Liga: -
Liga Europejska: Kwalifikacje
Spotkanie: Esbjerg - Ruch Chorzów
Typ: Awans Esbjerg
przynajmniej cieszy awans polskiej drużyny
Godzina: 18:00
Kurs: 1.50
Analiza: Dzisiaj drugi mecz w tej edycji
LE dla obu ekip. Obojętnie która z nich awansuje - chociaż dzisiaj liczę na gospodarzy - i tak pewnie odpadnie w kolejnej rundzie (takie jest moje zdanie).
Pierwszy mecz w Polsce był zdecydowanie statystycznie na korzyść Chorzowianów. Jednak dzisiaj wydaje mi się, że będzie trochę inaczej. Skuteczność jaką dysponuje w tym sezonie Ruch chyba nie trzeba przedstawiać, chociaż drużyna gospodarzy także jakoś nie błyszczy. Jednak stawiam dzisiaj na taki awans, bardziej skromny awans niż jakiś pewny drużyny Esbjerg.
W tamtym sezonie 13/14 drużyna gospodarzy radziła sobie nieźle na własnym boisku, na 17 meczy wygrała 6, 7 zremisowała i 4 przegrała, bilans bramek w tych spotkaniach to 24 strzelone i 18 straconych. W tym sezonie zagrała już 2 mecze na własnych śmieciach - 1 zremisowała, 1 przegrała, przy czym strzelili 1 bramek oraz 2 stracili..
Sezon 13/14 dla Chorzowian był może i udany, zagrali 15 meczy, 7 wygrali, 3 zremisowali i 5 przegrali, jednak ich bilans bramek to 22 strzelone i 23 stracone. W grupie mistrzowskiej zagrali na wyjeździe o 3 mecze więcej, wygrali 8, 3 przegrali i 7 przegrali, jednak bilans bramek bardziej ujemny - 24 strzelone i 30 straconych. Ten sezon Ruch rozpoczął mocno od wygranej nad Vaduz 3:2, jednak na wyjeździe już nie było aż tak pewnie.. W lidze Ruch radzi sobie słabo - moim zdaniem to za sprawą tego, że zawodnicy nie są przystosowani do gry co 3 dni, a ławka rezerwowych jak prawie w każdej drużynie T-Mobile
Ekstraklasy wygląda słabo.. W tym sezonie rozegrali 2 spotkania, gdzie dwa razy schodzili przegrany i stracili 5 goli, a strzelili - no właśnie, nic nie strzelili (2:0 ze Śląskiem, 3:0 z Podbeskidziem).
Stawiam dzisiaj na gospodarzy dlatego, że wydaje mi się, że są bardziej solidną drużyną, a piłkarze Ruchu nie są jeszcze gotowi (przynajmniej to moje zdanie) na grę w kolejnej fazie
LE. Gdybym miał stawiać wynik, stawiałbym na 2:0 lub 2:1 dla gospodarzy. Ruch raczej ciężko będzie miał strzelić gola, chociaż na pewno się na to rzucą od 1 minuty tak jak i gospodarze. Kto pierwszy strzeli gola, ten będzie później pewnie kontrolował całe spotkanie.
Spotkanie: Lech P. - Stjarnan
Typ: Awans Lecha
Rumak? Brak słów!
Godzina: 19:00
Kurs: 1.58
Spotkanie: Trnava - St.Johnstone
Typ: 1
Godzina: 19:30