>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Rzym, 11-18.05.2014

Status
Zamknięty.
kris88 1

kris88

Użytkownik
Witam

To mój pierwszy post na forum, chodż zaglądam tutaj codziennie. Przejdżmy do rzeczy.
Co sądzicie o typie w kobiecym deblu, a dokładnie:

Spotkanie: C.Black/S.Mirza - M.Hingis/S.Lisicki
Typ: 1
Kurs: 1.8
Bukmacher: Bwin

Para C.Black/S.Mirza roztawiona z nr 5. Ostatnie wyniki na clayu bardzo dobre. Wygrany turniej w Portugalii, a ostatnio ćwierćfinał przegrany w Madrycie po zaciętym meczu z deblem nr 1.
Hingis/Lisicki debel sklejony w tym sezonie. Wygrany turniej na hardzie w Miami. Lisicki ostatnio pod formą, a o Hingis nie ma co się wypowiadać.
Więc skąd tak wysoki kurs??
Co sądzicie o tym typie?
Hingis i Lisicki grają ze sobą dopiero od tego roku ale mogą się pochwalić niezłym bilansem (6-2). Wygrały spory turniej w Miami, gdzie pokonały właśnie parę Black/Mirza i to dość gładko (6-3, 6-4). Oprocz Black/Mirza pokonaly jescze kilka niezlych par deblowych.
Sam czesto stawiam na Black/Mirza ale tym razem bylbym ostrozny.
Pogram je chyba za drobne ✅ . Wydaje się, że Hingis i Lisicki na clayu nie zachwycaja ale nigdy nie mialem przyjemnosci ogladac ich w akcji.
Ze swojej strony polecam typ:
Mirnyi M. / Youzhny M. - Bracciali D. / Starace P. 1,44 Bet365 ✅
Para Bracciali D. / Starace P. gra ze sobą raczej rzadko (w ostatnim czasie) i bez żadnych fajerwerków. Grają przeważnie na turniejach rangi ITF/Challenger a i tam częściej przegrywają niż wygrywają.
Para Mirnyi/Youzhny już niejednej liczącej się parze deblowej napsuła krwi.
W tym roku na mączce pokonali między innymi pary:
Peya/Soares, Llodra/Mahut, Klaasen/Butorac.
Myślę, że kurs zachęca do pogrania ich, nie wydaje się żeby stało przed nimi trudne zadanie.
Dla podbicia kursu można dodać spotkanie:
Gulbis E. - Falla A. 1,16 Betsafe ✅
Nie sądzę, żeby po tym co ostatni pokazuje Gulbis mógł przegrać z Fallą.
H2H wynosi 2:2, natomiast 2 ostatnie mecze wygrał Gulbis. Ale nie wiem czy można się tym sugerować bo ostatni mecz odbył się ponad 2 lata temu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kris88 1

kris88

Użytkownik
Dimitrov G. / Rosol L. - Cabal J.S. / Farah R. 1,71 ComeOn ⛔ Sami sobie sa winni
Cabal/Farah na mączce ostatnio w Madrycie doszli do finału ulegając doświadczonej parze Nestor/Zimonjic.
Rozegrali w tym roku 37 spotkań deblowych (Bilans 26-11).
To ich 10. turniej na mączce w tym roku, po AO wybrali się do Ameryki Południowej
gdzie wygrali turnieje w Kolumbii i Brazylii.
Myślę, że zgranie, ogranie w deblu na mączce w tym roku i doświadczenie w deblu powinno wystarczyć na parę Dimitrov/Rosol, która gra ze sobą PIERWSZY RAZ.
Para została stworzona na potrzeby turnieju. Ciężko mi sobie wyobrazić sytuację, w której odprawiają oni parę Cabal/Farah. Szczególnie na mączce.
Edit: dopiero teraz zauważyłem, że w pośpiechu przed pracą dałem typy ATP w Dziale WTA. Mam nadzieje że nie przysporzy to nikomu kłopotów i nie narobi bałaganu

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Rome (Włochy), ziemna

&amp;

Kerber A. - Cetkovska P.
Typ. Kerber 1.55 Pinnacle Sports⛔ Bez komentarza...
Troszeczkę jestem zdziwiony, mimo wszystko zbyt wysokiego kursu w tym przypadku na Niemkę, więc gram bez wahania. Kerber zaliczyła w tym sezonie falstart na mączce, porażka w Stuttgardzie z Suarez Navarro oraz w Madrycie nie sprostała rewelacji tego sezonu Francuzce Garcii i poddała spotkanie w 2 secie z powodu jakiegoś tam urazu, lub po prostu nie była w stanie podjąć walki z rywalką. W Madrycie broniła sporo pkt za zeszłoroczny ćwierćfinał i z tego powodu spadła na 9 miejsce w rankingu. W końcu trzeba zacząć coś grać i wygrywać, bo niedługo początek Rolland Garrosa oraz trzeba walczyć o jak najlepsze wyniki, żeby na koniec sezonu znaleźć się w czołowej ósemce. Liczę tutaj na przełamanie Angeliki, a rywalka nie jest najwyższych lotów. Najlepszy wynik Czeszki w tym sezonie to 1/4 finału w Doha i gładka porażka, właśnie z Kerber. Ponadto porażki z takimi zawodniczkami jak: Vesnina, Meusburger, czy w Madrycie z Stephens, czyli zawodniczki, które spokojnie są w zasięgu Kerber. Petra przeszła w Rzymie przez kwalifikacje i pokonała Cepelovą i Niculescu, wczoraj ciężki mecz z Pironkovą i wygrana w 3 setach. Widać, że jest w optymalnej formie, ale mimo wszystko Kerber, nawet w nieco słabszej dyspozycji, to klasa wyżej o Cetkovskiej i nie sądzę, żeby odpuściła, bo chce jak najlepiej wypaść przed Wielkim Szlemem, a wszyscy dobrze wiemy jak dobrze potrafi grać w tenisa Niemka. W tamtym roku odpuściła zawody w Rzymie, więc szansa na poprawę swojego dorobku pkt, zwłaszcza, że sporo uciekło w Madrycie. Nie widzę w tym spotkaniu innej opcji, jak przełamanie ze strony Kerber i pewna wygrana z rywalką. Polecam również zagranie linie gemowej zaproponowanej przez bukmacherów w kierunku Angeliki.​

lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Rome
Godzina:
11:00
Spotkanie:
Christina McHale - Sorana Cirstea
Typ:
DW 2:0
Kurs: 3,00
Bukmacher: WH
Analiza:

Zapraszam na spotkanie 1/32 finału, na turnieju WTA Internazionali BNL d&#39;Italia rozgrywanego we włoskim Rzymie, pomiędzy Christiną McHale a Soraną Cirsteą. Sorana Cirstea (WTA 27) od początku sezonu spisuje się fatalnie. W głównym cyklu wygrała tylko pięć meczów, a z pięciu ostatnich turniejów odpadła w I rundzie. Błysnęła jedynie w Pucharze Federacji, gdy w wielkanocny weekend pokonała Anę Ivanović i Bojanę Jovanovski. Christina McHale (WTA 63) w Rzymie potwierdziła rosnącą dyspozycję i przeszła eliminacje, bez straty seta odprawiając Julię Glushko i Stefanie Voegele. W ubiegłym tygodniu w Madrycie to właśnie Amerykanka dała się najmocniej we znaki Marii Szarapowej, późniejszej triumfatorce. McHale prowadziła 4:1 w III secie, by przegrać pięć kolejnych gemów. Amerykanka od początku sezonu gra solidny tenis. Doszła do II rundy Sydney jako kwalifikantka po pokonaniu Alize Cornet oraz zaliczyła finał w Acapulco. Moim zdaniem jak najbardziej stać ją na pokonanie Cirstei i jeśli zagra konsekwentnie swój tenis, to ten pojedynek powinien zakończyć się w dwóch setach. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 11:00.
___________________________________________________________________________________
2:1 (6:3) (4:6) (6:1) ⛔ nie wiem co ta McHale w drugim secie odwaliła wygrywając 4:2 przegrać seta...

Otrzymane punkty reputacji: +2
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Vinci + Errani + Suarez Navarro = AKO @ 2.20 ⛔ / Roberta perché ?

Panie stawiane dziś w roli mocnych faworytek, jednak co pokazał wczorajszy dzień niespodzianki już pierwsze były (Gienia Why ?).. Pierwsza z pań Roberta Vinici statystyki 5/3 Clay w porównaniu do przeciwniczki 0/2. Spotkały się rok temu w Toronto gdzie wygrała Vinci dość łatwo. Makarova przegrała z Woźniacki na Clayu gdzie ta gra ostatnio dość słabo.. Vinci w Madrycie przegrała z Agą. H2H po stronie Włoszki 0-1. Vinci przed własną publicznością nie powinna przegrać. Drugi mecz to pojedynek również Włoszki która rok temu dotarła do półfinału. H2H po stronie Włoszki 0-3. Errani wygląda mocniej w tym meczu. Również kibice powinni pomóc jak wczoraj Francesce. Trzeci mecz to pojedynek Hiszpanki z Niemką. Carla dotarła rok temu do ćwierćfinału. Ostatnio wygrała Turniej w Oeiras, w Madrycie miała pecha trafiając na Williams.
Bencic - Pavlyuchenkova = Over 2.5 @ 2.20 ✅✅✅ 6-3, 3-6, 6-3

W tym spotkaniu liczę na 3 sety. Pojedynek między zdolną Bencic a doświadczoną Pavlyuchenkovą. Nie musi to być jednostronny pojedynek. Bencic odprawiła do domu doświadczoną Hercog (3 sety) oraz Radwańską, jednak Ula jest daleko od ustabilizowanej formy, więc można było się tego spodziewać. W Madrycie odpadła z Williams. Rosjanka walczyła z Toro-Flor i Jankovic były to (3 setowe) pojedynki. Liczę że powalczą. :cool:
--------------------------------

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Halep-Keys 2 @4.33
Na pierwszy rzut oka typ wydawac sie moze dziwny, tym bardziej ze tak Rumunke mocno chwalilem w Madrycie. Jak jednak ktos zobaczy wystepy Halep na przestrzeni dwoch tygodni, w ktorych Rumunka startuje pod rzad, to pojawia sie zadziwaiajaca zaleznosc. Mianowicie zaskakujaco czesto raz jest swietny wynik, a raz porazka w pierwszym meczu. Wezmy przyklady. Wygrana Halep w Doha, porazka w pierwszym meczu w Dubaju. Porazka w 1 meczu w Stuttgarcie, final w Madrycie. Do tego dochodza porazki w 1 rundzie w Paryzu, czy tez bardzo dobry Australian Open. Paradoksalnie wiec wystepy Rumunki sa znakomite badz beznadziejne. Kurs ponad 4 i to mowi samo za siebie, dlaczego jakos tam probuje zaatakowac to zdarzenie.

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Muguruza 1,57 Bet365 ⛔ w decydujących tiebreakach w tym roku mam bilans 0-7 ????

Garbine zmierzy się jutro z reprezentantką gospodarzy, Francescą Schiavone. Sezon Muguruzy to sezon wzlotów i upadków. Genialna Australia i Brazylia, fatalny amerykański swing i powrót do dobrej formy na kortach ziemnych. W grze Hiszpanki charakterystyczne jest to, że potrafi ekspresowo gemy wygrywać jak i przegrywać i to ją kosztuje porażki w niektórych meczach. Ostatnio gra lepiej, udany Marakesz, Madryt, gdzie powalczyła ze Stosur.

Teraz przyjdzie jej zagrać z weteranką Schiavone. Poza doswiadczeniem oraz atutem publicznosci nie widze czysto tenisowych argumentow na korzysc Wloszki. Jej sezon w przeciwienstwie do sezonu Muguruzy to sezon samych porazek. 4 zwyciestwa na przestrzeni ostatnich czterech miesiecy. Wczorajszego triumfu z Bouchard nie biore pod uwage jako powrotu do dobrej formy, bo to Kanadyjka ostatnio ,,gwiazdorzy&quot; i selekcjonuje sobie turnieje, gdzie ma ochote grac, a gdzie nie troszke w stylu Jeleny Jankovic.

Poza tym Schiavone nawet w wielkiej formie nigdy w Rzymie nie miala wielkich wynikow, wiec nie jest to dla niej cos w stylu Tomicia, gdy gra w Australii. Z reguly porazki w pierwszych rundach. Zadnych spektakularnych zwyciestw.

Zatem jutro zwyciezy forma, obecna dyspozycja oraz fantazja, a nie nazwisko, na ktore z turnieju na turniej opada powoli kurz.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Schiavone - Muguruza 1 2.25 bet365 ✅
Schiavone ograła modelkę Bouchard w 1 rundzie. Genia ostatnio gra słabo, więc to żaden prognostyk, ale Muguruza to żadna specjalistka od Clayu, w pierwszej rundzie Rzymu ograła słabiutką Burnett. Więcej argumentów będzie po stronie Schiavone, Włoszka wyraźnie dobrze się czuje w Rzymie w tym roku, jest bardzo doświadczona (13 lat starsza od Muguruzy), gra u siebie no i clay to de facto jej ulubiona nawierzchnia. Kurs jest moim zdaniem sporo przesadzony.
Giorgi - McHale 1 1.61 bet365 ⛔⛔ przegrala wygrany mecz
McHale rozegrała już 3 spotkania w Rzymie, w tym jedną trzysetówkę w pierwszej rundzie z Cirsteą w pierwszej rundzie. Nie trzeba nadto się rozpisywać o formie Amerykanki, gra ostatnio słabo. W Madrycie ucięła jednego seta Sharapovej a ponadto w ostatnich miesiącach próżno szukać innych sukcesów - 1 runda w Indian Wells, 2 w Miami, 1 w Charleston, gdzie przegrała ze słabiutką Kudryavtsevą. A Giorgi - chyba każdy zdążył już ją poznać - kto choć trochę ogląda damski tenis. Szybka ręka, walka do nieprzytomności i dwa bombowe serwisy. Camila często ma pecha w kwalifikacjach, ostatnio miała nieprzyjemność w Madrycie grać z Belindą Bencić, ale Rzym to już zupełnie inna bajka - tutaj gra w dziką kartą, nie musiała się męczyć w kwalifikacjach, jest wypoczęta i gra swój tenis - co było widać w meczu z Cibulkovą. Perfekcyjnie wytrenowanie Camili oraz wsparcie publiczności powinno spokojnie wystarczyć na McHale. Starczy przypomnieć turniej w Katowicach, gdzie doświadczona Cornet dopiero w finale była w stanie wyszarpać Giorgi zwycięstwo. Starczy przypomnieć co Giorgi robiła z Piter, Vinci, Peer i Navarrą w Katowicach, kiedy to zwyczajnie w świecie dobrze się czuła i mogła grać swój tenis. Spodziewam się po Giorgi gładkiego zwycięstwa.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Simona Halep - Madison Keys @4,61⛔⛔ Pinnacle 2:1

Simona od dawna prezentuje świetną formę i jak chce może wygrać z każdą zawodniczką, właśnie jak chce. Można u niej zauważyć pewną tendencję u której widać, że po świetnym występie i finale w dobrze obsadzonym turnieju w następnym szybko odpada, bardzo często w pierwszej rundzie.Mówiła o tym na początku sezonu, że musi zacząć myśleć o swoim zdrowiu gdyż maratony meczowe nie są dobrym wyborem. Dzięki tym zależnościom Simonka daje ładnie zarobić w tym sezonie. Zaryzukuje również dzisiaj. Z Keys przegrała już w tym sezonie dość gładko w Sydney 6:1, 6:4. Dla Rumunki najważniejszy jest French Open, ktory juz za połtorej tygodnia, gdzie w poprzednim seoznie odpadła w 1r, masa pieniędzy oraz pktów do rankingu do zdobycia, myślę że z taką formą Halep będzie chciała być w 100% wypoczęta i gotowa na paryski turniej i dziś może odpuścić mecz z niewygodną dla siebie rywalką.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik

Spotkanie: Agnieszka Radwańska - Paula Ormaechea
Typ: under 17 gemów
Kurs: 2,15
Data i godzina: 14.05.2014 11:00
Bukmacher: pinnacle
Analiza:​

Zapraszam na spotkanie 1/16 finału, na turnieju WTA Internazionali BNL d&#39;Italia rozgrywanego we włoskim Rzymie, pomiędzy Agnieszką Radwańską a Paulą Ormaecheą. Agnieszka Radwańska (WTA 3) w trzech poprzednich sezonach odpadała w Rzymie w I rundzie, ale po dobrym występie w Madrycie (półfinał), można być optymistycznie nastawionym do jej startu na Foro Italico. Na początek zmierzy się z Paulą Ormaecheą (WTA 73), zawodniczką solidną na kortach ziemnych, ale dopiero raczkująca w wielkim tenisie, nie ograną w tych najważniejszych turniejach. Do głównej drabinki Argentynka dostała się, po tym jak wycofała się Caroline Wozniacki, bo sama w decydującej rundzie eliminacji została rozbita przez Casey Dellacqua. Radwańskiej ciężko się gra na kortach ziemnych z tenisistkami bardo agresywnie usposobionymi. Ormaechea gra piłki ostre, atakuje, ale jej słabym punktem jest return, co powinno działać na korzyść Polki. Oczywiście nie może sobie pozwolić na bardzo krótkie serwisy, bo nawet i Argentynka będzie je bezlitośnie ogrywać, jednak nie jest to typ tenisistki posyłającej piorunujące piłki bezpośrednio z returnu. Ormaechea lubi trochę piłkę rozgrywać, co też powinno pomóc Radwańskiej w złapaniu rytmu i narzucenie rywalce swojego stylu gry. Polka w tym roku na kortach ziemnych prezentuje większą agresję w grze niż w latach poprzednich i lepiej się po tej nawierzchni porusza. Moim zdaniem Ormaechea krakowiance nie zagrozi. Radwańska przełamie się i w końcu wygra mecz na Foro Italico w Rzymie. Mój typ to under gemowy. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 11:00.
zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +2
applause 2,4K

applause

Użytkownik
Godzina: 12:30
Spotkanie: Makarova E. - Errani S.
Typ: 1
Kurs: 2,75
Bukmacher: Sportingbet

Analiza: Mimo że Sara wydaje się tutaj faworytką to ja po takim kursie próbuję pograć zdecydowanie na Rosjankę. Nie będę się tutaj skupiał na formie, bo każdy to może zobaczyć w statystykach. Makarova jest agresywną i odważną tenisistką, a takie sprawiają bardzo duże problemy Errani ( co pokazał między innymi mecz z Maszą i Garcią ). Włoszka nie lubi grać z zawodniczkami które dyktują przebieg meczu, to Włoszka zawsze lubi mieć mecz pod kontrolą. Powiem tak, jeśli Rosjanka nie będzie popełniała wiele błędów to pokona Errani.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Rome Godzina: 12:30 Spotkanie: Makarova E. - Errani S. Typ: 1 Kurs: 2,75 Bukmacher: Sportingbet Analiza: Mimo że Sara wydaje się tutaj faworytką to ja po takim kursie próbuję pograć zdecydowanie na Rosjankę. Nie będę się tutaj skupiał na formie, bo każdy to może zobaczyć w statystykach. Makarova jest agresywną i odważną tenisistką, a takie sprawiają bardzo duże problemy Errani ( co pokazał między innymi mecz z Maszą i Garcią ). Włoszka nie lubi grać z zawodniczkami które dyktują przebieg meczu, to Włoszka zawsze lubi mieć mecz pod kontrolą. Powiem tak, jeśli Rosjanka nie będzie popełniała wiele błędów to pokona Errani.
Dodam tylko jeszcze, ze wczoraj dość gładko poradziła sobie z Vinci. Mało błędów i bardzo fajne - silne granie pod linie. Vinci chyba nie miała żadnego BP jeśli się nie mylę. Nie wiem czy Errani to przegra, ale +1,5 seta już chyba warto, bo naprawdę Makarova grała wczoraj bardzo dobry tenis.

K 6

kondzio1610

Użytkownik
Godzina: 18:30
Spotkanie: Belinda Bencic- Flavia Pennetta
Typ: Bencic +3,6✅
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365

Analiza: Młodziutka Szwajcarka dzisiaj podejmie włoszke, gospodyni turnieju osttanio bez większych rewelacji,żeby nie powiedzieć ze gra słabo. miałem okazję oglądać jej 2 spotkania w Niemczech, z Petkovic, gdzie mało brakowało a to niemka była by górwa i odniosła zwycięstwo, brakowało jej regularności, chyba za bardzo chciała, także jak dla mnie fartem wygrała włoszka, kolejny mecz rozegrała z Jankovic gdzie poprawiła swoja grę ale toi tak nie wystarczyło przy słabej dyspozycji Jankovic bo nie oszukujmy sie ona tez ostatnio nie gra. Młoda Szwajcarka (prawie 2 razy młodsza od Pennetty 15lat różnicy) na pewno jest głodna sukcesów a oprócz głodu który czuje ma także inne argumenty po swojej stronie, odprawiła już doświadczona Pavlyuchenkova, była w stanie pokonac Camile Giogi i to w 2 setach więc to o czymś świadczy, może łatwy pojedynek to nie będzie, czy zanosi się na 3-sety, hm raczej nie, ale moj hendi powinien zostać spokojnie pokryty gdyby Flavia nagle zaczeła grać, w co wątpie ????
a wy Panowie co sądzicie o typie??

Osobiście pograłem w ako:
Camile Giorgi @1,50⛔
Agnieszke Radwańska - 6@ 1.90✅
Także oba typy polecam ????

Na drugi Ako mysle pograć
Bencic+3,5✅
Federer- Chardy under 19.5 @2.00 ⛔
Nadal -6@ 2.00⛔

mazepa 75

mazepa

Użytkownik
Dodam tylko jeszcze, ze wczoraj dość gładko poradziła sobie z Vinci. Mało błędów i bardzo fajne - silne granie pod linie. Vinci chyba nie miała żadnego BP jeśli się nie mylę. Nie wiem czy Errani to przegra, ale +1,5 seta już chyba warto, bo naprawdę Makarova grała wczoraj bardzo dobry tenis.
I jeszcze dodam, że wczoraj Errani przy stanie 4:4 w pierwszym secie brała medical bo miała problemy z oddychaniem. Ciężko stwierdzić, czy to była zagrywka taktyczna ze strony Włoszki (przegrywała 3:1) czy naprawdę jej coś dolegało.

szefowa-elity 781

szefowa-elity

Użytkownik
???? Ivanovic - Cornet @ powyżej 20.5 gemów 1.80 Unibeet✅

Ostatnio moja forma typerska jest w nieco złym stanie i mam nadzieję, że tym typem przerwę złą passę, a wydaję mi się, że ma to duże szanse powodzenia.
Kiedyś pisałam, że nie jestem fanką gry Cornet i zdanie podtrzymuję nadal. Francuzka ma za sobą 2 mecze na clayu w tym sezonie. Jeden, o którym pisałam, przegrała z Kuznietsova w Madrycie, natomiast drugi - już grany w Rzymie z Flipkens, który wygrała pewnie. Oglądałam ten mecz i Cornet nieco mnie zaskoczyła pozytywnie. Oczywiście Flipkens to nie jest jakaś super tenisistka, ale potrafiła kilka razy sprawdzić problemy silniejszym rywalkom. Cornet zagrała naprawdę dobrze, grała pewnie. Jeśli podtrzyma dyspozycję z ostatniego meczu, dziś nie powinna łatwo przegrać z Aną, która jest faworytką tego pojedynku. Ana - jak Ana. Potrafi zagrać doskonałe zawody - jak w 1 secie w finale z Szarapową w Stuttgardzie, prowadzić w drugim, po czym przegrać z kretesem. Podobnie było ostatnio w Madrycie w meczu z Halep. Serbka prowadziła w 1 secie 2-0 po czym oddała 6 kolejnych gemów. W drugim secie również przegrała 6-2.
Nie wierzę, że Ivanović będzie dziś bezbłędna i będzie miała cały mecz pod kontrolą. Alize powinna wykorzystać przestoje w grze Any, dlatego nie stawiam jej tutaj na straconej pozycji. Nie mniej jednak liczę, że Serbka wygra, jednak mam nadzieję, że Cornet przegra po zaciętym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +13
civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Schiavone - Radwańska 0:2 1.50 bet365✅
Schiavone wymęczyła się dzisiaj z Muguruzą, a ona ma 34 lata więc na pewno będzie jutro zmęczona. Ostatni raz Radwańska grała ze Schiavone całkiem nie dawno w Katowicach na mączce i nie było problemu (6:4, 6:3), teraz jedyną różnicą będzie to, iż publiczność będzie bardziej za Włoszką - ale to nie powinno wiele przeszkodzić Isi. W Rzymie w tym roku jest chłodno, więc nie będzie jakichkolwiek niespodzianek związanych z zbyt mocno grzejącym słońcem. Radwańska jest już nauczona doświadczeniami z przeszłości by mecze zamykać szybko i oszczędzać siły. Po Schiavone wychodzi na jedną z trójki: Pennetta/Kuznetsova/Janković - wszystkie trzy Isi nie leżą, więc będzie chciała zachować jak najwięcej sił i szybko skończyć spotkanie, nie spodziewam się więc by chciała odpuścić jakiekolwiek seta, tym bardziej iż Schiavone umie się rozkręcić nawet jak na początku jej nie idzie - więc myślę, że Wiktorowski ustawi Agnieszkę na 2:0 za wszelką cenę. Drabinka jest niesamowicie trudna, ponieważ w ćwierćfinale będzie najpewniej czekać albo chińska królowa mączki albo Errani - obie są na clayu bardzo trudne, więc każdy oszczędzony set to dodatkowy atut.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
@up
takie małe sprostowanie...
w Katowicach była nawierzchnia twarda w hali, nie mączka ????
Ja się skłaniam bardziej ku Schiavone, bo ładnie dziś grała, gra u siebie i może powalczyć.

pzwnw 17

pzwnw

Użytkownik
@up
takie małe sprostowanie...
w Katowicach była nawierzchnia twarda w hali, nie mączka ????

Ja się skłaniam bardziej ku Schiavone, bo ładnie dziś grała, gra u siebie i może powalczyć.
Od początku. Jeżeli twierdzisz, że Schiavone grała ładnie, to jak dla mnie nie oglądałeś spotkania. Owszem, to co grała tak &quot;ładnie&quot; wystarczyło, chociaż fartownie żeby pokonać Hiszpankę, ale nic więcej, a już na pewno nie na wygraną z Agnieszką. Masa błędów, wyrzuconych piłek, te długie często nieudane przebicia, dodatkowo umówmy się siłowo już nie wygląda to tak jak jeszcze kilka lat temu. Technikę czasami dało się zauważyć ale i tak jak na lekarstwo. Dla mnie Schiavone bez szans w meczu z Agnieszką.

A 498

addam44

Użytkownik
Panowie a co sadzicie o Li Na-Stosur?
Chinka faworytka,Stosur jakby lapala wiatr w zagle.No i w ich dotychczasowych pojedynkach jest 0-6.
Czy kurs 2.79 na Stosur(w Pinnacle) to nie value?

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Errani/Vinci - Jurak/Moulton 2:0 @1,40 ✅ 6-1, 6-0
łapać póki nie spadło. Dla mnie pewniak, Włoszki grają świetnie, ich ulubiona nawierzchnia, grają u siebie z żywiołową publicznością, tenisowo też dużo lepsze.
8 kolejnych zwycięstw na clayu, 1 stracony set z parą Medina/Shvedova.
Jurak/Moulton z solidnymi deblami gładkie 0:2 na clayu (Medina/Santonja; Oprandi/Muguruza). Będzie gładko..
9/10

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom