>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Cincinnati, 13-19.08.2012

Status
Zamknięty.
marcin_4don 22

marcin_4don

Użytkownik
A. Hlavackova/L. Hradecka - J. Goerges/K. Peschke 1,65 Tobet ✅ ✅

Wicemistrzynie olimpijskie Hlavackova/Hradecka zmierzą się dziś z parą Goerges/Peschke, która do tej pory rozegrała ze sobą dopiero dwa mecze. Wczoraj wymęczyły swoje pierwsze zwycięstwo z duetem Chan/Chan. Peschke to oczywiście doświadczona deblistka, jednak w duecie z Julią Goerges nie jest tak groźna jak ze swoją wieloletnią partnerką Srebotnik. Zgranie i myślę że umiejetności także po stronie Czeszek a kurs niezły.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Cincinnati
Spotkanie: Y. Shvedova - U. Radwańska
Typ: 1
Kurs: 1,45
Buk: Expekt
Spotkanie drugiej rundy turnieju WTA w Cincinnati. Naprzeciw siebie staną pochodząca z Kazachstanu Yaroslava Shvedova z naszą rodaczką Urszulą Radwańską. Nie będę długo się rozpisywał bo nie ma nad czym. Zdecydowaną faworytką tego pojedynku zarówno dla buków, ale jeszcze bardziej dla mnie jest Shvedova, dlatego kursy rzędu 1,45 na jej zwycięstwo biorę w ciemno z pocałowaniem ręki. Reprezentantka Kazachstanu jest tenisistką o niesamowitym potencjale, na miarę co najmniej TOP10 światowego rankingu. Niestety karierę Shvedovej mocno komplikują kontuzje przez co zawodniczka ta traci zazwyczaj większość sezonu i nie jest w stanie pokazać pełni swoich możliwości. Jednak w ostatnim czasie zdrowie powoli zaczęło jej dopisywać co momentalnie przełożyło się na osiągane wyniki - ostatnie 10 spotkań, bilans 7-3, przy czym porażki tylko z topowymi zawodniczkami: Kvitovą, S. Williams, oraz Lisicki (na igrzyskach). Tutaj w Cincinnati Yaroslava również sygnalizuje znakomitą formę, grała już 3 spotkania (2 w kwalifikacjach), nie tracąc w żadnym nawet seta. Dziś przyjdzie jej zmierzyć się z naszą nadzieją, młodszą z sióstr Radwańskich. Ula potencjał ma bardzo duży, forma w tym sezonie również coraz lepsza, ale moim zdaniem na Shvedovą to nie wystarczy. Nie to żebym nie doceniał naszej zawodniczki, ale po prawdzie Ulka z nikim znaczącym ostatnio nie wygrała, goli równo średnie zawodniczki, choć i z tymi od czasu do czasu ma problem. Shvedova pod względem potencjału to zawodniczka o klasę lepsza, doświadczenie również przemawia na jej korzyść. Gdyby nie kontuzje mogłaby skutecznie bić się o czołówki rankingów. Dziś powinna to udowodnić na korcie, bo zdrowa Shvedova jest moim zdaniem poza zasięgiem młodszej Radwańskiej.

Otrzymane punkty reputacji: +2
alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Ktoś się wypowie jeszcze na temat meczu Shvedova vs Radwańska ? ????
Po kursie 1.50 również skłaniam się ku Shvedowej. Mam ją na Facebooku i skoro Jarka dodaje posta &quot;2nd round baby&quot; to znaczy, że będzie grubo i Ula popłynie dzisiaj;)

hmmmm 113

hmmmm

Użytkownik
Daniela Hantuchova - Sara Errani
Gdy zobaczyłem kurs to było spore zdziwienie. 2.5 na Hantuchovą, która lubi hard, ulubiona to trawa, ale hard też jest szybki, więc tutaj czuje się dobrze. Włoszka za to wręcz przeciwnie, najlepiej na clayu i jej gra na innych nawierzchniach kompletnie mnie nie przekonuje. Słowaczka pokonała wczoraj groźną Chinkę Zheng po wyrównanej 3 setówce, rozkręcając się powoli. Errani na zupełnie inny styl niż Chinka, bo nie gra agresywnie a przebija do skutku. Serwis ma średni, Słowaczka wręcz przeciwnie - to jej atut. Kursy wystawił bym odwrotnie.
Liczę dzisiaj właśnie na serwis i dużo winnerów ze strony Słowaczki.
Hantuchova wygra @2.50
Co tu dużo pisać podpisuje się rękoma i nogami pod tym typem :razz:
Hantuchova z pewnością taktuje ten turniej jako największa przetarcie przed wielkim szlemem i jeśli nie będzie popełniała zbyt dużo DF&#39;ów jak to ma w zwyczaju to powinna ten mecz wygrać a Errani no cóż nie te korty a i forma z pewnością nie taka już jak na Rolandzie.

arturwb 94

arturwb

Użytkownik
Ktoś się wypowie jeszcze na temat meczu Shvedova vs Radwańska ?
Buk: bet365
Kurs: 1,44
Myślę podobnie jak alvaros. Ula zrobiła bardzo duże postępy ale Yaroslawa to wyższa klasa.
Ostatnie 10 pojedynków Shvedovej to 3 porażki, ale za to z zawodniczkami takimi jak Lisicki, Serena i Petra, więc absolutny top. Mimo porażek, w każdym z tych pojedynków urywała seta przeciwniczce. Serwis funkcjonuje dobrze, więc powinna dobrze trzymać własne podanie, a to w większości meczów WTA gwarantuje sukces. Natomiast pierwszy set w meczu Ula-Ksenia Pervak to typowe WTA - na 8 gemów 6 razy zawodniczki przegrywały swój serwis. Przełamanie Uli nie będzie dla Shvedovej trudne. Po 3 meczach na tym turnieju zawodniczka z Kazachstanu bez problemu odprawiła Davis, Tatishvili i Safarovą.
Uważam, że dziś 1,44 przeciw Polce to dobra opcja. 8/10
Ja zaryzykuję dokładny wynik 2:0 po kursie 2,2 6/10

e: wszystko szło dobrze, pierwszy set z problemami, ale wygrany 6-4 w drugim z tego co widzę kontuzja przeszkodziła. ZWROT

miki19 8,1K

miki19

Użytkownik
Aha,dzięki a mecz Wozniacki C.-Karatantcheva S. i Barthel M.-Kvitova P :jak typujecie ? ????

christopher48 // Wypadałoby, żebyś napisał coś od siebie na temat tych spotkań.

marekpua 97

marekpua

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Cincinnati
Mecz: Barthel - Kvitova
Data: 15.08.2012 19:00
Typ: over 19,5 gems ✅
Kurs: 1,75
Bukmacher: Unibet

Moim zdaniem najciekawsze spotkanie dzisiejszego dnia w rozgrywkach WTA. Obie zawodniczki grające agresywnie, pilnujące swoich podań. Kvitova wygrał duży turniej w Montrealu, co zapewne kosztowało ją wiele sił. Niemka nie jest łatwą rywalką, jeśli będzie mieć dobry dzień to kto wie, czy nie powalczy o zwycięstwo. Widziałem jej pierwszy mecz w tym turnieju i wyglądała naprawdę solidnie. Granica 19,5 gema nie jest wysoka, wystarczą 2 dość zacięte sety. Jeśli weźmiemy pod uwagę tenis Czeszki, która potrafi wygrywać seriami punkty, ale także seriami przegrywać to over jest bardzo prawdopodobny.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Daniela Hantuchova - Sara Errani
Errani na zupełnie inny styl niż Chinka, bo nie gra agresywnie a przebija do skutku. Serwis ma średni, Słowaczka wręcz przeciwnie - to jej atut. Kursy wystawił bym odwrotnie.
Liczę dzisiaj właśnie na serwis i dużo winnerów ze strony Słowaczki.
Hantuchova wygra @2.50
---------------------------------------------------------
cincinnati, WTA
S. Halep - A. M. Garrigues - 1 (1,53)⛔ Ch. Scheepers - Ch. McHale - 2 (1,40) - zwrot
---------------------------------------------------

D. Hantuchova - S. Errani - 2
(1,61)✅
bet365
Chyba oglądaliśmy dwa zupełne mecze.. Jeżeli Słowaczka ma dobry serwis to ja jestem Justin Bieber. Słowaczka ma słaby serwis przede wszystkim. W Montrealu Daniela to zresztą pokazała. Czasami przypomina mi Urszule Radwańską której w jednym meczu coś wychodzi a w drugim już nic. Jeżeli Danieli będzie dzisiaj siedziała psychika to wtedy można się zastanawiać czy będzie jej siedział serwis bo jak wiadomo Słowaczka mocnej głowy również nie ma. Sara Errani w przeciwnieństwie do Słowaczki jest w gazie. Została pokonana w Montrealu dopiero przez Na Li która jak wiadomo rozegrała batalie na trzy sety w finale z Petra Kvtiova. Sara walczy od początku do końca i nie odpuszcza, dużo biega. Hantuchova pewnie mniej świeża będzie po ostatnim pojedynku z Zheng która groźna to może jest w tym roku ale na trawie. Na hardzie słabo. Stawiam na lepszą dyspozycję Włoszki i przede wszystkim lepszy serwis. Daniela jest na mojej liście absurdów.
by scotratez

hmmmm 113

hmmmm

Użytkownik

(1,61)
bet365
Chyba oglądaliśmy dwa zupełne mecze.. Jeżeli Słowaczka ma dobry serwis to ja jestem Justin Bieber. Słowaczka ma słaby serwis przede wszystkim. W Montrealu Daniela to zresztą pokazała. Czasami przypomina mi Urszule Radwańską której w jednym meczu coś wychodzi a w drugim już nic. Jeżeli Danieli będzie dzisiaj siedziała psychika to wtedy można się zastanawiać czy będzie jej siedział serwis bo jak wiadomo Słowaczka mocnej głowy również nie ma. Sara Errani w przeciwnieństwie do Słowaczki jest w gazie. Została pokonana w Montrealu dopiero przez Na Li która jak wiadomo rozegrała batalie na trzy sety w finale z Petra Kvtiova. Sara walczy od początku do końca i nie odpuszcza, dużo biega. Hantuchova pewnie mniej świeża będzie po ostatnim pojedynku z Zheng która groźna to może jest w tym roku ale na trawie. Na hardzie słabo. Stawiam na lepszą dyspozycję Włoszki i przede wszystkim lepszy serwis. Daniela jest na mojej liście absurdów.
by scotratez
No to rozkładamy twoją &quot;analizę&quot; na czynniki pierwsze :razz: (bez spiny)
&quot;Jeżeli Słowaczka ma dobry serwis to ja jestem Justin Bieber. Słowaczka ma słaby serwis przede wszystkim.&quot;
Jeśli twierdzisz że Słowaczka ma słaby serwis to masz po części rację ale w takim razie czy serwis Errani można nazwać serwisem? :cool:
&quot;Sara Errani w przeciwnieństwie do Słowaczki jest w gazie.&quot;
To stwierdzenie mnie rozbroiło. Czy gazem w tym przypadku można nazwać odpadnięcie w 1 rundzie w Londynie z słabą Venus która popełniała masę niewymuszonych chyba że chodzi o Montreal gdzie wyeliminowała słabiutką Cepelova po czym nie miała żadnych szans z Li no chyba nie :razz:
&quot;Sara walczy od początku do końca i nie odpuszcza, dużo biega.&quot;
Oj dziś to sobie na pewno pobiega bo Słowaczka wie jak atakować :cool:
&quot;Hantuchova pewnie mniej świeża będzie po ostatnim pojedynku z Zheng&quot;
Słowaczka rozegrała w tym miesiąciu tylko 3 mecze więc nie wiem czy jest sens wspominać o świeżości :;/:
&quot;Stawiam na lepszą dyspozycję Włoszki i przede wszystkim lepszy serwis.&quot;
Jeśli Errani ma leszy serwis od Słowaczki to nie mam pytań :cool:
&quot;Daniela jest na mojej liście absurdów.&quot;
Czy to tak czasem nie jest największy argument przeciwko Słowaczce? :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +1
grabi83 283

grabi83

Użytkownik
Dzień dobry wszystkim,
popieram typ na Hantuchova. Dziewczyna może już nie jest za wysoko w rankingu, ale nadal jest groźna rywalką. Errani to dla mnie zawodniczka bardziej na debla, ma wielkie serce do walki, ale Daniela, która dysponuje lepszym serwisem, pogoni ją po korcie. Kursy wg mnie powinny byc na odwrót, może buki sugerują się tegorocznymi wynikami Errani.
Hantuchova 2.2
bet365
Do tego dołożyłbym Goerges, widziałem ją na olimpiadzie i tak z czystej sympatii.. ????
Ale kobitka;)
No ale realnie patrząc, na chwilę obecna jest lepszą zawodniczką, ot.
pzdr.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
---------------------------------------------------------
cincinnati, WTA
S. Halep - A. M. Garrigues - 1 (1,53)⛔ Ch. Scheepers - Ch. McHale - 2 (1,40) - zwrot
---------------------------------------------------

(1,61)
bet365

by scotratez
Widzę, że jak piszesz analizę na zawodniczkę, na która stawiasz, to ta drugą przedstawiasz jako tą bez formy, bez serwisu itd.
To, że Errani na lepszy serwis pozostawie bez komentarza, bo nawet laik po 1 zobaczonym jednej i drugiej stwierdził by, że Słowaczka ma lepszy.
Stwierdzenie, że Errani jest w gazie to nie wiem o co Ci chodzi? O to że wygrała z młodziutka Cepelovą? A Hantuchova jest bez formy, co przegrała 2-0 z groźna Woźniak, po bardzo jednostronnym meczu 7-6 7-5...
Rozumiem, że możesz mieć inf zdanie, ale nie rozumiem jak można pisać takie pierdoły, by tylko poprzeć swój typ?

harvey 967

harvey

Użytkownik
???? Shvedova Y. - Radwanska U.

Shvedova, która jeszcze ze dwa lata wstecz była kojarzona tylko z dobrymi wynikami w deblu, teraz staję się co raz lepszą zawodniczką w singlu. Dziewczyna pnie się w górę w rankingu, a jej co raz lepsze wyniki pokazują jaki wielki potencjał w niej drzemie. Posiada bardzo mocny serwis, z którym nawet najlepsze zawodniczki mają problem. Do tego dodając moce i skuteczne kończące uderzenie zarówno z fh jak i bh powoduje, że Jarosława jest bardzo groźną zawodniczką. Wczoraj pewnie pokonała ostatnio dobrze prezentującą się Safarovą i to bez większych problemów. Rywalką jej będzie Ulka, która mimo, że zaczyna grać co raz lepiej to w starciu z zawodniczką z Kazachstanu nie powinna mieć wiele do powiedzenia. Tutaj podobnie jak rywalka przebrnęła przez kwalifikacje. W pierwszej rundzie pokonała Pervak, która chyba mimo wszystko odczuwała kontuzje uda, której nabawiła się w ostatnim meczu. Będzie to pierwsze spotkanie obu tych Pań. W mojej ocenie większe szanse na awans do kolejnej rundy ma Shvedova i to właśnie na nią postawię swoje pieniądze.

Shvedova Y. - Radwanska U. # 1.40

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
cincinnati, WTA
D. Hantuchova - S. Errani - 2 (1,61) ✅
-------------------------------------------------
Na Li - S. Cirstea 2:0 (1,53)⛔
Bet365
Na Li uczyniła postępy w stosunku do początku sezonu który zaczęła mało kreatywnie patrząc przez pryzmat wyników, jednak na hardzie Chinka czuje się jak ryba w wodzie osiągając zazwyczaj najlepsze rezultaty. Warto podkreślić że w tym sezonie wygrała 20 spotkań na ten nawierzchni przegrywając jedynie 5 w finałach lub ćwierćfinałach, a raz tylko w 4 rundzie. Oczywiście statystyki nie grają. Warto zaznaczyć że Sorena Cirstea ma w tym roku 14 zwycięstw na hardzie i aż 10 porażek. Jeżeli typ mamy opierać na statystykach Chinka jest górą. Jednak mnie ten typ interesuje ze względu na wyniki w ostatnim turnieju. Sorena Cirstea wygrała ostatnio w 3 setach z Y. Wickmayer grająca wręcz fatalnie. Belgijka znajduje się w czołówce mojej listy absurdów. Jeżeli Sorena przegrywa z tak dysponowaną zawodniczką niedawno ciężko mi uwierzyć że poradzi sobie z Na Li która zanotowała świetny występ w Montrealu dochodząc do samego finału i tam przegrywając w 3 setach z Petra Kvitova. Na zwycięstwo Chinki nie opłaca się klikać ale na zwycięstwo w dwóch setach już sens jest i jak najbardziej realne. Ostatnio grały ze sobą na trawie tam górą była Rumunka która ograła w dwóch setach Chinkę. Ale nie oszukujmy się co Na Li robi na Wimbledonie? Chyba dla statystyk zagrała ponieważ to nie jest jej nawierzchnia. Na Li powinna dać rewanż dzisiaj w nocy Rumunce w dwóch setach ponieważ forma Na Li jest co najmniej wysoka na hardzie.
edit: Rzeczywiście.. błąd w statystykach mam ;) Dzięki @BatoniQ, Sorena wygrała z Y. Wickmayer po 3 setach. Jednak nic to nie zmienia do typu ponieważ Yanina grała fatalnie w Montrealu a więc w Cincinnati wielkiego nic pokazać również nie mogła raczej.
by scotratez

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Cincinatti Debel, 1:00, 16.08.2012
Dushevina/Suarez - Martinez Sanchez/Llagostera Vives
typ: 2-0
4,70
Bah
Analiza
Dzisiejszej nocy w spotkaniu drugiej rundy turnieju deblowego wta w Cincinatti, Hiszpanki Llagostera Vives i Martinez Sanchez zmierza sie z para argentynsko-rosyjska, Paola Suarez i Vera Dushevina. Zdecydowanymi faworytkami bukmacherow wydaja sie byc Hiszpanki, lecz chyba tylko dlatego, ze graja ze soba od wielu lat. Hiszpanki jednak osiagaja coraz mniej deblowych sukcesow, sa juz wiekowe. Ponadto Hiszpanki na kortach twardych nie radza sobie zbyt dobrze. I tak nalezy wspomniec porazke w I rundzie w Montrealu z para Jans/Mladenovic. Zdecydowanie lepiej radza sobie na kortach ziemnych, co oczywiscie nie dziwi, to Hiszpanki, wychowane na takiej nawierzchni kortu. Dla pary Dushevina/Suarez jest to pierwszy turniej razem, ale obie to bardzo dobre deblistki. Suarez w parze z Gisela Dulko swiecila ostatnio dobre wyniki. Dushevina to zawodniczka ktora czesto zmienia partnerki, ale potrafi szybko sie przystosowac i gra naprawde dobrze debla. Ma na swoim koncie kilka tytulow deblowych. Tutaj w pierwszej rundzie pokazaly, ze nie przeszkadza im brak zgrania i pewnie ograly rowniez niezle deblistki, szczegolnie na szybszych kortach Chuang i Husarova, w dwoch partiach. Hiszpanki o maly wlos nie pozegnalyby sie z turniejem juz w pierwszym meczu, wygraly po supertiebreaku z Govortsova i Kudryatseva, raczej deblem drugiej klasy. Natomias Dushevina i Suarez to czolowe zawodniczki deblowe i mysle, ze juz dzis Hiszpankom latwo nie bedzie i pozegnaja sie z turniejem.

batoniq 64

batoniq

Użytkownik
Na Li - S. Cirstea 2:0 (1,53)
Bet365
Na Li uczyniła postępy w stosunku do początku sezonu który zaczęła mało kreatywnie patrząc przez pryzmat wyników, jednak na hardzie Chinka czuje się jak ryba w wodzie osiągając zazwyczaj najlepsze rezultaty. Warto podkreślić że w tym sezonie wygrała 20 spotkań na ten nawierzchni przegrywając jedynie 5 w finałach lub ćwierćfinałach, a raz tylko w 4 rundzie. Oczywiście statystyki nie grają. Warto zaznaczyć że Sorena Cirstea ma w tym roku 14 zwycięstw na hardzie i aż 10 porażek. Jeżeli typ mamy opierać na statystykach Chinka jest górą. Jednak mnie ten typ interesuje ze względu na wyniki w ostatnim turnieju. Sorena Cirstea przegrała w 3 setach w Montrealu z Y. Wickmayer grająca wręcz fatalnie. Belgijka znajduje się w czołówce mojej listy absurdów. Jeżeli Sorena przegrywa z tak dysponowaną zawodniczką niedawno ciężko mi uwierzyć że poradzi sobie z Na Li która zanotowała świetny występ w Montrealu dochodząc do samego finału i tam przegrywając w 3 setach z Petra Kvitova. Na zwycięstwo Chinki nie opłaca się klikać ale na zwycięstwo w dwóch setach już sens jest i jak najbardziej realne. Ostatnio grały ze sobą na trawie tam górą była Rumunka która ograła w dwóch setach Chinkę. Ale nie oszukujmy się co Na Li robi na Wimbledonie? Chyba dla statystyk zagrała ponieważ to nie jest jej nawierzchnia. Na Li powinna dać rewanż dzisiaj w nocy Rumunce w dwóch setach ponieważ forma Na Li jest co najmniej wysoka na hardzie.
by scotratez

coś się Tobie pomyliło ;)
W Montrealu Cirstea zarobiła &quot;rowerek&quot; od Karatantchevy (0-6 ; 0-6) , z Wickmayer grała w tym turnieju, w pierwszej rundzie i wygrała 2:1 (6-7 ; 6-2 ; 6-3)
Jak dla mnie to spotkanie jest typu no bet, wszystko jest możliwe, patrząc jeszcze na ostatnią wygraną Sorany z Li ... Chinka może być lekko pod męczona po Montrealu i jakbym ewentualnie skłaniał sie ku jakiemus typowi to ostatecznie handi setowe +1,5 na Rumunkę ????

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Serena Williams - Urszula Radwańska ⛔
Typ: Serena Williams -7,5 gemów; @1,90
Toto-Mix

Linia handi jest bardzo wysoka, ale myślę, że do pokrycia przez Amerykankę. Serena wydaje się być w tej chwili najlepszą tenisistką na świecie. W tym roku wiele jej meczów to była demolka. Czasami ma problemy z odpowiednią koncentracją w meczach ze słabszymi tenisistkami, co było widać w poprzedniej rundzie w pojedynku z grająca już trochę oldschool-owy tenis, Daniilidou, gdzie można było zauważyć, że Serena trochę na siłę wykonywała niektóre gesty - jak choćby zaciskanie pięści (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie). Myślę, że Serena potraktuje Ulę jako dobrą tenisistkę i ujrzymy skoncentrowaną Williams. Młoda Radwańska już tutaj wygrała, łącznie z kwalifikacjami, kilka meczów. Jednak wszystko w tym meczu będzie zależało od Amerykanki. Liczę na to, że jeden z setów skończy się bardzo wysoką wygraną faworytki, co powinno zapewnić ostateczne pokrycie linii -7,5 gemów. Podsumowując, uważam, iż obejrzymy bardzo przekonujące zywcięstwo Sereny.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
cincinnati, WTA
D. Hantuchova - S. Errani - 2 (1,61) ✅
Na Li - S. Cirstea 2:0 (1,53) ⛔
-------------------------------------------------
S. Williams - U. Radwańska - powyżej 16,5 gemów (1,72)✅
bet365
Zgadzam się z Christopherem że Serena Williams to obecnie najlepsza tenisistka na świecie i numer jeden osiągnie prawie na pewno tego roku. Jeżeli chodzi o dzisiejsze spotkanie to linia gemowa wydaje mi się faworyzuje jednak Polkę. Serena demoluje przeciwniczki jak słusznie zauważył również Christopher jednak Serena potrafi się pomęczyć z niezbyt wymagającymi rywalkami. Przykładem jest chociażby ostatnie jej spotkanie z Greczynką. 6:3, 6:4. Serena od 18 spotkań jeszcze nie przegrała i nie można oczekiwać że 30letnia Amerykanka która cierpi na nieuleczalną chorobę która przypomina o sobie nawet podczas spotkań będzie pozwalać Serenie rozwalać wszystkie rywalki do 2, 4 gemów straty. To nie playstation. Urszula Radwańska tymczasem rozwija się do przodu co łatwo zaobserwować po wynikach. Zgadza się że jej spotkania są nadal nierówne. Raz gra lepiej raz gra gorzej. Szczególnie widać to przy serwisie Uli. Jak już jej siedzi to wygrywa nawet z mocniejszymi od siebie na papierze rywalkami, jak już jej nie siedzi serwis to potrafi przegrywać szybko gemy. Reasumując Serena grała 3 razy z Ulą i dwa razy złamana została linia powyżej 16,5 gemów z tego raz tego roku. Minusem jest to że raz gdy linia gemów wyniosła poniżej wspomnianej wyżej wartości to spotkanie odbyło się na hardzie. Jednak było to w 2010 roku kiedy Ula na pewno prezentowała niższy poziom gry. Tak czy owak wydaje mi się że 6:3, 6:2 w wykonaniu Uli jest realne.
A. Kerber - A. Hlavackova - +6,5 gemów A. Hlavackova (1,72)✅
bet365
Napisze szczerze jeśli zaznaczę że oczekiwałem więcej po grze Niemki na hardzie w Ameryce Północnej. Owszem Vinci zagrała fajny turniej w Montrealu pokonując kilka obciachów ale Vinci nic wielkiego tam nie ugrała. Trafiła na Szafe w ćwierćfinale i popłynęła 6:2, 6:2 od której wszystko się spodziewać można. Gra trochę jak Kvtiova. Jak ma swój dzień to zagra fajny mecz a potrafi też przegrać łatwe z pozoru spotkanie. To nie zawodniczka na hard a Angelique przegrała w dwóch setach z Włoszką która mogłaby dać baty Niemce ale na mączce. Falstart Niemki jest widoczny gołym okiem. W tym turnieju rozegrała batalie na trzy sety z T. Babos którą żeby było zabawnie kilka tygodni temu rozprawiła na trawie 6:1, 6:1. Wydaje mi się że powinno być na odwrót z tymi wynikami. Teraz Angelique gra z A. Hlavackova która naprawdę się nieźle rozkręciła. Co prawda pokonała D. Cibulkova przez krecz Słowaczki jednak w tym roku Czeszka wygrała już 13 spotkań na hardzie przegrywając 7 z tego 3 spotkania dopiero po wyrównanych 3 setach. Więc lania nie powinno być dzisiaj dosłownego zwłaszcza że Niemka nie przekonuje do tej pory. Linia handicap do spróbowania dobra.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +6
B 0

basso

Użytkownik
Samantha Stosur - Ekaterina Makarova
Ekaterina Makarova @ 2.00 WH
Katya jest w stanie wygrać z każdym. Rosjanka do każdego meczu jest bardzo dobrze przygotowana taktycznie, a dziś będzie to miało kluczowe znaczenie. Odbiór wyrzucającego podania, leworęcznej tenisistki będzie dla Sam dużym wyzwaniem, biorąc pod uwagę poziom jej backhandu. Lewa strona Sam będzie dziś permanentnie testowana. Nie będzie czasu na obieganie backhandu. Poza tym Katya jest bardzo solidna, potrafi trzymać piłkę w korcie i bronić się na bardzo wysokim poziomie. 1.80 wzrostu ułatwia odbiór niewygodnego podania Stosur.
Pisząc uzasadnienie skupiłem się na Rosjance, ponieważ posiada ona wszystkie atuty, żeby pokonać Australijkę i starałem się je wskazać.

mojsza 0

mojsza

Użytkownik
Samantha STOSUR vs Ekaterina MAKAROVA
WTA Cincinnati, 1/16

MAKAROVA / 2.110 / Pinnacle ????

Stosur zajmuje obecnie 6. miejsce w rankingu WTA, natomiast Makarova jest na 44. miejscu, ale różnica w rankingu nie przekłada się na różnicę w formie jakie obie zawodniczki prezentują w tym roku.
Stosur jest ostatnio wyraźnie pod formą, w poprzednich czterech turniejach (po French Open, gdzie doszła do półfinału) wygrała zaledwie 2 mecze, w tym jeden po kreczu. Makarova prezentuje się ostatnio lepiej od Stosur, jej bilans w czterech ostatnich turniejach to 7 zwycięstw i 4 porażki (w tym 3 z Kerber).
W tym roku na betonie Stosur 11 razy wygrała i 8 razy przegrała. Makarova ma lepszy bilans: 14 zwycięstw i 5 porażek (porażki tylko z ścisłą czołówką: Kerber x2, Sharapova, Wozniacki i Li).
W tegorocznym turnieju w Cincinnati Stosur w 2. rundzie wymęczyła zwycięstwo z Medina-Garrigues, przegrywając w 3 secie już 0:4. Makarova wygrała po kreczu w 1. rundzie z Petrovą oraz łatwo ograła w 2. rundzie swoją partnerkę z turnieju deblowego (z którego wczoraj odpadły): Tatishvili.
Przewagi dla Makarovej doszukiwałbym się także w jej leworęczności, ponieważ wydaje się, że Stosur nie lubi grać z zawodniczkami leworęcznymi, ostatnie dwa takie pojedynki przegrała (z Rus i Safarową).
Podsumowując, Makarova jest obecnie w lepszej formie i moim zdaniem jej szanse na zwycięstwo są większe.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom