tarki16
Użytkownik
WTA - SINGIEL: Miami (USA), twarda
&
Peng S. (Chn) - Pliskova Ka. (Cze)
Typ. 2 1.91 Pinnacle Sports
Prawdopodobnie kontuzja i szybka porażka w 2 secie...
Peng S. (Chn) - Pliskova Ka. (Cze)
Typ. 2 1.91 Pinnacle Sports
Prawdopodobnie kontuzja i szybka porażka w 2 secie...
Krótko i na temat. Konsekwentnie, jeśli kursy są tego warte, gram w kierunku Czeszki. W tym przypadku jestem w stanie zaryzykować i postawić ją jako zwyciężczynie tego pojedynku. Karolina małymi kroczkami zbliża się do czołowej 50 rankingu WTA, obecnie zajmuję 65 pozycję, ale jestem pewien, że tym sezonie przekroczy tą granicę, kto wie, może na koniec roku będzie nawet lepiej. Czeszka zaimponowała mi swoją grą pierwszy raz w Tajlandii, gdzie dotarła do samego finału i dopiero musiała uznać wyższość Makarovej. W Indian Wells 3 runda i porażka z Na Li. Pliskova posiada bardzo dobre warunki do gry w tenisa, jest wysoka i jej gra oparta jest przede wszystkim na sile, a w szczególności posiada bardzo mocne podanie, które sprawia problem wielu zawodniczkom, przez co ciężko ją przełamać. W tym przypadku bukmacherzy lekko faworyzują Chinkę, która jednak w ostatnim czasie nie gra zbyt dobrze. W Indian Wells niby 2 runda, ale męki w pierwszym spotkaniu z powracającą po kontuzji Zvonarevą, której daleko do optymalnej formy, gdzie zagrała marnie oraz gładka porażka z Bouchard. Niby za Peng przemawia doświadczenie, ale już nie takie zawodniczki ogrywała w tym roku Pliskova i jestem w stanie jej po raz kolejny zaufać i w dodatku po tak fajnym kursie. Wczoraj jeszcze udało mi się złapać Karoline na Bet365 po kursie 2.20, dzisiaj już kursy poleciały w dół i kręcą się w granicach 2.00. A więc, forma, bardzo dobry serwis mogą być kluczowe w jutrzejszym pojedynku i moim zdaniem górą z tego starcia wyjdzie Czeszka i to ona zamelduje się w kolejnej rundzie. Powodzenia!
edit. Popieram typ na Vekic, mimo młodego wieku, powinna sobie bez problemu poradzić z weteranką z Japonii, która rozgrywała 2 bardzo ciężkie, ponad 2 godzinne spotkania w kwalach, więc w pewnym momencie zmęczenie na pewno wyjdzie. Zapraszam na stronę poniżej, sporo typów tenisowych i nie tylko.