David Goffin -
Mardy Fish
Względnie krótko bo masa rzeczy przy sobocie do ogarnięcia. Dziś widzę zwycięstwo Fisha, nie rozumiem kursów wystawionych na to spotkanie, stawianie tutaj w roli wyraźnego faworyta młodego Belga jest jak dla mnie troszkę niezrozumiałe. Przeciwko Goffinowi grałem już w meczu z Tomicem, z kolei na Davida grałem w meczu z Levine. Powody dosyć proste takich decyzji...Tomic miał go załatwić dobrym serwisem i agresywną grą, przewaga siły, warunków fizycznych były tutaj aż nadto widoczne. Z kolei w meczu z Levine, gdzie panowie dysponują podobnymi warunkami fizycznymi byłem przekonany co do zwycięstwa Goffina. Tomic w meczu z Belgiem wyglądał jak laska podczas okresu, zresztą nie pierwszy raz kiedy go oglądam. Chimeryczność tego chłopaka jest naprawdę jego wielką wadą, od początku widać było że średnio mu się chce. Nie umniejszam tutaj świetnej gry Davida który zepchnął Tomica do głębokiej defensywy i grania z głębi kortu, co Australijczykowi średnio wychodziło. Jednak wydaje mi się że gdyby Tomic miał trochę bardziej poukładane w główce, to Belga już w tym turnieju byśmy nie mieli. Co do Fisha to jego akurat tutaj nie widziałem, pierwszy mecz z Hidalgo wygrał w trzech setach, z Wardem już się trochę pomęczył, ale ogarnął i wyszedł z tego pojedynku zwycięsko. Fish dysponuje znacznie lepszym podaniem i jego styl też odpowiada bardziej nawierzchni niż to co prezentuje Goffin. Liczba meczy rozegrana na trawniku też jest powalająca w przypadku Fisha, jak i procent wygranych, względem osiągnięć Goffina. Sądzę że stary wygra jakim jest jankes znajdzie dziś sposób na zniwelowanie atutów belga i wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko.
Do tego pobieram
over 3,5 seta w meczu Potro - Nishikori. Bardzo dobra analiza kolegi
Lutka, też szukałbym niespodzianki w tym meczu i grałbym na Japończyka. Moim zdaniem pojedynek dosyć wyrównany i widzę tutaj spokojnie 4 sety. Mam nadzieję że w stronę Japończyka bo bardzo cenię sobie jego talent. Więcej pisać nie ma sensu bo widzę że tutaj już poprzednicy dosyć fajnie opisali ten mecz.
Ostatni typ jaki dziś gram to
TB w meczu Cilic - Querrey. Ten drugi wczoraj mi zaimponował pokonując Raonica, meczu nie widziałem bo byłem w pracy i wysiadł mi limit na internecie. Oboje dysponują świetnym podaniem, wzrost podobny, będą się okładać serwisami wzajemnie. W dotychczasowych spotkaniach na 4 mecze tylko w jednym nie grali TB i był to ich ostatni mecz rozgrywany całkiem niedawno. Tutaj myślę że stawka o jaką idzie dzisiejszy mecz spowoduje że każdy wejdzie na wyżyny swoich umiejętności i chociaż jednego TB możemy być pewni.
E: Największy zawód dzisiejszego dnia to gra Nishikorego, byłem pewny że powalczy, tego seta to w ciemno grałem że urwie. Tymczasem nie poznawałem gościa na korcie. Ewidentnie dziś mu nie szło, Potro niszczył go serwisem w ważnych momentach, a skośny jak nigdy go nie widziałem w takim stanie, tak dziś rzucał rakietą w niektórych momentach. Szkoda bo grałem wszystko razem plus Ivanovic na
live po przegranym secie i nie weszło mi to co byłem najbardziej pewny