>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Pekin, 28.09-06.10.2013

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Napisał scotratez -&gt;

Podzielam zdanie kolegi @Kontekst.

E. Bouchard - S. Zheng - 1 (1,33)
Bet365

Co do tego typu wszystko powinno być jasne, dla osób które obejrzały chociaż jeden mecz Kanadyjki w Tokio. Jedynym zmartwieniem może być kondycja fizyczna Eugenii. Mecz z Venus na pewno ją kosztował trochę sił. Jednak tak naprawdę przegrała Kanadyjka przez słabą głowę, ponieważ miała szanse aby mecz wygrać, ale nie wytrzymywała presji. Umiejętności na pewno są. Przede wszystkim świetny serwis. Chinka jest rówieśniczką Kanadyjki i na pewno będą jej pomagać mury. Jednak jej gra pozostawia sporo do życzenia zwłaszcza podania. Kanadyjka ma dobry return więc Chinka będzie miała niezły problem. Jedynie obawiam się, że E. Bouchard może tego spotkania nie pociągnąć fizycznie. Wszystkie argumenty jednak są za nią i uważam, że nawet jak jej nie będzie specjalnie iść, powinna to spotkanie wymęczyć, zwłaszcza, że taki turniej to wielka szansa pieniężna i punktowa.

edit: a no tak. przez chwile pisałem kanadyjka a potem australijka.. z racji później pory :grin: dzięki za reakcję.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Napisał Kontekst -&gt;

Ja sobie zagram Krumm z kwalifikacji, bo:

miałem okazje oglądnąć ostatnie jej z 3/4spotkania m.in z Kirlienko, Watson i Rodionovą i w tych wszystkich spotkaniach pomimo wieku mam wrażenie iż oglądam ją coraz lepszą.

- lepszy presing,
- lepszy return,
- lepsze skróty,
- i jeszcze większe chęci do grania, nie chodzi tutaj o to, że cieszy się grą, a daje z siebie znacznie więcej nawet jak wynik odzwierciedla jej nieporadność.

Julke kiedyś opisywałem i jej gra od tego czasu się nie zmieniła nic. Nie ma polotu, emocji i czegoś czego jesteśmy w stanie zapamiętać, więc ja nie widzę tutaj niczego, aby czymś mogła zaskoczyć Krumm, gra jej jest po prostu prosta, do przewidzenia i jest ona zawodniczką, która jeżeli coś po jej myśli nie idzie to nie próbuję się przeciwstawić. A jak napisałem wyżej, Krumm w ostatnich spotkaniach wywołała na mnie takie wrażenie w tych ostatnich spotkaniach, że jeżeli będzie miała okazję przełamać to będzie starać się skończyć to spotkanie jak najszybciej to możliwe.

Kimiko - Date Krumm wygra @1.65 MarathonBet.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Date Krumm - Doi, kurs: 1,44 ⛔ (niestety krecz to sprawa ciężka do przewidzenia) + Hercog - Dominguez Lino, kurs: 1,33 ✅, buk: bet365
Dubelek na jutro jak znalazł ???? . 42 letnia Date Krumm znajduje się ostatnio w niezłej formie i ogrywa bez większych problemów te teoretycznie słabsze od siebie zawodniczki, a za taką niewątpliwie można uznać młodszą z Japonek. Doi miałem okazję oglądać ostatnio w starciu z Lepchenko, co prawda wygranym 2:1, ale wielkiego wrażenia na mnie nie zrobiła - ot taka przeciętna przebijaczka bez błysku. Za Date Krumm przemawia doświadczenie i umiejętności, więc spodziewam się tu jednostronnego pojedynku
Co do drugiego spotkania - wyniki Hiszpanki ostatnio tyłka nie urywają, natomiast Hercog oglądałem na turnieju w Quebecu i sprawiała świetne wrażenie - mocny serwis, pewne ataki, dobra gra przy siatce. W zeszłą niedzielę była nawet bliska wyeliminowania dobrze dysponowanej ostatnio Safarovej, jednak poległa w tie-breaku 3 seta. Różnica klas i formy spowodują, że najprawdopodobniej Słowenka zniszczy jutro swoją rywalkę.

Otrzymane punkty reputacji: +5
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dobra lecimy z koksem.

Francesca Schiavone - Alize Cornet - 2 (1,61) 8/10 ZWROT
Bet365

Na dzień dobry powiem jedną rzecz. Włoszka zagrała wielkie dno w meczu z Aleksandrą Woźniak. Miałem okazję to oglądać i przyznam się, że dawno się nie męczyłem tak jak przy tym spotkaniu. Zacząłem jeść w trakcie, i grać na gitarze żeby urozmaicić sobie patrzenie na beznadziejną grę Włoszki bo tak to można tylko nazwać. Francesca nie potrafi na chwile obecną utrzymać własnego podania, każdy punkt to wymęczona bieganina. W Pekinie zagrała bez pomysłu z Kanadyjką która zagrała bardzo średnie spotkanie. Wiecie jak Kanadyjka pokonała Włoszkę? Przebijała piłki na drugą stronę, i nie psuła serwisu. Tyle wystarczyło. Włoszka każdy mecz zresztą w Tokio mordowała, męczyła siebie, sędziego, rywalkę widza, wszystkich dookoła. Podejrzewam, że podczas tego meczu wzrosły obroty na przekąski dla publiczności. Alize Cornet to już prawdziwa marka. Jest niebezpieczna, dynamiczna, charakterna i ma duży potencjał, ciężko mi jest zawsze typować przeciwko niej w jakimś meczu, ponieważ potrafi każdemu popsuć szyki. Uważam, że na Włoszkę jej gra w zupełności wystarczy. I ciesze się, że już od razu Schiavone wyleci z turnieju, bo jak pomyślę o tym, że jeszcze raz mam oglądać jej grę to już myślę o tabletkach na ból głowy.

Roberta Vinci - Elina Svitolina - 1 (1,28)✅ 10/10 PROMOCJA
Bet365

Kurs niski, ale i tak powinien być niższy. Dałbym coś w granicach 1,15. Włoszka nawet bez formy jest groźna i wystarczająca dobra na swoją rywalkę. Roberta ma w swoim repertuarze cały wachlarz zagrań z którymi jej rywalka może sobie nie poradzić, ponieważ po prostu jest jeszcze młoda i niedoświadczona. Podejrzewam, że nawet jak Roberta będzie miała problemy - a na to liczę bo kurs podskoczy, to Włoszka ogarnie mecz doświadczeniem. Włoszka w Nowym Jorku zaszła do ćwieerćfinału. W Tokio miała falstart. Ale taki falstart miała by co najmniej 80% dziewczyn w tym turnieju. Powód? Lucie Safarova. Genialny występ Czeszki w tym turnieju. I tak naprawdę szczegóły zadecydowały, że nie zagrała w półfinale z A. Kerber a wtedy mogłoby być ciekawie. Włoszka nie miała szans tego wygrać z tak dysponowaną rywalką. Być może nawierzchnia jej nie przypasowała. Sporo zawodniczek miało z tym problem. Agnieszka Radwańska się nawet skarżyła. No ale jak się dobrze gra to nic nie powinno przeszkadzać. W każdym razie nie wierze, że Roberta po dobrych występach w USA na hardzie nagle zapomniała jak się gra w tenis i teraz całą Azję przegra na pierwszych rundach. Svitolina dostała niezłego łupnia od Any Ivanovic i podejrzewam, że tak też będzie jutro. Ukrainka ma 19 lat i dopiero zbiera doświadczenie. Po jutrzejszym spotkaniu będzie na pewno trenować z trenerem grę slajsem.

Otrzymane punkty reputacji: +6
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Errani S. - Flipkens K. @3,04 Pinnacle ⛔ aj, aj, aj, szkoda tej pogoni z pierwszego seta. ????
Rzadko grywam gry pojedyncze kobiet, ale wobec takiego kursu przejść obojętnie nie mogę. Hard dla obu pań to nie jest wymarzona nawierzchnia, bo Errani to dzieli i rządzi na cegle, a styl gry Belgijki najlepiej sprawdza się na trawie, ale jak już kogoś ma faworyzować, to własnie Belgijkę z racji szybkości. O obu paniach mogę na pewno napisać, że dysponują dobrą techniką użytkową i nie są to typowe przebijaczki, które będą naparzały, ile fabryka dała... Na pewno będzie tu sporo zagrań kątowych, uderzeń z rotacją wsteczną i gry pod siatką. Obie zawodniczki ostatnich dni nie mogą zaliczyć do udanych, bo zarówno w mastersach jak i w szlemie odpadały bardzo szybko i to z przeciwniczkami, z którymi bym ich o to nie posądzał. Ja mimo wszystko próbuję, bo Belgijka ten sezon jako całość ma chyba najlepszy w swojej karierze, a Errani na rozkładzie na tej nawierzchni nikogo szczególnego nie ma... Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +7
dx2 352,7K

dx2

Użytkownik
Mladenovic-Suarez N. 2 @1.4
Carla wygra ten mecz. Nie radze w ogole sugerowac sie porazka Suarez w 1 rundzie w Tokio z Madison Keys. Wiadomo Tokio-Pekin grane sa w duecie od lat, a w Pekinie Carla wypada duuuuzo lepiej niz w Tokio. Tak juz jest i jutro Hiszpanka wygra na moj gust.
A.Beck-Niculescu 2 @1.66
Niculescu byla tutaj polfinalistkA w tak duzym turnieju jak Pekin. Ogolnie Rumunke ostatnio spotkala niecodzienna sytuacja ostatnio. Niculescu zglosila sie do turnieju ITF w Ningbo, po czym okazalo sie, ze zawodniczki top30 nie moga gra c w turniejach ITF w tygodniu gdy rzogrywane sa turnieje Mandatory jak Tokio. Na Japonie sie Niculescu wiec nie porwala, ale tutaj spodziewam sie zwyciestwa Niuclescu w takim meczu.

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Radwanska U. - Halep S. Ula +7 gemów typ 1 kurs 1,5 Pinnacle.✅ jasmin_Bogow gratki ???? piękna suma
Witam Ponownie. Ula gra fatalnie ostatnimi czasy ale handi wydaję mi się za wysokie bo te 5 czy 6 gemów jest w stanie urwać.U Simony po turnieju w Tokyo napewno dojdzie element zmęczenia. Zapewne wygra ona mecz ale nie wydaję mi się, że będzie aż taki pogrom jak to przewidują buki wystawiając kursy.
Powodzenia;)

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Urszula Radwańska 6.45 Pinnacle 200 zł
Z góry powiem tak - całego majątku na to bym nie postawił. Ale Halep...Halep miała świetny sezon. Najlepszy w jej karierze. Wydaje mi się, że w tych ostatnich turniejach już nie gra tak na maksimum, wydaje mi się, że nie będzie chciała się tu przemęczać. Ula natomiast ma o co walczyć, ma co udowodnić. Słaby sezon, mimo, że umiejętności są, to zawsze coś było nie tak. Kiedyś Aga podbijała te korty, jeszcze podczas pamiętnych meczów z Zvonarevą, gdy ta zawodniczka była prawie na szczycie... sądzę, że Ula wyjdzie chcąc powalczyć, a umiejętności i możliwości do tego ma. Typ bazowany na mojej ocenie Halep, na ocenie tego, że może nie przyłożyć się 100% do tego meczu.
Wynik 7:6, 7:6
+1100 zł!;-)

Otrzymane punkty reputacji: +26
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
;);)&lt;kolega wyżej uprzedził mnie także wypatrzyłem te fajna promocje na Ule NAJBARDZIEJ NIE PRZYWIDYWALNA TENISISTKE Z PIERWSZEJ 50 RANKINGU,warto próbować po takim kursie,Ula potrafi sie szarpnać na czołówke udowodniła to nie raz a Halep na hardzie jest dobra ale bez fajerwerkow &gt;:grin::grin:

Jie Zheng-Maria Kirilenko
Jie Zheng 2.25 bet 365
Wow wow i jeszcze raz Wow robie oczy i nie wierze, Kirilenko faworytka tego spotkania,dobre,Kursy w tym spotkaniu powinny być przynajmniej wyrównane,ale już spadaja powoli na Zheng i nie dziwota ,śliczna Maria kompletnie zatraciła forme w ostatnich miesiącach,kompromituje sie troszke swoja gra,która nie przystoi za bardzo 19 rakiecie świata,widziałem jej kilka ostanich spotkań nie sądze aby coś sie zmieniło w przeciągu 2 tyg ,Chinka to mega walczak zaimponowała mi w spotkaniu z Venus Williams w US open,wymęczy Rosjanke wymianami,Chinka moze nie sieje spustoszenia serwisem który jest bardzo przecietny przy takim wzroście ale to chince jestem wstanie zaufać TYMBARDZIEJ że gra na swojej ziemi i publiczność pomoże a Rosjanka jest jak najbardziej do ogrania obecnie przy słabszej dyspozycji.Warto wykorzystać takie nie porozumienie w kursach
Dominica Cibulkova-M.Keys
Cibulkova 1,66 bet365
Cebulka bywa nieprzywidywalna gra często w kratke ale bez przesady młodą ,niedoświadczoną Amerykanke ,która słabo porusza sie po korcie powinna rozpracować sprytna Domi,Keys najlepiej chyba czuje sie na szybkich nawierzchniach czyli na trawie.Słowaczce całkiem nieżle szło w Tokio dopóki nie trafiła na Agnieszke. Medison Keys z kolei powinna juz odpaść w Tokio w 1 rundzie przynajmniej wszytkie znaki na niebie nato wskazywały było 5:2 dla Hiszpanki i 3 piłki meczowe ale jakimś cudem Ameryknka wygrała seta i mecz bo Navarro posypała sie w pewnym momencie ,nieważne naszczęście dla Hiszpanki nie stawiałem wtedy na nia.Niemniej jednak kurs na Słowaczke pachnie i kusi.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Samantha Stosur - Lucie Safarova - 2 (1,72) ✅5/10
Bet365

Szykuje się powtórka z rozrywki. Australijka ma pecha. Wylosowała swoją pogromczynie z Tokio. To żaden przypadek że Samantha ten mecz przegrała. I już pomijam fakt, że Australijka regularnością nie porywa, do tego niezbyt stabilna psychicznie. Czeszka zagrała rewelacyjny turniej w Tokio, serwując często jak Serena Williams. Kapitalne podanie Czeszki. Jeżeli utrzyma tą formę do Pekinu, Stosur odpadnie ponownie. Na pewno będzie walka, Australijka poprawi taktykę do gry na Czeszkę, jednak co jej da taktyka jeżeli Czeszka będzie serwować tak jak to robiła do tej pory? Nic. Australijka ma o wiele gorsze podanie, cała jej nadzieja w potężnym returnie, o ile będzie trafiać. Kurs powinien być mniejszy, dlatego uważam, że trzeba próbować.

L. Robson - K. Zakopolova - 1 (1,44)✅ 3/10
bet365

Czeszka zupełnie bez formy. Tragedia z rozpaczą. Widziałem jej mecz w New Haven z Kvitovą, i dokładnie od tego momentu gra Zakopalovej się pogorszyła. To akurat i tak delikatne słowo. Od tego meczu Czeszka w ogóle nie radzi sobie na kortach twardych przegrywając jak leci. Liczyłem po cichu, że w Tokio się przebudzi ale nawet grając z bardzo przeciętna Hiszpanką nie dała rady przychylić szali zwycięstwa na swoją korzyść. Robson nie porywa, głównie mentalnie, ale gra lepiej. Widziałem jej mecz w Tokio z Morita i powiem szczerze, że mecz był całkiem wyrównany. Zadecydowały szczegóły. Według mnie kluczowy był tibreak w którym Brytyjka przegrała. Laura serwowała poprawnie, chociaż potrafi lepiej, ale wyrzucała za dużo piłek. Mecz może być ciekawy jednak uważam, że Laura ma lepszą dyspozycję na chwilę obecną od Klary i powinna to potwierdzić.

Otrzymane punkty reputacji: +21
jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
A ja tutaj nie zgodzę się ze Scotratez&#39;em, co dziwne, bo nie zdarza się nam to często;-)
Samantha Stosur 2.00 bet365 -400 zł
Trochę przeciwko fali tutaj. Kilka dni temu Lucie wygrała z Australijką i to 6:4, 6:4. Bez bólu, w miarę gładko. Nie zmienia to faktu, że tym razem przewiduję odwrotną sytuację.
Nie wierzę w regularność Safarovej. Cały rok jej nie miała, czemu więc teraz? Rozegrała naprawdę fajny turniej ostatnio, ale czy utrzyma taką formę? Taki serwis? Nie sadzę. A jeśli chociaż trochę opuści gardę, to Stosur ze swoim returnem i oczywiście także silnym serwisem powinna móc się zrewanżować za niedawną porażkę. Poza tym Stosur ma umiejętności do tego.
Typ w sumie bardziej przeciw Czeszce, po prostu w tej sytuacji nie widzę jej grającej tak długo tak dobrze.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Lisicki S. - Scheepers C. (1.30) ✅ (6:3; 6:2) Nie wiedziałem że Sabinka potrafi dropshoty do crossu na karo serwisowe huhu ;)
Unibet !

Bardzo mi się podoba postawa Niemki, na nawierzchniach twardych. Choć jej bilans na twardej nie wygląda jakoś obiecująco, to patrząc na jej formę i jak podchodzi do pierwszych rund powinna ten mecz wygrać gładko i szybko. Nie od dziś wiadome jest to, że ma silną prawą rękę i może tym faktem wbić kilka asów gdzie rywalka nie będzie miała raczej dużo do powiedzenia. Oczywiście potrafi Sabinka swoje podanie czasem bardzo łatwo przegrać, ale szybko potem mobilizuje się i odrabia straty. W wymianach również tutaj Niemka będzie górować, potrafi wbić rytmu wiele klasowych zawodniczek jak jeszcze niedawno naszą Agnieszkę. Bity forehand po linii i dzięki tym będzie dużo punktów dla Niemki. Mimo, że to pierwsza runda kurs na Sabinę wzrósł delikatnie to ja myślę, że warto go pograć.

Otrzymane punkty reputacji: +13
dx2 352,7K

dx2

Użytkownik
Hercog-Puig 1 @1.6
Bardzo dobrym typem wydaje mi sie to spotaknie. Polona Hercog w Pekinie radzi sobie bardzo dobrze. Zreszta ona juz w Tokio grala niezle. Najpierw Slowenka pokonala kwalifikacje, a pozniej odpadal po trzysetowym boju z Safarova. Dodam, ze w 3 secie w tym meczu przy stanie 6-5, Hercog serwowala zeby wygrac mecz. Ostatecznie jednak mecz zakonczyl sie wygrana Safarovej po tie-breaku w decydujacym secie jak powszechnie wiadomo. Hercog gra tutaj z reguly naprawde dobrze. 2 lata temu dla przykladu w 2 rundzie zagrala bardzo dobry mecz z Azarenka. Rok temu dotarla do 3 rundy pokonujac m.in Pavlyuchenkova i Makarova po dramatycznych spotkaniach. Jest to niewatpliwie turniej, ktory Hercog pasuje bardziej niz Tokio, a forma idzie w gore. Monice Puig bardzo doceniam. Ma spory talent Portorykanka o ktorej juz nieraz pisalem. Mysle, ze obok Eugenie Bouchard to obecnie byc moze najciekawsza zawoidniczka mlodego pokolenia. Niemniej jednak ostatnio Puig spuscila z tonu, a dodajac fakt, ze debiutuje w Pekinie, to miejsce zdecydowanie faworyzuje lubiaca tu grac Hercog, ktorej dyspozycja z kolei idzie w gore. Hercog ma juz za soba przetarcie, gdyz tutaj rowniez pokonala kwalifkacje dosc pewnie, a o jej dobrej formie przekonuje mnie wygrana nad Dominguez Lino, ktora tez rok temu grala tutaj bardzo dobrze i o malo co nie ograla w 3 rundzie Agnieszki Radwanskiej.

tenissiat 27

tenissiat

Użytkownik
Safarova L. - Kanepi K

Już jutro Safarova i Kanepii rozegrają spotkanie drugiej rundy turnieju w Beijing. Moim zdaniem zdecydowana faworytka tego spotkania jest czeszka. Lucie obecnie prezentuje chyba najwyższą formę w jej karierze. Serwis na najwyższym światowym poziomie, brak dużych przestojów w grze, wychodzenie z opresji (bronienie sporej ilości break pointów). Kanepi zagrała dziś pierwsze spotkanie od US Open i to może być też kluczowym czynnikiem w jutrzejszym spotkaniu, gdyż nie jest ona jeszcze w tkz. rytmie meczowym. Jeśli Safarova utrzyma serwis na tak wysokim poziomie jak w poprzednich spotkaniach to o końcowy wyniki można być spokojnym.

Safarova DW 2:0 @2.37 4/10 bet365 ✅
Safarova @1.53 7/10 bet365 ✅
Kto zagrał ten wygrał :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +3
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
SNC 1.30✅
Hiszpanka to dla mnie wciąż dziewczyna która stoi przed wielkimi sukcesami. Zawodniczka kompletna. Myślę, że nadejdzie kiedyś dzień w którym odbije swoje oblicze w kobiecym tenisie...aktualnie o kilka klas lepsza od swojej przeciwniczki. W tym meczu według mnie zadecyduje lepsza regularność hiszpanki. Carla szanuje piłki, nie wyrzuca tak łatwo...Davis od czasu do czasu zaskoczy wynikiem , jednak jej tenis pozostawia wiele do życzenia. Momentami gra jak wielka tenisistka, ale to tylko przebłyski, dużo psuje i do tego dorzuca fochy na korcie. Ostatnie dostała ROWEREK od Carli, będzie się chciała jakoś zrewanżować, ale hiszpanka jest poza jej zasięgiem.

Errani - 1.25✅
Włoszka fajnie zagrała z Flipkens, widąć było walke, zaangażowanie, wygląda na wypoczętą, a jak Sara jest świeża to gra jak z nut, Doi jest do przejścia...włoszka ją &quot;dojedzie&quot; w defensywie.

---

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Jelena Jankovic 1.96 Marathon 600 zł. +600 zł
Wysokie kursy, ale warto, z jednego dużego powodu, a tym powodem jest Race to Istambul. Jak to zwykle, ostatni turniej zbierze śmietankę: 8 najlepszych zawodniczek świata. Jankovic teoretycznie jest 9 ale, ale... Bartoli ( 8 ) zrezygnowała z tenisa, a Sharapova chyba nie wystąpi? Także umiejscawia ją to na pozycji 7... ale tuż za nią są dwie rywalki: Vinci i Stephens, które już wygrały swoje mecze w pierwszej rundzie. Różnica punktowa jest bardzo niewielka, tak naprawdę ten turniej może zadecydować o wszystkim, a jest o co się bić. Pavlyuchenkova jest 28, więc już się tak naprawdę nie liczy
h2h 3:1 dla Rosjanki, ale praktycznie wszystkie mecze z dość dawna, więc za bardzo nie ma co na to patrzeć. Ogólnie rzecz biorąc gdyby nie wspomniana wyżej motywacja to raczej bym się powstrzymał przed tym typem, ale jak dla mnie to jest to dość istotny faktor, który sprawi, że Jelena zrobi naprawdę dużo, żeby ten mecz wygrać.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Andrea Petkovic-Victoria Azarenka
+1.5 set Petkovic 3,20 sporting bet ✅

W Tokio Azarenka delikatnie mówiąc nie popisała sie gra,motywacja i waleczność gdzies Białorusince uciekła może juz jest zmęczona sezonem nie wiem,turniej mistrzyn ma zapewniony,w rankingu predko nie spadnie ,w każdym bądz razie nie wydaje mi sie aby Petkovic odjechała na rowerku i powinna nawiązać walke z której urodzi sie jakis secik mam nadzieje, bo o wygraniu meczu raczej nie ma opcji nie pozwoli na to Biłorusinka w 1 rundzie.Jeśli Petkovic zacznie agresywnie i nie pozwoli wejść w rytm Azie tak jak zrobiła to Venus w Tokio to kto wie.

Otrzymane punkty reputacji: +19
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Beijing
Bouchard, E - Rybarikova, M ✅ (6:4; 6:1)
(1.50) Betclic
Młoda Kanadyjka imponuje mi ostatnio swoimi wynikami i formą jaką prezentuję. Od momentu kiedy zaczęła grać u siebie w Quebec wspięła się na wyżyny swojej formy i muszę przyznać, że rozkręca nam się młoda zawodniczka na dobre. Pokonała już na hardzie młodą &#39;Serenkę&#39; - Sloane Stephens po bardzo wyrazistym meczu, gdzie było widać jak bardzo walczy o każdą piłkę i co najważniejsze, potrafi odwrócić losy spotkania kiedy nie idzie po jej myśli. Nawet Serenie Williams w Cincinnati urwała seta.. jest głodna wygranych i myślę że dzisiaj rywalka jest całkiem w jej zasięgu i zapewni sobie wygraną w kolejnej rundzie. Najważniejsze u tej zawodniczki jest to, że bardzo dużo punktów zdobywa poprzez wyrzucenie rywalki serwisem a jeszcze na co zwróciłem uwagę to forehand może nie jest jakoś stabilnie mocny, ale płynny i dobrze przez nią punktowy. Nie widzę innego rozwiązania jak wygraną w meczu z Rybarikovą.

Otrzymane punkty reputacji: +6
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Andrea Petkovic-Victoria Azarenka
+1.5 set Petkovic 3,20 sporting bet
W Tokio Azarenka delikatnie mówiąc nie popisała sie gra,motywacja i waleczność gdzies Białorusince uciekła może juz jest zmęczona sezonem nie wiem,turniej mistrzyn ma zapewniony,w rankingu predko nie spadnie ,w każdym bądz razie nie wydaje mi sie aby Petkovic odjechała na rowerku i powinna nawiązać walke z której urodzi sie jakis secik mam nadzieje, bo o wygraniu meczu raczej nie ma opcji nie pozwoli na to Biłorusinka w 1 rundzie.Jeśli Petkovic zacznie agresywnie i nie pozwoli wejść w rytm Azie tak jak zrobiła to Venus w Tokio to kto wie.
Azarenka miała wtedy problemy zdrowotne, i w sumie w drugim secie niewiele zabrakło a mogła nawet odwrócić strony rywalizacji. Do tego Venus zagrała rewelacyjny turniej jeżeli jak na nią. Zwłaszcza podanie Amerykanki było bardzo skuteczne. Także nie opierałbym się na tym, że Azarence zabrakło motywacji i waleczności. Ona wtedy walczyła ze sobą a nie z przeciwniczką. Trzeba dorzucić fakt, że sędziowie w jednej piłce dość kluczowej według mnie oszukali ją. Sądzę, że dzisiaj wygra z Petkovic, i nawet 2:0 jest bardzo realne.

Do góry Bottom