Kyrgios Nick-Nadal Rafael over 10.5 gemów w I secie, Unibet 3.25
7:6, 5:7, 7:6, 6:3
VS.
Jednemu jak i drugiemu kibicuje od samego początku,no i nastąpi ten mecz gdzie jeden mój ulubieniec będzie musiał odpaść,a ja obstawie przeciwko niemu i naturalnie stawiać będę przeciwko Nickowi. Wiele razy pisałem o Kyrgiosie w tym sezonie jak i podczas tego turnieju,także nie będę powielał tego samego, wystarczy wrócić kilka stron do tyłu jeśli ktoś jest zainteresowany. Dodam do tego,że Kyrgios zrobił na mnie niesamowite wrażenie po pokonaniu Gasqueta 3:2,a konkretnie jak wyciągnął mecz ze stanu 3:6, 6:7 na 6:4, 7:5, 10:8, moim zdaniem to najlepszy mecz podczas tegorocznej edycji Wimbledonu. Później Australijczykowi poszło już z górki ponieważ pokonał Vesleya 3:6, 6:3, 7:5, 6:2. Dla "Kangura" to już będzie mega skok w rankingu jak i w turnieju Wimbledon,czyli czwarta runda i tutaj czeka na niego jak na razie największa przeszkoda, Nadal. Nick jest na gazie 11 meczów z rzędu,ciekawy jestem jak będzie z jego kondycją ponieważ to bardzo młody zawodnik i nie jest jeszcze przyzwyczajony do grania na takim poziomie,przez taki długi czas. Wiele ludzi będzie grało jakieś handi gemowe w stronę Nicka,nie dziwię się ponieważ Kyrgios potrafi sobie wyserwować i swoją ofensywną grą pomóc w tym meczu. Jednym okiem widzę tutaj piękny mecz w stylu 7:6, 6:7, 4:6, 4:6 dla Rafaela,a z drugim okiem widzę jakieś 6:3, 6:3, 6:3. Łatwiej byłoby gdybym był cyklopem,no ale jednak trzeba się na coś zdecydować. Te wyniki Hiszpana przypominają mi nieco French Open 2013 (tak,tak wiem....inny turniej...inne wszystko) ale tam też w początkowej fazie turniejów tracił pierwszego seta,aby później odpalić i niszczyć rywali. Rafael w trzeciej podobnie jak w I i II rundzie przegrał pierwszego seta aby później pojechać rywala 1:3,w tym przypadku 7:6, 1:6, 1:6, 1:6. Ciekawi mnie również czy młodociany zawodnik jak to się mawia "nie osra się" i zamiast ładnego widowiska będziemy mieć właśnie sraczkę. Przytoczę teraz H2H Kyriosa z najlepszymi zawodnikami: VS. Ferrer 5:7, 3:6, 2:6 (AO 2013),VS. Raonic 3:6, 6:7, 3:6, (RG 2014), VS. Monfils 7:6, 6:4 (Davis Cup 2014). Z takimi mniej czy bardziej TOPOWYMI zawodnikami grał Nick i takie wyniki osiągnął, każdy skomentuje sobie to sam. Pomijając mecz życia z Gasquetem to od innych lepszych tenisistów dostaje lanie. Stawiam ponownie na over gemowy w I secie,ponieważ to moim zdaniem ciekawa opcja. Moim zdaniem Kyrgios powalczy...lecz do czasu....
Raonic Milos-Nishikori Kei 1, Bet365 1.90
4:6, 6:1, 7:6, 6:3
VS.
Spotkają się utalentowani,młodzi gracze którzy preferują dwa odmienne style gry. Kanadyjczyk prezentuje mega ofensywny
tenis,gdzie przeważa potężny serwis oraz piekielny forhend,a u Japończyka dominuje magiczna technika oraz wyjątkowa taktyka. Jeden jak i drugi dopiero wkraczają do świata wielkiego tenisa także, nie mają jeszcze rozegranych dziesiątek meczów na tej nawierzchni. Stawiam na Raonica, ponieważ prezentuje się bardzo dobrze na tym turnieju, jak na razie idzie mu jak z nut...ponieważ nie został jeszcze ani razu przełamany, nie stracił żadnego seta oraz dał rywalom łącznie jedną szansę na przełamanie, którą naturalnie obronił, proszę mnie sprostować jeśli coś pomyliłem. Milos nie pokonał jakiś mistrzów ponieważ Ebdena, Sokca oraz Kubota,lecz wyniki 3:0 robią wrażenie. Kei natomiast też nie miał jakiś mocnych grajków,lecz miał więcej problemów,a zwłaszcza mógł się pożegnać w meczu z Bollelim,lecz ostatecznie wygrał z nim 3:6, 6:3, 4:6, 7:6, 6:4. H2H 0:2 dla Japończyka,ostatni raz spotkali się w bieżącym roku,w Madrycie i tam skończyło się 6:7, 6:7 dla Azjaty. Nawierzchnia, forma i wyniki w ostatnim czasie jakie prezentuje Raonic skłaniają mnie do postawienia na niego.
Brak więcej czasu na analizy,więc na sucho jeszcze gram Wawrinkę 1.66 Bet365 i handi +7.5 1.98 Pinnacle Sports na Robredo.
Tie break typuje Wimbledon 2014:
1. Gabashvili Teimuraz-Puetz Tim 1, 1:3
2. Groth Samuel-Dolgopolov Aleksandr, over 41.5 gemów, 38
3. Kyrgios Nick-Robert Stephane 3:0, 3:1
4. Klizan Martin-Nadal Rafael 0:3, 1:3
5. Gimeno-Traver Daniel-Giraldo Santiago 0:3, 0:3
6. de Schepper Kenny-Nishikori Kei over 9.5 gemów w I secie, 10
7. Herbert Pierre-Hugues-Sock Jack 2, 1:3
8. Muller Gilles-Benneteau Julien 1, 3:0
9. Anderson Kevin-Roger-Vasselin Edouard 1, 3:1
10. Cilic Marin-Haider-Maurer Andreas 3:0, 3:1
11. Becker Benjamin-Dolgopolov Aleksandr 2 , 1:3
12. Chardy Jeremy-Matosevic Marinko 1, 3:2
13. Gasquet Richard-Kyrgios Nick 2 handicap +5.5 gemów, 30:32
14. Muller Gilles-Federer Roger Tie Break w meczu? TAK, NIE
15. Rosol Lukas-Nadal Rafael over 9.5 gemów w I secie, 10
16. Janowicz Jerzy-Hewitt Lleyton 1 handicap +2.5 gemów, 7:5, 6:4, 6:7, 4:6, 6:3
17. Cilic Marin-Berdych Tomas over 41.5 gemów, 36
18. Djokovic Novak-Tsonga Jo-Wilfried 2, 3:0
19. Federer Roger-Robredo Tommy 2 handicap+7.5 gemów, 6:1, 6:4, 6:4
20. Wawrinka Stanislas-Lopez Feliciano 1, 3:0
21. Kyrgios Nick-Nadal Rafael over 10.5 gemów w I secie,13
22. Raonic Milos-Nishikori Kei 1, 3:1