Po pierwszych, nieco nieudanych typach na trawie, ostatnie mecze dały zarobić. Mam nadzieję, że cały Wimbledon będzie wyglądał bardzo dobrze... a typy zaczną przynosić zarobek już od pierwszej rundy.
Póki co kilka fajnych propozycji na dziś!
Pierwsze spotkanie to pojedynek Bemelmansa z Brelokiem.
Belg przechodził tu kwalifikacje (2:0, 2:0, 3:1) a wcześniej z sukcesami grał w Londynie. Przegrał dopiero z Nalbą co przy wynikach Berlocqa wskazuje go jako faworyta dzisiejszego meczu.
Nie sadzę aby Carlos wygrał więcej niż jednego seta. Trawa to nie jego miejsce i pewnie znów skończy przygodę na 1 rundzie (po raz 4 lub 5).
Carlos Berlocq - Ruben Bemelmans
Ruben -1,5 s
5/10 @ 2,0
Unibet
Kolejne spotkanie to pojedynek Mullera z Benneteau. Gilles jest ostatnio w lepszej dyspozycji niż Julien. Benek w Londynie strasznie się męczył, w Eastbourne przegrał już w pierwszym meczu - z Lu. Gilles, grając w Holandii pokonał po wyrównanym meczu Giraldo a później nie miał kłopotów z Fallą. W kolejnym meczu nieźle powalczył X-manem i to głównie ten mecz i postawa w tym pojedynku przekonała mnie aby dziś postawić na reprezentanta Luksenburga. Inna sprawa, że może to być wyrównany i dość długi mecz. Szczególnie pierwszy set, gdzie pierwsze przełamanie powinno zagwarantować zwycięstwo w partii, obaj panowie skupią się na włąsnym serwisie... co powinno zaowocować TB.
Gilles Muller - Julien Benneteau
Muller
5/10 @ 2,07
Pinnacle
Gilles Muller - Julien Benneteau
TB w pierwszym secie
2/10 @ 3,50
Bet365
Kolejne spotkanie to pojedynek Jużnego z Youngiem.
ZDECYDOWANYM faworytem w tym spotkaniu jest Rosjanin a ja nie mam żadnej wątpliwości, że mecz zakończy się jego bardzo łatwym zwycięstwem.
Postawa Younga w ostatnich miesiącach jest trudna do skomentowania. Tragiczna gra, małe zaangażowanie, 0 wytrzymałości psychicznej. Doktor nie grał wybitnie w Halle ale postawa jaką zaprezentował z Haase, Dolgo, Stepankiem czy nawet w przegranym pojedynku z Federerem, powinna zagwarantować dziś łatwe i szybkie zwycięstwo.
Mikail Youzhny - Donald Young
under 28,5
7/10 @ 1,943
Pinnacle
Ostatnie interesujące spotkanie (a opisuję tylko te planowane na 12:30 ???? ) to pojedynek Verdasco i Wanga.
Fernando w RG nie pokazał nic wybitnego. Może byłoby inaczej gdyby nie mrożący krew w żyłach pojedynek z Seppim... ale jednak jego postawę potraktowałem jako rozczarowanie. Potem zaliczył głośne tankowanie w Prostejovie i... zaczął trenować do Wimbledonu. Trenować ale nie grać. Nie uczestniczył w żadnych turniejach a gra o stawkę to zupełnie co innego niż przebijanie piłki na treningu. Obawiam się, że będzie to kolejny turniej zawalony przez Utytułowanego Hiszpana.
Wang przebijał się przez kwalifikacje. To zawodnik podobny do Briana Bakera. Też nadrabia zaległości z całej kariery w ekspresowym tempie. Kontuzja jaka przytrafiła mu się parę lat temu znacząco zwolniła jego rozwój ale dziś... dziś widzimy gracza, który bez żadnych kompleksów pokonuje faworyzowanych Gabashviliego i Bautiste-Aguta. Dziś na pewno tanio skóry nie sprzeda i powalczy o jak najlepszy rezultat w meczu z Dasco.
Żałuję, że uciekł mi początkowy kurs na Wnaga (@ 13 na Pinie) ale i teraz chętnie pobieram dodatni handicap.
Fernando Verdasco v Jimmy Wang
Wang +7,5
6/10 @ 1,61
Bet365
Potem kolejne typy :]
I.... tak - będzie ich za dużo