>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '14 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
nole90 360

nole90

Użytkownik
Djokovic - Tsonga over 3.5 seta @ 2.37 BET365 3/10
over 35 gemow @ 1.91 10BET 4/10

// wygral lepszy , szkoda tego loba przy bp dla Tsongi , mogl mijac ehhh
Ja tutaj zagram conajmniej cztero-setowke . Jak dla mnie Nole ma problem z wygrywaniem punktow przy wlasnym podaniu , był trzy razy lamany przez Simona i tylko to ze Gilles nie jest jakims serwisowym bombardierem pozwolilo Djoko wygrac w trzech setach , oczywisce tez wiadomo jakim Novak jest returnujacym zawodnikiem i co potrafi zrobic przy wymianach , ale wlasnie w meczu z Simonem gral za bardzo jak dla mnie statycznie , tak samo sledzilem troszke tie breaka ze Stepankiem , gdzie tez sie nie popisal , zwlaszcza przy wlasnym podaniu . Tsonga jest po dwoch piecio -setowkach oraz gladko pokonal Wanga 3:0 (niestety ) , wiadomo ze jest to walczak , co pokazal Wimbledon z Nole 1:3 , jak chocby nawet wygral wymiane nurkujac do niej , byl to zaciety mecz, a Francuz potrafi walczyc , pamietny Wimbledon od 0:2 do 3:2 z Ferdkiem . Nole z pewnoscia nie bedzie mial latwej przeprawy , dla niego to tez jest wazny turniej , gdyz wiadomo zostal juz tylko US Open , a nie zawsze chciec to moc , Obstawiam koncowe zwyciestwo Serba 3:1 , Tsonga na pewno latwo tego meczu nie odda .

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
ATP Wimbledon
Godzina 12.40
Isner vs Lopez 7-6 6-7 6-7 5-7 ✅✅
Typ: Lopez-2gems
Kurs: 2,35
Buk:pinnacle
Lopez od 2 sezonow gra na trawie wysmienicie. Za 2013rok ma wynik9-2 a w tym roku juz jest 11-1. Ta porazka to final w Londynie z Dimitrowem po zacietym meczu. Pozniej wygral turniej w Eastbourne pokonujac w finale Gasqueta. Tutaj ogra 3-0 Sugite oraz Pavicia.
Isner moim zdaniem lepszym tenisista byl 2 sezony temu. Zagral 2 spotkania na trawie w tym roku(oprocz pokazowki gdzie przegral trzy mecze) Wygral oba spotkania po 3-0 ze Smerthurstem oraz Nieminenem. Moim zdaniem ten mecz bedzie obfitowal w tie-breaki ale jesli jakis set mialbysie skonczyc innym roztrzygnieciem to blizej bedzie mial do tego Hiszpan. Jesli Lopez( kurs 1,79) wygra to z cala pewnoscia handicap Lopez-2gemy zostanie pokryty. A po kursie 2,35 warto zagrac

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Umiejętności oraz urozmaicenie w grze Tsongi jest szeroko znane i Francuz posiada wystarczające narzędzia by pokonać Djokovica, sęk jednak w tym że
kompletnie poddał ich wspólną rywalizację i poza zaciętą walką podczas RG 2 lata temu, od kilku lat jest całkowicie w cieniu Serba. Mimo wszystko po tym długim okresie dzisiaj w mojej opinii Francuz ma bardzo dogodną sytuację by wygrać z Novakiem. Nole nie wygląda w pełni sprawnie (chodzą wzmianki , że coś nie tak z ramieniem) , do tego trawa to chyba jedyna nawierzchnia w ostatnim okresie, na której Tsonga może prześwietlić swój skill przeciwko Serbowi. Nawet pomimo dwóch pięcio-setówek, Francuz wygląda w tym turnieju solidnie i znacznie lepiej niż mieliśmy okazję oglądać go w ciągu ostatniego roku. Szykuje się cięzka przeprawa przed Francuzem, ale sądzę że jest dziś w stanie zaprezentować dobry poziom, pokazać się w końcu z dobrej strony odnośnie rywalizacji z Djokovicem by w końcu po 4 latach pokazać , że może wygrać na większej imprezie.

Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga [9,00] PinnacleSports ⛔ (6-3, 6-4, 7-6)

Otrzymane punkty reputacji: +7
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Djokovic Novak-Tsonga Jo-Wilfried 2, Pinnacle Sports 9.05

VS.

6:3, 6:4, 7:6 Djoko za dobry,Jo za słaby... ⛔⛔⛔

Obiecałem sobie nie szaleć z kursami,no raz można...sporo było napisane więc pora na mnie. Człowiek sobie odpoczął na weekend od typowania i od razu lepiej. Widzę,że wiele ludzi gra tutaj 3:0 w stronę Novaka,moim zdaniem się przejadą,lepiej już zagrać over. Ja idę tutaj w kierunku Tsongi. Wiele ludzi się ze mną nie zgodzi ale moim zdaniem największe szanse Tsonga na pokonanie Djokovica ma właśnie na trawie,a nie na clayu czy hardzie. Francuz na tej nawierzchni ma najlepszy stosunek wygranych do przegranych ponieważ 58/17 przy 63/13 Serba. Tsonga najdalej na Wimbledonie doszedł do półfinału,a Djokovic wygrywał ten turniej w 2011 roku, w 2012 był w półfinale,a rok temu w finale. Jo potrafił pokonać na trawie Federera, Ferrera, Nadala, Hewwita jak był na gazie,także potrafi pokonać na tej nawierzchni najlepszych tenisistów. Tsonga w chwili obecnej jest na 17 pozycji ATP, jest to jego najgorsza pozycja od czerwca 2011 roku,był kiedyś 5. Na tym turnieju trochę się namęczył ponieważ zagrał już dwie pięciosetówki ale nie z byle kim,ponieważ najpierw pokonał Melzera,a później Querreya,a w 3 rundzie już łatwo Wanga 6:2, 6:2, 7:5 i był to jego najlepszy mecz na tym turnieju pod względem formy. Djokovic,jak to Djokovic co chwila się wymienia pierwszym miejscem z Nadalem,lecz jakoś mnie jego gra nie przekonuje na tegorocznym Wimbledonie bo ma wiele przestojów. W I rundzie z Golubevem to był spacerek,mecz bez histori, w II rundzie postawił mu się Stepanek i tam widziałem wiele nieporadności w grze Serba. W drugim secie moim zdaniem frajersko przegrał w tie breaku ponieważ miał 5:3 i przegrał 5:7. W czwartym secie mieliśmy podobną sytuację ponieważ Novak miał 5:3, stracił dwa podania,zrobiło się po 5,lecz suma summarum wygrał 7:5. Ja rozumiem,że popularny Dżoker zagrał więcej dobrych niż złych akcji,ale na moje oko nie ma 100% pewności w jego grze. Napisałem,powyżej,że daje więcej szans Tsondze na trawie,tak ponieważ Djoko bije na głowę Francuza w wymianach,a na trawie gdzie ich jest mało i większość gry jest szybsza,właśnie w takiej grze Tsonga ma najwięcej szans. W bezpośrednich pojedynkach Dokovic wygrywa 13:5, nie licząc walkoveru to Jo ostatni raz wygrał z Novakiem ponad 4 lata temu na hardzie podczas AO 3:2. Od tamtego czasu Francuz najbardziej zagroził swojemu kolejnemu przeciwnikowi najbardziej w 2012 roku podczas French Open,z tego co kojarzę to Novak bronił piłek meczowych. Od tamtego czasu na 7 meczów, Tsonga nie urwał żadnego seta. Moim zdaniem kurs warty gry i tyle w temacie.

Tie break typuje Wimbledon 2014:
1. Gabashvili Teimuraz-Puetz Tim 1, 1:3 ⛔
2. Groth Samuel-Dolgopolov Aleksandr, over 41.5 gemów, 38 ⛔
3. Kyrgios Nick-Robert Stephane 3:0, 3:1 ⛔
4. Klizan Martin-Nadal Rafael 0:3, 1:3 ⛔
5. Gimeno-Traver Daniel-Giraldo Santiago 0:3, 0:3 ✅
6. de Schepper Kenny-Nishikori Kei over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
7. Herbert Pierre-Hugues-Sock Jack 2, 1:3✅
8. Muller Gilles-Benneteau Julien 1, 3:0 ✅
9. Anderson Kevin-Roger-Vasselin Edouard 1, 3:1 ✅
10. Cilic Marin-Haider-Maurer Andreas 3:0, 3:1 ⛔
11. Becker Benjamin-Dolgopolov Aleksandr 2 , 1:3 ✅
12. Chardy Jeremy-Matosevic Marinko 1, 3:2✅
13. Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, 30:32 ✅
14. Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, NIE⛔
15. Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
16. Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, 7:5, 6:4, 6:7, 4:6, 6:3 ✅
17. Cilic Marin-Berdych Tomas over 41.5 gemów, 36⛔
18. Djokovic Novak-Tsonga Jo-Wilfried 2, 6:3, 6:4, 7:6 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Djokovic(-7,5 gema) - Tsonga 1 3.15 unibet
Pojedynek czwartej rundy singla mężczyzn wielkoszlemowego turnieju na trawiastych kortach Wimbledonu. Rozstawiony z numerem pierwszym Serb Novak Djokovic zagra z rozstawionym z numerem czternastym Jo-Wilfriedem Tsongą. Zdecydowanym faworytem dla mnie w tym spotkaniu jest Djokovic, który gra bardzo równo w ostatnim czasie. Na French Open doszedł do finału gdzie przegrał z fenomenem kortów ceglastych Rafą Nadalem. Na Wimbledonie pokonał łatwo Gołubiewa i Simona, a problemy miał tylko ze Stepankiem, który jak każdy wie jest bardzo niewygodnym rywalem, bardzo sprytnym tenisistą, który nie jednemu z czołówki już potrafił się postawić. Natomiast Tsonga od dawna nie może już wskoczyć na taki poziom by powalczyć z kimś z czołówki. Na French Open został rozbity przez dzisiejszego rywala 1:6 4:6 1:6, potem przegrał w Queen&#39;s łatwo z Matosevicem, a na Wimbledonie miał już ogromne problemy z Melzerem i Querrey&#39;em. Nie sądze by był dziś w stanie powalczyć z Nole, liczę na pewne 3 setowe zwycięstwo Serba, jednak gram handi gemowe, ponieważ Tsongę stać na zryw i jakiś tie-break, ale liczę na przynajmniej jeden set wygrany wysoko przez Novaka, co nawet przy przegranej w jednym wyrównanym secie powinno dać pokrycie tej linii.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Wawrinka S. - Lopez F.
Lopez F. ::: 2,38 ::: Pinnacle ::: 3/10
Uważam, że jest to mecz z szansami 60% do 40% na korzyść Lopeza który ostatnio jest w świetnej formie. Finał z Dimitrovem podczas Queens Club w Londynie, wygrany turniej Eastbourne z Gasquetem który gra jednoręcznym backhandem podobnie jak i Wawrinka. Wimbledon to główny turniej na trawie w sezonie, a Feliciano trafił z formą w 100%, gra ze Szwajcarem o ćwierćfinał Wimbledonu, dzisiaj Hiszpan pokonał właśnie serwismana Isnera w 4 setach.
Nie lekceważę Wawrinki bo sam jak podkreśla w wywiadach ,że &quot;jeszcze nie ma tego trofeum&quot;. Podczas French Open Szwajcar odpadł już w 1 rundzie więc być może w Londynie chce odzyskać choć część straconych punktów. Swoich rywali rozbija bardzo pewnie, choć mecz z Lu mógł się różnie potoczyć. Z Dimitrovem ostatnio przegrał z 6 gemami na koncie, ale pojawiła się informacja, że Wawrinka był chory. Lopez już ostatnio przełamał złą passę z Gasquetem H2H 1:5. Z Wawrinką H2H wynosi 3:2 na korzyść Stanisława, teraz kolej na wygraną Lopeza.
Wynik: 7:6(5) 7:6(7) 6:3 ⛔

sks1926 88

sks1926

Użytkownik
Uważam, że jest to mecz z szansami 60% do 40% na korzyść Lopeza który ostatnio jest w świetnej formie. Finał z Dimitrovem podczas Queens Club w Londynie, wygrany turniej Eastbourne z Gasquetem który gra jednoręcznym backhandem podobnie jak i Wawrinka. Wimbledon to główny turniej na trawie w sezonie, a Feliciano trafił z formą w 100%, gra ze Szwajcarem o ćwierćfinał Wimbledonu, dzisiaj Hiszpan pokonał właśnie serwismana Isnera w 4 setach.
Nie lekceważę Wawrinki bo sam jak podkreśla w wywiadach ,że &quot;jeszcze nie ma tego trofeum&quot;. Podczas French Open Szwajcar odpadł już w 1 rundzie więc być może w Londynie chce odzyskać choć część straconych punktów. Swoich rywali rozbija bardzo pewnie, choć mecz z Lu mógł się różnie potoczyć. Z Dimitrovem ostatnio przegrał z 6 gemami na koncie, ale pojawiła się informacja, że Wawrinka był chory. Lopez już ostatnio przełamał złą passę z Gasquetem H2H 1:5. Z Wawrinką H2H wynosi 3:2 na korzyść Stanisława, teraz kolej na wygraną Lopeza.
A nie wydaje Ci się że 13 meczy w ciągu 20 dni to trochę za dużo? Ja liczę na to że jutro skapituluje i gram Wawrinkę po ciekawym kursie 1.6

Otrzymane punkty reputacji: +1
E 89

encys

Użytkownik
Takie gadanie jest co mecz Lopeza, że kolejne spotkanie to już za wiele i za wiele, jednak Hiszpan ucina takie gadki kolejnymi wygranymi. Widać, że jest przygotowany bardzo dobrze kondycyjnie do turnieju i ja również idę w jego kierunku.

Kyrgios N. - Nadal R.
144 w rankingu generalnym 19letni Australijczyk zmierzy się z tenisistą, którego nie trzeba przedstawiać. Kyrgios jak na razie odprawił z turnieju staruszka Robertsa, Gasqueta i Veselya. Nadal natomiast Kukushkina, Rosola i Klizana. Obaj panowie w każdym z tych spotkań tracili przynajmniej seta. Myślę, że to dobry ruch - pójść w over setowy albo handicap +2.5 seta w kierunku Nicka. Chłopak ma potencjał, pokonał niezłych zawodników, w tym Francuza, który nie tak dawno miał finał w Eastbourne. Gdzie pokonać Nadala, jak nie na trawie? Myślę, że długo oczekiwanym tenisistą, który ma szansę sprawić niespodziankę i odprawić z kwitkiem Hiszpana może być właśnie Australijczyk. Świetny serwis, w każdym rozegranym meczu powyżej 20stu asów, punkty z pierwszego podania w graniach 75-80%. Wszechstronny zawodnik, którego ciężko złamań mentalnie. W tym sezonie na trawie jak na razie 11-1, w tym wygrany Challenger w Nottingham. Rafa odbębnił Halle, na Wimbledonie widać, że można z nim powalczyć, a przynajmniej urwać seta. Nie zaryzykuję i nie zagram na czystą wygraną Kyrgiosa, ale wcześniej wspomniane typy jak najbardziej. Over 3.5 seta | 2.95 Betsson ✅
Kyrgios N. +2.5 seta | 2.62 Pinnacle ✅

Wawrinka S. - Lopez F.
Stasiu dzisiaj ograł w trzech setach Istomina, ale ta gra nadal mnie nie przekonuje, a szczególnie, że teraz za przeciwnika ma Lopeza, który trawę ma w jednym palcu. Wcześniej już pisałem, więc nie ma co się powtarzać - świetny serwis, gra przy siatce i długie wymiany, w których rywal gubi się. Dzisiaj w czterech setach rozprawił się z Isnerem. As za asem, serwis równał się punkt - praktycznie tylko tak wyglądał ten mecz. Natomiast jeśli już dochodziło do gry, to Feliciano grał tak, jak do tego przyzwyczaił - slajsował, doprowadzał do długich wymian, podchodził pod siatkę, co owocowała zdobytymi punktami. To na co warto zwrócić uwagę, to świetne poruszanie i gra na nogach. Amerykanin nadrabiał serwisem, a pierwszego seta wygrał po głupich błędach Hiszpana. Stasiu nie dysponuje takim serwisem jak Isner, nie odmawiam mu oczywiście serwisu, ale w tym spotkaniu możemy spodziewać się więcej wymian, a długie wymiany w wykonaniu Feliciano mogą być kluczem do jego zwycięstwa. Hiszpan dodatkowo ma świetny serwis i ciężko będzie go przełamać - 36 asów posłał dzisiaj Johnow i ani razu nie został pokonany na własnym podaniu. Właśnie, w meczu z Amerykaninem świetnie funkcjonowało pierwsze podanie, 86% zdobytych punktów. Szwajcar w podobnych graniach. Zapewne zobaczmy tie breaka albo i kilka, a Lopez przyzwyczajony jest do decydujących setów. Wawrinka stawiany w roli faworyta, myślę jednak, że Lopez ma wielkie szansę by zaskoczyć w tym turnieju i zagrać w następnej rundzie - zapewne - z kolejnym Szwajcarem, Rogerem Federerem. Lopez F. | 2.37 bet365 ⛔ _ Lopez F. | 1.85 ✅
Lopez F. -1,5 seta | 2.45 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
V 91

vnm

Użytkownik
chcialbym bardzo, zeby Lopez to jutro wygral bo kurs na niego w meczu z Federerem powinen byc supcio. Ale dla mnie to no-bet, pewnie bedzie dluga pieciosetówka, z minimalna iloscia przelaman, a tyle meczy co Lopez ostatnio zagral, to moze byc gwozd do trumny. Rownie dobrze moze sie skonczyc jakims 7-6 7-6 6-4 dla Lopeza. Dlatego ten mecz to dla mnie typowy no bet, ale moze pobiore jakis over w gemach(jesli dadza cos w granicach 42-44g)

Co innego Raonic, Kei totalnie mnie nie przekonuje, ledwo co wygral z Bolellim. Tak wiem, ze Włoch wygral z Kohlim, ale to co tam wyprawial Kohli ze swoim pierwszym serwisem wołało o pomste do Nieba. A Raonic narazie fantastyczny w tym turnieju, pokonal bombardierów Socka, Ebdena. A Kubot przeciez, tez gral swietnie. Jak na Łukasza w tym sezonie to był absolutny maks. Z forma serwisowa Raonica, nie sadze aby bylo zbyt duzo szans na przelamanie dla Keia, a jesli Bolelli mial szanse dostac sie do serwisu Keia(nawet w dzisiejszej koncowce 5 seta). To Raonic tym bardziej bedzie mogl to zrobic. Mial czas od soboty skupic sie na dzisiejszym meczu, odpoczac, Nishikori, badz co badz bedzie mial te 4,5 seta w nogach wiecej.

W tym roku spotkali sie raz na clayu, Kei wygral 2-0 po dwoch tie-breakach, ale wiadomo ze to Kei tam byl faworytem. Teraz to calkowicie inna bajka, a Raonic gra jak z nut i wydaje mi sie, ze ma szanse w ewentualnym cwiercfinale z Nadalem.

Raonic @1,8 (licze ze urosnie conajmniej do 2,0) Fortuna

Fantastyczny sen młodego Australijczyka, przyszłego zawodnika top 5-10 swiatowego rankingu, trwa nadal. Za to kazdy czeka, na porazke Nadala, ktory przez pierwsze dwie rundy meczyl sie okropnie z Klizanem i Rosolem, a przegral nawet seta z Kukushkinem, ktorego potem rozjechał. Nie spodziewam sie jutro niespodzianki, Kyrgios wygral 8 meczów z rzedu na trawie, a bilans w tym roku jest imponujacy 8-1! Rafa wygladal w tym meczu z Kukushkinem, jakby zlapal swoj rytm. Pierwszy set to tez nie byla jakas imponujaca gra Kuku, a proste niewymuszone błędy Nadala. Nadal bedzie chcial wygrac wreszcie bez problemów, i nie odmawiajac umiejetnosci, talentu Kyrgiosowi, to powinien to zrobic z podmeczonym Australijczykiem.

Nadal 3-0@1,43 Fortuna

mozna tez sprobowac Cilica z Djokovicem w srode, napewno to nie bedzie tak proste jak kazdemu sie wydaje. Cilic bardziej mi dzis zaimponowal z Chardym, niz z Berdychem. a juz w tym roku urwal seta na RG. bedzie ciekawie, ale to taki typ 1/10 za nie duza stawke dla zabawy ????

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Wawrinka-F.Lopez 1 @1.6
Moim zdaniem wygra Wawrinka. A ja powtorze to, co ktos zaznaczyl wyzej, iz za duzy maraton Lopez zagral na przestrzeni juz trzech tygodni. Final w Queens, gdzie mial nawet pilke meczowa, wygrana w Eastbourne i pare meczow na Wimbledonie. Oczywiscie ja doceniam klase Lopeza i jego dobra gre na trawie, jutro bedzie to 4-ta szansa Hiszpana na cwiercfinal Wimbledonu, ale Lopez pewnego poziomu nie przeskoczy. Wawrinka jest triumfatorem Wielkiego szlema, zwyciezca turnieju ATP 1000 i w takim meczu wlasnie na szlemie w mojej opinii wyjdzie ta wyzszosc, bo szlem to nie Queens aj uz z pewnoscia nie Eastbourne. Lopez ogral Isnera, jak to pieknie brzmi, tylko John Isner w zyciu nie przebrnal nawet 3 rund Wimbledonu. I&#39;m sorry, ze sie tak wyraze, ale Wawrinka tez by Isnera ogral. Wczoraj bym tak jeszcze pewnie nie gral, ale sposob w jaki Wawrinka sprzatnal dzis Istomina, powoduje ze gram wlasnie na triumf Szwajcara, poniewaz wyglada mi to troche na poziom jaki Szwajcar prezentowal na kortach Wimbledonu w 2009 roku, kiedy zostal zatrzymany dopiero przez Murraya w 5 setach. Wybierajac wiec pomiedzy 4-tym wimbledonskim cwiercfinalem Lopeza, a 1-szym Wawrinki, typuje wygrana Szwajcara. Mimo ze nie cenie Wawrinki jako czlowieka, ktory swego czasu zaslynal z niechlubnego faktu zostawiena zony z dzieckiem, ale w tenisie Wawrinka zrobil bardzo duzo od tamtego czasu, a dwa najwieksze triumfy turniejowe Szwajcara, o ktorych Lopez moglby tylko pomarzyc, przyszly w tym roku. Rozumiem ze nikt maszyna nie jest, ale potencjalem tenisowym Wawrinka bije Lopeza bez dwoch zdan, a po tegorocznych sukcesach i nieudanym French Open, licze ze Szwajcar zapisze dobra karte na Wimbledonie.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Djokovic vs Tsonga - DW 3:0 @ 1.86
Jak mówiłem, Tsonga mnie nie zachwyca. Już miał kilka okazji aby odpaść i teraz przeciwko Djoko te szanse są bliskie 100%. Novak może nie jest gigantem trawy ale powinien sobie poradzić z, według mnie, słabo grającym francuzem. Typ w sumie dość ryzykowany ale kurs jest niczego sobie, według mnie adekwatny!
Najlepsze w tym typie jest to, że daliście radę mnie trochę zachwiać i miałem wątpliwości ale poraz kolejny okazuje się, że mogę sobie zaufać.

Co do meczu Lopez z Wawrinką.
Lopez ma lepszy serwis, to na pewno. I cieżko może być w tej kwesti dorównać Stanowi. Ale Lopez bardzo na nim polega ostatnio i wyciska z niego 110%. Nie mówię, że przyjdzie zmęczenie i będzie klapa totalna ale ile można te 110 robić? Przy wymianach natomiast zdecydowanie wygrywa Wawrinka. I tu pies pogrzebany. Za każdym razem gdy to nie serwis wygra punkt Lopezowi dawałbym punkt Wawrince z 70% skutecznością. Uważam, że jest on tutaj o tyle lepszy. Skłaniam się tu totalnie na stronę Wawrinki i uważam, że wygra ten mecz w prawdopodobnie 4 setach z 1 TB prawdopodobnie.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Kyrgios Nick-Nadal Rafael over 10.5 gemów w I secie, Unibet 3.25

7:6, 5:7, 7:6, 6:3 ✅✅✅

VS.

Jednemu jak i drugiemu kibicuje od samego początku,no i nastąpi ten mecz gdzie jeden mój ulubieniec będzie musiał odpaść,a ja obstawie przeciwko niemu i naturalnie stawiać będę przeciwko Nickowi. Wiele razy pisałem o Kyrgiosie w tym sezonie jak i podczas tego turnieju,także nie będę powielał tego samego, wystarczy wrócić kilka stron do tyłu jeśli ktoś jest zainteresowany. Dodam do tego,że Kyrgios zrobił na mnie niesamowite wrażenie po pokonaniu Gasqueta 3:2,a konkretnie jak wyciągnął mecz ze stanu 3:6, 6:7 na 6:4, 7:5, 10:8, moim zdaniem to najlepszy mecz podczas tegorocznej edycji Wimbledonu. Później Australijczykowi poszło już z górki ponieważ pokonał Vesleya 3:6, 6:3, 7:5, 6:2. Dla &quot;Kangura&quot; to już będzie mega skok w rankingu jak i w turnieju Wimbledon,czyli czwarta runda i tutaj czeka na niego jak na razie największa przeszkoda, Nadal. Nick jest na gazie 11 meczów z rzędu,ciekawy jestem jak będzie z jego kondycją ponieważ to bardzo młody zawodnik i nie jest jeszcze przyzwyczajony do grania na takim poziomie,przez taki długi czas. Wiele ludzi będzie grało jakieś handi gemowe w stronę Nicka,nie dziwię się ponieważ Kyrgios potrafi sobie wyserwować i swoją ofensywną grą pomóc w tym meczu. Jednym okiem widzę tutaj piękny mecz w stylu 7:6, 6:7, 4:6, 4:6 dla Rafaela,a z drugim okiem widzę jakieś 6:3, 6:3, 6:3. Łatwiej byłoby gdybym był cyklopem,no ale jednak trzeba się na coś zdecydować. Te wyniki Hiszpana przypominają mi nieco French Open 2013 (tak,tak wiem....inny turniej...inne wszystko) ale tam też w początkowej fazie turniejów tracił pierwszego seta,aby później odpalić i niszczyć rywali. Rafael w trzeciej podobnie jak w I i II rundzie przegrał pierwszego seta aby później pojechać rywala 1:3,w tym przypadku 7:6, 1:6, 1:6, 1:6. Ciekawi mnie również czy młodociany zawodnik jak to się mawia &quot;nie osra się&quot; i zamiast ładnego widowiska będziemy mieć właśnie sraczkę. Przytoczę teraz H2H Kyriosa z najlepszymi zawodnikami: VS. Ferrer 5:7, 3:6, 2:6 (AO 2013),VS. Raonic 3:6, 6:7, 3:6, (RG 2014), VS. Monfils 7:6, 6:4 (Davis Cup 2014). Z takimi mniej czy bardziej TOPOWYMI zawodnikami grał Nick i takie wyniki osiągnął, każdy skomentuje sobie to sam. Pomijając mecz życia z Gasquetem to od innych lepszych tenisistów dostaje lanie. Stawiam ponownie na over gemowy w I secie,ponieważ to moim zdaniem ciekawa opcja. Moim zdaniem Kyrgios powalczy...lecz do czasu....

Raonic Milos-Nishikori Kei 1, Bet365 1.90

4:6, 6:1, 7:6, 6:3
✅✅✅

VS.

Spotkają się utalentowani,młodzi gracze którzy preferują dwa odmienne style gry. Kanadyjczyk prezentuje mega ofensywny tenis,gdzie przeważa potężny serwis oraz piekielny forhend,a u Japończyka dominuje magiczna technika oraz wyjątkowa taktyka. Jeden jak i drugi dopiero wkraczają do świata wielkiego tenisa także, nie mają jeszcze rozegranych dziesiątek meczów na tej nawierzchni. Stawiam na Raonica, ponieważ prezentuje się bardzo dobrze na tym turnieju, jak na razie idzie mu jak z nut...ponieważ nie został jeszcze ani razu przełamany, nie stracił żadnego seta oraz dał rywalom łącznie jedną szansę na przełamanie, którą naturalnie obronił, proszę mnie sprostować jeśli coś pomyliłem. Milos nie pokonał jakiś mistrzów ponieważ Ebdena, Sokca oraz Kubota,lecz wyniki 3:0 robią wrażenie. Kei natomiast też nie miał jakiś mocnych grajków,lecz miał więcej problemów,a zwłaszcza mógł się pożegnać w meczu z Bollelim,lecz ostatecznie wygrał z nim 3:6, 6:3, 4:6, 7:6, 6:4. H2H 0:2 dla Japończyka,ostatni raz spotkali się w bieżącym roku,w Madrycie i tam skończyło się 6:7, 6:7 dla Azjaty. Nawierzchnia, forma i wyniki w ostatnim czasie jakie prezentuje Raonic skłaniają mnie do postawienia na niego.

Brak więcej czasu na analizy,więc na sucho jeszcze gram Wawrinkę 1.66 Bet365 i handi +7.5 1.98 Pinnacle Sports na Robredo.

Tie break typuje Wimbledon 2014:
1. Gabashvili Teimuraz-Puetz Tim 1, 1:3 ⛔
2. Groth Samuel-Dolgopolov Aleksandr, over 41.5 gemów, 38 ⛔
3. Kyrgios Nick-Robert Stephane 3:0, 3:1 ⛔
4. Klizan Martin-Nadal Rafael 0:3, 1:3 ⛔
5. Gimeno-Traver Daniel-Giraldo Santiago 0:3, 0:3 ✅
6. de Schepper Kenny-Nishikori Kei over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
7. Herbert Pierre-Hugues-Sock Jack 2, 1:3✅
8. Muller Gilles-Benneteau Julien 1, 3:0 ✅
9. Anderson Kevin-Roger-Vasselin Edouard 1, 3:1 ✅
10. Cilic Marin-Haider-Maurer Andreas 3:0, 3:1 ⛔
11. Becker Benjamin-Dolgopolov Aleksandr 2 , 1:3 ✅
12. Chardy Jeremy-Matosevic Marinko 1, 3:2✅
13. Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, 30:32 ✅
14. Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, NIE⛔
15. Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 10 ✅
16. Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, 7:5, 6:4, 6:7, 4:6, 6:3 ✅
17. Cilic Marin-Berdych Tomas over 41.5 gemów, 36⛔
18. Djokovic Novak-Tsonga Jo-Wilfried 2, 3:0 ⛔
19. Federer Roger-Robredo Tommy 2 handicap+7.5 gemów, 6:1, 6:4, 6:4 ⛔
20. Wawrinka Stanislas-Lopez Feliciano 1, 3:0 ✅
21. Kyrgios Nick-Nadal Rafael over 10.5 gemów w I secie,13 ✅
22. Raonic Milos-Nishikori Kei 1, 3:1 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Co do meczu Lopez z Wawrinką.
Lopez ma lepszy serwis, to na pewno. I cieżko może być w tej kwesti dorównać Stanowi. Ale Lopez bardzo na nim polega ostatnio i wyciska z niego 110%. Nie mówię, że przyjdzie zmęczenie i będzie klapa totalna ale ile można te 110 robić? Przy wymianach natomiast zdecydowanie wygrywa Wawrinka. I tu pies pogrzebany. Za każdym razem gdy to nie serwis wygra punkt Lopezowi dawałbym punkt Wawrince z 70% skutecznością. Uważam, że jest on tutaj o tyle lepszy. Skłaniam się tu totalnie na stronę Wawrinki i uważam, że wygra ten mecz w prawdopodobnie 4 setach z 1 TB prawdopodobnie.
Uważam, że gra z głębi kortu wcale nie musi mieć tak przeważającego znaczenia, ale zgadzam się, że podanie Lopeza będzie w tym aspekcie kluczowe. Bo to ono pomoże mu ustawić sobie akcję serve and volley, a Wawrinka do najlepiej mijających zawodników jednak nie należy, nie wspominając już o antycypacji gry. Inna też sprawa, że z głębi kortu to jest niezły prowokator i tym wspominanym przeze mnie do znudzenia slajsem będzie prowokował i czekał, aż się Stan wystrzela, szczególnie ze strony backhandowej. Innymi słowy, im więcej będzie gry na małe kara i im częściej będzie udawało się Hiszpanowi sprowadzić ten mecz do aspektów technicznych, tym większe szanse będzie miał Lopez na zwycięstwo. Istomin to nie jest ta sama klasa i nie ma aż takiej skuteczności gry na trawie, by wynik osiągnięty przez Stana w tym pojedynku mógł zrobić na mnie wrażenie.

Otrzymane punkty reputacji: +24
rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????ATP Wimbledon
Raonic vs Nishikori 3-1 ✅✅
Raonic 1,84 Unibet
Tutaj sklaniam sie bardziej ku Kanadyjczykowi. Zrobil on ostatnio postepy. W tamtym roku jego bilans na trawie to 1-3 a w Wimbledonie odpadl z Sijslingiem latwo 0-3. Obecnie jest juz 4rundzie i to on wszystkich odprawia 3-0(Ebden, Sock, Kubot) a bilans na trawie 3-1. Jednak prawdziwa weryfikacja formy dzis z Japonczykiem, ktory pokonal 3-0 de Scheppera oraz Ebdena. A wygrana z Bolellim 3-2 moze troche mydlic oczy gdyz ogral on w drugiej rundzie Kohlschreibera. Latwo na pewno nie bedzie

hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Wimbledon 2014
1. Marinko Matosevic - Fernando Verdasco &gt;analiza&lt;
over 3,5s✅ - Matosevic +1,5s✅
2. Milos Raonic - Matthew Ebden &gt;analiza&lt;
under 35,5g✅ - under 36,5g✅ - under 37,5g✅
3. Marinko Matosevic - Jeremy Chardy &gt;analiza&lt;
Matosevic -1,5s⛔
4. Jerzy Janowicz - Lleyton Hewitt &gt;analiza&lt;
over 3,5s✅ - over 41,5g✅
5. Milos Raonic - Łukasz Kubot &gt;analiza&lt;
under 35,5g✅ - Raonic -2,5s✅
6. Marin Cilic - Jeremy Chardy &gt;analiza&lt;
Cilic -1,5s✅
7. Andy Murray - Kevin Anderson &gt;analiza&lt;
Murray -2,5s✅

Milos Raonic - Kei Nishikori
under 43,5g @ 1,90 Unibet 39g✅✅✅

VS

4 runda Wimbledonu. Zapowiada się mecz bez przelewek, jednak po raz kolejny faworytem według mnie jest Kanadyjczyk. Oczywiście popieram typy kolegów wyżej, a sam również mam ciekawy typ do zaproponowania.
Niedoceniany przez wszystkich Raonic robi postęp w oczach. Kubot miał z nim wygrać? Miał go ustawić serwisem, a potem lekko i przyjemnie kończyć akcje przy siatce? Nie takie akcje moi drodzy z Milosem. Polak starał się tak grać, w miarę mu to wychodziło, ale w decydujących momentach to Raonic zachowywał zimną głowę jak doświadczony grajek i znajdował sposób na ominięcie &quot;bloku?&quot; pod siatką, czyli Kubota, bądź też świetnie returnował piłki kończące albo tuż pod nogi Łukasza. Serwis natomiast genialny, potrafi także zaryzykować przy drugim podaniu i rzadko popełnia podwójne błędy, co na trawie jest mega atutem. Akcje dłuższe stara się zabijać potężnym forehandem. Z meczu na mecz w moim skromnym zdaniu gra coraz lepiej. W swojej karierze na grassie 15/12, jednak w tym sezonie tą statystkę gwałtownie poprawił mając 5/2. W tamtym roku zakończył udział w Wimbledonie na 2 rundzie.
Przeciwnikiem Kanadyjczyka będzie Japończyk Nishikori, którego w tym sezonie męczą kontuzje. Była pachwina, potem plecy, przez co musiał poddać półfinał z Nole w Miami oraz finał z Nadalem w Madrycie. Wygrał natomiast turniej w Kooyong oraz w Barcelonie. Zawiódł natomiast w RG, gdzie odpadł w 1 rundzie z Klizanem. Na londyńskich trawach spisuje średnio. Dość ciężko przyszło mu zwycięstwo z Schepperem, Kudla nie był żadną przeszkodzą, natomiast w 3 rundzie stoczył ciężki bój z Bolellim, wygrywając ostatecznie 3:2. Kei do ofensywnie grających zawodników nie należy. Bazuje on na technice, własnej mentalności oraz rozpracowywaniu przeciwników. Ostatni atut, który podałem, był widoczny w finale w Madrycie z Nadalem, gdzie Hiszpan w 1 secie nie miał co zbierać. Był rozrzucany po cały korcie i zmuszany do głębokiej defensywy. Jednak to była mączka. Na trawie z Raoniciem nie będzie już mu tak łatwo. Kanadyjczyk do tej pory nie oddał własnego gema serwisowego. Wątpię, żeby Nishikori akurat na ten mecz zmienił styl gry i zacznie grać serve&amp;volley. W swoim stylu będzie uparcie starał się wciągać Kanadyjczyka w dłuższe wymiany, ale czy przy grze Milosa będzie to możliwe? Serwis dziewiątki rankingowej praktycznie nie do przyjęcia, return ofensywny co przy podaniu Japońca może być decydujące. Na grassie Nishikori 24/17, w obecnym sezonie 4/2. W tamtym roku pożegnał się z Wimbledonem w 3 rundzie. Obaj &#39;młodzianie&#39; spotkali się 2 razy, Japończyk wygrał oba mecze, jednak była to mączka i hard. Na sam koniec praktycznie, dla porównania ilość asów serwisowych w ostatnich meczach obu tenisistów, Nishikori - 12 w przeciągu 5 setów, Raonic - 30 w 3 setach.
Uważam, że Raonic poradzi sobie z Keiem. Linia gemowa do pokrycia, nawet przy TB. Nishikori z bezradności przy serwisie Kanadyjczyka może czuć się zdeprymowany, i tak jak Kubot w 3 secie może nie mieć chęci do walki. Wymiany będą na pewno szybkie. Przewiduje max 4 sety z dobrym układem gemów, jednak gładkie 3:0 mnie jakoś szczególnie nie zdziwi. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +27
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
A nie wydaje Ci się że 13 meczy w ciągu 20 dni to trochę za dużo? Ja liczę na to że jutro skapituluje i gram Wawrinkę po ciekawym kursie 1.6
To nie będzie mieć większego znaczenia. Ponadto przed spotkaniem z Isnerem, Lopez miał 3 dni przerwy, tak więc odpowiednio się zregenerował. Kurs, skill, urozmaicenie na trawie przemawiają zdecydowanie za Hiszpanem, a do tego dochodzi jeszcze przecież ostatnia forma. Wawrinka to oczywiście czołówka, ale na trawie ten gość ma pewne ograniczenia i dopóki na drodze stoją ogórki pokroju Istomina czy Querreya, dopóty wszystko wygląda okey. Lopez to jednak poziom wyżej na grassie i nie przypadkowo osiąga właśnie na tym turnieju najlepsze wyniki w swojej karierze. Kurs ciekawy, ale po stronie Hiszpana z czego sam osobiście dziś skorzystam.

Lopez tryskał wczoraj energią, nie widać było tych &quot;maratonów&quot; w nogach, tak więc po co szukać i tym bardziej kontrargumentować tą daną kwestię w tym match&#39;upie.... ?

Stan Wawrinka - Feliciano Lopez [2,30] PinnacleSports ⛔

W kolejnej parze pomiędzy Nishikorim a Raonicem nie ma praktycznie różnicy kursowej ,ale potencjał i umiejętności to zdecydowanie Samuraj. Kei nieco kulał w meczu z Bollellim, ale potraktuję to jako jednorazowe potknięcie przy pracy, niż jakiś regres, który mógłby mieć jakiekolwiek znaczenie w meczu z Raonicem. Liczę, że powróci return Kei&#39;a , jego drugi serwis oraz dominacja z głębi kortu po czym przypomni sobie ich wspólny finał w Tokio - a tam była demolka (ostatniego meczu na ceglę nie biorę pod uwagę, choć również wygrał Kei) Przyznać trzeba, że Raonic gra nieźle , wspomaga się tym swoim serwisem , jednak Nishikori posiada skill by to wygrać i liczę, że z tego dziś w pełni skorzysta.

Kei Nishikori - Milos Raonic [2,16] PinnacleSports ⛔

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
No Lutek, niestety ale chyba dzisiaj typuję przeciwko tobie.
Generalnie na oku mam wyłącznie mecz Wawrinki i Raonica.
Nadal i Federer z pewnością wygrają swoje pojedynki. Może jednak być to mecz zarówno łatwy i 3-0 dla każdego z nich jak i prawdziwa walka i pojedynki kilku setowe. Jednakże niespodzianki raczej tutaj nie widzę.
Lopez vs Wawrinka - 2 @ 1.73
Pisałem już jak ja widzę ten mecz i to się nie zmienia. Uznaję, że szanse Lopeza są w tym meczu spore ale nie powiedziałbym aby było to 50-50. Może 60-40 na korzyść Szwajcara. I idąc tym założeniem uważam, że to właśnie Stan wygra ten mecz. Może macie rację, że nie miał on zbyt wymagających przeciwników ale zawsze uważam, że to jak się gra w sporym stopniu zależy z kim się gra. I tak powinniśmy zobaczyć wyższy bieg od Wawrinki i jego zwycięstwo. Sam typ - nie zaprzeczę nie jest moim najpewniejszym zakładem ale bardziej ufam Wawrince niż Lopezowi.
Ponadto:
Under 44,5 gema @ 1.78
Jak pisałem, widzę tutaj 4 sety i chyba jeden TB wręcz obowiązkowo. Szanse na under i over według mnie są prawie równe ale jak by nie patrzeć 1 TB + 3 sety to poniżej 44,5 gema
Most Aces - Lopez @ 2
Nie wiem skąd to się wzięło ale jest i zamierzam to wykorzystać. Według mnie naprawdę świetny typ. Przyznam, że asów Wawrinki nie śledzę dokładnie ale Lopez w meczy z Isnerem miał ich o ilę pamiętam ponad 25. Zaufam mu i tutaj.
Mecz zdecydowanie na +. Trochę mnie tymi serwami zakoczył Stan, 35 do 11... Imponujące. W każdym razie moje typy wciąż okazują się trafne ;)

Raonic vs Nishikori - 1 @ 1.77
Kursy spadły na Kanadyjczyka dość znacznie. Po opiniach jak widze przyznam, że mnie to trochę dziwi ale sam uważałem, że kurs w okolicach 1,94 czy nawet powyżej 2 (2,11 na dobrą sprawę) to przesada. Wiem, ze Kei ma swoje magiczne nogi i świetną technikę. Ale Milos także nie ma się w tej kwestii czego wstydzić. Rusza się nieźle, potrafi zagrać mocną piłkę, ale także i trochę pokombinować. Pewnie faktycznie odstaje w tej kwestii od Japończyka ale w połączeniu z armatą jaką ma w serwisie powinien sobie z nim poradzić. Umiejętności Raonica rosną naprawdę szybko i w ostatnim czasie bacznie go obserwuję gdyż uważam, że naprawdę szybko może stać się wielką gwiazdą tenisa.
Ponadto osobiście uważałbym z over-ami na ten mecz. Tutaj już nie ważne kto go wygra, max 4 sety i jakoś wielu TB tutaj nie widzę.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na gościa, który wygrał do tej pory w tym sezonie najwięcej meczy na grassie, oferowany kurs grubo powyżej 2,00 to sytuacja, która rzadko ma miejsce, tym bardziej przeciwko Wawrince, który ostatni raz udowodnil cokolwiek w tym turnieju 5 lat temu

Otrzymane punkty reputacji: +5
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Zapomniałem napisać konkretnego faktu w ostatnich tygodniach przeciwko Stanowi. Z kim on przegrywał w ostatnim czasie? Dimitrov-jednoręczny bekhend, Garcia Lopez-jednoręczny bekhend, Tommy Haas-jednoręczny bekhend, Thiem-jednoręczny bekhend. A Lopez jak gra? Również jednoręcznym bekhendem i dodatkowo leworęcznym.....boję się tego...ale no zaufałem Wawrince.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nishikori - Raonic over 43.5 1.80 bet365 3/10
Tu sie z kolega Hektorem nie moge zgodzic. Mecz zapowiada sie na dlugie i ciezkie spotkanie dla obu zawodnikow. Rzeczywiscie minimalnym faworytem ejst Raonic ale mamy tak wiele niespodzianek wynikowych, ze ciezko w takich spotkaniach jak Rao - Kei czy Feli - Stan wyrokowac kto wygra. Predzej wieksza liczba gemow bo raczej szybkiego 3-0 nie bedzie a zacieta 4 setowka juz da overa. Raonic powinien bronic swoich podan ale trzeba pamietac, ze Japonczyk ma bardzo dobry return i drugie podanie Kanadyjczyka bedzie zagrozone. SErwis Keia pierwszy jest dosc dobry na trawie i niekoniecznie Raonicowi bedzie tak latwo lamac. Mam wrazenie, ze wiekszosc ocenia to pod wplywem emocji zwiazanych z meczem Kei - Bolelli. Tam Wloch zagral poprawnie a Kei mial klopoty z odbiorem serwisu. Dzis to nie musi sie potworzyc. Raonic gra zupelnie inaczej od Super Bola.
Ponadto:
Wawrinka - Lopez over 42.5 1.72 1/10 bet365
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom