Tak, zastanawiałem się nad tym zakładem, ale potem spojrzałem że o dziwo jesteśmy według buka faworytami do wyjścia z grupy i pomyślałem, że jednak wyjdziemy... Polską piłką za mocno się nie interesuje. Ale po meczu z Senegalem już wiedziałem że 0-3 jest realne. A kurs na fortunie był coś koło 40.00 że nie wygramy żadnego meczu ???? )Pytanie z ciekawości: czy ktoś może kojarzy czy był kurs wystawiony na zdarzenie że Polska nie wygra żadnego meczu w grupie (czyli porażka lub remisy) oraz kurs na to że 3 mecze w grupie przegrają ?
O spodziewanych problemach kondycyjnych wspominano jeszcze przed mundialem i w sumie to się sprawdziło. Mógł też być problem mentalny, że niby wiedzieli, że będzie trudno, ale mogli sami troszkę uwierzyć w ten balonik... Jest jednak jedna rzecz niewybaczalna w meczu z Senegalem - Polska nie zagrała na maksymalnym wkur....niu, nie było agresywnego pressingu, tak sobie grali jak się grało eliminacje czy sparringi, a jak pokazał ten mundial tu nikt nie ma łatwo i nawet takie potęgi jak Hiszpania męczą się z Iranem, Argentyna nie daje rady Islandii, Francja męczy się z Peru, a Neymar płacze po zwycięstwie nad... Kostaryką.Przez pierwsze pięć minut było zacięcie mecz w plecy, a oni strzału celnego na bramkę nie potrafią oddać. Niemcy pokazali jak się ciśnie, pokazali jaja i grę do przodu, zaangażowanie i wolę walki. A nasi pokazują wolę gry w reklamach. Nie mam im tego za złe, ale sorry walki dziś też nie było.
... ale nie było z Senegalem i dlatego odpadamy i to w najgorszym styluA co do wszystkich jeszcze, co mówią że nie było walki w meczu, oczywiście że była
Pytanie z ciekawości: czy ktoś może kojarzy czy był kurs wystawiony na zdarzenie że Polska nie wygra żadnego meczu w grupie (czyli porażka lub remisy) oraz kurs na to że 3 mecze w grupie przegrają ?
Też właśnie go słucham na Weszło. I to jest naprawdę trudne pytanie. Osobiście uważam, że czas Nawałki dobiegł końca, szacunek za to co osiągnął, ale ten układ już się moim zdaniem wypalił.Kto nowym selekcjonerem od piątku? - to pytanie nie moje, tylko Wojtka Kowalczyka.
Wojtek to prosty chłopak, któremu przyszywano różne łatki. Ale ma bardzo proste i trzeźwe spojrzenie na piłkę. Po prostu zna się na niej i nie lubi pseudoznawców i wszelkiej maści fajansiarzy. Warto poczytać jego książkę.
Teraz też ma rację, Nawałka musi odejść!
Skoro eliminacje nie są wyznacznikiem i to spacerek to dlaczego nie było nas ostatnio na MŚ?? Gdzie są Włosi i Holandia ?? Ogólnie nie lubię Nawałki ale dałbym mu szanse,i jeśli będzie chciał dalej prowadzić kadrę, poukładał to wszystko, tak na chłodno to czego się spodziewaliśmy połowa tych chłopaków na których opierały się eliminacje mają problemy w klubach (kontuzje itp.),a zmieników nie ma ;/Na euro juz moze kazdy glupi wejsc a na nastepnych bedzie jeszze zabawniej. Wejscie na te impreze nie bedzie zadnym wyznacznikiem
i co, żaden nie był formie nagle, tak ???? Nagle Piszczek nieprzygotowany do biegania tak? nagle, żaden zawodnik nie ma siły na 45 minut, tak ? Nie przesadzajmy....A może czas najwyższy powoływać zawodników, którzy są w formie?.
A moim zdaniem właśnie tu spora wina Nawałki i sztabu. Bo nie powiesz mi, że Peszko, Jędrzejczyk, Krychowiak to był na ten moment nasz maks. Lepiej byłoby zabrać tych młodych z Ekstraklasy niż gości, którzy cały sezon nizcnie grali. Pazdan z polskiej ligi mając rytm meczowy wyglądał chyba najlepiej.Zaczyna się wylewanie żółci na naszą kadrę więc trochę moich przemyśleń. Czy powołania były złe? myślę, że nie. No bo kogo zabrakło, kto mógłby coś nowego, innego, lepszego wnieść do zespołu? Moim zdaniem pojechała optymalna kadra którą na ten moment dysponujemy. Może należało dać szansę chociaż w sparingach i przyjrzeć się Mierzejewskiemu bo takiego doświadczonego zawodnika na wskroś ofensywnego nam brakuje, na Ziela jeszcze przyjdzie czas. Ale nikt mi nie powie że tacy zawodnicy jak Swierczok, Lewczuk, Kędziora, czy Stępiński mieli szansę na grę w podstawie i coś by wnieśli. Problem widziałbym w tym że przed Euro nasi zawodnicy grali w klubach a przed mundialem czasem coś pokopali. Przede wszystkim Ci od których dużo zależało, Szczęsny, Krychowiak, Milik, czy Kuba. A teraz? Milik i Kuba kontuzje, Krycha ława. Czy to wina Nawałki? Teraz wszyscy narzekają że tak. Bo co? Wyszedł odważnie ofensywnie w pierwszym meczu chcąc od razu dobrze ułożyć sobie mistrzostwa? no chyba po to się jedzie na taką imprezę. A Nawałka głupi nie jest i pewno wiedział że trudniej będzie z Kolumbią więc to zwycięstwo było nam potrzebne. Fakt, że zabrakło ambicji to nie wina Nawałki. W drugim spotkaniu to samo, zmiany w składzie - normalna rzecz, ale znów zabrakło charakteru. To że zawodnikom się nie chce to nie wina selekcjonera. To że schematy, taktyka, ustawienie nie zgrało to już inna bajka. To że kondycyjnie wyglądali słabo to już jest wina źle przepracowanego okresu przygotowawczego, ale litości, w 3 tygodnie nie nadrobi się straconego roku w klubie. Trzeba zagrać teraz dobry mecz z Japonią żeby godnie się pożegnać z turniejem, przeanalizować co nie zagrało i wyciągnąć wnioski. Czy Nawałkę trzeba zwolnić? NIE. z 4 imprez (eliminacje + turniej, tak to zbierzmy) nie wyszła nam póki co jedna. Zespół robi progres, gramy dobre eliminacje, jedziemy na kolejną imprezę. Mamy selekcjonera który ma szansę dać stabilizację tej kadrze, zmienianie go nie wniesie nic innego jak całą zabawę od początku, budowanie kadry, koncepcji itd. Jak na moje mimo wszystko zaufałbym Nawałce i powierzył mu następne eliminacje.
zibi16i co, żaden nie był formie nagle, tak ???? Nagle Piszczek nieprzygotowany do biegania tak? nagle, żaden zawodnik nie ma siły na 45 minut, tak ? Nie przesadzajmy....