>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Montreal, 04-10.08.2014

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Rogers Cup Premier​

Miejsce: Montreal (Kanada)
Data: 04.08.2014-10.08.2014
Rozmiar drabinki: S-48 D-28
Nawierzchnia: outdoors hard
Pula nagród: $2,440,070
Oficjalna strona
Drabinki

Zapraszam do pisania analiz!

Otrzymane punkty reputacji: +2
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Davis - Radwańska
2 @3

Bet365
Radwańska ostatnio wydaje mi się że wraca na właściwe tory dobry mecz przeciwko ormaechea wcześniej tez niezłe spotkanie z młodą tenisistką Muhamed z którą przegrała po trzech setach ale ta młoda rozegrała bardzo dobre zawody.
Davis dobry sezon ale ostatnio obniżyła mocno loty. Stawka delikatna bo to jednak Radwańska, chociaż ja spodziewam się tu małej niespodzianki.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Montreal (Kanada), twarda

Errani S. (Ita) - Lisicki S. (Ger)

Typ. Lisicki 2.16 Pinnacle Sports✅

Przenosimy się na kolejny turniej rangi WTA, tym razem do Montrealu. Spotkania z kwali odpuszczam, wiele razy się na nich zawiodłem i dzieją się tam niezwykłe sprawy. Pojedynek Włoszki z Niemką dopiero jutro, ale już dzisiaj parę słów na jego temat, bo nie mogę przejść obojętnie wobec kursu wystawionego w tym momencie na Lisicką. Obydwie zawodniczki grają w tym sezonie poniżej swojej optymalnej formy. Najlepszy wynik Errani w tym sezonie to finał w Rzymie na Clayu, ale nie ma się czemu temu dziwic, bo mączka to ulubiona nawierzchnia Sary i czuje się na niej jak ryba w wodzia i osiaga tam najlepsze wyniki. Po za tym słaba dyspozycja w tym sezonie, na trawie nic nie wygrała, na hardzie też słabe wyniki, jeśli trafia na zawodniczkę, która preferuje przede wszystkim tenis siłowy to schodzi z kortu pokonana. Taki styl prezentuje właśnie jutrzejsza rywalka Włoszki, może i Lisicka również w tym sezonie nie zachwyca, ale w porównaniu do poczatku sezonu, gdzie prezentowała się na prawdę słabo, widać w ostatnim czasie progres w jej grze. Ostatnio porażka z Ivanovic w Stanford, ale po dobrej grze, serwowała niesamowicie mocno, wiadomo pojawiają się niewymuszone błędy, ale u tej zawodniczki to norma, bo uderza jak natchniona. Nawet jeśli zaprezentuje podobną grę jak z Serbką, to spokojnie stać ją na ogranie Włoszki, która wszystkich piłek nie wybroni. Mizerny serwis Errani będzie atakowany na pewno przez Lisicką i wiele piłek na pewno trafi w kort. Może i ulubioną nawierzchnią Niemki jest trawa, ale na hardzie również potrafi grać i będzie jutro bardzo groźną rywalką dla Włoszki. Errani będzie wyprowadzała z równowagi przeciwniczkę, będzie pojawiało się sporo błędów, ale moim zdaniem i tak więcej argumentów po swojej stronie posiada Lisicka, i tak jak wspomniałem, jeśli zagra podobnie jak z Ivanovic, powinna spokojnie ograć rywalkę, po takim kursie warto spróbować, tenis siłowy powinien być górą i tym razem

Otrzymane punkty reputacji: +21
X 7

xardas11

Użytkownik
Moje typy na I rundę w Montrealu:
Na początek trochę ryzykowny:
Safarova - Cirstea, typ 2, kurs 3.15
Po tym jak Safarova dotarła do półfinału Wimbledonu została okrzyknięta następczynią Kvitovej. Jak dla mnie na takie prognozy zdecydowanie za wcześno. Lucie może się okazać drugą Lisicką, gdzie zakrztuszona sukcesem będzie przegrywała wszystko po kolei. Pierwszy na to dowód dała już w Waszyngtonie, gdzie poległa w I rundzie. Jeżeli chodzi o Cirsteę - w ostatnich turniejach na hardzie polegała z zawodniczkami, które osiągnęły przynajmniej półfinał. W Montrealu broni baaaardzo dużo punktów, będzie więc dodatkowo zmotywowana. W tym roku ma jednak słabszy sezon, dlatego jest to typ nieco ryzykowny.
Venus Williams - Pawliuczenkova typ 1, kurs 1,43
Venus idzie za ciosem. W Wimbledonie świetny mecz z Kvitovą, w Stanford znakomite pojedynki z Kanią i z Azarenką.
Dellacqua - Flipkens. typ 1, kurs 1,8
Australijka jest bardzo utalentowana. W tym roku już nie raz zaskoczyła. A Flipkens jest dzisiaj cieniem samej siebie. Jeżeli Belgijka to wygra będę bardzo zaskoczony.
Kuznetsova - Keys. typ 1, kurs 1,62
Sveta tak jakby się odradza. W ostatnim tygodniu wygrała turniej w Waszyngtonie. Swoim doświadczeniem powinna sobie zdecydowanie poradzić z młodszą Keys.

Vinci - Zahlavova Strycova. typ 1, kurs 1,5

Roberta po passie porażek wyraźnie powraca do lepszej dyspozycji. Po Wimbledonie dotarła do dwóch finałów. W meczu z Czeszką nie powinna mieć większych problemów. Mimo, że Strycowa na Wimbledonie pokonała Woźniacką i Na Li. Pokonała tenisistki, które nigdy nie radziły sobie najlepiej na trawie. Warunek zwycięstwa Roberty jest jeden: Vinci musi grać tak jak np. w Stambule.

Kursy ładne. Teraz czas na wyniki. ;)

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Tomljanovic - Rogers ✅
2 @1,68

Comeon
Fajny kurs n Rogers która prezentuje się świetnie od jakiegoś czasu, pisałem już analizę w jej kierunku w spotkaniu Cornet.
Tomljanovic nic nie pokazuje od jakieś czasu i wątpię żeby to dziś się zmieniło.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +13
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Errani S. - Lisicki S. 2 @ 1.89 Unibet ✅ 1-6 5-7
Tarki16 już mnie uprzedził z tym typem, ale mam podobne odczucia co do tego meczu, więc i ja coś napisze. Errani to uznane nazwisko w deblu. W singlu takich sukcesów nie osiąga,a jeśli już to w 90% na cegle. Głównie z racji jej warunków fizycznych. Serwis na poziomie skuteczności 80-90%, tylko co z tego jak jego prędkość oscyluje w granicach 120km/h. Z taką prędkością na twardych kortach ciężko jej zawojować. Jej głównymi atutami są technika, dobre poruszanie się po korcie i wytrzymywanie długich wymian. Tutaj gra z rekordzistką pod względem prędkości serwisu. Kompletnie odwrotny styl gry do Sary. Sabine to w głównej mierze serwis. Posiada bardzo dobre warunki fizyczne, może nie jest tak zwrotna jak jej rywalka, ale jest dość szybka. Skuteczność podania na pewno nie powala, bo przeważnie zrobi te 5-6 DF w meczu. W uderzeniach nie kalkuluje zbytnio i wali z całej siły czy to forehandem czy słabszym backhandem. Tutaj pojawia się ryzyko występowania masowych niewymuszonych błędów. Jednak na szybkich nawierzchniach Niemka stara się szybko kończyć wymiany, bo im dłużej je prowadzi tym gorzej dla Niej. Włoszka na hardzie nie grała od turnieju w Miami, który był w marcu. Teraz dostaje silną rywalkę, która jest w stanie ją ograć. Sabine pokazała dobry tenis w 1 secie meczu z Ivanovic i sądzę,że jest w stanie pokonać Sare.

Otrzymane punkty reputacji: +15
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Wickmayer-Ka.Pliskova 1 @2.25
Faworytem jest dla mnie belgijska tenisistka, ktora udanie zaprezentowala sie kwalifikacjach, a takze potrafi pokazac sie w tych turniejach. Zreszta o czym ja tu pisze. Jezeli ktos byl w polfinale szlema to grac potrafi. Wickmayer oczywiscie nie trzyma juz wysokiego poziomu czesto, ale ona potrafi zaskoczyc i ogranie Mladenovic, ktora tez radzila sobie naprawde dpobrze ostatnio i ktorej na pewno zalezalo na korzystnym wystepie we Montrealu, tylko to potwierdza. Sowja droga w pojedynku Mladenovic-Pliskova to kierowalbym sie obecnie w strone Francuzki. Jezeli idzie o Karoline Pliskova to zanotowala generalnie duzo dobrych wynikow w tym sezonie. Tenisistka przede wszystkim o bardzo dobrym uderzeniu, ale takie argumenty leza takze po stronie Wickmayer, a poza tym Belgijka przerabiala to wlasnie to samo z Mladenovic i dala sobie rady znkomicie jak widac. Pliskova gra jako lucky loser. Zwrocilbym tez uwage na fakt, ze w kanadyjskiej odslonie tego turnieju Pliskova jak dotad nie zaistniala. W ostatnich dwoch latach na turniej singlowy do Cincinatti pojechala dwukrotnie, a do Toronto/Montrealu ani razu. Dyspozycja Wickmayer zdaje sie isc do gory i ide w kierunku Belgijki.
Stosur-Puig 1 @1.44
Sam ogolnie bardzo dobrze radzi sobie w tych turniejach. Troche nie podoba mi sie, ze w nastepnej rundzie czeka juz Serena Williams, ale Serena Williams tez jest do ogrania i wcale nie mam na mysli choroby goleni prawej. Mysle, ze Australijka sprawdzi swoja forme na tle Amerykankiw kolejnej rundzie.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Rogers S. - Bouchard E. 2 @ 1,25 Betgun ⛔ 6-0 2-6 6-0 ????
Bouchard po finale Wimbledonu zrobiła sobie dłuższą przerwę. Nie ma się co dziwić, bo dziewczyna ma dopiero 20 lat i karierę trzeba planować rozsądnie pod względem zdrowotnym. Westmount, czyli miejsce urodzenia Genie to część Montrealu. A więc nie trzeba mówić za kim będą kibice. Dodatkowo Kanadyjka ma swoich wiernych kibiców - &#39;&#39;Genie Army&#39;&#39;. Myślę, że będzie jej bardzo zależało na dobrym wyniku u siebie. Rywalka w ostatnim czasie złapała przyzwoitą formę dochodzą do finału na cegle w Bad Gastein i eliminując Cornet w 1 rundzie w Washington&#39;ie. Jednak po drugiej stronie siatki będzie miała rywalkę, która dysponuje silnym, płaskim serwisem, sporym wachlarzem zagrań ofensywnych, lubiącą grę kątową, wzdłuż linii, uderzającą sporo winnerów, wybieganą i szybką. Przerwa w grze Kanadyjki była całkiem długa, ale znając jej waleczność nie zmarnowała jej. Dlatego powinna spokojnie zameldować się w kolejnej rundzie.
Azarenka V. - Cornet A. 1 @ 1,45 Betgun ✅ 6-4 2-6 6-4
Vicka pokazała się z niezłej strony w meczu z Venus. To był jej pierwszy meczu po dłuższej przerwie. W Kanadzie powinna zagrać jeszcze lepiej. Tym bardziej, że nie ma do obrony żadnych punktów za poprzedni rok, a 11 miejsce w rankingu przed US Open wygląda słabo. Charakter Azarenki nie pozwoli jej przegrać kolejnego meczu. Szczególnie, że rywalka jest słabsza od Williams. Cornet od turnieju w Katowicach strasznie cieniuje: 1-2 mecze wygrane i out, nie liczą Wimbledonu, gdzie doszła do 1/16. Wczoraj ograła Davis w niezłym stylu. A w 2 rundzie dostaje Białorusinkę z którą przegrała już 3 mecze. Liczę na powrót do dobrej gry starszej tenisistki, tej waleczniejszej, głośniejszej, zadziornej i nie odpuszczającej.

chaotin 13

chaotin

Użytkownik
Oglądał ktoś może ostatnie mecze Wozniackiej i Hantuchovej odpowiednio w Istanbule i Stanford ?
Kursy na Karolinę lecą i wynosi np. w bet365 1.16.
Skłaniałbym się ku 2:0 w setach dla tej pierwszej po kursie 1,53.
Ewentualnie handi -5,5 po kursie 1,9 , które jest trochę ryzykowne , dlatego lepiej poczekać na powiększenie oferty live i może wtedy coś zaatakować.
Nikt się nie odniósł do tego spotkania. W sumie wpadło wszystko... mimo , że ze stawką nie zaszalałem.

Szczerze 6:1 6:1 się nie spodziewałem.
Karolina się ogarnęła ????

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Puig M. - Stosur S ✅ (2:6, 2:6)
Typ: 2
Kurs: 1,45
Bukmacher: Betsafe

Na dzisiaj wybrałem dość ciekawe starcie z tego powodu że jest dość wysoki kurs na Australijkę. Co prawda przegrała ona swoje cztery ostanie mecze w tym ostatni z Japonką notowaną na 406 miejscu... Ale to i tak bardzo wysoki poziom tenisa w końcu miejsce 21 w rankingu to nie przypadek. Natomiast Puig idzie w tym turnieju jak burza pokonała pierw chinkę 2:0 by później wygrać 2:1 z niemką w pierwszym secie przegrała 5:7 w tie-break&#39;u. Niestety jej wcześniejsze sukcesy nie zachwycają. Odpadnięcie w Stanford w 1/16 z Sachia Vickery(193 miejsce w rankingu). Wimbledon też słabo. Podsumowując Stosur ma złą passę będzie chciała ją przerwać i rywalka z Puerto Rico jest idealną okazją, aby to zrobić jest młoda i łatwo można ją ograć. warto też wspomnieć że panie grały już se sobą w tym roku na French Open i Sotsur wygrał gładko 6:1, 6:1 !!! Kurs 1,45 uważam za ciekawy aby grać na &quot;starego lisa&quot; jakim jest Australijka.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Camila Giorgi - Andrea Petkovic @3,0 Bet365 zwrot Petkovic wycofała się z turnieju
Czas aby Włoszka wróciła na właściwe tory w swojej grze. Ostatnio notuje porażki ale to ze względu na rozgrywane mecze na wolnym clayu, teraz przenosi się na szybkie korty w Montrealu. Na hardzie w tym sezonie radzi sobie przyzwoicie, największy sukces to wygrana z Sharapova na IW. Świetny serwis, płaskie uderzenia i moc to w skrócie styl jej gry.
Dzis trafia na dobrą rywalkę pod jej styl gry. Efekt, spotkały się dwa razy w tym sezonie i dwa zwycięstwo odniosła Giorgi. Petkovic w większości zagrywa piłki wznoszące przez co Camila będzie je mogła atakować z dużą siłą. Niemka nie prezentuje świetnej gry w obronie i ciężko będzie jej odbierać bomby Włoszki. Ważnym elementem bedzie return Giorgi, wystarczy precyzyjny, pod końcową linię i nogi Andrei wtedy Niemka będzie zmuszona do błędu. Wiele takich returnów widzieliśmy meczu z Sereną a siłą Włoszka od Amerykanki zbytnio nie odstaje.

Otrzymane punkty reputacji: +8
P 87

plmati

Użytkownik
20:05 WTA Montreal
Barbora Zahlavova Strycova - Agnieszka Radwanska
typ: Agnieszka Radwańska -5,5
kurs: 1,85
buk: Betsson
Aga zaczyna swoje zmagania od 2 rundy i trafia na czeszke, która w pierwszej rundzie po zaciętym meczu wygrała z Robertą Vinci 7:5 7:5. Nasza rodaczka wystąpi tutaj 3 raz i jak na razie najdalej doszła do cwiercfinału... Dlaczego handi? Bilans z czeszką 3:0, nigdy nie straciła seta... Nie będę przywoływał ich pierwszego spotkania z 2005 roku, bo to totalnie bez sensu.. ale ich ostatnie dwa spotkania miały miejsce w 2011 roku w Miami i Stanford. Wynik rewelacyjny, bo 6:1 6:0 oraz 6:1 6:2... Wiadomo jak zagrała Aga w ostatnim meczu Stanford... Siatka przeplatana z zagraniami autowymi, ale było widac brak chęci co takiej zawodniczce nie przystoi... W Montrealu płacą konkretnie i myślę, że to też Radwańską zmotywuje plus krytyka za ostatni mecz... Myślę, że handi siądzie dziś bez mniejszych problemów.
Dodatkowo polecam:
Woźniacki -5,5, 1,85
Bouchard 1,25

siekiera512 557

siekiera512

Użytkownik
Zupełnie nie zgadzam się z użytkownikiem abraxas. Wszystko fajnie, Giorgi będzie grać płasko mocno szybko tylko jest mały problem. Czy będzie trafiać? A z tym u niej bywa zazwyczaj kiepsko. Zagra 2 gemy na super poziomie żeby później w 4 gemach zrobić 10ue. Andrea bardzo regularna zawodniczka, rozgrywa bardzo dobry sezon. Zaliczyła serie 8 zwycięstw z rzędu i powstrzymała ją dopiero Serena. Moim zdaniem Giorgi nie ma czego szukać w pojedynku z regularną Niemką. Dodatkowe atuty Petko to że ostatnio grała na hardzie, ba w Ameryce a nie tak jak Giorgi wybrała gre na Clayu. Widze tu pewne zwycięstwo Niemki dlatego polecam:
Petkovic win @1,42 unibet
Petkovic 2-0 @2.02 unibet
Petkovic -3,5g @1,83 unibet

hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Barbora Zahlavova-Strycova - Agnieszka Radwańska
Strycova +5,5g @ 1,77 Unibet

4:6 4:6✅✅✅
Miałem nigdy nie tykać się WTA, jednak z formą Strycovej, która w tym sezonie osiąga dobre wyniki, a statyczną grą Isi w ostatnim czasie, pokuszę się o napisanie tej analizy.
Czeszka w ostatnich turniejach w naprawdę dobrej dyspozycji. Do sukcesów na pewno może zaliczyć finał w Birmingham, przegrany z Ivanovic, czy też ćwierćfinał samego Wimbledonu, gdzie odpadła z samą triumfatorką Petrą Kvitovą. W Montrealu zaczęła od mocnego uderzenia, czyli wygrana w 2 setach z Vinci, która wydawałoby się zaczyna wracać na dobre tory przed US Open, jednak z samą Czeszką była bez szans. Barbora gra bardzo siłowy tenis, mocno serwuję i posyła także mocne i dokładne uderzenia. W pojedynku z Radwańską, która częściej się broni niż atakuje, może być sporym atutem. Dla mnie Strycova na dość szybkich nawierzchniach jest w stanie zagrozić całej elitarnej śmietance.
Agnieszka natomiast po dobrym początku sezonu, ostatnio tak jakby szuka formy. Wyniki były, ale właśnie na początku roku. Półfinał w AO, półfinał w Doha czy finał Indian Wells. Zawsze jednak brakowało tej kropki na i, czyli końcowego triumfu. Dla mnie Isia już na Wimbledonie zaczęła grać bardzo statycznie. Pierwsze 3 rundy, to szybkie oklepy rywalek, jednak w 4R dostała oklep od Makarovej, która gra zdecydowanie bardziej siłowy tenis. Z takimi rywalkami właśnie Polka ma największy problem. Widać to było także na początku roku, gdzie dostała lanie w SF w AO czy w Miami z Cibulkovą, a także dwukrotnie, bo w Dubaiu i Indian Wells z Pennettą.
Nie rozumiem dlaczego bukmacherzy aż tak bardzo faworyzują w tym meczu Radwańską, która gra z będącą w dobrej formie Zahlavovą-Strycovą. Wątpię, żeby gładko i szybko Isia pozamiatała Czeszką.

Otrzymane punkty reputacji: +2
grigor 21

grigor

Użytkownik
Dodatkowe atuty Petko to że ostatnio grała na hardzie, ba w Ameryce a nie tak jak Giorgi wybrała gre na Clayu
Gdzie wybrała grę na Clayu? Giorgi od ponad tygodnia jest już w Kanadzie i to w Montrealu.... i trenuje na kortach na których ma grać Natomiast Petkowvic była jeszcze 2 dni temu w USA Stanford ( California ) - zupełnie inna strefa czasowa. Ba! Prawie 5 tys. km.
Giorgi to bardzo dobry typ, dziewczyna ma potencjał i jeżeli Andrea nie zaaklimatyzowała się szybko (a tak sądzę ) to zwycięstwo Giorgi bardzo prawdopodobne. Kurs 3.00 to okazja.
Edit. Petkovic nawet na kort nie wyjdzie. Spać jej się chce ;)

lucky7dice 0

lucky7dice

Użytkownik
Barbora Zahlavova Strycova - Agnieszka Radwanska
1 @4,50
bet365
Jedyne co może realnie skłonić do postawienia na Agnieszkę to bilans H2H i różnica w rankingu, choć i w tym przypadku ostatni mecz pomiędzy tymi zawodniczkami odbył się 25.07.2011r. - słaby wyznacznik, a Aga z rankingu bardzo systematycznie spada ????
Agnieszka ostatnim czasem wygrywa wyłącznie z turniejowymi outsiderkami. Ostatnie trzy zwycięstwa nad Larcher de Brito, Mitu, DellAcqua. Poza tą ostatnią jest to ranking 100+. Wystarczy, że na przeciwko niej stanie przeciwniczka z mocniejszym i pewniejszym uderzeniem to Aga już trzęsie kolanami.
Barbara imponuje, największy progres w jej karierze. Ostatnie wyniki jak 2-0 z Na Li, 2-0 z Wozniacki, 2-0 z Vinci dają do wiwatu. Czeszka pokazała w meczu z Vinci, że nie cofa rakiety, jak tylko jest okazja to goni po korcie. Przecież Agnieszka ze swoją passą siatka-aut nie ma szans na żadne spektakularne winnery.
&quot;Rewelacyjne&quot; czasy Agnieszki się skończyły. Tyle na ten temat ????
Edit w czasie meczu: Wystarczy, że Basia będzie przebijać, Radwańska sama przegra swój mecz :p
(kilometry jakie Petka musiała przemierzyć ze Stanford mogą osłabić mój typ ale tutaj mamy do czynienia z zawodniczką, która przy dobrej dyspozycji meczowej może pokonać każdą przeciwniczkę. Ba! Gdyby nie kolosalne błędy w końcówce I seta z Sereną, z finału w Stanford, to i liderkę rankingu mogła położyć na łopatki. Ale wyszło jak to w WTA ???? )

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Lisicki-Keys 1 @1.75
Lisicki faktycznie wyglada na zawodniczke nalezycie przuygotowana. Niemka bardzo dobrze zagrala z Errani, jest dobra dyspozycja i to widac, slychac i czuc. Keys ograla Kuznetsova, ale Rosjance najwyraiej juz brakowalo sil. Poza tym Keys duzo lepiej radzi sobie zawsze w USA, wiec i tak bedzie zadowolona ze juz przebrnela runde. Liscki jeszcze pogra moim zdaniem, a kurs mi sie podoba. Bez zbednego rozwodzenia sie celuje w Niemke.
Rybarikova-Safarova 2 @1.3
Wbrew pozorom jest to typ obarczony ryzykiem moim zdaniem. Rybarikova w tym czasie grala swietnie w ubieglym sezonie i w Toronto i w Cinci. W pierwszym meczu skasowala Alison Riske i forma jest conajmniej dobra mniemam. Niemniej jednak Safarova tez z Cirstea zagrala bardzo dobry mecz jak na 1 runde, a Rumunka jako ubiegloroczna finalistka tez sie starala. Wytypuje Czeszke w jakiejs kombinacji po tym co widzialem w1 rundzie, ale ten mecz moze byc ciezsza przeprawa.

Otrzymane punkty reputacji: +9
luken7 121

luken7

Użytkownik
a co powiecie o doubelku Makarova i Kerber ? Makarova lubi grac na twardych kortach dobre wyniki w tamtym roku , ten sezon takze niezly w jej wykonaniu . Gra z rodaczka Vesniną ktora raz wygra raz przegra i tak w kratke . Kerber natomiast zaliczyla niedawno final w Stanford ktory przegrała z Williams . Jej przeciwniczka bedzie C.Garcia . Podobna sytuacja jak z Vesnina , nierówna forma .Moim zdaniem pewny win Kerber . Jedyne co mnie martwi to tylko 3 dni odpoczynku ale po 4 meczach to chyba az tak roznicy nie robi . AKO Makarova + Kerber 1,80
A wy jak myslicie ;) ?

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Montreal (Kanada), twarda

Lisicki S. (Ger) - Keys M. (Usa)

Typ. Lisicki 1.80 William Hill✅

Pojedynek sąsiadek w rankingu, zajmującej 28 miejsce Amerykanki Keys, i zajmującej 29 miejsce Niemki, Lisickiej. Obydwie zawodniczki można nazwać jeźdzcami bez głowy, których tenis oparty jest przede wszystkim na atomowych zagraniach. Gram w tym przypadku na Lisicką, bo prezentuje się w ostatnim czasie lepiej od swojej rywalki i bardziej Mnie przekonuje. Opisywałem jej pojedynek podczas 1 rundy po fajnym kursie i się nie pomyliłem, nie dała szans Włoszce Errani, prezentując w tym meczu na prawdę solidny tenis, popełniając jak na tą zawodniczkę mało błędów. Sądziłem, że Niemka zgubi formę po Wimbledonie, bo trawa to jej ulubiona nawierzchnia i tam odnosi najlepsze wyniki. W tym sezonie tylko 1/4 finału w Londynie, ale porażka ze znakomitą w tym sezonie Halep. Ponadto początek sezonu słabiutki, tutaj w Ameryce widać progres gry u tej zawodniczki. Oglądałem spotkanie przegrane i Ivanovic i właśnie z Errani, jej gra wygląda na prawdę fajnie, nie widać dużych przestojów w grze i przede wszystkim głupich, prostych błędów, z których jest znana, serwis atomowy przy własnym serwisie załatwia często sprawę. Amerykanka to zawodniczka o podobnych gabarytach, jednak grająca mocno w kratkę, wygrała nawet w tym sezonie na trawie w Eastbourne, gdzie prezentowała bardzo dobrą formę, jednak to można powiedzieć na tyle, najlepszy wynik na hardzie to na poczatku sezonu półfinał w Sydney, ponadto nic nie osiągnęła. Teraz na własnych śmieciach przegrała w Washinghton z Narą, dość gładko, w Toronto uporała się z Rosjanką Kuznetsovą, tzn jej rywalka skreczowała w 2 secie, prawdopodobnie z powodu przemęczenia, bo prosto z Washinghton, gdzie w niedziele wygrała turniej, udała się do Toronto na spotkanie z Keys, i miała już dosyć po 1 secie, odpuściła, bo przed nią ważniejsze zmagania w kolejnych tygodniach. Amerykanka prezentuje podobny styl do Niemki, jednak tak jak wspomniałem gra w kratkę, ma niespełna 20 lat, jest młodą, niedoświadczoną zawodniczką, w porównaniu do jej rywalki, która złapała w ostatnim czasie formę. Po tak fajnym kursie dzisiaj również zaufam Lisickiej, Aga w takiej formie już powinna się obawiać swojej przyszłej rywalki.

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom