>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Madryt, 05-13.05.2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Nie ogladalem meczu ale Kvitova gra tenis na pałe wejdzie/nie wejdzie. Zakladam ze ta 2 opcja dzisiaj dominowala na korcie dlatego Hradecka wygrala.
Dorzucajac do tego potezny serwis Hradeckiej wygrana wcale nie jest taka niespodzianka. Jutro zapewne pojdzie masowka na nia z Makarova a to konczy sie zawsze jednakowo...

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacka - S. Williams - 0:2 (1,72) ⛔
bet365
Jeżeli odnieść się do wyników Karoliny w tym turnieju można mieć mieszane uczucia. Z jeden strony Dunka Polskiego pochodzenia rozgrywa mecz o życie w tym turnieju już w pierwszej rundzie z K. Pervak, z drugiej strony Dunka ogrywa w kolejnym etapie faworytkę spotkania Monę Barthel która bez kozery była na forum wystawiana jako zwyciężczyni spotkania z Dunką. Faktem jest jednak to że porażka młodego Niemieckiego talentu nie jest jednak wielką sensacją. Słusznie niektórzy forumowicze zwracali uwagę na niestabilną psychikę Niemki która z jednej strony potrafi nawiązać wyrównaną walkę z Victorią Azarenką a z drugiej strony przegrywa w dwóch setach z zawodniczką która boryka się ponoć z problemem kostki i niezbyt dobrą formą. Oczywiście Karolina to była numer jeden. A no właśnie, dzisiaj zobaczymy spotkanie dwóch byłych numer jeden rankingu światowej listy kobiecego tenisa. Serena Williams która ma na karku już 30 lat przeżywa rozkwit od turnieju w Charleston na cegle w którym grała bajeczny tenis przypominający w wielu momentach tenis męski. Dyspozycja Amerykanki nie podlega dyskusji - jest w formie. Co prawda padały wątpliwości czy nawierzchnia ceglana w Madrycie która jest spostrzegana za dość szybką będzie równie pasowała Serenie jak nawierzchnia w Charleston. Pierwsze mecze pokazały że nie ma żadnego problemu. Obie rywalki Sereny zostały zmiecione z kortu. Anastasia Pavlyuchenkova w zasadzie jest bez formy i ten wynik nawet mnie nie dziwi z kolei E Vesnina była dobrym &quot;testerem&quot; formy Amerykanki ponieważ Rosjanka ma za sobą udany turniej w Budapeszcie na cegle podczas którego dotarła do finału w którym przegrała z S. Errani (która wczoraj została poniżona przez Agnieszke Radwańską 6:0, 6:1). Trzeba przyznać że Dunka będzie trudniejszą przeprawą dla Amerykanki z którą grała nie tak dawno na hardzie w USA. Karolina wygrała wtedy z Sereną która była wtedy przed swoją wielką dyspozycją. Jutro spodziewam się efektownego rewanżu zwłaszcza że Karolinę podobno coś boli. Dunka nie lubi cegły i widać że nie tylko w tym turnieju się męczy. Jutro czeka ją prawdziwy sprawdzian jednak różnica dyspozycji powinna być widoczna.
@Andre
Mam nadzieje że nie powiedziałeś ostatniego słowa i jeszcze tu wrócisz.
by scotratez

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 16:30
Dulko / Suarez - Makarova / Vesnina
Typ:
Gisela Dulko i Paola Suarez @2,20 | bet365 7-6 2-6 5-10 niby tak blisko, a jednak daleko..
Typ: Gisela Dulko i Paola Suarez wygra 2-0 @3,50 | bet365
Trochę nie rozumiem kursów na ten mecz… Spodziewałem się równych kursów, a nawet minimalnie faworyzujących parę argentyńską, a tu proszę, taki bonus. Ja rozumiem, że Vesnina jest jedną z lepszych deblistek (3-krotna finalistka Wielkich Szlemów z różnymi partnerkami), wysoki ranking itd. No ale ostatni raz grały wspólnie z Makarową w 2008 roku i to zaledwie 2 razy na Kremlin Cup, raz wygrały, raz przegrały. Zatem zgranie mówiąc oględnie, nie będzie ich atutem. Za to Argentynki szlifują zgranie od paru miesięcy z widokami na Londyn i całkiem nieźle im to wychodzi (2 SF + 2 QF dużych turniejów). Dulko to oczywiście wielka gwiazda debla, mnóstwo sukcesów w parze z Pennettą, wysoki ranking nie wziął się z niczego. Suarez nieco słabiej, ale z taką partnerką nie powinna odstawać. Podsumowując: poziom obu par oceniam na równy, za to jeśli chodzi o zgranie to z pewnością góra są Dulko i Suarez. Dodatkowym argumentem jest fakt, że Makarowa ma jeszcze przed tym meczem do rozegrania singiel (z Hlavackovą) i nie zapowiada się, że będzie spacerek, raczej wyrównane 3 sety. Zatem widząc wyższy kurs na Argentynki, stawiam na nie.

WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 17:00
D. Cibulkova/J. Husarova - S. Errani/R. Vinci

Czy D. Cibulkova/J. Husarova wygrają przynajmniej jednego seta?
Typ:
Nie @1,91 | bwin
4-6 5-7
planowo
Słowaczki zaliczyły tutaj 2 maratony wygrane po wyrównanych super tie-breakach: z Grandin i Uhlirovą, a potem z Huber i Raymond, co jest niewątpliwie dużą niespodzianką. Długie 3-setówki na pewno odbiły się na kondycji. Coś mi mówi, że dzisiaj dla odmiany spędzą na korcie mniej czasu i nie będą się musiały martwić o wynik 3 seta. Włoszki w dużym gazie, 15 wygranych w ostatnich 17 meczach, co przełożyło się na 3 finały dużych turniejów, w tym 2 tytuły (Meksyk i Barcelona). Biorąc pod uwagę formę Włoszek i zmęczenie Słowaczek stawiam na parę Errani / Vinci. Co ważniejsze dla typu, wszystkie wygrane 15 ostatnich meczów, Włoszki kończyły w 2 setach, najczęściej szybkich, łatwych i przyjemnych.

WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 14:00
N. Llagostera Vives/M.J. Martinez Sanchez - K. Peschke/K. Srebotnik
Typ: K. Peschke/K. Srebotnik @1,60 | bwin 4-6 4-6 doświadczenie i zgranie może i jest, ale za to formy nie ma..
Po wczorajszej niespodziewanej – przeze mnie – wygranej trudnym i wyczerpującym meczu z Georges i Stosur, Peschki po prostu muszą pójść za ciosem. Ten sezon nie układa im się dobrze i taka wygrana może być punktem zwrotnym. Idealnym przeciwnikiem na podtrzymanie dobrych nastrojów wydają się ich dzisiejsze przeciwniczki. Hiszpanki lubią czasem sprawić niespodziankę, problem w tym, że grają razem dość nieregularnie: ostatni raz grały wspólnie na ubiegłorocznym AO, bez sukcesów. Stawiam na doświadczenie, zgranie i klasę – Peschke i Srebotnik

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Madryt Debel, 11-10, 10.05.2012
Shvedova/Voskoboeva - Kirilenko/Petrova
typ: 2-0 lipa... 0-2 ⛔
4.0
Expekt
Analiza
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju deblowego WTA w Madrycie na kortach ziemnych para Rosyjska, Kirilenko i Petrova spotkaja sie z Shvedova i Voskoboeva. Rosjanki graja dopiero czwarty turniej razem. Trzeba jednak przyznac, ze idzie im calkiem niezle. Maja juz na swoich kontach nawet jeden triumf deblowy, bylo to podczas turnieju w Miami. W Indian Wells i Australian Open nie bylo juz jednak tak kolorowo, Rosjanki zaliczyly dwukrotnie II rundy turniejow. Tutaj z racji rozstawienia rozegraly dopiero jedno spotkanie, pokonaly Erakovic i Niculescu. Trzeba jednak przyznac, ze Rosjanki o wiele lepiej beda czuc sie na kortach szybszych, preferuja ofensywny styl gry, szczegolnie wiekowa juz Petrova. Widac to chocby po wynikach singlowych, Kirilenko odpadla tutaj w II rundzie, Petrova nie wiem czy gdzies przeoczylem, ale niewidze jej nawet w drabince kwalifikacji. Shvedova i Voskoboeva rowniez nie graja dlugo razem. Jednak z cala pewnoscia lepiej czuja sie na korcie ziemnym od swoich dzisiejszych rywalek. Co potwierdza chocby final turniej w Estoril na podobnej nawierzchni przed tygodniem, jak rowniez wyniki z Madrytu. Pokonaly one tutaj najpierw Kops Jones i Spears bez wiekszych problemow, a nastepnie poradzily sobie z reprezentantkami gospodarzy Medina i Parra Santoja, ktore wczesniej wyeliminowaly Radwanska i Kuznetsova, oddajac im zaledwie 5 gemow. Sadze, ze kursy sa tutaj przeszacowane przez bukmacherow i ja w roli faworytek upatruje tutaj Shvedova i Voskoboeva.

T 7

tarunt2010

Użytkownik
Panowie powiedzcie co sądzicie o meczu Mediny z Lepchenko? Hiszpanka poradzi sobie?;)

------------------------------------------------------------------

Serena Williams wygra 2:0 kurs 1,57 bukmacher: bet 365

Po przeanalizowaniu meczy oby dwu zawodniczek, wszystko mi mowi, ze amerykanka wygra to spotkanie, nawet więcej wygra je w dwóch setach i to zdecydowanie ???? Carolina nie czuje chyba mączki zwłaszcza tutaj w Madrycie.

T 53

tennispro

Użytkownik
Panowie powiedzcie co sądzicie o meczu Mediny z Lepchenko? Hiszpanka poradzi sobie?;)
Ja bym tutaj raczej zadał pytanie: Jak szybko Lepchenko wygra ten mecz? Czy będą to 2 sety czy może zacięta walka i zwycięstwo po 2 setach.

k42a 112

k42a

Użytkownik
naprawde warto grac na czyste zwyciestwo Lepechenko?
bo jesli tak to nic tylko brac po takim kursie
edit. bo wiecie, to juz piaty mecz Lepechenko w Madrycie, do tego grany dzien po dniu - owszem, wiekszosc to byly spotkania ledwo przakraczajace 60 minut, ale zawsze wplywa to na zmeczenie..

drexler 570

drexler

Użytkownik
Mam dziś dla Was aligatory smakowity kąsek. Po tym co widziałem wczoraj w meczu z Errani i dyspozycji w jakiej jest Radwańska inny wynik niż 2-0 dla Radwańskiej w meczu z Vinci, którą regularnie ogrywa Errani po 2-0 byłby mega sensacją. Radwańska zagrała wczoraj po profesorsku nie dając rywalce najmniejszych szans. Komentator Eurosportu też stwierdził ze dziś spodziewa sie podobnego meczu. Zgadza się z nim w 100%. Widziałem nie tak dawno Vinci i pomyslałem sobie co to by było jakby wpadła na Radwańską i długo nie musiałem czekać. W 2010 roku w Rzymie też na ziemi pokonała ją 6-1 6-0 a jaki progres poczyniła Radwańska w ostatnich dwóch sezonach każdy kto śledzi WTA doskonale wie. Kurs 1,50 2-0 Radwańska w Totomixie to moim zdaniem prezent.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Serena Williams - Maria Sharapova
Typ: 1
Kurs: 1,65

Serena to moja faworytka do wygrania tego turnieju o czym pisałem przed drugimi rundami tutaj, no i właśnie nas czeka wspomniane spotkanie z Sharapovą czyli jedną z tych, które mają z nią tutaj jakieś szanse. Jakie? Moim zdaniem i tak małe. Na jakieś 70% jestem przekonany co do zwycięstwa Sereny, nawet jeśli w trzech setach. Dzisiaj niemrawo weszła w mecz z Wozniacki, ale potem jak serwis wrócił do normy to nie było co zbierać przy jej podaniu - w drugim i trzecim secie Karolina nie miała ani jednego bp. Ba, wygrała tylko parę piłek (dokładniej mówiąc 2 w drugim secie, 4 w trzecim), więc nie było mowy o przełamaniu. Williams mimo wszystko popełnia trochę błędów w wymianach, przede wszystkim dlatego, że szybko przymierza się do ataku, nie ma ochoty na dłuższe bieganie, a ostre piłki czasami nie wchodzą w kort, to normalne. Mam też trochę wątpliwości co do jej zdrowia, kondycyjnie ma się dobrze, przygotowywała się do tego sezonu, ale to jednak nie ten wiek i nie tak intensywne treningi jak dawniej. Dzisiaj można było widzieć parę razy jak mocno dyszała, czego kiedyś nie można było uświadczyć. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze + nie będzie gadać i marudzić tylko robić swoje konsekwentnie od początku do końca.
Sharapova jest strasznie nieprzewidywalna. Wygrała turniej w Stuttgarcie, finał w świetnym stylu z Azarenką (oby tak nie zagrała jutro :grin ???? , ale wcześniej wcale tak nie błyszczała - już z Cornet miała problemy, broniła meczową ze Stosur, niegładko z Kvitovą... Tutaj pokonała słabą Begu, a w drugiej rundzie Zakopalovą - też imo grała nieciekawie, żeby nie powiedzieć SŁABO. Ma przebłyski, ale rzadko trwa to dłuższy czas. Potem miała rundę wolną, bo Safarova zrezygnowała. Jakoś jej nie ufam. Nie neguję jej możliwości, ale po prostu uważam, że nie musi zagrać tutaj dobrze i skłaniam się bardziej ku temu, że szału nie zrobi. Liczę na bezradność z jej strony - masę błędów i oczywiście, że Serena ją zmiecie piłkami wygrywającymi.
Mecz w którym praktycznie wszystko może się zdarzyć, ale ja zdecydowanie spodziewam się wygranej mocnej Amerykanki. Przekonała mnie do siebie swoją grą w jej tegorocznych spotkaniach na ziemi. Na 2-0 się chyba nie odważę (po dzisiejszym początku z Dunką), ale jeśli miałbym typować dokładny wynik, to na pewno ten. Tak więc polecam ~1,65 na Serenę (może urośnie), a jeśli - broń Boże, jeśli istniejesz - źle wejdzie w mecz, to dorzucić do pieca w zakładach na żywo (dzisiaj po pierwszej partii z Caro można było złapać już kurs ponad 3). Sam liczę, że na live coś urwę lepszego.
Wynik: ✅ 2-0 (6-1, 6-3)

Otrzymane punkty reputacji: +6
bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Moim zdaniem, mimo że Maria nie jest zawodniczką do grania na clayu, to kursy są przesadzone. Serena po raz kolejny gnoi jakieś marne zawodniczki i to na dodatek nie na prawdziwym clayu. Przy takim kursie warto uderzać na doga jakim w odczuciu buków jest Maria. Potem można szukać kontry. Eksperci przeżywają, że Serena miała 43 winnery z Wozniacką, ale bez jaj. Kto oglądał mecz wie doskonale czemu tak się stało. Trudno się spodziewać, żeby Maria grała nawet metr za linią końcową i oddawała piłki w pół kara. To będzie znów mecz serwisu i wstrzelania się z potężnymi uderzeniami. Kto będzie strzelał celniej ten wygra. Jednym z bonusów dla Sharapovej jest kondycja. Ja gram właśnie na nią.

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Jeśli chodzi o Serene to dziwi mnie wczorajszy mecz z Woźniacki a konkretnie pierwszy set. Jak można przegrać 6-1 nie potrafię tego zrozumieć takiej klasy zawodniczka wygrywa tylko jeden gem. To tylko świadczy o tym jakie wachania ma jeszcze Serena. Jak dla mnie ten mecz trudno do wytypowanie chociaż bardziej skłaniałbym się ku Marii

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tennis, WTA Madrid doubles, Pi maj 11 14:30
Errani S / Vinci R - Kirilenko M / Petrova N
Typ:
Kirilenko M / Petrova N @1,83 | bet365 ⛔ 7-5 6-7 10-5 odłamały i wygrały 2 seta tylko po to, żeby oddać pierwszych 5 punktów w super TB...
Typ: Kirilenko M / Petrova N wygra 2-1 @4,33 | bet365

Spotkanie dwóch topowych par. W ostatnim okresie wygrywają jak chcą, napotykając opór właściwie tylko wtedy, kiedy wpadają na siebie. Errani / Vinci mają świetny bilans w ostatnich 2 miesiącach: 16 wygranych na 18 meczy, 4 turnieje rozegrane, 2 tytuły i 1 finał (Miami, przegrany właśnie z Kirilenko i Petrową). Rosjanki z kolei nie grają tak często jak Włoszki (głównie przez urazy). Odrodziły się właśnie we wspomnianym Miami, gdzie idąc przez drabinkę jak burza, pokonały w finale swoje dzisiejsze przeciwniczki. Wprawdzie Włoszki mają w tym roku perfekcyjny bilans na mączce (11-0), ale umówmy się, ta madrycka niebieska mączka zbyt wiele wspólnego z prawdziwą nie ma. Jak powiedziała Radwańska, jest to właściwie „hard z posypką”. A na twardszych nawierzchniach Errani i Vinci już nie są takimi dominatorkami (15/4). I właśnie tutaj upatruję większych szans dla Rosjanek, bazujących na mocnym serwie i płaskich uderzeniach. Widać, że gra im się tutaj bardzo dobrze, straciły tylko 8 gemów w 2 meczach i pokazały, że są w formie. Dodatkowo mają lekką psychiczną przewagę, bo przecież wygrały ostatnio z Włoszkami po bardzo zaciętym meczu. Dzisiaj również prawdopodobna jest 3-setówka, stąd mój drugi typ na ten mecz. W moich bukach nie znalazłem typu na ilość setów, dlatego wybrałem bardziej ryzykowny, ale w moim odczuciu prawdopodobny.

Tennis, WTA Madrid doubles, Pi maj 11 13:00
Makarova E / Vesnina E - Llagostera Vives N / Martinez Sanchez MJ
Typ:
Llagostera Vives N / Martinez Sanchez MJ @2,18 | Unibet ⛔ 6-4 7-6
Doświadczone i grające ze sobą od lat (choć z przerwami) Hiszpanki kontra Rosjanki, które dopiero poznają się jako para deblowa, choć z dobrym skutkiem. Tak można by streścić to, co myślę o tym meczu. Llagostera Vives i Martinez Sanchez grają tutaj pierwszy turniej od ubiegłorocznego Australian Open i widać dłuższa przerwa wyszła im na korzyść. Nie straciły tutaj jeszcze seta wygrywając m. in. z Peschke i Srebotnik (wprawdzie bez formy, ale zawsze). Myślę, że styl gry Hiszpanek bazujący na grze kombinacyjnej, uderzeniach kątowych przysporzy dużo problemów parze Rosjanek, które są naturalnie predysponowane do mocnej, płaskiej gry z głębi kortu. Dlatego pozwoliłem sobie postawić na to, że to gospodynie zameldują się w finale.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
S. Williams - M. Sharapova - 2 (2,37)
bet365
Amerykanka dzisiaj zmierzy się z M. Sharapova. Wczoraj Serena jednak nie wygrała meczu, tylko C. Wozniacka go przegrała swoimi błędami. Jednak trzeba zauważyć jedną rzecz o której nikt nie wspomniał. Amerykanka przegrała pierwszego seta nie przez fenomenalną grę Wozniackiej tylko przez własne błędy. Serwis Sereny w pierwszej odsłonie leżał na krawędzi rozpaczy, a podczas wymian piłka często po uderzeniu Amerykanki leciała prosto w siatkę do tego sporo piłek autowych. W drugiej odsłonie Amerykanka nagle dostałą olśnienia i serwis leżał na wysokim poziomie. Wozniacka była właściwie bezradna i cała nadzieja pozostałą w jej własnym podaniu. A no właśnie... i tutaj Karolina zaczęła popełniać swoje błędy ze starych czasów. Jak as serwisowy nie wyszedł i piłka zaczęła wędrować z jeden strony do drugiej już było wiadomo że Dunka tą wymianę prawdopodobnie przegra. Powód? Schematyczna gra do bólu. Oglądając mecz wiedziałem już momentami w którą stronę Dunka pośle zaraz piłkę. Jeżeli widz takie coś widzi to Amerykanka tym bardziej. Ojciec zresztą wyszedł w przerwie przegranego drugiego seta do niuni i tłumaczył jej błędy które jak widać są cały czas te same. Między innymi trzymanie uparcie linii końcowej boiska. Dzisiaj Serene czeka wielki prysznic na głowę. Nie wyobrażam sobie aby M. Sharapova zagrała gorzej od C. Wozniackiej zwłaszcza że niedawno ograła samą V. Azarenke w finale. Forma jest tak jak powiedział jeden z kolegów wyżej i tym należy się najbardziej sugerować, ponieważ w meczu mogą być wahania raz w jedną stronę raz w drugą ale to Amerykanka sprawia wrażenie nierównej. Im dłużej mecz będzie trwać tym szanse Amerykanki zapewne będą wzrastać więc jeżeli pierwszy set Maria nie wygra będą poważne problemy. Jednak kieruje się ku niej w tym spotkaniu.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
4 96

46ckm

Użytkownik
Stosur - Hradecka (+5) @1,76 Betsson ✅
Czeszka gra w stolicy Hiszpanii nad zwyczaj dobrze i pokonała już w Madrycie kilka wyżej notowanych rywalek od siebie. Na uwagę w szczególności zasługuje gładkie zwycięstwo nad rodaczką Petrą Kvitovą 64 63 która obecnie zajmuje 4 pozycję w światowym rankingu. Biorąc pod uwagę dobrą formę Hradeckiej w dzisiejszym meczu w którym zagra przeciwko Australijce Stosur powinno być naprawdę ciekawie i nie sądzę aby było to spotkanie mówiąc po piłkarsku do jednej bramki stąd też mój typ w handicapie (+5) na Lucie uważam że jak najbardziej do pokrycia.

Otrzymane punkty reputacji: +5
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Samantha Stosur - Lucie Hracecka ✅
Typ: Lucie Hradecka powyżej 2.5 gema w 1 secie 1.45 Bwin
Mecz za pół godziny więc krótko i na temat. Lucie pokonała po drodze już między innymi Makarovą, Kvitovą i Peng. Świetnie serwuje w Madrycie - nawet ponad 185 km/h. Jestem pełen podziwu dla Czeszki, która bez kompleksów pakuje kolejne winnersy bez względu na przeciwnika. Została przełamana 1 raz z Makarovą, 2 razy z Kvitovą i 3 razy z Peng. Jak na WTA to bardzo dobry wynik. Jeżeli wejdzie w mecz z Australijką tak jak w poprzednich pojedynkach - bez większych problemów wyserwuje sobie 3 gemy.
Bez przełamań w 1 secie :razz:​

Otrzymane punkty reputacji: +13
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Victoria Azarenka - Agnieszka Radwańska
Typ: 2
Kurs: 4,70
Radwańska w tym roku mega progres, wygrała wszystkie mecze, oprócz tych z Azarenką - aż pięć takich spotkań było. Wyraźnie jej nie pasuje styl gry Białorusinki, ale przecież potrafiła z nią w przeszłości wygrywać. Teraz też potrafi, tylko niekoniecznie o tym wie. ^^ Mam nadzieję, że wyciągnie wnioski z poprzednich paru spotkań i tym razem zagra inaczej, lepiej strategicznie, nie bezradnie, a bardziej płciowo. Wierzę, że Isia w końcu przełamie tę złą passę. Teraz jest idealny moment, bo Victoria wyraźnie osłabła, dzisiejsze jej spotkanie z Na Li wygrane 2-1 bardzo przeciętne. Radwańska nie może dać się zbombardować, być &quot;chłopcem do bicia&quot;, lecz sama musi wykazać jakąś inicjatywę. Polka także swoją grą nie powala moim zdaniem, mimo że dotarła tutaj bez straty seta, ale w półfinale da z siebie wszystko żeby przełamać już powoli powstały stereotyp o jej nieumiejętności gry z Vicky. Podsumowując - liczę na dobry mecz ze strony Polki (wysoka trafność pierwszego serwisu + większe ryzyko przy drugim oraz w wymianach więcej ataku) oraz trochę błędów Azarenki (czyli tak jak gra do tej pory w tym turnieju), co zaowocuje zwycięstwem naszej rodaczki. Dla ostrożnych polecam jakiś handicap na Radwańską, bo nie chcę mi się wierzyć, że przegra gładko, będzie walka.
edit: kurs urósł z 4,20 na 4,70 (BetFair) - nigdzie indziej nie ma tak wysokiego
Wynik: ⛔ 2-0 (6-2, 6-4) relacja

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Errani/Vinci-Makarova/Vesnina 1

Kursów jeszcze nie ale i tak pobiorę Włoszki.Mógłbym rzec,że dla mnie to peffka ale jak przegrają (odpukać) to zaraz ktoś będzie się żalić w HP,że kolejna peffka forumowicza nie weszła ???? Wracając do typu Włoszki dzisiaj ograły w moim odczuciu silniejsze Rosjanki Kiri i Petrovą dopierto po STB ale mecz był w sumie jednostronny.Errani z Vinci w tym pojedynku bowiem przez bardzo długi czas (dopiero w 10 gemie w drugim secie Rosjanki dostały 3 BP z czego 2 wykorzystały) znakomicie trzymały serwis a same miały aż 14bp z czego tylko dwa wykorzystały.W pewnym momencie (jakoś przy 5-4 i serwis na mecz Włoszek albo ich gem serwisowy wcześniej) Włoszki miały 81% wygranych piłek z pierwszego i 70% piłek wygranych z drugiego podania co zrobiło na mnie spore wrażenie bo grają z takimi zawodniczkami jak Maria i Nadia to niezły wyczyn.Spodziewałem się,że Rosjanki w STB powalczą mocniej ale w gruncie rzeczy Włoszki go pewnie wygrały kontrolując przebieg trzeciego seta od początku do końca.
Makarova z Vesniną jakoś mnie nie przekonuje,owszem radzą sobie tutaj nieźle ale Włoszki wydają się być bardzo solidne i naprawdę będzie ciężko Rosjankom coś z nimi zwojować.Jak pojawią się kursy uzupełnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 72

ratek3

Użytkownik
Victoria Azarenka - Agnieszka Radwańska typ 2-0
Nie zgodzę się z kolegą wyżej. Według mnie znów padnie wynik 2-0 dla Azarenki. Fakt jest jeden do tej pory na tym turnieju nie zachwycała widać, że forma też spadła znacznie. Ale patrząc z drugiej strony Isia też nie zachwyca. Azarenka jest na chwilę obecną i nawet w obecnej dyspozycji zawodniczką lepszą niż Aga. Życzę Radwańskiej wielu sukcesów, ale według mnie z Azarenką nie da rady znów wygrać. Żeby ją ograć naprawdę musi zacząć myśleć na korcie ale niestety w ostatnich meczach nie było tego widać. Stawiam pewnie, że Vika wygra to 2-0

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tennis, WTA Madrid doubles, So maj 12, 20:30
Errani S / Vinci R - Makarova E / Vesnina E
Typ:
Errani S / Vinci R @ 1.625 | Pinnacle ✅ 6-1 3-6 10-4

W moim przekonaniu faworytki w tym meczu mogą być tylko jedne: Włoszki. Niesamowita seria tego debla trwa: właśnie zmierzają do 4 finału w 5 turnieju w ciągu ostatnich 2 miesięcy, 2 z tych finałów wygrały, bilans tego okresu to 17-2. Na niebieskiej mączce nie straciły nić ze swojej mocy, większe problemy napotkały dopiero we wczorajszym SF z Kiri i Petrową. Dzisiaj moim zdaniem będą mieć łatwiejsze zadanie. Ich przeciwniczkami będzie kolejna rosyjska para Makarowa i Vesnina. Rosjanki grają ze sobą od tego turnieju i zaliczyły świetny występ, wykorzystały nieco łatwiejszą drabinkę i awansowały do finału. Na tym jednak ich przygoda się skończy, bo Włoszki są pod każdym względem lepszymi deblistkami: doświadczenia, umiejętności, zgrania, formy. Stawiam na Errani i Vinci.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Trzeba się zgodzić z kolegą wyżej. Może nie do końca ponieważ przy obecnej formie V. Azarenki która jest nierówna w tym turnieju nie można wykluczyć że Agnieszka nie wykorzysta paru okazji i nie urwie np. seta. Właściwie nawet urwanie tego jednego seta przez Polkę będzie nie lada wyczynem, jeżeli zagra podobnie jak wczoraj z Amerykanką. Tutaj inny wynik jak zwycięstwo Victorii nie padnie. 2:0 kusi ale podobnie 2:0 kusiło u S. Williams podczas meczu z C. Wozniacka a co się stało, kto oglądał ten widział. Sądzę że będzie to mecz walki przynajmniej na początku i chyba najbardziej optymistycznym wariantem dla Polki i równocześnie realnym do wykonania jest handicap gemowy. Polka nie może bez przerwy przegrywać z Victorią urywając dosłownie kilka gemów. Agnieszka dopóty nie przestanie się bać Victorii dopóki nie ma szans na jej pokonanie, ponieważ mam wrażenie że w dużej mierze Polka ma problem na podłożu psychicznym jeżeli chodzi o spotkania z Białorusinką. Tak więc czeka nas finał S. Williams - V. Azarenka.
A. Radwańska - V. Azarenka - + 5 gemów A. Radwańska (1,90) ⛔6/10
zabrakło gema..
- V. Azarenka (1,25) 10/10✅
- brak tibreaku w meczu (1,25) 8/10✅
bet365

by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom