>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Indian Wells, 09-20.03.2011

Status
Zamknięty.
salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Ana Ivanovic v Marion Bartoli
Miałem wczoraj przyjemność ogladania spotkania pomiędzy Aną Ivanovic oraz Jeleny Jankovic i byłem niezmiernie zaskoczony poziomem na jakim stało to spotkanie. Obie wyżej wymienione panie grały wręcz rewalacyjnie. Jak dla mnie to bezapelacyjnie najlepsze spotkanie wśród kobiet na tym turnieju. Mecz obfitował w całą masę świetnych akcji oraz wygrywających piłek. Naprawdę z rzadko można było obserwować niewymuszone błędu u obu zawodniczek. Jelena zadziwiała formą przed IW kiedy to osiągnęła dwa półfinały z rzędu oraz finał w Monterrey przegrany z Pavluczenką. W tym turnieju również prezentowała się znakomicie bez problemu pokonując we wcześniejszych rundach Niemkę Goerges oraz młodą Amerykankę Vandeweghe. Lecz w spotkaniu z rodaczką Aną Ivanovic była kompletnie bezradna. Młodsza z Serbek grała naprawdę rewelacyjny tenis. Swoją grą przypominała czasy sprzed 2-3 lat kiedy to brylowała w światowym tenisie, zasłużenie zajmując 1 miejsce światowego rankingu. Później jednak kontuzje oraz słabsza dyspozycje sprawiły znaczy spadek Any w rankingu. Jednak wczorajsza dyspozycja zwiastują jej rychły powrót do czołowej 10 rankingu. Ivanovic imponuje przygotowanie fizycznym, prezentuje się naprawdę znakomicie, porusza się po korcie bez większych problemów, praktycznie nie było piłek, do których Ana by nie zdążała. Na świetnym poziomie jest również jej serwis. Zaserwowała aż 7 asów co na rozgrywki kobiece jest naprawdę niezłym wynikiem, do tego po 1 podaniu wygrywała 71% piłek. Jej selekcja uderzeń też robiła wrażenie, do tego grała bardzo agresywnie, świetnie broniącą się Jankovic pozostawiała mimo wszystko bez szans. Długie wymiany potrafiła przerywać też bardzo precyzyjnymi skrótami tuż za siatkę. Należy też wspomnieć o jej psychice, z którą czasami Ana miała już wcześniej problemy, a więc w tym spotkaniu nie było praktycznie momentu, aby miała ona jakiś słabszy okres. Cały czas była maksymalnie skoncentrowana walcząc o każdy punkt do upadłego.
Co do Bartoli to awansowała ona dzięki temu, że Kim Clijsters oddała spotkanie. Nie będę się już rozpisywał o jej stylu gry czy też formie, bo jest ona przeciętna. Jestem natomiast przekonany, że przy swoich gabarytach oraz nie najlepszych sposobie poruszania się Marion po korcie, będzie ona miała ogromne problemy, aby dochodzić do mocnych płaskich zagrań Ivanovic,a co za tym idzie nawiązać z nią walkę. Ana wygląda naprawdę rewelacyjnie w tym turnieju i jest niesamowicie głodna gry, głodna zwycięstw i to ona powinna wyjść z tego pojedynku zwycięsko.
Ana Ivanovic @1.60 7/10 Unibet

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Niezly kabaret(sadzac po sledzeniu wyniku) byl wczoraj w spotkaniu Agnieszki. Konkretnie chodzi mi o decydujacy set. Azarenka prowadzila w nim 3-1, by przegrac 4 kolejne gemy. Zrobilo sie 5-3 dla Agnieszki. Pozniej *5-4 i 40-30, niestety Polka nie wykorzystala pilki setowej, a Azarenka ja przemalamala. Kolejne przelamanie dla Agi *6-5 40-0 i co? porazka po tiebreaku.... Niewiem jak to sie moglo wydarzyc. Mam tylko nadzieje ze Aga nie zaczela grac u bukmachera..

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Indian Wells Debel
godz: 20-15
Agnieszka Radwanska/Daniela Hantuchova-Vania King/Yaroslava Shvedova
typ: 1-2
4.50
Bet365
Analiza
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym debla podczas turnieju indian wells agnieszka radwanska w parze ze slowaczka daniela hantuchova zagraja z reprezentantka gospodarzy Vania King i Yaroslava Shvedova. King i Shvedova to debel rozstawiony z numerem 4, Aga wraz z Daniela nie sa w tym turnieju rozstawione. King i Shvedova w I rundzie pewnie ograly Rosjanki Kuznetsova i Zvonareva 6-3 6-2, w II pokonaly dobry czeski debel Grandin/Uhrilova w trzech partiach. Aga z Daniela nie stracily jeszcze w tym turnieju seta. Najpierw ograly Peer i Peng, natomiast w II spotkaniu Chan/Zheng. Radwanska i Hantuchova to przede wszystkim singlistki. W debla wystepuja przewaznie na wiekszych turniejach takich jak ten. Agnieszka ma za soba wczorajszy ponad 3 godzinny mecz w singlu z Azarenka. Napewno nie bedzie dzis w 100% kondycji. Sympatia gospodarzy napewno bedzie po stronie King i Shvedovej. Obie te zawodniczki to bardzo dobre deblistki. Sa wysoko w rankingu deblowym. Zarowno King jak i Shvedova niezle graja przy siatce, rowniez dobrze serwuja.
Agnieszka w tym turnieju natomiast ma ogromne problemy z serwisem, zreszta nie jest to jej najmocniejszy punkt. Agnieszka bardzo duzo pilek w tym turnieju przegrywa przy swoim podaniu. Sadze jednak ze moze to byc zaciety pojedynek, zakonczony tiebreakiem w trzecim secie. Uwazam jednak, ze mimo ze Slowaczka i Polka to lepsze singlistki od swoich dzisiejszych rywalek, to jednak w grze deblowej spisuja sie gorzej i to King i Shvedova sa w moim odczuciu faworytkami dzisiejszego pojedynku.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Ivanovic – Bartoli 1 1,61 (10/10)
Ivanovic wyraźnie złapała formę, serwis to czynnik, który daje jej sporą przewagę nad rywalkami i on w tym turnieju funkcjonuje bardzo dobrze. Wczoraj ograła koleżankę z reprezentacji bez najmniejszych problemów. Jankovic, która ostatnio grała przyzwoicie nie miała żadnych szans z rozpędzoną Ivanović.
Bartoli w tym turnieju już powinno nie być, gdyby Clijsters była w pełni sprawna to zapewne by wygrała z Francuzką. Marion to solidna firma, ale w meczu z tak dysponowaną Aną szans mieć nie powinna.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Ivanovic – Bartoli 1 1,61 (10/10)

Ivanovic wyraźnie złapała formę, serwis to czynnik, który daje jej sporą przewagę nad rywalkami i on w tym turnieju funkcjonuje bardzo dobrze. Wczoraj ograła koleżankę z reprezentacji bez najmniejszych problemów. Jankovic, która ostatnio grała przyzwoicie nie miała żadnych szans z rozpędzoną Ivanović.

Bartoli w tym turnieju już powinno nie być, gdyby Clijsters była w pełni sprawna to zapewne by wygrała z Francuzką. Marion to solidna firma, ale w meczu z tak dysponowaną Aną szans mieć nie powinna.

---kolega chyba pomylił kolorek, współczuje tym którzy zagrali na Serbke - to jak zagrała nadaje się do przestudiowania dla biegłych z zakresu szeroko pojętej psychologii w sporcie. Moze nie miała dnia. Oglądałem ją wczesnie w tym turniju i potwierdzam ze grała rewelacyjnie i nagle czar prysł, po jej formie przejechało się TSUNAMI !

@ do szewskiej pasji doprowadzało mnie to że po wygranej piłce wykrzykiwała te swoje &quot;HAJDE&quot; i zaciskała tak mocno pięśc jakby chciała udusić Bartoli - tak się tym panna Anna podniecała że nagle wypuszczała powietrze i że od tej wygranej piłki nagle wszystko się odwróci. Co za idiotyczna mowa ciała w tenisie ! Kto ją tego nauczył ? W tenisie trzeba byc skoncentrowanym cały czas, wygrałes jedną piłke - spokojnie gram następną. A Ivanović wygrała i nagle pisk, hajde - po prostu tragedia i dwója z podejscia do mentalności i koncentracji w tym meczu. Nie neguje tego że się próbowała nakręcać do pozytywnej gry ale są pewne granice. Jej emocje ją po prostu zjadały od srodka, nie umiała kompletnie nad tym zapanować - miała w głowie poprzednie dobre mecze a tu taki KLOPS z którym sobie nie poradziła !

Bravo dla Bartoli za gre i zimną krew do końca - oto przykład jak ma wyglądqć koncentracja i spokój po kazdej piłce, niektórzy ją nazywają : swinią, krową itd, ale to po długich wymianach Serbke zatykało, he he - allez Marion !

Sorry Kamil że akurat tu pisze ale byłeś ostatni w kolejce kto postawił na Ivanovic, pozdrawiam i zycze powrotu do formy !

Andre@

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Wiki - Perr
1
1.70 ✅ 6-3 6-3 bet at home

Niech to bedzie rewanż za ich ostatni mecz, wówczas to belgijka była dosyć podmęczona i jej chyba lewa noga - nie pamiętam lekko kontuzjowana. Sahar wtedy wygrała. Teraz w/g mnie to Perr jest po wyczerpujących meczach i belgijka to wykorzysta. Pisałem niedawno, że Wiki ma papiery na wygrywanie i dalej to permanentnie podtrzymuje. Jak dla mnie ona powinna byc w top 10. Mozna trochę ponazekać na jej gorącą głowę, impulsywne zachowanie - ale taki juz jej urok. Sahar to uznana marka i wartość jej umiejętności jest duza, ja jednak skłaniam się ku Wiki i licze że zagra w tym turnieju w semi finale. Andre@

---

babe 17

babe

Użytkownik
Wiki - Perr
1
1.70 bet at home

Niech to bedzie rewanż za ich ostatni mecz, wówczas to belgijka była dosyć podmęczona i jej chyba lewa noga - nie pamiętam lekko kontuzjowana. Sahar wtedy wygrała. Teraz w/g mnie to Perr jest po wyczerpujących meczach i belgijka to wykorzysta. Pisałem niedawno, że Wiki ma papiery na wygrywanie i dalej to permanentnie podtrzymuje. Jak dla mnie ona powinna byc w top 10. Mozna trochę ponazekać na jej gorącą głowę, impulsywne zachowanie - ale taki juz jej urok. Sahar to uznana marka i wartość jej umiejętności jest duza, ja jednak skłaniam się ku Wiki i licze że zagra w tym turnieju w semi finale. Andre@

---
Popieram. Te trzy maratony na pewno Sahar odczuwa. Dziś zapowiada się kolejna trzysetówka, bo przy stylu Peer i nieregularności Wickmayer nie wyobrażam sobie tego inaczej. Chyba, że Wickmayer będzie wszystko trafiać, ale to jest mało prawdopodobne.

blads 187

blads

Użytkownik
Jedno jest pewne...przeciwko Bartoli można grać śmiało w następnym meczu, z kim by nie grała i tak przegra. Ana w 2 secie łamała ją jak dziecko, a potem sama na własne życzenie traciła serwis. Jestem pewny że gdyby doszło do przełamania i Ana tego drugiego seta by wygrała to potem zwycięstwo byłoby tylko formalnością. Nie wiem skąd u niej taka gra, ale muszę przyznać że nie pierwszy raz się z takim czymś spotykam u niej. Wczoraj twardo zagrałem na nią przeciwko Jankovic i koniecznością było zagranie też przeciw Bartoli. Jednak przeczucie mi mówiło że coś w tym meczu może być nie tak (szkoda że jak już postawiłem) Nie ogarniam cały czas jak można przegrać mecz który byłby do wygrania naprawdę na spokojnie, przy chłodnej głowie oczywiście. Ana ma ze sobą problem, nie od dziś wiadomo zresztą dziś momentami grała naprawdę nieźle, bynajmniej na tle Bartoli która tylko przebijała i liczyła na błędy Serbki. Doczekała się...

W 115

werg

Użytkownik
Spotkanie: Victoria Azarenka i Maria Kirilenko v Bethanie Mattek-Sands i Meghann Shaughnessy
Typ: Bethanie Mattek-Sands i Meghann Shaughnessy
Kurs: 2.37
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Na godzinę 21:00 dzisiejszego dnia został zaplanowany półfinałowy pojedynek doeblowy w którym zmierzą się białorusko-rosyjska para Azarenka V / Kirilenko M(WTA rank.3) z reprezętującą gospodarzy Mattek Sands B / Shaughnessy M(WTA rank.5). Jak do tej pory obie pary nie grały jeszcze ze sobą, chociaż mają bogatą przeszłość deblową. Po stocznych wcześniej trzech meczach lepej prezentują się amerykanki, które gładko wygrywały swoje potyczki bez stray seta. Para białorusko-rosyjska była bliska odpadnięcia z turnieju w pierwszej i drugiej rundzie, gdzie przy stanie 1-1 w setach w decydującym rozstrzygnięciu udało im się w obydwu pojedynkach wygrać w identycznym stosunku 11-9 w gemach. Myślę, że oddsmakerzy zaoferowali dobre value na parę amerykańską z którego warto skorzystać. Silnym argumentem przemawiającym za amerykankami jest cwierćfinałowy pojedynek w singlu V. Azarenki z C. Woznacki, który odbędzie się wcześnej i po którym białorusinka na pewno będzie zmęczona, odczuwa ona także trudy wcześnejszych pojedynków. Uważam, że amerykanki będą świeższe w tym meczu i przed własną publicznością odniosą zwycięstwo.​

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Indian Wells Debel
godz: 22-00
Azarenka/Kirilenko- Mattek Sands/Shaughnessy
typ: 0-2
4.33
Bet365
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turnieju deblowego pan podczas turnieju indian wells Azarenka i Kirilenko spotkaja sie z reprezentkami gospodarzy Mattek Sands i Shaughnessy. Rosjanka i Bialorusinka stracily jak do tej pory w tym turnieju w trzech spotkaniach dwa sety.
Indian Wells,USA, Gra Podwójna, Ameryka
16/03-11 Ćwierćfinały Azarenka V / Kirilenko M vs. Jankovic J / Pavlyuchenkova A 2:0 64 75
13/03-11 R16 Azarenka V / Kirilenko M vs. Schiavone F / Stosur S 2:1 26 64 119
12/03-11 R32 Azarenka V / Kirilenko M vs. Llagostera Vives N / Parra Santonja A 2:1 57 63 119
Reprezentantki gospodarzy natomiast ida jak burza. Mattek i Shuaghnessy nie stracily jeszcze nawet jednego seta!
Indian Wells,USA, Gra Podwójna, Ameryka
16/03-11 Ćwierćfinały Mattek Sands B / Shaughnessy M vs. Huber L / Petrova N 2:0 64 63
13/03-11 R16 Mattek Sands B / Shaughnessy M vs. Kops-Jones R / Spears A 2:0 64 63
11/03-11 R32 Mattek Sands B / Shaughnessy M vs. Kleybanova A / Yan Z 2:0 61 62
Azarenka i Kirilenko to przede wszystkim singlistki. Bialorusinka bedzie miala dzis rowniez do rozegrania ciezki mecz w singlu z Karolina Wozniacka. Azarenka w tym turnieju grala dlugie spotkania, warto wspomniec mecz z Agnieszka Radwanska trwajacy ponad 3 godziny. Bialorusinka napewno jest juz troche podmeczona tym turniejem. Ponadto w moim odczuciu lepiej czuje sie ona w singlu, nie jest ona wirtuozem gry przy siatce. Podobnie zreszta jak Kirilenko. Shaughnessy natomiast to bardzo doswiadczona zawodniczka. Calkowicie odpuscila juz ona gry singlowe, skupia sie tylko na deblu. W parze z Mattek osiaga sukcesy. W tym roku byly one w cwiercfinale w Australian Open, wygraly rowniez turniej w Paryzu. Amerykanki dobrze serwuja i niezle radza sobie przy siatce. Poza tym to za nimi bedzie dzis murem stala publicznosc co moze sie okazac rowniez waznym elementem. Niesione dopingiem Amerykanki powinny dzis sobie w moim odczuciu poradzic i awansowac do finalu imprezy.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Popieram typ w 100% !!!

Juz z samego rana ostrze kase na ten mały maraton ze strony Białorusinki. Mecz singlowy pewnie bedzie ostry i bardzo długi. Azarenka ma pazurki i walczy jak lwica o swoje ! Karo jest w tym nie lepsza - to dunska wojowniczka i nic nie odda za darmo, bedzie się biła do ostatniej piłki. Tenisowa logika mówi że Karolina leje Radwańską jak &quot;kota w worku&quot; - Azarenka wygrała ledwo co z polką = wychodzi na to że Karolina wygra ale mecz bedzie długi i na wyniszczenie. A to mnie cieszy - Vera walczy na dwóch frontach, w debelka rozgrywa długie i ciężkie mecze, w singla jest nie innaczej. Kurs na Amerykanki jest na bet at home 2.20 i ja czekam na rozwój singla, zobaczymy co i jak. Mattek w singla juz dawno odpadła, więc jest swieza , jej partnerka Megan to rasowa deblistka. Czekam jak bedzie wyglądał singiel Azarenki i jak bede widział że Vera jest &quot;wydmuchana&quot; to ostro ruszam na debla. Kirilenko sama nie uciągnie meczu na Amerykanki. Niech wieczór bedzie szczesliwy a sytuacja potoczy się po naszej myśli ! Andre@

Azarenka,Kiri. - Mattek,Shau.
2
2.00 bet at home ANULOWANE - SZKODA

Azarenka - wyjdz na kort, nawet na jednej nodze i zagraj jeden punkt , plis !!! Amerykanki go go !!!

---

I singielek Peng z Marią. Tutaj tylko live wchodzi w grę. Szarapova od początku sezonu gra &quot; piach&quot; . Przegrywa z takimi cieniarami ze az dziw bierze ! Tutaj meczarnie z emerytką hiszpańską, wygrana na Rezai która jest po przejsciach rodzinnych i jest zagubiona jak Pawlak i Kargul w Ameryce i wygrana z Safiną która jest mocno enigmatyczna, po mocnych przejsciach zdrowotnych (plecy) i chciała kończyć karierę. Trochę mnie zdziwił wynik Dinary z Hantuchovą która jest w formie, ale Daniela to tez oryginał i &quot;psychologiczny talent&quot;. Peng dla mnie jest tutaj faworytką , gra swietny tenis, jest pewna mocna i przewidywalna. Martwi mnie trochę, że jest po kilku maratonach i nie wiem jak z jej zdrowiem na ten mecz. Gdyby była po 1, 2 rundzie stawiałbym mocno na Chinke. Jednak grała sporo i jest trochę wypompowana więc przerzucam się na live. Zobaczymy jak się prezentuje kondycyjnie chinka, jak bedzie wyglądała na zdrową to bede czychał na fajny kurs i zwycięstwo Shuai !Andre@

Udanego wieczoru !

---

babe 17

babe

Użytkownik
M. Sharapova - S. Peng
2 @ 2.740 ⛔
OVER 21.5 @ 2.03 ✅
Sharapova dzisiaj zagra swój pierwszy poważny mecz na tym turnieju. Z kolei Chinka ma za sobą trzy ciężkie, dwugodzinne, trzysetowe pojedynki. Dziś raczej nie będzie długich wymian bo wiemy jak Rosjanka lubi grać. Peng jest od jakiegoś czasu w formie i potwierdzają to wyniki. W tym turnieju wygrała z Li która prezentuje podobny styl do Marii. Chinka w tym turnieju ma dobre statystki dot. serwisu. Dobry % pierwszego serwisu i piłek po nim wygranych. U Rosjanki różnie to wygląda i nie wiadomo jak serwis będzie funkcjonował dzisiaj. Peng dobrze returnuje więc Maria będzie musiała się postarać.
Peng często się męczy z zakończeniem meczu i tego się boję. Dlatego rozważam jeszcze handi +3,5 gema. Najlepszy zakład na ten mecz to over gemowy.
Andre@ na początku każdy wygląda dobrze, potem zaczyna się puchnięcie, więc nie ma co czekać na live. A tak w ogóle to Peng nie biegła w maratonie tylko grała trzy dwugodzinne mecze na przestrzeni półtora tygodnia więc nie powinno być tak źle. Jeśli przegra to czysto tenisowo.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Andre@
Co do Ivanovic to dla mnie ona nigdy nie miała mentalności zwycięzcy, tego takiego charakteru, który potrafi wygrywać mecze jak nie idzie.
Predyspozycje ma ogromne, możliwości ponad przeciętne, ale bez charakteru nic nie osiągnie...

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Predyspozycje ma ogromne, możliwości ponad przeciętne, ale bez charakteru nic nie osiągnie...
Zgadzam się z tobą, wygrywa wcześniejsze mecze grając fajny tenis z lepiej grającą Jankovic a przegrywa z średnią Bartoli grając kicz.Nie powiem myliłem się do typu i zawaliła mi kaskę i to niezłą dlatego granie kobiecego tenisa mija się z celem Zvonareva Kuznetsova Jankovic Ivanovic odpadają z turnieju a zauważyłem paradoks że każda z pierwszych 3 pań które wymieniłem odpadły w kolejnej rundzie :;/: a morał jest taki że kobiet nie ma co obstawiać bo to cyrk na kółkach

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Wiki - Bartoli
1
1.60 ⛔ bet at home

Nie ma co się zastanawiać, trzeba grać na belgijke. Jej tenis jest ofensywny i ostry jak brzytwa. Właśnie takie granie zmusi francuske do popełniania błędów i do coraz większego zmęczenia. Belgijka wygląda na swieżą i bardzo zdeterminowaną na korcie. Z jej mowy ciała bije optymizm. Francuska tez dobrze się spisuje, gra naprawdę przyzwoicie ale trafia w pół finale na belgijską skałę i stawiam na Wiki która jest na fali. Andre@

Przyszedł słabszy dzień belgijki - zagrała zenująco i tragicznie słabo !

Bartoli piątka z motoryki i waleczności. W tej dyspozycji moze wygrać w finale !

Mamy coś nowego w tenisie na taką skalę oczywiscie : tzw : &quot;IMITACJA UDERZEŃ&quot; w przerwach między punktami ???? BARTOLI RZĄDZI ???? Myslę że coraz więcej dziewczyn bedzie nasladować to co wykonuje Bartoli ! Często gracze imitują sobie ruchy rekietą, ale na taką skalę i z takim zaangazowaniem Bartoli po prostu jest the best - jak się potrzy na to z boku to nawet fajnie to wyglada, ale gdy się gra z takim zawodnikiem to krew zalewa - osobiscie mnie to na korcie drazni - ale kazdy koncentruje się po swojemu. Andre@

@ A to jak się porusza francuska i jak biega to jest naprawdę fantastyczna sprawa - widać że ona bardzo nad tym popracowała !!!

---

N 77

noobcior

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Maria Sharapova
Trudno będzie skupić się na meczu, widząc takie kobiety po obu stronach kortu. Jednakże przed meczem można się pokusić o jakieś analizy tego spotkania. Woźniackiej nie oglądałem obszernie w tym turnieju, jednak po wynikach zauważalna jest stabilizacja formy. Marię oglądam od drugiej rundy, gdzie za przeciwniczkę miała nieudolną w tym sezonie Rezai. Francuzka chciała i nic poza tym. Samą ambicją nie można z dnia na dzień nauczyć się agresywnie trafiać w kort. Mecz z Safiną to pokaz sił młodszej z Rosjanek. Sharapova zagrała magiczny tenis, trafiając większość zaatakowanych piłek. Nawet Dinara rozstawiona z jedynką miałaby tu ogromne problemy z wygraniem seta. No i wczorajszy mecz z Peng. W konkursie postawiłem tu DW 2:1 dla Marii, ale po pierwszym secie i kawałku drugiego(6:2 2:0) z chęcią zmieniłbym ten typ na 2:0. Jednak po dziesięciu gemach gromienia rywalki wróciła Sharapova z AO. Mnóstwo DF, częste przełamania. W trzecim secie w dwóch pierwszych gemach serwisowych nie wygrała nawet punktu, jednak Peng nie potrafiła udźwignąć presji w postaci wygrania własnego podania i dała Rosjance się zregenerować. Od 3:3 dominacja walczącej ze sobą Marii i wygrana po ciężkim trzysetowym boju. Po wczorajszym meczu można się obawiać formy fizycznej Sharapovej, jednak to może dobrze na nią wpłynąć. Return w meczu z Peng działał dobrze, oby tylko poprawić serwis i jest spora szansa na pierwszy finał od pół roku. Liczę trochę na wypadnięcie z rytmu meczowego Dunki. W końcu rozegrała zaledwie 3 gemy z Victorią, co poważnym spotkaniem nazwać nie można.
Propozycje:
Caroline Wozniacki - Maria Sharapova H(0 - 4.5) 2 @ 1.85 ⛔
Over 20.5 @ 1.85 ⛔
Tobet

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis , WTA INDIAN WELLS
godz: 21:00
Marion Bartoli- Yanina Wickmayer
typ: 2-1
4.50
Bet365
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turnieju pan podczas turnieju Indian Wells Francuzka Marion Bartoli zagra z nadzieja belgijskiego tenisa Yanina Wickmayer. Francuzka w tym turnieju rozkreca sie z meczu na mecz. W I rundzie byla juz bliska odpadniecia z rywalizacji po przegraniu pierwszego seta w spotkaniu z Monica Niculescu. Bartoli udalo sie jednak przechylic szale zwyciestwa na swoja korzysc i gra ona coraz lepiej. Jej ostatni mecz z Ana Ivanovic pokazal ze Marion Bartoli jest obecnie w bardzo dobrej dyspozycji.
Indian Wells, USA , Ameryka
16/03-11 Ćwierćfinały Bartoli, Marion vs. Ivanovic, Ana 2:0 64 76
15/03-11 R16 Bartoli, Marion vs. Clijsters, Kim Zwycięstwo 36 31 (K. Clijsters retired)
13/03-11 R32 Bartoli, Marion vs. Petkovic, Andrea 2:0 64 62
11/03-11 R64 Bartoli, Marion vs. Niculescu, Monica 2:1 26 63 62
Wickmayer rowniez nie zawodzi w tym turnieju. Stracila tylko jednego seta w spotkaniu drugiej rundy z Kaia Kanepi.
Indian Wells, USA , Ameryka
17/03-11 Ćwierćfinały Wickmayer, Yanina vs. Peer, Shahar 2:0 63 63
16/03-11 R16 Wickmayer, Yanina vs. Cibulkova, Dominika 2:0 75 75
14/03-11 R32 Wickmayer, Yanina vs. Kanepi, Kaia 2:1 36 64 61
11/03-11 R64 Wickmayer, Yanina vs. Oudin, Melanie 2:0 64 63
Obie zawodniczki preferuja raczej ofensywny tenis. W moim odczuciu Bartoli jest jednak zawodniczka regularniejsza. Wickmayer czesto lubi postrzelac i nie zawsze jej te pilki wchodza, popelnia wiecej bledow. Doswiadczenie rowniez jest dzis po stronie Franuczki. Wickmayer dopiero wchodzi do swiatowego tenisa, Bartoli natomiast w tym fachu siedzi juz dobrych kilka lat. Bilans spotkan pomiedzy obiema zawodniczkami rowniez wskazuje na Francuzke. Obie panie spotykaly sie dwukrotnie, dwa razy gora byla starsza Francuzka. Nie mozna jednak zapominac o tym ze obie w tym turnieju spisuja sie bardzo dobrze . Osobiscie oczekuje dlugiego trzysetowego, zacietego pojedynku. Wiecej atutow widze jednak po stronie Bartoli i ta ja typuje jako finalistke tegorocznego indian wells.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis, WTA Indian Wells
Spotkanie: Yanina Wickmayer - Marion Bartoli
Typ: 1
Kurs: 1,75
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Gdyby nie krecz Clijsters w czwartej rundzie, Francuzki już by tutaj nie było. H2H niekorzystne dla popularnej &quot;Wicky&quot; jednak to było w zeszłym roku. Można by powątpiewać w to czy Belgijce po prostu Marion nie leży jednak wydaje mi się, że tzw. dopasowanie stylów gry często nie ma znaczenia. Czas na rewanż Belgijki na Francuce i to może stać się właśnie w USA. Yanina wygrywa swoje spotkania bardzo pewnie, gra mocno i ofensywnie i o dziwo mimo swoich warunków fizycznych dobrze porusza się na korcie. Być może kursy na Bartoli lecą dlatego, e pokonała ostatnio Ivanovic, jednak &quot;Piękna Ana&quot; miewa tzw. &quot;wpadki&quot; i taka można chyba nazwać porażkę z Bartoli. Obydwie na hardzie w tym sezonie prezentują się bardzo przyzwoicie stąd bardzo wyrównane kursy. Reasumując, według mnie dzisiaj żądna rewanżu &quot;Wicky&quot; rozrzuci po korcie i zmęczy starszą o 5 lat Bartoli.

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
nie wiem jakim cudem kursy utrzymuja sie na Wickmayer a co wiecej jeszcze rosna !!?? przeciez to najwieksza perełka na dzisiaj bo niewykluczony jest krecz &quot;klopsa&quot; i dlatego lepiej grac ten mecz u bukow ktore krecz zaliczaja.
co do samego meczu. bartoli mnie irytuje zachowaniem, jakies podskoki, uderzenia w powietrzu miedzy pilkami, brzydki, gruby pulpet juz dawno powinien odpasc ale miala szczescie ze skreczowala Kim a potem grala z beznadziejna psychicznie ivanovic. Wickmayer w formie powinna rozjechac Bartoli 2-0 i taki jest moj typ

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Wickmayer vs Bartoli
Typ: 2
Kurs: 2,20
Buk: Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 18-03-2011/21-00
Analiza:
Po spotkaniu Djokovica z Gasqutem dojdzie do starc w półfinale kobiet. Spotkają się Belgijka Wickmayer z Francuzką Bartoli. Faworytkę trudno wskazac, gdyz kobiecy tenis jest nieobliczalny. Na przestrzeni roku będzie to trzecie bezpośredni mecz dla tych pań, w dwóch pozostałych pewnie, bez straty seta wygrywala Marion Bartoli. Byly to spotkania na nawierzchni betonowej, na tej samej na któej dziś zagrają. Zarowno Wickmayer jak i Bartoli grają tenis siłowy. O zwycięstwie zadecyduje dyspozycja w danym dniu. Wickamyer to zawodniczak praworęczna. Dotartła do półfinau eliminując w kolejności Oudin, Kanepi, Cibulkovą oraz Peer. Yanina jest jeszcze bardziej siłowa zawodniczką. Mająca okolo 180cm wzrostu ma spory zasięg ramion. Marion Bartoli to zawodniczka jedna z bardziej doświadczonych. Jest jedną z tych, które grają oburęczny forehand i backhand. Szanse są wyrównane, oceniam 50/50, a więc jak najbardziej do grania na Bartoli-powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom