Krótko
Trochę już dzisiaj grałem ale byli to głównie faworyci po niskich kursach więc nie ma się czym chwalić
Na późniejsze granie proponuję:
1. Brian Baker!
Kolba to bardzo nieprzewidywalny zawodnik. Wiem, że pokonał Nadala w Niemczech ale przecież chwilę później zawalił mecz z Tommym Haasem. Wiem, że pokonał go w pierwszej rundzie na Wimbledonie ale był to bardzo wyrównany mecz i Niemca mogliśmy tu dziś w ogóle nie zobaczyć.
W Halle prezentował się nieźle ale zawodziła głowa. W Eastbourne było gorzej z formą a i zdrowie nie pozwoliło skończyć meczu z Seppim.
W turnieju pokonał wspomnianego Haasa, słabego na trawie Jaziriego i przereklamowanego Rosola. Rozumiem radość po wygranej z Nadalem - Lukas zagrał wybitny mecz i zasłużył nawet na miejsce w avatarze... ale nazywać go rewelacją? Przecież nic z tej gry nie zobaczyliśmy w pojedynku z Kolba. Żaden z argumentów tak dobrze funkcjonujących z Hiszpanem nie zadziałał w meczu kolejnej rundy.
Kolba miał ułatwione zadanie wię awansował. Dziś nikt mu nie pomoże.
Bakera już parę razy opisywałem. Dziś wspomnę tylko o 6 meczach rozegranych w Wimbledonie i dwóch straconych setach. O świetnej grze na returnie i mocnej dyspozycji psychicznej.
Baker wraca do wielkiej gry... i dziś najprawdopodobniej staje przed najważniejszym pojedynkiem od powrotu do "prawdziwej gry".
Baker - Kohlschreiber
1
8/10 @2,62
Bet365
2. Potro!
Sorry ale jak słyszę o fenomenalnym returnie Ferrera na trawie, to mały uśmiech wkrada się na moją twarz.
Fenomenalny return? Tymi krótkimi rączkami? Przy tym małym zasięgu? Nie!
Potro nie jest ostatnio (dość długo :| ) w formie pozwalającej stawiać go w gronie faworytów do zwycięstw w poważnych turniejach. Dziś jednak musi jedynie dobrze serwować... trafiać jak najczęściej a osiągnie podobny efekt co Roddick w pierwszym secie poprzedniej rundy.
Ferrer D. - Del Potro J.M.
2
8/10 @ 1,714
Pinnacle
Ferrer D. - Del Potro J.M.
2 -2,5(s)
2/10 @ 4,76
Pinnacle