Mannheim - Ingolstadt
Liga: :
hokej: -
NIEMCY: DEL
Godzina: 14:30
Typ: 1 OT
Kurs: 1.40
Analiza: Mannheim lider tegorocznych rozgrywek ligowych podejmuje na własnym lodzie drużynę, która obecnie plasuje się na 4 pozycji w lidze - Ingolstadt.
Gospodarze na własnym obiekcie radzą sobie doskonale. Nie przegrali od 12 września tego roku (10 meczy wygranych z rzędu i tylko jeden w OT). Obecny bilans meczy u siebie to 9 meczy, 9 wygranych w regulaminowym czasie gry, a jeżeli chodzi o strzelone i stracone gole to jest ich 40 do 12. Imponujący wynik (chyba każdy się z tym zgodzi).
Jeżeli chodzi o zespół gości i ich mecze w delegacjach to nie wygląda to już tak dobrze jak na własnym lodzie. W meczach wyjazdowych wygrali 4 razy oraz 3 razy przegrali bez żadnej dogrywki w 7 meczach. Bilans bramek to 21 strzelonych oraz 28 straconych.
Dzisiaj gram w stronę gospodarzy, jednak z podpórka ponieważ mam to na kuponie AKO. Chociaż jak tak teraz myślę, mogłem chyba jechać zagrać czystą wygraną gospodarzy po kursie 1.65.
Holandia - Łotwa
Liga: - EUROPA: Euro - Kwalifikacje
Godzina: 18:00
Typ: Holandia -1.5
Kurs: 1.42
Analiza: Nie ma co się tutaj rozpisywać tak naprawdę.
Holandia musi.. Po prostu musi wygrać i to pewnie wygrać mecz. Ostatnie wyniki w ich wykonaniu są poniżej oczekiwań kogokolwiek, na pewno te
eliminacje tak nie miały wyglądać.
Siła jaką posiada ta reprezentacja jest olbrzymia, tylko jak do tej pory jej nie pokazali. Ale dzisiaj to chyba najlepszy moment do tego aby pokazać na co ich stać i, żeby się przełamali. van Persie, Huntelaar, Rooben, Sneijder, Depay, Afellay chyba nikomu nie trzeba przedstawiać tych nazwisk..
Gdzieś widziałem informację, że jeżeli Holandia nie wyga tego meczu, trener Guus Hiddink poda się do dymisji. Dlatego uważam, że dzisiaj za wszelką cenę będą chcieli to wygrać, a po drugie tak jak już pisałem na samym początku po prostu muszą..
Sytuacja w tabeli grupy A dla Holandii nie jest ciekawa. Aktualnie zajmują 3 miejsce z dorobkiem 3 punktów. Tracą do liderujących Czech oraz Islandii 6 punktów, jednak dzisiejszą wygraną nad Łotwą mogą się zbliżyć do 2 miejsca, ponieważ o 20:45 zagrają ze sobą właśnie wymienione przed chwilą reprezentacje i któraś z nich, a może obie stracą punkty.
H2H nie ma co tutaj pisać, ostatni mecz jak i jedyny taki w 2004 roku zakończył się wygraną gospodarzy 3:0.
Ale moim zdaniem to mało istotna informacja..
Łotwa nie wygrała meczu wyjazdowego od czerwca 2012 roku i dzisiaj na pewno się to nie zmieni. Nie ten pułap umiejętności.. Za wysoka poprzeczka jest postawiona przed gośćmi tego spotkania.
Holandia u siebie notuje raczej dobre wyniki i dzisiejszego wieczora liczę na to samo.
Belgia - Walia
Typ: Belgia over 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.50
Analiza: W tym typie to już w ogóle nie ma o czym się rozpisywać. Myślę, że
Belgia nawet jest w stanie strzelić 3-5 bramek, a ten over 1.5 pokryje mi już w 1 połowie.
Benteke, Hazard, Lukaku, Mertens, Origi, Januzaj, Dembele, De Bruyne, Witsel - taką formację ofensywy to chyba chciałaby mieć prawie każda reprezentacja w piłce nożnej.. Są w stanie zaaplikować wiele bramek, tym bardziej takiej reprezentacji jaką jest
Walia.
Aktualnie
Belgia jest na 3 miejscu w tabeli grupy B, a
Walia niespodziewanie na 1, ale to na pewno się dzisiaj zmieni, nie wierze, żeby
Walia była w stanie podtrzymać swoją serię meczy (2W-1D) w eliminacjach tym bardziej na wyjeździe z Belgią..
Djokovic N. - Federer R.
Liga: ???? -
ATP - SINGIEL: World Tour Finals - London (finał)
Godzina: ~19:00
Typ: over 2.5 seta w meczu -
zwrot - walkower
Kurs: 2.60
Analiza: Finał turnieju. Novak zajmujący aktualnie 1 pozycję w rankingu
ATP versus Roger, który jest tuż za plecami Serba na 2 pozycji.
Oboje radzą sobie bardzo dobrze w meczach na hali. Djokovic na 140 meczy pod zadaszeniem przegrał tylko 33 (76% wygranych), natomiast Federer na 238 meczy przegrał zaledwie 48 (79% wygranych). Czyli grają porównywalnie na Indoors.
H2H - 18 wygranych Novaka : 19 wygranych Rogera. Sporo spotkań za nimi. Znają się na korcie bardzo dobrze po tylu spotkaniach i jak widać raz wygrywa jeden, raz drugi. Nie ma pomiędzy nimi drastycznej różnicy, a przynajmniej jeżeli chodzi o ich pojedynki.
Półfinały wygrali oboje wynikiem 2:1. Serb zagrał z Japończykiem Nishikori'm (ranking
ATP: 5), podczas tego meczu w setach padały takie wyniki: 6:1, 3:6, 6:0. Natomiast Szwajcar zagrał przeciwko swojemu rodakowi - Wawrince (ranking
ATP: 4), podczas tego meczu w setach padały takie wyniki: 4:6, 7:5, 7:6 - co pokazuje, że ten półfinał był bardziej emocjonujący.
Djokovic wraz z Rogerem stracili zaledwie po 1 secie w całym turnieju i to właśnie dopiero podczas meczy półfinałowych. Dlatego dzisiaj liczę na to, że się to powtórzy.
Dzisiaj decyduję się na zagranie właśnie typu takiego, że w meczu zobaczymy 3 sety. Novak oraz Roger prezentują bardzo dobrą formę i na pewno nie odpuszczą jeden drugiemu. Oboje chcą wygrać mecz i zakończyć ten sezon takim właśnie sukcesem. Jeżeli miałbym typować dokładny wynik to wytypowałbym na wygraną Serba 2:1, taki typ można złapać po kursie nawet 4.20..
Kurs AKO: 7.75
Stawka: 53.46 zł
Potencjalna wygrana: 414.32 zł
Kupon 2.
Djokovic N. - Federer R.
Liga: ???? -
ATP - SINGIEL: World Tour Finals - London (finał)
Godzina: ~19:00
Typ: over 2.5 seta w meczu
Kurs: 2.60
Stawka: 100 zł
zwrot - walkower
Potencjalna wygrana: 260 zł
Kupon 3.
Holandia - Łotwa
Typ: Holandia over 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.20
Belgia - Walia
Typ: Belgia over 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.50
Czechy - Islandia
Godzina: 20:45
Typ: Czechy over 0.5 gola w meczu
Kurs: 1.20
Kurs AKO: 2.13
Stawka: 100 zł
Potencjalna wygrana: 213 zł
Dodam jeszcze jedno - mój typ w
Typach Dnia na dzisiejszy dzień (16.11.2014r.) wszedł, po bardzo fajnym i wysokim kursie 2.00 (
Holandia -2.5).