncentrowana i walcząca o każdą piłkę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Williams - Ivanovic powyżej 19,5 gema @1,83✅
z tego meczu wybieram całkiem moim zdaniem niską linię... Serena pierwszy prawdziwy sprawdzian w tym turnieju, Ana wygląda świetnie, jednak wczoraj była już mocno zmęczona pod koniec meczu, bo co tu dużo mówić - goniły się z Suarez Navarro po korcie niemiłosiernie. Linia moim zdaniem do pokrycia, któryś z setów może zahaczy o TB co dało by już praktycznie pokrycie.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Williams - Errani : Errani +6.5 1.72 bet365 ⛔
Bardzo wysoki handicap jak na finał, dający zwycięstwo nawet jak Errani przegra 6:2, 6:4 lub 6:3, 6:3. Ostatnie spotkanie tych dwóch zawodniczek miało miejsce 6 czerwca 2013 roku na kortach Roland Garros i zakończyło się miazgą, Williams wygrała 6:0, 6:1, ale wcześniej w ubiegłym roku grały też w Madrycie i tam było 7:5, 62. Williams nie gra obecnie tak jak grała rok temu, ponieważ ma fale dobrej gry przeplatane słabą. Dzisiaj z Ivanović zagrała świetny 1 i 3 set, ale w drugim jej się nie układało i nie umiała odrobić strat. Dzisiejszy mecz z Ivanović miał zaskakujący przebieg, ponieważ Williams wygrała aż 7 gemami ogólnie, tracąc jeden set - to dosyć dziwne rozstrzygnięcie. Nie wiem jak to robi Williams, ale pod koniec meczu serwowała z prędkością ponad 190 km/h, co spowodowało, iż Ivanović nie miała już nic do powiedzenia przeciwko takiemu podaniu. Oznacza to jedno - jeżeli Serenie się chce, jest skupiona - to gra dwie ligi wyżej aniżeli wszystkie inne zawodniczki i może wygrać z każdym tracąc kilka gemów, widać jednak iż wiek i znużenie dyscypliną robi swoje i nie jest w stanie wykrzesać swoich możliwości w 100% przez cały czas i tu się pojawia szansa dla Errani by wycięła te kilka gemów. W meczu z Ivanović Serena bardzo mocno zaczęła, szybko wygrała pierwszego seta, następnie z 5 biegu wrzuciła drugi, by później znów się rozpędzić w decydującym secie i zamknąć spotkanie. Liczę, iż jutro też Serena będzie rozregulowana i da sobie odebrać kilka gemów, być może straci nawet set. Bukmacherzy całkowicie nie wierzą w Errani, stąd też ustawili tak wysoki handicap, a trzeba pamiętać, iż Włoszka miała mocno pod górkę by znaleźć się w finale - pokonanie Jankovic w 2 setach jest b. dobrym osiągnięciem. Myślę, iż Sara nie sprzeda skóry tanio w finale i będzie walczyć.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Nie wiem jak można grać taki handicap na Errani z Sereną, ale jak dla mnie to jest czysty zakład Kamikadze. Szanse na powodzenie tego masz jak dla mnie mniej niż 20% a kurs wynosi marniutkie 1.70 ????
-6.5 to jest wysokie handi? na Serene z Errani? brednie.
Sara to jest zawodniczka, która absolutnie nie ma szans z Sereną, jest zawodniczką dla Sereny po prostu wymarzoną. Serwis Errani to jest jedynie wystawka do returnu, Williams return ma kosmiczny, więc nie będzie mowy o utrzymywaniu przez Włoszke swojego serwisu, jeśli Amerykanka uruchomi swoje podanie - skończy się rowerem, albo jednym gemem dla Sary jak na RG w ubiegłym sezonie.
Serena gra tutaj bardzo dobry tenis, dzisiaj poskładała na miękko Ivanovic, która znajduje się w doskonałej dyspozycji, miał co prawda przestój, ale to było spowodowane dobrą grą Any, która strzelała i jej wchodziło. Errani strzelać nie będzie, będzie tylko wystawiać piłkę do ataku Serenie i ten finał skończy się dla niej szybko i boleśnie.
Serena -6.5 (2.08) Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +16
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Williams - Errani : Errani +6.5 1.72 bet365
Bardzo wysoki handicap jak na finał, dający zwycięstwo nawet jak Errani przegra 6:2, 6:4 lub 6:3, 6:3. Ostatnie spotkanie tych dwóch zawodniczek miało miejsce 6 czerwca 2013 roku na kortach Roland Garros i zakończyło się miazgą, Williams wygrała 6:0, 6:1, ale wcześniej w ubiegłym roku grały też w Madrycie i tam było 7:5, 62. Williams nie gra obecnie tak jak grała rok temu, ponieważ ma fale dobrej gry przeplatane słabą. Dzisiaj z Ivanović zagrała świetny 1 i 3 set, ale w drugim jej się nie układało i nie umiała odrobić strat. Dzisiejszy mecz z Ivanović miał zaskakujący przebieg, ponieważ Williams wygrała aż 7 gemami ogólnie, tracąc jeden set - to dosyć dziwne rozstrzygnięcie. Nie wiem jak to robi Williams, ale pod koniec meczu serwowała z prędkością ponad 190 km/h, co spowodowało, iż Ivanović nie miała już nic do powiedzenia przeciwko takiemu podaniu. Oznacza to jedno - jeżeli Serenie się chce, jest skupiona - to gra dwie ligi wyżej aniżeli wszystkie inne zawodniczki i może wygrać z każdym tracąc kilka gemów, widać jednak iż wiek i znużenie dyscypliną robi swoje i nie jest w stanie wykrzesać swoich możliwości w 100% przez cały czas i tu się pojawia szansa dla Errani by wycięła te kilka gemów. W meczu z Ivanović Serena bardzo mocno zaczęła, szybko wygrała pierwszego seta, następnie z 5 biegu wrzuciła drugi, by później znów się rozpędzić w decydującym secie i zamknąć spotkanie. Liczę, iż jutro też Serena będzie rozregulowana i da sobie odebrać kilka gemów, być może straci nawet set. Bukmacherzy całkowicie nie wierzą w Errani, stąd też ustawili tak wysoki handicap, a trzeba pamiętać, iż Włoszka miała mocno pod górkę by znaleźć się w finale - pokonanie Jankovic w 2 setach jest b. dobrym osiągnięciem. Myślę, iż Sara nie sprzeda skóry tanio w finale i będzie walczyć.
I mają rację. To prawda, że styl Errani na mączce jest nie wygodny, tyle że na Amerykance wrażenia on nie robi żadnego. Serwis Sary to śmiech na sali i jutro jak Williams się przyłoży do returnu to Errani może podania przez cały mecz nie utrzymać. Wszystko tutaj od Sereny zależy, Ivanovic ma jednak trochę argumentów żeby Serenę postraszyć, wywrzeć presję, zmusić do słabszej gry. Włoszka takich argumentów nie ma. Spodziewam się tutaj podobnego meczu do tego Errani z Sharapova w Stuttgarcie. Szybka egzekucja bardzo możliwa i osobiście taki handicap to w stronę Williams bym jednak grał.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Miałem zrobić dłuższą analizę, ale widzę, że Dawid juź najważniejsze napisał. Errani jak utrzyma 1-2 razy swój &quot;serwis&quot; to powinna być wniebowzięta. Na returnie nie możemy tez liczyć na długie płaskie odegrania, takie jak prezentowała nam dzisiaj Ana, które grane pod nogi wybijają ją lekko z rytmu. Wyższa/krótsza piłka ze strony Włoszki i Serena automatycznie zyskuje wielką przewagę. Odradzam wszelkie handi na Errani, ja pobrałem takie coś(mimo lekkich spadków wciąż do gry):
Serena Williams -6,5 gema v Sara Errani 1 @1,90 Pinnacle
Od siebie dorzucę jeszcze under w 1. secie. Serena lubi masakrować w pierwszych partiach, dopiero w 2. secie czasem przychodzi lekkie rozluźnienie. Dzisiaj pojechała z Ana 6:1. Jutro liczę na coś podobnego:
Serena Williams v Sara Errani under 8,5 w 1. secie @2,12 Unibet

Za drobne i dla lekkiej adrenalinki można spróbować też to:
Serena Williams v Sara Errani under 7,5 w 1. secie @3,40 bet365

maxi233 655

maxi233

Użytkownik
Popieram tych którzy nie widzą żadnego value +6,5 bowiem styl Errani na Serene to woda na młyn, po prostu niszczy ją, serw odrazu wystawka na kontre przy atomowych uderzeniach ta mikra dziewczynka wygląda jak dziecko we mgle, jak już coś to dla mnie -6,5. Ja z kolei idę w kierunku finałów debli bo okazja ku temu jest przednia
Errani/Vinci - Peschke/Srebotnik 1 1.38
Dziewczyny w formie, w dodatku u siebie i ich nawierzchnia na której graja wrecz obłednie. Dodatkowy smaczek to sytuacja rewanzu bo ostatni mecz przegrały z nimi na twardej, dzisiaj uważam że to wygrają, tym bardziej że 2 tak srednio sobie radzi na ziemi.
Nestor/Zimonjic - Hasse/ Lopez 1 1.46

Nestory w super formie w ostatnim meczu odprawili Brayanow i i ta para juz nie powinna im przeszkodzic w triumfie. Wiadomo jedynka daja rade i po triumfie w Madrycie czeka Rzym. Jak dla mnie to para numer 1 na chwile obecna
W ako daje nam bajeczne 2.01, czego chciec wiecej.

mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Errani ma bardzo słaby serwis który Williams bez problemu będzie mocno returnować.
Włoszka tak serwuje że serwis żadnej przewagi jej nie daje, nie pamiętam kiedy ostatni raz zdobyła asa serwisowego. Zauważcie że pierwszy i drugi serwis Włoszki jest taki sam co wydaje się dziwne w tenisie.
Williams S. - Errani S. under 18.5 kurs 1.75 Unibet 6/10 ✅✅✅
Bardziej opłaca się grać under 18.5 niż H-5.5 ponieważ różnica kursowa jest dość spora.
W przypadku under 18.5 Williams musi wygrać oba sety do 3 gemów co najwyżej, natomiast jeśli damy
H-5.5 również Williams musi wygrać do 3 gemów oba sety albo jednego seta przegrać i pozostałe 2 wygrać z dużą przewagą, a taki scenariusz meczu jest dość mało prawdopodobny dlatego polecam under 18.5.

Otrzymane punkty reputacji: +8
civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Zauważcie że pierwszy i drugi serwis Włoszki jest taki sam co wydaje się dziwne w tenisie.
Nie, to nie jest dziwne, serwis Camili Giorgi też ma podobną prędkość (1 i 2) - jakieś 14km różnicy tam jest, tylko że Giorgi serwuje nawet z prędkością 190km/h. Errani serwuje wolno, no to wniosek powinien być z tego taki, że powinna odpaść w pierwszej rundzie a nie wygrać z Na Li i Janković, a ona mimo wszystko gra w finale? Odpowiedź jest prosta, to jest serwis wolny, ale nieprzyjemny. Nadto Williams daje się w tym turnieju przełamywać i to sporo razy. Kolejna sprawa to fakt, iż finały rządzą się swoimi prawami. Jakby ktoś w 2011 roku przed finałem US Open powiedział, że Serena przegra ten finał w dwóch setach i zdobędzie 5 gemów to nikt by w to nie uwierzył. W 2011 roku Serena ograła w tym turnieju wszystkich i miała sześć łatwych meczów, a finał nie był całkowicie jej. Errani może oczywiście przegrać gładko i nic nie powalczyć - ale trzeba pamiętać, iż obecna Serena to nie jest już ta Serena co kiedyś, ma 33 lata, coraz wolniej się rusza i coraz częściej traci koncentrację, wczoraj było to widać w meczu z Ivanović, kiedy to Serena po łatwym secie się rozluźniła i chwilę później przegrywała w secie 4:0. Jak będzie - zobaczymy, jeżeli Errani da się pożreć na dzień dobry to trudno - to tylko tenis (damski).

typer36 456

typer36

Użytkownik
Pierwsza myśl jest właśnie taka, że Williams powinna rozstrzelać swoją rywalkę w pył, jednak doświadczenie w typowaniu uczy, że takie emocjonalne podejście jest błędne. Za wiele razy się przejechałem na tym i jeszcze się pewnie to nie raz zdarzy bo lubię pewniaki. Sam osobiście uważam, że będzie tak jak większość przewiduje, czyli Serena wykorzysta fizyczną słabość rywalki i wypunktuje ją. Daleki jestem jednak od stwierdzeń, że Errani nie ma żadnych szans, że napewno przegra, że nie nawiąże walki. Nie takie rzeczy w tenisie i ogólnie w sporcie się działy.
Wspominany return powinien odegrać dziś kluczową rolę, ale to w dużej mierze zależy od koncentracji Amerykanki. Mogliśmy ostatnio zaobserwować, że jak nie ma koncentracji, to i piłka nie zawsze ląduje gdzie trzeba. Poza returnem Serena ma mocny serwis i potrafi kończyć mocną piłką trudne sytuacje, co też daje jej ogromną przewagę. Jedyne czego można się obawiać, to właśnie tej koncentracji i rozrzucającego przebijania. Zauwazyłem, że Williams się nieco irytuje jak piłka kilka razy wraca i musi do niej biegać, przez co czasem wyrzuca lub trafia w siatkę. Niby nie ma tego wyjątkowo dużo, ale zdarza się - podejrzewam, że Errani przy dobrym dniu może tak trochę powymuszać błędy.

Kursy na mecz śmieszne, chociaż więcej się nie spodziewałem.
Choć dla wielu handicapy na Williams są tu oczywistością, ja na spokojnie zagram zwycięstwo.

W 26

wpotrzasku

Użytkownik
TEZ mysle ze jednak suma gemow bedzie lepszym typem. 18 gemow to 6-3 6-3 i zaklad wchodzi, wiliams tylko raz grala 3 sety z errani,kwestia tego czy wyjdzie skoncetrowana jak tak to bedzie pozamiatane a jak przegra 1 seta to zapewne w drugim sie zdenerwuje i wygra 6-1 lub 6-0 . Mysle jednak ze po wczorasym blamazu z ivanovic 6-3 co dla niej jest na pewno porazka ,wyjdzie dzis na pelnej kurwie i skonczy ten mecz w niecala godzine. suma gemow ma jeszcze ta przewage ze daje nam mozliwosc zwyciestwa gdyby to jakims cudem errani wygrala ten mecz w 2 setach, handi -6.5 w przyoadku przegrania seta przez williams daje nam z kolei sporo nerwow i trzeba liczyc na szczescie wiec w przypadku takich samych kursow o wiele rozsadnieszje jest zagranie na ponizej 18.5 gema

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Peschke K./Srebotnik K. - Vinci R./Errani S. @3,17 Sbobet
Peschke K./Srebotnik K. +1,5 sets - Vinci R./Errani S. @1,90 Sbobet
Po pierwsze KURS. Obie pary bardzo wysokiej klasy, cała gama tytułów w gablotkach, więc ta dysproporcja mi się nie widzi i dostrzegam tu małe value po stronie Czeszki i Słowenki. I na tym w sumie można zakończyć analizę. Ale wspomnę o czymś jeszcze.
Po drugie Errani. W tej chwili gra ona sobie finał z Sereną Williams i po pierwszym secie coś z niej podejrzanie uszło powietrze. Była przerwa medyczna. Optycznie nie wygląda to optymistycznie. Przestała do niektórych piłek dobiegać w typowym swoim walecznym stylu. Nie wiem, czy to po prostu kalkulacja i gdzieś jej myśli się kołatają, że lepiej rzucić wszystko na debla i nie tracić sił na singlu. Także tu mały znak zapytania z mojej strony.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom