WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 16:30
Dulko / Suarez - Makarova / Vesnina
Typ: Gisela Dulko i Paola Suarez @2,20 | bet365 7-6 2-6 5-10 niby tak blisko, a jednak daleko..
Typ: Gisela Dulko i Paola Suarez wygra 2-0 @3,50 | bet365
Trochę nie rozumiem kursów na ten mecz… Spodziewałem się równych kursów, a nawet minimalnie faworyzujących parę argentyńską, a tu proszę, taki bonus. Ja rozumiem, że Vesnina jest jedną z lepszych deblistek (3-krotna finalistka Wielkich Szlemów z różnymi partnerkami), wysoki ranking itd. No ale ostatni raz grały wspólnie z Makarową w 2008 roku i to zaledwie 2 razy na Kremlin Cup, raz wygrały, raz przegrały. Zatem zgranie mówiąc oględnie, nie będzie ich atutem. Za to Argentynki szlifują zgranie od paru miesięcy z widokami na Londyn i całkiem nieźle im to wychodzi (2 SF + 2 QF dużych turniejów). Dulko to oczywiście wielka gwiazda debla, mnóstwo sukcesów w parze z Pennettą, wysoki ranking nie wziął się z niczego. Suarez nieco słabiej, ale z taką partnerką nie powinna odstawać. Podsumowując: poziom obu par oceniam na równy, za to jeśli chodzi o zgranie to z pewnością góra są Dulko i Suarez. Dodatkowym argumentem jest fakt, że Makarowa ma jeszcze przed tym meczem do rozegrania singiel (z Hlavackovą) i nie zapowiada się, że będzie spacerek, raczej wyrównane 3 sety. Zatem widząc wyższy kurs na Argentynki, stawiam na nie.
WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 17:00
D. Cibulkova/J. Husarova - S. Errani/R. Vinci
Czy D. Cibulkova/J. Husarova wygrają przynajmniej jednego seta?
Typ: Nie @1,91 | bwin 4-6 5-7 planowo
Słowaczki zaliczyły tutaj 2 maratony wygrane po wyrównanych super tie-breakach: z Grandin i Uhlirovą, a potem z Huber i Raymond, co jest niewątpliwie dużą niespodzianką. Długie 3-setówki na pewno odbiły się na kondycji. Coś mi mówi, że dzisiaj dla odmiany spędzą na korcie mniej czasu i nie będą się musiały martwić o wynik 3 seta. Włoszki w dużym gazie, 15 wygranych w ostatnich 17 meczach, co przełożyło się na 3 finały dużych turniejów, w tym 2 tytuły (
Meksyk i Barcelona). Biorąc pod uwagę formę Włoszek i zmęczenie Słowaczek stawiam na parę Errani / Vinci. Co ważniejsze dla typu, wszystkie wygrane 15 ostatnich meczów, Włoszki kończyły w 2 setach, najczęściej szybkich, łatwych i przyjemnych.
WTA Madrid (ESP) - Doubles – Clay, 10 maja 2012, 14:00
N. Llagostera Vives/M.J. Martinez Sanchez - K. Peschke/K. Srebotnik
Typ: K. Peschke/K. Srebotnik @1,60 | bwin 4-6 4-6 doświadczenie i zgranie może i jest, ale za to formy nie ma..
Po wczorajszej niespodziewanej – przeze mnie – wygranej trudnym i wyczerpującym meczu z Georges i Stosur, Peschki po prostu muszą pójść za ciosem. Ten sezon nie układa im się dobrze i taka wygrana może być punktem zwrotnym. Idealnym przeciwnikiem na podtrzymanie dobrych nastrojów wydają się ich dzisiejsze przeciwniczki. Hiszpanki lubią czasem sprawić niespodziankę, problem w tym, że grają razem dość nieregularnie: ostatni raz grały wspólnie na ubiegłorocznym AO, bez sukcesów. Stawiam na doświadczenie, zgranie i klasę – Peschke i Srebotnik