Yen-Hsun Lu - Ryan Harrison
Typ: 2
Kurs: 2,04
Lu w Londynie zaszedł zaskakująco daleko, ale to były zwycięstwa bardzo, ale to bardzo ledwo wywalczone. 4-6 7-6 6-3 z Kunitsynem, 6-7 7-6 7-6 z Karlovicem i 6-3 2-6 6-7 z Tipsarevicem, a w ćwierćfinale przegrana z Cilicem (krecz przy 4-6 0-2). Prawdę mówiąc oglądałem tylko jego spotkanie z Tipsą i tam pod koniec miałem wrażenie, jakby Serb chciał to przegrać, wpadał na naprawdę dziwne warianty zagrań w najistotniejszych punktach. Yen-Hsun nie gra nic wyjątkowego, popełnia dość dużo prostych błędów, serwis nie zawsze go ratuje, teoretycznie nie należy do groźnych zawodników - nie ma żadnej zabójczej broni. Ot spoko grajek, który jutro powinien pożegnać się z tym turniejem. Na dobrą sprawę, to powinno mieć miejsce już dzisiaj, gdy w trzeciej partii z Benneteau przegrywał 2-5, bronił 2 piłki meczowe, ale ostatecznie wygrał w tie-breaku. Jak na zawodnika z takim podaniem, coś za często dobrze radzi sobie ostatnio w "trzynastych gemach". Teraz trafia na 20-letniego Harrisona, który zaczyna dobrze czuć się na trawie, a wszystko za sprawą solidnego serwisu. Rok temu na Wimbledonie, przechodząc kwale, dotarł do drugiej rundy, gdzie uległ Ferrerowi w pięciu setach. Zdecydowanie ma potencjał by co najmniej powtórzyć ten wynik w tym sezonie. W pierwszej rundzie miał spore problemy z Pospisilem, nie wykorzystał wielu break pointów (sam nie dając żadnych) i musiał załatwiać sprawę w ciężkim tb w finałowym secie. Gdyby to przegrał, byłaby to jedna z najbardziej niezasłużonych porażek w tym roku, no ale i takie rzeczy się w sporcie zdarzały, a przede wszystkim w naszym kochanym tenisie. Limit pecha się już chyba wyczerpał. Poza tym to był jego pierwszy mecz na korcie trawiastym od 348 dni i dzięki temu, że zagrał 3 sety, już się trochę oswoił, tym razem powinno być łatwiej. Zdecydowanie stawiam tutaj na młodą krew.
Wynik: 0-2
Taka sama para jest teraz w pierwj ze grali kilka dni temu i watpie zeby Lu cos znaczaco poprawil.Kurs cos okolo 1.8 jest na Harison i tak sobie kminie ze moze byc powtorka z rozrywki zobaczymy jak bedzie.szej rundzie Wimbledonu.Skopiowalem posta kolegi bo ja nie mam takiej wiedzy o tenisie i bym tak dobrze tego nie opisal.A mysle ze wynik bedzie ten sam czyli ze wygra Harison znowu.W meczach jest 2 do 0 dla Harison i mysle ze moze to powtorzyc jeszcze raz.Tymbardzie