Odpoczełam od gry tenisa w ciagu ostatnich tygodni, grałam bardzo sporadycznie a ostatni miesiac to prawie nic.
Tenis spadl w kwestiach zarobkowych u mnie bardzo nisko po zrobieniu szczegolowego bilansu wiec nie bylo sensu na sile grac. Raczej przerwe ta pauze na French Open bo to naprawde wielkie swieto tenisa ale stawki beda malutkie. Kiedys robilam wszystko zeby miec urlop na cztery Szlemy a teraz kiedy czasu wiecej to mialabym nie grac? W
WTA mniejszy ruch to może ja tu zaczne.
Propozycje:
Dinara Safina wygra Rolanda 4.50 1/10
Llagostera Vives - Coin 1.88 1/10
Ciezko mi znaleść argumenty przemawiające za Francuska. Oczywiscie to jest
WTA i chyba sie moze zdarzyc, Coin gra u siebie ale jakie to ma znaczenie przy Szlemie? Llagostera lepsza, bardziej ograna na cegle, większe doświadczenie, lepsze wyniki przed French Open, lepsza taktycznie. Coin wiecej sily wklada w uderzenia ale na tej nawierzchni to nie jest najwazniejsze. W tym roku tylko raz zagrałam Coin, chyba z Salerni i nawet nie powalczyla z nią mimo, ze Argentynka dopiero wraca do gry i na razie nie prezentuje wysokiej formy. Gorzej, ze ja z tenisa ostatnio niczego nie rozumiem :| Na pewno od turnieju w Barcelonie troche Vives zawodzi, tam nie potrafila pokonać Malek, slabo tez w Rzymie i Madrycie ale jej rywalko to samo. Ona w ogólne poza jednym swietnym wystepem chyba na us Open nie miała żadnego sukcesu w karierze. Patrze na wyniki z tego sezonu i nic ciekawego nie widze, pokonała Shvedova dwa razy i Vesnine na hardzie. W sumie to jesli Hiszpanka zagra tak jak w Rzymie czy Barcelonie to wszystko sie moze wydarzyc.
Niespodzianka:
Medina -
Makarova nie wiem jaki kurs 3.80 w naziemnym net bedzie wyzej (wywineła Rosjanka numer w meczu z Wickmayer i gdzies uciekła. Cholera wie na ile przygotowała się na French Open. Mnie zawsze dziwi faworyzowanie Mediny. Wiecznie zanizone kursy na nia na cegle jakby grala jakis wielki
tenis a tak nie jest. Chimeryczna, stawia glównie na debel, na pewno do ogrania.)
PS. Tak jak panasik rownież myślałam o tym meczu na razie offline kursy w pinn i czekam bo kanepi nie za wiele lepsza edit.
Brawo Szwedowa : )