Agnieszka Radwańska - Ana Ivanovic - over 20,5 gemów (2,00)
bet365
Nie będzie to na pewno takie samo spotkanie jak w Melbourne. Agnieszka Radwańska gra bardzo podobnie, serwis funkcjonuje co bardzo cieszy, wypunktowała zawodniczkę jej błędami oraz pomysłowością. Ana Ivanovic tymczasem zagrała dzisiaj galaktyczne spotkanie, a jej niektóre wymiany budziły mój zachwyt. Zrezygnowana Simona Halep która nieźle nawet grała skreczowała. Jej kontuzja jest tak samo podejrzana jak Marii Kirilenko. Prawda jest taka że Serbka nie dała szans Rumunce. Największym zagrożeniem Any jest ona sama dla siebie. Jeżeli jej ścięte petardy nisko lecące nad siatką będą wchodzić Agnieszka będzie w poważnych tarapatach. Jestem pewien że spotkanie będzie stało na wyższym poziomie niż ostatnio w wykonaniu Serbki w spotkaniu z Agnieszką Radwańską a i wtedy zabrakło jej niewiele aby wydłużyć spotkanie. Pamiętam że Agnieszka w drugim secie prowadziła dosłownie jednym gemem. Rodionova również poprawiła swoją formę o dziwo bez trenera jej gra wygląda lepiej jak grała z trenerem. Trochę wiatr rozdawał punkty, ale mimo wszystko Polka gra to samo. Over gemowy jest jak najbardziej na miejscu. Szczerze to nie zdziwie się jak Agnieszka jutro przegra jeżeli Serbka wejdzie w trans. Osobiście jednak wątpię aby Ana wytrzymała cały mecz - psychicznie. Nie dziwie się że była przez chwile numerem jeden. Umiejętności są, ale no właśnie..
P. Kvitova - N. Petrova - 1 (1,57)
bet365
Petra jak gra już pisałem. Gdyby nie kontuzja E. Makarovej niewiadomo jak mecz ostatecznie by się zakończył pomimo przewagi Czeszki. Typuje tym razem na nią. Czemu? Nadia Petrova gra poniżej oczekiwań. Rosjanka jak trafia jest niebezpieczna, ostatnio z tym na bakier. Szczęśliwie wygrała po trzech setach z Tajwanką i nie sądzę aby po pierwsze odnalazła formę następnego dnia a po drugie zachowała świeżość. P. Kvitova sił ma więcej. Uważam że mimo wszystko aby pokonać Petre trzeba coś prezentować, Rosjanka mnie nie przekonuje. W pierwszej rundzie pokonała inną Czeszkę zupełnie bez formy. Wystarczy chociażby spojrzeć na jej słabe rezultaty.
S. Stosur - S. Kuznetsova - 2 (1,53)
Bet365
Nie chce mi się nawet pisać o tym jaką padakę zagrała z Monica Niculescu wczoraj Australijka. Pomijam, że był to festiwal przełamań, błędów. Nie obyło się również bez słynnych wyrzutów piłek Australijki w kosmos. Poziom makabryczny. Sveta zagrała przyzwoicie z waleczną M. Bartoli. Forma gorsza niż w Melbourne ale i tak wygląda to lepiej jak przypomnę sobie wczorajszy mecz Australijki z Rumunką. Wystarczy że Rosjanka utrzyma swój serwis, a resztę zrobi za nią Samantha która serwuje momentami jakieś 1,5m od cara serwisowego.
C. Wozniacka - M. Barthel - 1 (2,00)
Bet365
Tutaj również przychylam się jak jeden z kolegów na stronę Niuni. S. Cirstea zagrała w pierwszym secie z Dunką koncertowo i jeżeli mam być szczery sama sobie winna że przegrała pierwszego seta. Naprawdę nie wiem jak mogła przegrać wygranego tibreaka. Pomijam już niektóre jej błędy w meczu takie jak smecz posyłający piłkę w siatkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że Rumunka stała przy samej siatce, i wystarczyło przyłożyć odpowiednio rakietę. S. Cirstea chciała jednak efektownie z hukiem zdobyć punkt. No ale mimo wszystko Sorena grała bardzo dobrze w pierwszym secie. W drugim już posypała się nerwowo. Nie mogła chyba przeboleć przegranego seta. Jeżeli chodzi o M. Barthel gra naprawdę nieźle. Potężnie szybkie uderzenia, dobry serwis. W wymianach nieźle, chociaż uważam że Caro wytrzymuje je dłużej. Będziemy świadkiem gry ofensywnej z grą defensywną. Cały czas jednak jestem zdania że Niemka nie potrafi grać za długo na wysokim poziomie, do tego często gra lekceważąco. Nie wiem ile zapłaciła Kerber za poprzedni mecz ale zupełnie nie potrafię ocenić jej formy na podstawie tamtego kabaretu. Mianowicie dlatego że A. Kebrer pełniła tam rolę statystyki. Już sparing partner bardziej chyba się przekłada do meczu niż A. Kerber w ostatnim spotkaniu. Jeżeli chodzi o Dunkę, gra co raz lepiej, a przede wszystkim walczy do końca i ma dużą wytrzymałość. To co oczekiwałem po Kebrer - czyli wymęczenia Mony uważam zrobi to teraz C. Wozniacka. To idealny typ zawodniczki która męczy każdy punkt. Mecz opiewa na 50/50 więc 2.00 na Dunkę biorę bardzo chętnie.
by ѕcøtrateɀ