tarki16
Użytkownik
WTA - SINGIEL: Miami (USA), twarda
&
Oprandi R. (Sui) - Radwanska A. (Pol)
Typ. 1 (+6.5) Games 1.95 Bwin niepotrzebny błąd..
Oprandi R. (Sui) - Radwanska A. (Pol)
Typ. 1 (+6.5) Games 1.95 Bwin niepotrzebny błąd..
Bardzo nie lubię obstawiać pojedynków z udziałem Naszej Agi, a tym bardziej grać przeciwko Polce. Tym razem się zdecyduję, i większość osób prawdopodobnie się domyśla czemu taka decyzja z mojej strony. Aga podczas turnieju w Indian Wells nabawiła się urazu kolana, który uniemożliwił jej walkę w finale z Pennettą, przez to niebyła nawet w stanie podjąć walkę z Włoszką i gładko przegrała. Kontuzja ta była na tyle poważna, że Aga rozważała rezygnację z turnieju w Miami. Jednak podjęła walkę i zdecydowała się na udział, bo sporo pkt do obrony za zeszłoroczny półfinał plus możliwe kary spowodowane wycofaniem się z zawodów. Niemniej jednak Radwańska nie będzie w 100% przygotowana do tego turnieju, uraz okazał się na tyle poważny, że możliwy jest krecz z jej strony. Rywalka Polki do najlepszych nie należy. Szwajcarka powraca po długiej przerwie, również spowodowanej kontuzją, a nie grała od ponad pół roku i ostatni jej występ przed kontuzją to udział w Wimbledonie. W Indian Wells nie poszalała, porażka w 1 rundzie kwali, tutaj w Miami, chyba przypomniała sobie jak grać należycie w tenisa i ograła bez najmniejszych kłopotów Serbkę Jovanovski. To dobry prognostyk przed pojedynkiem z Polką, bo Szwajcarka jeśli marzy o powrocie do czołowej 50 WTA, a takie miejsce zajmowała przed kontuzją, to musi zacząć grać lepiej. Typ głównie skierowany jest z powodu urazu Radwańskiej. Bardzo prawdopodobny jest krecz w wykonaniu Polki, dlatego jeżeli grać, to tylko i wyłącznie u bukmacherów, którzy zaliczają krecz danej zawodniczki. Dlatego najrozsądniej jest pograć w Bwin, ponieważ w przypadku poddania spotkania przez zawodniczkę, bukmacher ten zalicza typ po rozegraniu przynajmniej jednej piłki. Z całego serca kibicuję Polce, ale jeśli Isia będzie się oszczędzała, jeżeli będzie widoczny ten uraz, to jestem spokojny co do typu, który oferuje. Szwajcarka w tym przypadku spokojnie pokryje ten handicap. Warto spróbować.
Bouchard może w mega formie nie jest, ale na tak prestiżowe turnieje jest przygotowana. W Indian Wells bardzo dobre zawody, postawiła się Halep, której urwała nawet seta i moim skromnym zdaniem Ukrainka przy takiej dyspozycji Kanadyjki jest dzisiaj bez szans. Osobiście sam pograłem Genie, bo może i przegrywała z zawodniczkami pokroju Ukrainki, ale forma jest, widziałem ją w Indian Wells z Halep i zagrała na prawdę dobrze. Moim zdaniem Svitolina, która męczyła się ze słabiutką Mattek-Sands polegnie w dzisiejszym starciu młodych zawodniczek. Wszystko przemawia w tym momencie za Genią, H2H bym się zupełnie nie sugerowałElina Svitolina (UKR) - Eugenie Bouchard (CAN) - #1# 3.00 Bet365
Spotkanie rówieśniczek z wielkimi aspiracjami, ciut lepiej spisuje się Kanadyjka i odnosi lepsze wyniki, ale H2H po stronie Ukrainki , Eugenia w tym roku przegrywała już z zawodniczkami pokroju Eliny , myślę ,że w mega formie to Kanadyjka nie jest porażki z Beck czy C.Garcia bądź co bądź zawodniczkami w moim odczuciu z mniejszym potencjałem świadczą o niestabilnej dyspozycji. Dlaczego nie miałaby wygrać Elina ? H2H po jej stronie , forma zbliżona do dyspozycji Bouchard . Kurs warty ryzyka .
edit. Zwracam honor za Svitoline. Genia zawaliła na całego